Neymar

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Leon
Director del Fútbol

2015.02.05. 10:07:59

Neymar ma 23 éves, Isten éltesse! 8)
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.01.31. 18:08:18

johdepp írta:
Bob_Marley írta:Nem gond ha cselez a sok már felesleges.
Most biztos, kapok érte, mert csak ezt a mondatot emeltem ki, meg egy kicsit off is itt, meg személyeskedés, de akkor ha megnézed ezt a -híres- videót, ahol Ibra sokat cselez, akkor elkezdesz hányni a sok felesleges cseltől, mert közben lepasszolhatta volna vagy ötször? :D
Nem hányásról van szó. Valaki azért nézi a meccset,hogy lásson ilyet,valaki másért. Senki nem mondta,hogy hány tőle,sőt. Bob csak annyit mondott,hogy akkor ér valamit a csel,ha azzal előrébb jut a csapat.
Igazából engem az zavar,hogy ha valaki esetleg mást lát a fociban, más meglátásai vannak,mint a "keménymagnak", az rögtön le van nézve, már nem is lehet arról a témáról értelmesen beszélni, mert jönnek a megmondóemberek, és jól beszólnak. Ugyanez ment a Messi témánál is, lehet,hogy én láttam/látom rosszul, majd a szezon végére elválik, de itt fele fórumozó elküldött volna valami sárgaházba, mert Messiről van szó. Azt mondjuk senki nem említette meg,hogy Alves mennyivel jobban játszik az utóbbi időben,hogy nem kell mindenáron beadnia a labdát, és lassan kezd ismét türhető teljesitményt nyújtani... Őt nem lehet dicsérni, mert Montoya a kedvenc, neki kell/kellene játszania... De ez itt már nagyon OFF.
Mégegyszer,utoljára leirom,hogy Neymarral nekem semmi bajom nincs,sőt. Egész jó időtöltés nézni az itteni játékát, talán 1-2 év múlva egyik legjobb lesz a posztján. Végre nem egy Pedro/Iniesta féle balszélsőnk van, van benne fantázia,az biztos. Csak el kell fogadni a másik nézőpontját is, akármennyire is nehéz. Pont ezek a nézőpontok miatt nehéz egy középhátvédnek mondjuk megnyerni az aranylabdát, mert ők csak csendben teszik a dolgukat, hiba nélkül, de nem elég attraktivan.
johdepp
Jugador d'estrella

2015.01.31. 17:40:32

Bob_Marley írta:Nem gond ha cselez a sok már felesleges.
Most biztos, kapok érte, mert csak ezt a mondatot emeltem ki, meg egy kicsit off is itt, meg személyeskedés, de akkor ha megnézed ezt a -híres- videót, ahol Ibra sokat cselez, akkor elkezdesz hányni a sok felesleges cseltől, mert közben lepasszolhatta volna vagy ötször? :D
senkialfonz40
Capitá del Barça

2015.01.31. 16:57:41

Én is elfogadom Bob véleményét, de most nem értek vele egyet. Nem fogom hosszabban kifejteni, esetleg máskor, mert tabletről írok. Én úgy gondolom, Neymar alig csinál felesleges flikk-flakkokat a pályán, amit csinál abszolút nem öncélú. Ha van egy kis SZÍN az aktuális cselben, rendszerint tempóelőnyt nyer és máris több lehetőség közül választhat. Olyat nem nagyon látunk Tőle, hogy lóbálná a lábát, mint Brazilhonban! Én mindig tiszteltem az ellenfelemet, de a matracosok szerintem ritka gusztustalan módon lépkedtek oda, ezért nekem jólesett látni, hogy keresik a zsét és felszabták az agyukat!!!
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.01.31. 16:11:27

lui1698 írta:El kell tudni fogadni, hogy Bob-nak ez a véleménye. Én sem értek egyet vele, legfőképp azért, mert nem értem miért gond egy támadónál, ha cselez
Nem gond ha cselez a sok már felesleges. Egy labdaátvétel is csel, egy lövőcsel is csel ezek mind-mind ott vannak. Én úgy látom leírva megint, hogy Neymar baromi hasznos odakerül jól értékesíti a helyzeteit. Gyors ezt rengetegszer kihasználja. A felesleg nálam az mikor megkapja elindul, lezárják és akkor jön a következő meg a következő próbálkozás. Nem jött össze elsőre passzolom tovább a labda gyorsabb mint az ellenfél és ha itt lezárták a területet akkor máshol megnyílt. Vagy akkor elfogadom én nézek rossz meccseket ha ez nem így van. :D Ezek továbbra is megvannak és hasztalan, de tény hogy redukálódott ezeknek a száma. A portugál jó példa volt, mert az ő játéka rengeteg tisztult az évek során és mennyivel hasznosabb most. Semmi felesleg egy ritmusváltás és lövés vagy passz vagy sprint.

Inter meg más tészta és lehetetlen is összehasonlítani. Ma már totális futball van, mindenki támad mindenki védekezik, 20 éve nagyon más volt a játék mint most. Ráadásul Ronaldo középcsatár a szerepe a góllövés volt. Nem is csalatkozott benne az ember mert háttal törökülésből is bepattant róla a labda a félpályáról. :D De pl abban az Interben Djorkaeff volt az egyik kedvencem. :P
Kép
Kép
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2015.01.31. 15:28:37

Bob_Marley írta:Ez lehet egy jól véghezvitt kontra egy jó szöglet
Lényegében akkor élvezed az Atma játékát?:D
lui1698
Llegenda del Barça

2015.01.31. 15:06:51

El kell tudni fogadni, hogy Bob-nak ez a véleménye. Én sem értek egyet vele, legfőképp azért, mert nem értem miért gond egy támadónál, ha cselez. Ez olyan kb. mintha azt mondanánk, hogy Masche túl sok szerelést csinál meccsenként. :D Ez a dolguk, és igen vannak öncélú dolgai is, mikor csak egy helyben állva táncol. Azoknak én se látom értelmét, mint ahogy anno a MU-ban bohóckodásnak tartottam cé táncikálásai, ezek is ilyen kategória. De azért mikor elindul a szélen és 2-3 emberen megy át, majd teremt helyzetet, az azért igen is extra. Pedro is meg csinálta anno ezeket a dolgokat, voltak egészen jó meccsei, 2010 környékén, meg az első évében, mikor nagyon jó volt és sok csele bejött amivel előre is jutott, de ezeket mára majd mind elfelejtette és annyiból áll a játéka, hogy odatolja a legközelebbi emberhez. Oké, nagyon szorgalmas gyerek és a visszafutásai én is tudom értékelni, főleg mikor még szerelni is sikerül neki, de tőle se ez lenne az első dolog amit elvár az ember.
Épp te írtad nem rég, hogy a nagy Inter-t a 90-es években mennyire szeretted. Azért azt kötve hiszem, hogy az igazi Ronaldo játékát azért szeretted meg, mert olyan nagyon jó volt védekezésben.

(1-2 ember vélemény nyilvánítási képessége meg kb. ált. iskola 2. osztály szintjén mozog. ez a "ha mást mondasz hülyegyerek vagy" stílus elég érdekes)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.01.31. 14:17:33

Hagyomány egy szép dolog,és igen, biztosan meg fog maradni még jóideig ez,nincs is ezzel baj.
De mindig is megvoltak a csapatnál a cselezgetőbb játékosok,gondolhatunk itt a brazilokra, Romariotól kezdve,Neymarral bezárólag. Ez is a hagyomány része, és az is marad. Egyszerűen azért,amit veb is ír alattam, ezek a játékosok vonzzák be az embereket a stadionokba. Emellett pedig rendre az aktuális csapat húzóemberei, sőt legjobbjai is.

Az öncélú cselezgetés nekem sem pálya, de Neymarnál főleg idén ez egyáltalán nem jellemző, akkor cselez,amikor kell, neki ez a fegyvere, ezzel hatékony. Amit a braziloknál csinált, az nekem is visszatetsző, de nem is hozta magával,mert tudja hogy az itt nem fér bele.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.31. 14:09:17

Bob én értelek, nekem ne mondd.

azt viszont el kell fogadnod, hogy a barcelona egy brand, amit a pénz működtet, és az elkövetkezendő 10-20-30 évben biztosan lesz minden aktuális csapatban 1-2 flikk-flakk király.

az embereknek ez kell, nem griezmann meg keita.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.01.31. 13:54:24

visca el barca írta:
A barcelona pont nem arról szól amit ő képvisel, néha én sem értem, de elfogadom, ez van :D
Én meg ettől kapok agyrákot, már miért ne lenne az??? Utánpótlásig visszamenőleg kialakított felállás, pontos passzok rengeteg tudatos elem a játékban, magas szintű csapat védekezés saját nevelésű játékosok, elvek soroljam még? Mind-mind szisztematikusan felépített munka eredménye,. Te is azt hiszed mintha én valami támadófutball ellen lennék de ez korántsem így van, én azt nézem egy meccsben amiből tanulni lehet amiben benne van az ész a tudatosság a begyakorolt elem. Ez lehet egy jól véghezvitt kontra egy jó szöglet egy látható jó bemozgás. Ugyanez védekezésben mikor látod, hogy együtt mozog a csapat, mikor váltogatják a zónát emberfogásra, mikor megy a kiszorításos védekezés, mind olyan dolgok amiben benne van a rengeteg belefektetett munka. Nem flikk-flakk nem felesleg hanem hatékony begyakorolt tudatos elemek a játékban. Én nem fogok attól elalélni mert valaki sarokkal átveszi a labdát mit csináljak akkor, akasszam fel magam? :D Nekem abban nincs látvány, az egy egyéni akció számomra "érdektelen". Ennél világosabban nem tudom leírni. És már ne haragudj meg, de pont te meg más akarja azokat a gócpontokat megreformálni amiről maga a klub felépítése szól. A Barcelona nem költött sokat játékosokra, a Barcelona 20 év múlva is 4-3-3 felállásban fog játszani. A Barcelonánál akkor is türelmesebbek az emberek egy saját nevelésű ember irányába ha fél lába van. Itt dívik a holland iskola (Kovács István féle alapok) és ehhez köthető edzők, játékosok.

Tényleg felesleges a vita xy azt állítja nem cselez sokat yz meg azt hogy túlzásba viszi olykor a többi ezek kiforgatása Wright testvérekkel meg körív passzolgatással.
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.01.31. 13:28:07

visca el barca írta:
Rivaldo11 írta:Pedro ellenben hibátlan e tekintetben. Nulla próbálkozásból nem is lehet hibázni.
ezért is sokkal jobb játékos pedro.. nem is értem, hogy nem látjátok ezt? :?
Az övé 47%-os.. :oops: :D
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.31. 13:17:04

Rivaldo11 írta:Pedro ellenben hibátlan e tekintetben. Nulla próbálkozásból nem is lehet hibázni.
ezért is sokkal jobb játékos pedro.. nem is értem, hogy nem látjátok ezt? :?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.01.31. 13:04:28

visca el barca írta: A barcelona pont nem arról szól amit ő képvisel, néha én sem értem, de elfogadom, ez van :D
Nem értem, de mivel láttam már én is kövér személyi edzőt, ezért bele sem megyek. Illetve annyiban mégis, hogy ami a cselek százalékos arányát illeti (mekkora baromság... :lol: ) azzal az 50% körüli eredménnyel javarészt veszélyes szituációkat, gólhelyzeteket lehet teremteni.
Pedro ellenben hibátlan e tekintetben.
Nulla próbálkozásból nem is lehet hibázni.
Rivaldo-A Legnagyobb.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.31. 12:57:33

nem tudom, hogy ez itt valami beteges perverzió-e, de mikor a szép játék szóba kerül és Bob feltűnik, mindig több oldal hsz lesz :lol:

tegyétek már túl rajta magatokat, Ő ilyen és kész. Emlékszem anno bizonygatta, hogy egy griezmannal mennyivel jobban járnánk mint neymarral. A barcelona pont nem arról szól amit ő képvisel, néha én sem értem, de elfogadom, ez van :D
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2015.01.31. 11:54:15

palesz77 írta: Persze, én ezt tudom, meg így is látom. Lehet félreérthető voltam, nekem nincs bajom azzal, hogy ennyiszer nem jön be egy csele. Egy az, hogy nekem a látvány is tetszik, szeretem az ilyen stílusú játékosokat, kettő meg hogy ha nem próbálkozna, nem bontaná meg a védelmeket.. Ahogy csababarca is írta, ha csak passzolgatnánk körbe, akkor nem jutnánk előbbre, szóval kellenek az ilyen emberek. Nekünk meg főleg, mivel az egész csapat támadójátékát a támadóhármas egyéni villanásaira építette fel Lucho, ha nem ilyen stílusú lenne Leo és Neymar - meg sokszor Suárez is - nézhetetlen lenne az idei játékunk.. Hál istennek ők gondoskodnak arról, hogy azért szórakozzunk is.. :D
Igazán nem neked szólt, hanem rajtad keresztűl Bobnak. Bocs, ha magadravetted. :D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
palesz77

2015.01.31. 11:42:33

Normandia írta:Mert mindegyik feladata ( Ney, Messi) a meccsek 90 %-ban, hogy valahogy átjusson az első védelmi vonalon, azt pedig nagyeséllyel a cselek biztosíthatják. A statisztikákkal mindig csínján kell bánni, mert a szituációkat nem adják vissza, hogy hol és miért veszít labdát, mi volt a szándék stb.
Mivel a meccsek nagyrészében át kell jutni a "pályaudvaron" nem marad más, csak az oldalpasszok, vagy a beindulások egy két csellel, hogy lehetőséget teremtsenek maguknak és vagy a többieknek.. A labdavesztések is ebből adódnak, de ez nem öncélu próbálkozás, hanem a játék hozza magával.
Persze, én ezt tudom, meg így is látom. Lehet félreérthető voltam, nekem nincs bajom azzal, hogy ennyiszer nem jön be egy csele. Egy az, hogy nekem a látvány is tetszik, szeretem az ilyen stílusú játékosokat, kettő meg hogy ha nem próbálkozna, nem bontaná meg a védelmeket.. Ahogy csababarca is írta, ha csak passzolgatnánk körbe, akkor nem jutnánk előbbre, szóval kellenek az ilyen emberek. Nekünk meg főleg, mivel az egész csapat támadójátékát a támadóhármas egyéni villanásaira építette fel Lucho, ha nem ilyen stílusú lenne Leo és Neymar - meg sokszor Suárez is - nézhetetlen lenne az idei játékunk.. Hál istennek ők gondoskodnak arról, hogy azért szórakozzunk is.. :D
Normandia
Director del Fútbol

2015.01.31. 11:33:50

palesz77 írta: 51% sikertelen.. :D Megjegyzem halkan, hogy Messinek meg 49%, szóval ez a jelenség nem csak Neymarnál fordul elő a csatársorból, hogy túlcselezi magát, és elveszti a lasztit. De ha már számok, Neymarnak a Bajnokságban 47 sikertelen csele volt, Messinek meg 84.. Rá mégse mondja senki, hogy sok támadást megakaszt - na jó, páran igen, de mindig be is oltanak minket. :lol: És most félreértés elkerülése végett, nem azért hoztam fel Messit, hogy őt is bemártsam, hanem azért, hogy a csapat legfontosabb embere sem kirívóan jobb statisztikailag Neymarnál, ő mégsincs ilyenért megtalálva.
Mert mindegyik feladata ( Ney, Messi) a meccsek 90 %-ban, hogy valahogy átjusson az első védelmi vonalon, azt pedig nagyeséllyel a cselek biztosíthatják. A statisztikákkal mindig csínján kell bánni, mert a szituációkat nem adják vissza, hogy hol és miért veszít labdát, mi volt a szándék stb.
Mivel a meccsek nagyrészében át kell jutni a "pályaudvaron" nem marad más, csak az oldalpasszok, vagy a beindulások egy két csellel, hogy lehetőséget teremtsenek maguknak és vagy a többieknek.. A labdavesztések is ebből adódnak, de ez nem öncélu próbálkozás, hanem a játék hozza magával.
Én megértem Bobot, mert néha tényleg vannak felesleges cselei, de vele ellentétben én így fogadom el, mert Ney ilyen és azt sem szeretném ha megváltozna. A bőrözések, látványos labdaátvételek, vagy megindulások és feleslegesnek tűnő táncai mind hozzá tartoznak, többek között ezért szeretjük sokan, mert Ő ezekkel együtt Neymar da Silva Santos Júnior.
Én bízok abban, hogy még tisztulni fog a játéka, de soha nem kívánnám, hogy elhagyja ezeket a bolondozásait.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
shutterisland
Director del Fútbol

2015.01.31. 11:31:51

csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.01.31. 11:28:32

Nem is értem,min megy a vita. Vicc amit itt egy két ember művel ezen a fórumon, a kedvem is elmegy az egésztől.
50% körüli a cselezési hatékonysága? Ez több mint kiváló, ne röhögtessetek már.Egy támadó mit csináljon, simizze le a 2 méterre állónak,mert az húú de óvatos,és tudatos. Hagyjuk már, ha így gondolkodna az összes játékosunk, akkor 0-0 lenne minden meccs, a közönség meg telehányná az undortól a stadiont. Mi meg a tévét itthon.

Foci is olyan mint az élet, nem azzal fejlődünk, hogy állunk egyhelyben,mert óvatoskodunk,hanem azzal,hogy a 112 éve azok a nyomoronc Wright testvérek belevágtak az "ismeretlenbe" és mertek kockáztatni. Erős párhuzam, de a foci is ilyen.
Azzal amit Busquets vagy Xavi csinál lehet tartani az eredményt, illetve kifárasztani az ellent akár. De eldönteni nem ezek döntik el a meccseket,hanem az amit Neymar csinál, amit Messi csinál...amiket Iniesta csinált régen.

Nem azt mondom,hogy nincs szükség Busi féle játékosokra,kellenek a csapatba, de nem CSAK és KIZÁRÓLAG olyanok kellenek,akik nem mernek húzni semmit...kb kp-támadósort egybevetve tökéletes az arány ilyen szempontból, ezért működik jól a bugi mostanában.
Úgyhogy nem igazán értem a fanyalgást, meg a felesleges cselezést....ez minden,de nem felesleges.

De részemről ennyi volt ez a téma szvsz, de remélem sose jut el arra a szintre a focink,hogy 11 óvatos tutyimutyi emberke labdázik majd a körívben...
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.01.31. 11:27:35

A tanulság: A statisztika olyan mint a bikini sok mindent megmutat de a lényeget eltakarja. :D Ezeket a statokat azért néztem meg, mert kíváncsi voltam rá, hogy amit látok tükröződik-e? És szerintem igen. Én nem azt írtam, hogy tökéletes játékos legyen 100% passzokkal hanem azt hogy a játékában megtalálható hogy feleslegesen cselez. Ezt írtam, hogy én az ilyen típusú játékost kevésbé szeretem mint az olyat aki sokkal inkább csapatért dolgozik. Én Messire is szoktam írni mikor nem védekezik meg cipeli, hogy miért miért.

Busquetset meg maga a tény miatt hoztam fel, hogy ő is szeret beleszerelmesedni a labdába.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.01.31. 11:08:35

Bob_Marley írta:Just for fun jelleggel megnéztem és a cselei több mint a fele sikertelen statisztikailag és az egyik legpontatlanabb a csapatból.
51% sikertelen.. :D Megjegyzem halkan, hogy Messinek meg 49%, szóval ez a jelenség nem csak Neymarnál fordul elő a csatársorból, hogy túlcselezi magát, és elveszti a lasztit. De ha már számok, Neymarnak a Bajnokságban 47 sikertelen csele volt, Messinek meg 84.. Rá mégse mondja senki, hogy sok támadást megakaszt - na jó, páran igen, de mindig be is oltanak minket. :lol: És most félreértés elkerülése végett, nem azért hoztam fel Messit, hogy őt is bemártsam, hanem azért, hogy a csapat legfontosabb embere sem kirívóan jobb statisztikailag Neymarnál, ő mégsincs ilyenért megtalálva.

Amúgy én részben megértelek, mert benne van a játékában nagyon, hogy labdát veszít, de valamit valamiért szerintem.. A példa kedvéért ott van SR. Nála pontosabb embert nem találunk csapaton belül, de tőle nem várható az, amit Ini mutatott anno, pedig biztos vagyok benne, hogy többször adta el a lasztit, mint Robi, mégis meccseket döntött el akkor, amikor bejött egy-egy megmozdulása. Neymar ugyan ez szerintem. Ha lebutítanánk a játékát, olyan lenne mint Alexis az első 2 szezonjában. Semmi váratlan, csak a biztos, és vissza is lépne egy szintet legalább a csapat ranglétráján belül. Kérdés az, hogy mi kell nekünk? Egy olyan ember, aki eszméletlenül pontos statisztikailag, de képtelen villanni, vagy pedig egy olyan, aki meccseket dönt el, még ha közben 5-ször el is ad egy labdát - megjegyzem az ellenfél 16-osánál van mindez, így a kontraveszély sem áll fenn annyira. Számomra egyértelmű, hogy a második - Lucho számára is, mert ilyen támadótrióra építi az egész csapatot (amivel nem teljesen értek egyet, de ez más tészta) -, neked meg gondolom az első, ezért is különbözik annyira a véleményünk.. :D

fun fact.: A statisztiák szerint Neymar hasznosabban védekezik mint Pedro, több labdát szerzett ugyanis. Ő 66 percenként szerez labdát, Pedro meg 90 percenként. :D (Ettől még Pedro tudom, hogy sokkal többet melózik, de azért jópofa.)
TripleH
Entrenador del Barça

2015.01.31. 09:15:10

Na és akkor itt álljunk meg egy pár szóra!

Első felvetésre reagálván, Neymar túl sokat cselez, uram bocsá' vezesse bele inkább telibe a védőkbe, hátha abból lesz valami?

Második észrevétel, Összevetni Xavi játékát Neymáréval, me' hogy az milyen letisztult (volt), kérlek neki nem a védők megverése volt a fő feladata, ahogy busitól sem várjuk el, hogy nyomjon 1 zizou cselt, majd 1 ronaldinho félét, ezt megkoronázva pedig robával verje be a kapus mellett.. Ugye, hogy ugye...

Harmadik dolog, ki kinek szurkoljon, ugyan kérem ezt had döntse már el bárki.

Negyedik, Bob azért ezt is vedd már alapul ha már annyira statisztikákat nézel: "A brazil futball legnagyobb csillaga a huszonegyedik születésnapjáig több gólt szerzett hivatalos mérkőzésen, mint a Barcelona és a Real sztárja ennyi idősen együttvéve." Summa summarum szerintem eredményes amit letesz az asztalra.. még valami, amíg élvezi a játékot addig örüljünk mi szurkolók mert ha elveszti a szenvedélyét és nem fogja élvezni a játékot, a hatékonysága is drasztikusan visszaesik. oh jaj és mégvalami.. http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... r-jr/stats | http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... essi/stats | http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... arez/stats Nézzük már meg ki mennyi meccsen játszott és ezzel együtt mennyi elvesztett labdája van...
mess2009
Director del Fútbol

2015.01.31. 08:50:06

át futottam a vitát Ney cseleiről....nos:
mindenkinek van igaza is! a cseleinek csak a fele jön be?! alkalmasint ez egy jó arány és azt mondom akkor cselezzen többet (és persze jobban), hogy egy része felesleges? ott és akkor kell dönteni!! Messi cselei és minden csatár cselei ugyanígy értékelhetőek! alkalom, tehetség, szerencse és pillanatnyi pozíció és még egy csomó más... dönti el, hogy egy csatár MENNYIRE HATÉKONY!.
Neyt - Busival összevetni na ez mondjuk enyhén szólva mellényúlás... mondjuk hasonlítsuk Pedróhoz aki támadó?! és ahelyett hogy támadna, hátra passzol. (most hogy kevesebbet játszik ez már nem annyira feltűnő, lehet, hogy arányaiban is javult!)
vagy hasonlitsuk a két mellette játszó nagy ágyúhoz! így lehet korrekt a dolog és mindjárt jobban is látszik hogy ki milyen hatékony (nem véletlenül hangsúlyozom ezt a szót)
pontatlan? :cry: igen lehetne pontosabb, talán lesz is - remélem de akkor mit mondjunk Alvesre? alkalmasint Albára? (beadások)
és csak még egy dolog: az ellenfél védelmének az áttörése egy az egyes szituációkban az egyik leg nehezebb, leg bátrabb és alkalmasint a leg érdekesebb akció a játékban, aki igy játszik és ilyet tud AZT ÉN NAGYRA BECSÜLÖM örülök ha sikerül, és bosszankodom ha nem...
Neymarnak van egyénisége, készsége, tehetsége, ahhoz hogy ezt művelje és szerencsére meg is teszi.. őszintén remélem nem "ölik ki" belőle!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.01.31. 07:24:20

shutterisland írta: senki sem tökéletes, ronaldo sem, messi sem, zidane sem volt az, így természetesen neymar sem az, de aki "nem szereti azt, amit neymar képvisel" az a stoke city vagy osasuna szurkolói közé való.
pont.
Nem ülök fel a provokációnak de a nárcisztikus személyiségzavar komoly gond nálad. Hidd el nem vagy különb nemhogy egy Stoke vagy Osasuna szurkolónál de még a Barca szurkolók között sem. Felkiáltójel!

Just for fun jelleggel megnéztem és a cselei több mint a fele sikertelen statisztikailag és az egyik legpontatlanabb a csapatból. Nincs ezzel gond amíg termeli a gólokat de bizonyítják azt amit írtam, hogy sokszor továbbra is rossz döntéseket hoz és tisztább játék kell tőle. Fiatal még remélhetőleg tanulni is fog az idő múlásával. Jó úton van efelé sokat javult tavalyhoz képest.
Kép
Kép
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.01.31. 04:07:12

shutterisland írta:
én Keitát is nagyon szerettem. Okos tudatos játék.
szerintem megkoronáztad ezzel a zárással a mai produkciót.

senki sem tökéletes, ronaldo sem, messi sem, zidane sem volt az, így természetesen neymar sem az, de aki "nem szereti azt, amit neymar képvisel" az a stoke city vagy osasuna szurkolói közé való.
pont.
Te meg azért regeltél a fórumra,hogy beoszd,hogy ki kinek szabad,hogy szurkoljon.

Még mindig szeretem Neymar játékát, de szerintem mindenki tudja magáról,hogy miért szurkol egy csapatnak. És az nem feltétlenül Neymar, Ronaldinho, Messi, kinek hogy...
Válasz küldése