Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
MichaaBee
Llegenda del Barça

2015.01.26. 23:48:40

Csbal írta:
MichaaBee írta: Nem akarok nagyon grammarnaziskodni vagy pofátlankodni, de egy anyanyelvűnek szörnyen hangzik mindkét változat, egyik sem helyes. :D Bár az igeidő javítása tényleg jó.
hát én kinn élek angliában, és simán mondják a have writtent az angolok. Mivel ez a helyes. De mondják a wrote igét is, csak has és have nélkül.
Nem az igével van a baj, hanem a mondat nehezen érthető. Az igeidő úgy helyes, ahogy Te írtad.

Viszont ez itt off. Esetleg pü-ben folytathatjuk. :)
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Csbal
Jugador d'estrella

2015.01.26. 23:06:17

MichaaBee írta: Nem akarok nagyon grammarnaziskodni vagy pofátlankodni, de egy anyanyelvűnek szörnyen hangzik mindkét változat, egyik sem helyes. :D Bár az igeidő javítása tényleg jó.
hát én kinn élek angliában, és simán mondják a have writtent az angolok. Mivel ez a helyes. De mondják a wrote igét is, csak has és have nélkül.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2015.01.26. 22:47:12

Csbal írta:
csababarca írta:Nobody has wrote more positive,disinterested comments about Busquets in the Eurobarca this life than Matyika (∞).

Én inkább a szememnek hiszek és nézem a meccseket a továbbiakban is.
ha már angolul írsz akkor írj helyesen:

Nobody has written more positive,disinterested comments about Busquets on the Eurobarca this life than Matyika (∞).

de sosem fogom megérteni h magyar lapon miért villog vki az angol tudásával. Főleg ha hiányos is.
has/have után sosem a második múltat rakja az angol, hanem a harmadikat.

bocs, csak nagyon piszkálja a csőröm amikor valaki magyar szövegbe angol szavakat rak, vagy ha magyar oldalon van, angolul ír. Off vége. Lehet anyázni;-)
Nem akarok nagyon grammarnaziskodni vagy pofátlankodni, de egy anyanyelvűnek szörnyen hangzik mindkét változat, egyik sem helyes. :D Bár az igeidő javítása tényleg jó.

Hogy valamit Busquets-hez is hozzászóljak, kicsit talán túlzó, amit Matyi ír, de az is bőven túlzás, ahogy össze-vissza oltogatja mindenki. :D Ami igaz, hogy gyakran tök feleslegesen lassítja a támadásokat, hasonló szindrómát vélek felfedezni, mint Xavinál. Ugyanakkor elvitathatatlan, hogy nagyon fontos labdaszerzései vannak, akad bőven példa, hogy Busi szerelés után indított valakit (általában Messit) és gól lett belőle. Amikor nem csak alibizik, akkor szeme van a labdáinak, s ez pedig nem egy olyan erény, aminek minden vkp a birtokában van. (Bár Mascherano szerintem igen. :D )
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Csbal
Jugador d'estrella

2015.01.26. 22:34:33

csababarca írta:Nobody has wrote more positive,disinterested comments about Busquets in the Eurobarca this life than Matyika (∞).

ha már angolul írsz akkor írj helyesen:

Nobody has written more positive,disinterested comments about Busquets on the Eurobarca this life than Matyika (∞).

de sosem fogom megérteni h magyar lapon miért villog vki az angol tudásával. Főleg ha hiányos is.
has/have után sosem a második múltat rakja az angol, hanem a harmadikat.

bocs, csak nagyon piszkálja a csőröm amikor valaki magyar szövegbe angol szavakat rak, vagy ha magyar oldalon van, angolul ír. Off vége. Lehet anyázni;-)
kristop
Entrenador del Barça

2015.01.26. 22:28:29

soadroli írta:Mer' kit játszasson? Pep csak azért játszatta mert..na jó, fingom nincs miért. #sajátnevelés (Ezt csak a Yaya-s időre értem.) Aztán meg jött Masch, de ő hátul kellett, mert vagy világi szerencsétlen volt a másik alternatíva, vagy sérült. Vagy nem is volt. Ki játszott volna Busi helyett? Tatanak meg meg volt kötve a keze, az tuti, LE meg néha azért berakja a kis Javiert a helyére, remélem egyre sűrűbben.
mondjuk azért egy yayat kiszorítani nem kis teljesítmény és nem lehet csak így vállrándítással elintézni :D akkor touré top három vkp volt, erre jön egy gyerek a semmiből és hopp, tökéletesen illik a játékunkba, minden stimmel. utána mascheranot ugye touré pótlására vettük. és nem azért került először hátra, mert "hátul kellett", akkor még egy fiatalabb puyol ott volt piqué mellett és ugye az atomtanár abidal, egyszerűen csak oda fért be. akkor még eléggé kilógott középpályás játékunkból.

most a vébé óta játszik mascherano extázisban, úgy hogy a világ bármely csapatába beférne mind a középpályára, mind a védelembe. pont ezért hozzánk is. előtte persze ugyanilyen hévvel tolta, de több hibával és szerintem nem lehetett kijelenteni, hogy jobb lenne a középpályán busquetsnél. most persze igen, de mondom, most szerintem bárkinél, ez nem busi gyengesége :D
Mondjuk nem tudom mennyire lehet azt a statot komolyan venni - de, semennyire -, ahol Matyi jobb mint Masch..
de hát pont te magad csináltad ilyenre a statot, még írtad is feljebb, hogy beleveszed a fejbárbajokat :D akkor meg nyilván, hogy mascherano és busquets kevesebbet pontot kap, mint matyi és piqué. egyébként pedig ugyanígy beleszámítanak ezek is. attól, hogy a levegőben érkezik a labda és nem a földön (ezért nem olyan látványos a szerelés), attól még ugyanolyan fontos, hogy piqué elfejeli a labdát, mint amikor mascherano a földön csúszva szerzi meg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kristop 2015.01.26. 22:34:41-kor.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.01.26. 22:10:58

Csak hogy akkor már teljes képet kapjunk, Squawka statjai alapján Bajnokikon ki hány percenként szerez labdát. Megnyert fejpárbajokat, blokkokat, közbelépéseket is beleszámoltam itt, nem csak a szereléseket, mert ugye nem annyiból áll a "Defensive Action". (Mondjuk itt Liga szinten Gabi vezet 54 szereléssel, Garcia 2. 52-vel és Busi 3. 51-el, szóval kíváncsi lennék a Matyi féle statot honnan szedték, meg mennyire jóindulatúan nézik)

Bartra 8 percenként
Pique 8,4 percenként
Matyi 10 percenként
Masch 10,4 percenként
Busi 12,4 percenként
Alba 13 percenként
Alves 14,4 percenként
Rakitic 21,4 percenként
Rafinha 31 percenként
Ini 33,5 percenként
Xavi 52,5 percenként ( :lol: )
(+Samper egy szem Bl meccsén 7,5 percenként szerzett labdát, ő a király! :mrgreen: )

Busi itt is jól áll, de azért nem a csapat legjobbja, és mint tudjuk, a védekezésbe nem csak a szerelés számít bele.. :mrgreen: Mondjuk nem tudom mennyire lehet azt a statot komolyan venni - de, semennyire -, ahol Matyi jobb mint Masch..
soadroli
Llegenda del Barça

2015.01.26. 21:50:10

S.Agüero írta:Roli, még ebbe is bele tudsz kötni, oké. :D
Milyen ebbe is, nem is írok ide soha :mrgreen: tudom, most se kellett volna :lol:
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.26. 21:34:37

Roli, még ebbe is bele tudsz kötni, oké. :D
Busit figyelni kell a meccsen akkor, nem csak, mikor nála a labda. :P
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.01.26. 21:29:18

Nobody has wrote more positive,disinterested comments about Busquets in the Eurobarca this life than Matyika (∞).

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
soadroli
Llegenda del Barça

2015.01.26. 21:20:51

Matyi ne copkodd már ennyire, a real ellen hozzon ilyen statokat :mrgreen:
S.Agüero írta:Busit miért játszatta Pep, Tata, LE, Tito, VdB?
Mer' kit játszasson? Pep csak azért játszatta mert..na jó, fingom nincs miért. #sajátnevelés :D (Ezt csak a Yaya-s időre értem.) Aztán meg jött Masch, de ő hátul kellett, mert vagy világi szerencsétlen volt a másik alternatíva, vagy sérült. Vagy nem is volt. Ki játszott volna Busi helyett? Tatanak meg meg volt kötve a keze, az tuti, LE meg néha azért berakja a kis Javiert a helyére, remélem egyre sűrűbben.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.26. 20:53:15

Nem fut, nem szerez labdát, nem ütközik. Áll középen, és nézi, hogy játszanak a többiek.

Only Eibar's Dani Garcia (70) has made more tackles in the Liga this season than Sergio Busquets (69)

Ja amúgy, ha Montoyánál, Bartránál, Rafinhánál, stb-nél előjött, hogy nem véletlenül nem játszatják annyit, Busit miért játszatta Pep, Tata, LE, Tito, VdB?
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.01.25. 17:04:36

Vigyázzatok, Matyi is coming!!!

Amúgy jah, erről beszéltem én is hetek,hónapok óta, hogy egyszerűen megakasztja a támadásokat, megkapja a labdát, nem lép fel vele, hanem megáll forgolódni, meg nézegeti kinek passzolhat,aztán a vége az,hogy lesimítja a legközelebb állónak...ehhez minek ennyit várni?!

Mondjuk hétközben nem volt különösebb probléma vele,csak hogy védjem is.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Chino
Llegenda del Barça

2015.01.25. 16:56:09

lui1698 írta:Rohadék leszek, hogy egy gálameccs után is előveszem, de ma nagyon szemet szúrt, hogy milyen tunya a mozgása. Soha nem volt egy kenyai sprinter a gyerek, de Masch után mikor bejött, kb. mintha a 33 éves Carrick-et láttam volna.
Nem kell feltétlenül sprinternek lennie, soha nem a sebességéből élt, de tegnap is miután beállt többször tudtunk volna kontrákat vezetni, ahogy a meccsen többször is tettük, de nála valahogy elhalt minden gyorsabb támadás.
Ha Rafinhahoz került pl. a labda egyből meg tudtunk indulni vagy Masch is felismerte ezeket a lehetőségeket és egyből tette a bogyót, de amikor busi beállt ezeknek lőttek. Átvette a labdát, kicsit nézegetett, aztán odapasszolta a második hullámban érkezőknek, így az Elche vissza tudott zárni. Fogalmam sincs, hogy ezeket szándékosan csinálja vagy ennyire lassú fejben, de ha itt változás állna be sokkal veszélyesebbek lehetnék.
Forca Barca!!!!
lui1698
Llegenda del Barça

2015.01.24. 21:01:18

Rohadék leszek, hogy egy gálameccs után is előveszem, de ma nagyon szemet szúrt, hogy milyen tunya a mozgása. Soha nem volt egy kenyai sprinter a gyerek, de Masch után mikor bejött, kb. mintha a 33 éves Carrick-et láttam volna.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.23. 23:06:34

Persze, de ő azt írta, hogy az 1,78 eladott labda meccsenként sok, tehát ennyit sem lehet hibázni... :)
Barcaforever
Director del Fútbol

2015.01.23. 21:49:18

S.Agüero írta:
hajnesz írta:Egyáltalán nem kötekedésből írtam, csak S.Agüerora reagáltam. Tegnap szerintem is jól játszott, ha így játszana minden meccsen, nem lenne vele gond.
S.Agüero írt egy statisztikai adatot, aztán meg gúnyolódva odavágta,hogy "alibi". Na, én erre reagáltam, hogy a statisztikát lefordítottam neki, hogy Busquets egész évnyi teljesitménye bőven hagy kívánnivalót maga után.
Köszönöm a fordítást.

De akinek a 92%-os passzpontosság sem elég, mert ott a 8%, azzal nem tudok mit kezdeni.
Többiek milyenek lehetnek akkor... :)
De látod, erről van szó, ugyanaz a szitu, mint Xavival. Ha összehasonlítanánk Xavi és Rakitic passz pontosságát, gondolom Xavi verné 15%-al a horvátot, mert Xavi fordul egyet, felnéz és egy passz kevesebb futás.

Szerdán jól játszott!! =D> 8)

Nagyon jó vkp, nem erről van szó, de ez azt hiszem teljesen egyértelmű, h dinamikus játékkal ilyen mutató nem érhető el.

Bár elmondanám, h januártól már keményen kontrázik a csapat!(próbál :lol: ) A kis fejlődés is fejlődés. :wink:
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2015.01.23. 17:26:42

Chino írta:Hidd el itt nem Busquets ellen vannak (legalábbis a többség). De neki nem a passzpontosságával van baj, hanem, hogy folyamatosan lassítja a támadásainkat, akadályozza a direkt játékot.
Persze, de itt most nem errol volt szo, hanem arrol, hogy elvileg gyakran passzolja el a labdat sajat terfelen, es ezzel x az x elleni szituacio alakul ki. Ez az allitas szvsz fikcio. A te igazsagodban mar van igazsag, sot, de ez (reszemrol) most nem volt kerdes.
hank1ee
Director del Fútbol

2015.01.23. 14:47:01

Ahogy telt az idő, egyre nagyobb alibi volt, amit lehozott. Úgy könnyű egyébként halálpontosan passzolni, hogy rengeteg ideje van rá, közben meg lassítja a támadást, oszt' fele annyit dolgozik a mezőnyben, mint Kroos. Nekem a hétvégi játéka tetszett sokakkal ellentétben, én pont ezt várom tőle, menjen, ütközzön, szereljen... Mindjárt nem is passzolt olyan pontosan.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Chino
Llegenda del Barça

2015.01.23. 14:39:02

S.Agüero írta:
hajnesz írta:Egyáltalán nem kötekedésből írtam, csak S.Agüerora reagáltam. Tegnap szerintem is jól játszott, ha így játszana minden meccsen, nem lenne vele gond.
S.Agüero írt egy statisztikai adatot, aztán meg gúnyolódva odavágta,hogy "alibi". Na, én erre reagáltam, hogy a statisztikát lefordítottam neki, hogy Busquets egész évnyi teljesitménye bőven hagy kívánnivalót maga után.
Köszönöm a fordítást.

De akinek a 92%-os passzpontosság sem elég, mert ott a 8%, azzal nem tudok mit kezdeni.
Hidd el itt nem Busquets ellen vannak (legalábbis a többség). De neki nem a passzpontosságával van baj, hanem, hogy folyamatosan lassítja a támadásainkat, akadályozza a direkt játékot.
Amellett -bár nem elsődleges feladata- ütközések is hiányoznak. Nyilván más rendszerben játszunk, és nem is tipikus vkp, elsősorban a labdaszerzés a feladata, de ha ebben is hozzá tudna tenni a csapatjátékhoz nagyon fontos lenne. Rakitic nem vkp, de ő is rengeteg labdát szerez, emellett ebben is sokat hozzátesz a játékhoz. Nem véletlen, hogy nem kapunk már annyi kontrából gólt, mint az utóbbi években. Lehet, hogy ezzel kevésbé látványos a kp-játék, de valamit valamiért.

De az alapvető probléma vele akkor is, hogy lelassulnak vele a támadásaink. mikor megindulhatnánk, dajkálja a labdát és későn passzol. Főleg akkor látványos ez mikor Xavival egyszerre vannak a pályán. A buta hibáira nem is térek ki.
Ennek ellenére egy nagyon intelligens és top játékos a posztján, de ezt le kellene vetkőznie.
Ennek ellenére
Forca Barca!!!!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.01.22. 23:29:44

S.Agüero írta: Többiek milyenek lehetnek akkor... :)
Robinak mondjuk emlékeim szerint 96%-os a passzpontossága.. :mrgreen:
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.22. 23:25:15

hajnesz írta:Nem kötekedésből írom, de kíváncsi lennék Mascherano hány labdát adott el VKPként.
UI: Eladott labdák között is van különbség. Amelyik vkpnak az a dolga, hogy egyből rúgja előre a labdát a csatárnak 50+ méterre, annak nyilván kisebb lesz a pontossága. Illetve nem mind1,hogy a pálya melyik részén történik a labda eladása.
Biztos kevesebbet, amilyen formában játszik, de most ennek nem sok köze van ehhez.

Ezzel körülbelül azt mondod, hogy csak az a jó vkp, aki 100%-osan passzol.
Letámadásnál kihozni a labdát pontosan, ez sem olyan könnyű művelet szerintem.
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.01.22. 23:07:11

Nem kötekedésből írom, de kíváncsi lennék Mascherano hány labdát adott el VKPként.
UI: Eladott labdák között is van különbség. Amelyik vkpnak az a dolga, hogy egyből rúgja előre a labdát a csatárnak 50+ méterre, annak nyilván kisebb lesz a pontossága. Illetve nem mind1,hogy a pálya melyik részén történik a labda eladása.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.22. 23:03:19

Köszönöm a fordítást.

hajnesz
Entrenador del Barça

2015.01.22. 22:55:23

Egyáltalán nem kötekedésből írtam, csak S.Agüerora reagáltam. Tegnap szerintem is jól játszott, ha így játszana minden meccsen, nem lenne vele gond.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.22. 21:06:17

Yokozuna írta:A tegnapi játékáról nekem az jutott eszembe, ha valaki most látta először a Barcelonát játszani, biztos megkérdezi, hogy ki az az ügyetlen fickó ott, aki középen álldogál és a többiek néha szánalomból beveszik a passzolgatásba.
=D>
Értelmes hozzászólások egyike.

Szegényke akkor úgy hozta ki a labdát, hogy középen állt, sőt, nem is ért labdába. :o
Válasz küldése