Breaking Bad
Kövezzetek meg, nyomjátok ki a szemem vagy bármi, de iszonyatosan túlzónak érzem az a 9,5-ös átlagot amit az imdb-n kapott a sorozat.
Voltak neki nagyon jó pillanatai, jól fel is volt építve - hiszen tényleg végig emelték a színvonalat - de nekem az egész nem üti meg mondjuk (ha már ezzel lett egy lapon említve) a Wire szintjét, közelről sem.
Walt karaktere baromi jól fel lett építve. Az általam látott sorozatok közül talán az ő személyisége megy át a legnagyobb változásokon a végére. Az utolsó részbeli flashback-nél mikor
, na ott konkrétan libabőrös lettem.
Viszont rajta kívül nem igazán akadt olyan karakter, aki úgy igazán megfogott volna. Talán Hank és Soul plusz Gus, de én úgy éreztem, hogy az ő karakterükből nem tudták kihozni a maximumot. Dzsesszit sikerült úgy belőniük, hogy az elejétől azt vártam, hogy mikor üti el egy MIG, a többiek meg csak szimplán súlytalanok voltak szerintem.
És így szinte egy fő karakternek kellett volna elvinni a sorozatot a hátán, amire volt is már példa a történelemben, hogy nagyon is tud működni (House), de itt ez inkább csak többé-kevésbé jött össze.
A sztori jól összerakott volt, mint már írtam, de ez volt az a hú de nagy valami, egyszer sem akartam sikítani, mint pl. anno a Dexter 4. évad zárásánál.
Szóval korrekt sorozat, amit tudok is ajánlani mindenkinek, aki szereti a műfajt, de azt javasolnám, hogy némileg kisebb elvárásokkal fogjon neki, mint én és úgy talán nem lesz a végén keserű a szája íze.
8/10
Ja, és a Fly című epizód szerintem a sorozat történelem legrosszabbja volt.