http://sergi-samper.tumblr.com/" target="_blank
Van pár gyöngyszem...

Annál is inkább, mert az egész transferban az utánpótlás körüli szabálytalanságok miatt szakadt a nyakunkba, Ha most egy hosszú átigazolási tilalom alatt nem mernek bátran meríteni a fiatalok közül, akkor mi a túrónak az egész nagy hajcihő a La Masia körül? Akkor ez csak felesleges megalománia. Kell utánpótlás - foci, de talán nem ekkora.Rivaldo11 írta:Különösen fontos lesz most, hogy azokra a fiatalokra, akikben tényleg van potenciál, bátran építsünk. Ha tavasszal elmennek a hajók végleg-liga, Bl, kupa-már el is kezdeném az építkezést, nincs hova várni. Persze ésszel, de a lehetőséget bátran megadva azoknak, akik erre alkalmasak.
Tavaly nagyon jól szerepeltek úgyhogy szerintem senki sem nézi le őket. Ez már egy hosszúra nyúló vitaSamper írta:Azt hiszem, az a fő különbség, hogy sokakban idealizált kép él a Barca B-ről és ettől a 0:7 után (és amit az jelent) se tudtak megszabadulni.
Ezt már én is kérdezem anno, a válasz, hogy a B keret tagjaként Ortolanak alacsonyabb a fizuja, mint Masipnak.S.Agüero írta:Minek? Hogy üljön a lelátón?
Bob-bal nagyrészt egyetértek, habár van amiben különbözik a véleményünk. Rafinhaval kapcsolatban én máshogy látom. Ő már relatíve tapasztaltnak mondható és 10-20 percekkel nem nagyon lesz előrébb, ezekből nem igazán lehet leszűrni mit is tud igazán.Samper írta: Ez mutatja, hogy Sampernak már tavasszal az A-ban a helye. A többiek jövője úgyis a FIFA döntéstől függ. Ha igazolhatunk, akkor nyilván sűrű bolyban mennek kölcsönbe.
Értem a viccet. Ettől függetlenül Samper passzai jól jöhetnének a Messi-Suarez-Neymar triónak, Ortola lehetne harmadik kapus, Masip meg kölcsönbe mehetne és Diagnet se ártana jobban megnézni, hogy még mit tud. De egyetértek: döntések kellenének Zubi és Eusebio kihagyásával.PCsabi írta:Samper-en kívül kiket hoznál még fel az A-csapathoz? Szerintem Diagne és Ortolá is jöhetne, mindketten sokat passzolnak. De tényleg el kéne dönteni, hogy kiket hozunk fel, kiket adunk kölcsönbe és kikből csinálunk pénzt. Minél előbb.Samper írta:Ez mutatja, hogy Sampernak már tavasszal az A-ban a helye. A többiek jövője úgyis a FIFA döntéstől függ. Ha igazolhatunk, akkor nyilván sűrű bolyban mennek kölcsönbe.
Samper-en kívül kiket hoznál még fel az A-csapathoz? Szerintem Diagne és Ortolá is jöhetne, mindketten sokat passzolnak. De tényleg el kéne dönteni, hogy kiket hozunk fel, kiket adunk kölcsönbe és kikből csinálunk pénzt. Minél előbb.Samper írta:Ez mutatja, hogy Sampernak már tavasszal az A-ban a helye. A többiek jövője úgyis a FIFA döntéstől függ. Ha igazolhatunk, akkor nyilván sűrű bolyban mennek kölcsönbe.
Ez mutatja, hogy Sampernak már tavasszal az A-ban a helye. A többiek jövője úgyis a FIFA döntéstől függ. Ha igazolhatunk, akkor nyilván sűrű bolyban mennek kölcsönbe.
Ha egy játékos 18, 20 évesen nem tud állandó játéklehetőséget kiharcolni egy spanyol középcsapatban az a játékos a Barcában sem fog beférni még a kispadra sem. Az utóbbi időben inkább olyanokat adtunk kölcsön akik kaptak egy x mennyiségű játéklehetőséget a A csapatban és miután nem sikerült kiharcolni az állandó kezdőtagságot leléptek pl. Bojan,Affelay,Tello ők nem fiatal tehetségként mentek el tőlünk kölcsönbe ( jó oké nem is voltak öregekChino írta:
A kölcsönadás nekem sem volt túl szimpatikus, nem igazán jött össze egy játékosunkkal sem. Sok év óta talán Rafinha az egyetlen, akinek úgy néz ki jót tett, most pedig még két játékosunk néz ki úgy, hogy helyes utat választottak. Mondjuk azt hittem LE többet fogja a brazilt használni, ha már az ő keze alatt stabil kezdőnek számított 20 évesen. Pedig a Celta sem volt rossz csapat.
Az állandó kispadozás úgyse értendő szó szerint, mert kötött létszámú az A kerete, sérült mindig akad és van rotáció is. Samperre már tavasszal szükség lenne, Halilovic pedig csak akkor lehet valaha is Barca sztár (ha egyáltalán lesz), ha a szemhatárán csak a Barca van. A csatárokkal kapcsolatban én se vagyok merev: sokan vannak. A hármak, Pedro, Deulofeu mellett három fiatal túl sok. Jól kiválasztva jó helyre csatárt tényleg kölcsön lehet adni. A támadó poszt amúgysem annyira részese az összjátéknak, mint a középpálya. Más kérdés, hogy Perdrot vagy Adamat más poszton is lehetne játszatni.Chino írta:Samper kölcsönadását én is támogatnám, de csak ha játszana is. Denis-el ilyen tekintetben nagyon jól jártunk. Elég stabil játékos egy Sevillaban ami azért nem egy középcsapat a ligában, ráadásul itt maradt a bajnokságban. Ha Samper-el is hasonlóképp történne a lehető legjobbat tudnánk kihozni a helyzetből. Ő már (az ideivel együtt) lehúzott két szezont a B-ben, inkább megérett már a váltásra szerintem, mint mondjuk Halilovic. Bár előbbi hivatalosan már az A kerethez tartozik, ha jól tudom.Samper írta: Kíváncsi vagyok összejön-e, a Sevilla se járna rosszul Samperrel szerintem, neki meg szintén jót tenne a folyamatos játék egy elsőosztályú csapatban. Denissel meg így lenne még egy játékos, aki képes megindulásokra a középpályáról, nekem tetszik az ötlet - bár Sampert nálunk is szívesen megnézném már jövőre is, csak nem játszana sokat attól tartok. Így akkor gondolom Xavi is távozna..
más:
Halilovic jövőre automatikuson feljön, vagy az csak opcionális? Mert akkor viszont kicsit sok lenne tehetségnek oda irányítóba a Rafinha-Denis-Halilovic trió.
Nem vagyok nagy híve az egyértelmű tehetségek kölcsönadásának, mert ott más logika szerint használják őket. De a tartalékcsapatban való poshasztásnál az is jobb. A saját kispad viszont jobb a kölcsönadásnál.
A horváttal kapcsolatban amúgy nem tudom mennyire menne zökkenőmentesen, mivel ha az első csapathoz akarunk neki szerződést adni, még 7 milliót tejelni kell a Dinamonak, ha jól tudom. Ezért szerintem nagyon elsietni nem is fogják.
A kölcsönadás nekem sem volt túl szimpatikus, nem igazán jött össze egy játékosunkkal sem. Sok év óta talán Rafinha az egyetlen, akinek úgy néz ki jót tettAlfa írta: Miért lenne jobb az állandó padozás/lelátón való ülés jobb mint egy spanyol középcsapatban való állandó játék ??? Egy fiatal játékosnál az a lényeg , hogy állandó játéklehetőséghez jusson , tapasztalatokat gyűjtsön . Ha rajtam múlna jövőre Samper,Halilovic ,Munir és Sandro repülnének kölcsönbe valamelyik spanyol középcsapatba ( persze nem ugyanabba)
Samper kölcsönadását én is támogatnám, de csak ha játszana is. Denis-el ilyen tekintetben nagyon jól jártunk. Elég stabil játékos egy Sevillaban ami azért nem egy középcsapat a ligában, ráadásul itt maradt a bajnokságban. Ha Samper-el is hasonlóképp történne a lehető legjobbat tudnánk kihozni a helyzetből. Ő már (az ideivel együtt) lehúzott két szezont a B-ben, inkább megérett már a váltásra szerintem, mint mondjuk Halilovic. Bár előbbi hivatalosan már az A kerethez tartozik, ha jól tudom.Samper írta: Kíváncsi vagyok összejön-e, a Sevilla se járna rosszul Samperrel szerintem, neki meg szintén jót tenne a folyamatos játék egy elsőosztályú csapatban. Denissel meg így lenne még egy játékos, aki képes megindulásokra a középpályáról, nekem tetszik az ötlet - bár Sampert nálunk is szívesen megnézném már jövőre is, csak nem játszana sokat attól tartok. Így akkor gondolom Xavi is távozna..
más:
Halilovic jövőre automatikuson feljön, vagy az csak opcionális? Mert akkor viszont kicsit sok lenne tehetségnek oda irányítóba a Rafinha-Denis-Halilovic trió.
Nem vagyok nagy híve az egyértelmű tehetségek kölcsönadásának, mert ott más logika szerint használják őket. De a tartalékcsapatban való poshasztásnál az is jobb. A saját kispad viszont jobb a kölcsönadásnál.
A kölcsönadás nekem sem volt túl szimpatikus, nem igazán jött össze egy játékosunkkal sem. Sok év óta talán Rafinha az egyetlen, akinek úgy néz ki jót tett, most pedig még két játékosunk néz ki úgy, hogy helyes utat választottak. Mondjuk azt hittem LE többet fogja a brazilt használni, ha már az ő keze alatt stabil kezdőnek számított 20 évesen. Pedig a Celta sem volt rossz csapat.Alfa írta: Miért lenne jobb az állandó padozás/lelátón való ülés jobb mint egy spanyol középcsapatban való állandó játék ??? Egy fiatal játékosnál az a lényeg , hogy állandó játéklehetőséghez jusson , tapasztalatokat gyűjtsön . Ha rajtam múlna jövőre Samper,Halilovic ,Munir és Sandro repülnének kölcsönbe valamelyik spanyol középcsapatba ( persze nem ugyanabba)
Miért lenne jobb az állandó padozás/lelátón való ülés jobb mint egy spanyol középcsapatban való állandó játék ??? Egy fiatal játékosnál az a lényeg , hogy állandó játéklehetőséghez jusson , tapasztalatokat gyűjtsön . Ha rajtam múlna jövőre Samper,Halilovic ,Munir és Sandro repülnének kölcsönbe valamelyik spanyol középcsapatba ( persze nem ugyanabbaSamper írta:palesz77 írta:Barcelona will next summer try to loan Samper to Sevilla to bring back Denis Suarez a year earlier from loan. Adama another option. [sport]
Kíváncsi vagyok összejön-e, a Sevilla se járna rosszul Samperrel szerintem, neki meg szintén jót tenne a folyamatos játék egy elsőosztályú csapatban. Denissel meg így lenne még egy játékos, aki képes megindulásokra a középpályáról, nekem tetszik az ötlet - bár Sampert nálunk is szívesen megnézném már jövőre is, csak nem játszana sokat attól tartok. Így akkor gondolom Xavi is távozna..
más:
Halilovic jövőre automatikuson feljön, vagy az csak opcionális? Mert akkor viszont kicsit sok lenne tehetségnek oda irányítóba a Rafinha-Denis-Halilovic trió..
palesz77 írta:Barcelona will next summer try to loan Samper to Sevilla to bring back Denis Suarez a year earlier from loan. Adama another option. [sport]
Kíváncsi vagyok összejön-e, a Sevilla se járna rosszul Samperrel szerintem, neki meg szintén jót tenne a folyamatos játék egy elsőosztályú csapatban. Denissel meg így lenne még egy játékos, aki képes megindulásokra a középpályáról, nekem tetszik az ötlet - bár Sampert nálunk is szívesen megnézném már jövőre is, csak nem játszana sokat attól tartok. Így akkor gondolom Xavi is távozna..
más:
Halilovic jövőre automatikuson feljön, vagy az csak opcionális? Mert akkor viszont kicsit sok lenne tehetségnek oda irányítóba a Rafinha-Denis-Halilovic trió..
Alen elvileg automatikusan feljön, viszont szerintem ettől még simán kölcsönadhatjuk majd. Sampert azonban én felhoznám nyáron, nem kell a kölcsön, készen áll a feladatra, és ő van olyan szintű játékos, aki a jövő Barçájának alapembere lehet majd, éppen ezért jó lenne, ha minél hamarabb elkezdenénk beépíteni az első csapatba.palesz77 írta:Barcelona will next summer try to loan Samper to Sevilla to bring back Denis Suarez a year earlier from loan. Adama another option. [sport]
más:
Ő írta, hogy "számos", szóval azt hittem, hogy simán fel tud majd sorolni ötöt az elmúlt 7-8 évből.S.Agüero írta:Az elmúlt 20 évből is nehéz, nemhogy 7-8-ból.![]()
Tényleg tisztázni kell, hogy mit gondolunk Krkicről. Vitatthatatlan, hogy fiatalon nem vsak ígéretnek látszott, hanem produkált is. Aztán nem lett belőle semmi. De ebből csöppet se következik, hogy ha fiatalon visszafogják a karrierjét, akkor később stabil nagy játékos lett volna belőle. Lehet, hogy akkor is beszürkült volna csillogó periódus nélkül. Róla egyébként a szakemberek azt állítják, hogy a felnőtté érés rontotta a fizikai adottságait. De ez nem mindenkinél van így.Chino írta: És ez itt a lényeg. Hazard is kiváló volt ilyen idős korában, Krkic is hihetetlen dolgokat vitt végbe fiatalon a Barcaban(!!!). Mindkettőjüknek kb. ugyanakkora hatalmas jövőt jósoltak, mégsem így lett.
És ellenpélda szintén van. Említettem is.
Ezért nem látom értelmét, hogy itt arról beszéljünk, hogy a 18 éves XY-ból nagy játékos lesz, Z-től pedig nem kell várni semmit. Főleg klasszisokként, ne adj' Istenvilágklasszisokként emlegetni őket.
Az elmúlt 20 évből is nehéz, nemhogy 7-8-ból.PCsabi írta:Sorolj már fel öt játékost az elmúlt 7-8 évből, aki 18-19 évesen világklasszis volt. Köszi.Samper írta:Számos játékos ebben az életkorban már világklasszis
hank1ee írta:Megnyerték a francia bajnokságot, a csapat legjobbja volt. Szerintem inkább egy horvát bajnokságban más szlalomozni, na az tényleg nem üti meg a szintet. Nagyon nem értek egyet.Chino írta: Azért ehhez hozzátartozik, hogy más egy Lille-ben 19 évesen már a nagycsapatba kerülni és játszani, mint egy élcsapatban
Jövőre akár be is mutatkozhat. (mármint a B-ben)Gareth Tello írta:La Masia XI (1st season half 2014-2015)
http://siemprecastro.wordpress.com/2014 ... 2014-2015/" target="_blank
Remek írás, érdemes elolvasni. Alig várom már, hogy Aleñáékat láthassuk a B-ben is...