La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.01.02. 13:25:17

http://la-cantera-blaugrana.tumblr.com/" target="_blank
http://sergi-samper.tumblr.com/" target="_blank

Van pár gyöngyszem... :)
Samper
Director del Fútbol

2014.12.30. 11:55:06

Rivaldo11 írta:Különösen fontos lesz most, hogy azokra a fiatalokra, akikben tényleg van potenciál, bátran építsünk. Ha tavasszal elmennek a hajók végleg-liga, Bl, kupa-már el is kezdeném az építkezést, nincs hova várni. Persze ésszel, de a lehetőséget bátran megadva azoknak, akik erre alkalmasak.
Annál is inkább, mert az egész transferban az utánpótlás körüli szabálytalanságok miatt szakadt a nyakunkba, Ha most egy hosszú átigazolási tilalom alatt nem mernek bátran meríteni a fiatalok közül, akkor mi a túrónak az egész nagy hajcihő a La Masia körül? Akkor ez csak felesleges megalománia. Kell utánpótlás - foci, de talán nem ekkora.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.12.30. 11:22:18

Különösen fontos lesz most, hogy azokra a fiatalokra, akikben tényleg van potenciál, bátran építsünk. Ha tavasszal elmennek a hajók végleg-liga, Bl, kupa-már el is kezdeném az építkezést, nincs hova várni. Persze ésszel, de a lehetőséget bátran megadva azoknak, akik erre alkalmasak.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Alfa
Entrenador del Barça

2014.12.30. 11:06:29

Samper írta:Azt hiszem, az a fő különbség, hogy sokakban idealizált kép él a Barca B-ről és ettől a 0:7 után (és amit az jelent) se tudtak megszabadulni.
Tavaly nagyon jól szerepeltek úgyhogy szerintem senki sem nézi le őket. Ez már egy hosszúra nyúló vita :D , de még mindig azt mondom , hogy a B-ből jelenleg senkit sem szabad felhozni a maximum az a kölcsön. Akiket belehetne építeni a csapatba az Denis és Deu .Én nem látok esélyt arra , hogy jövőre akár egy mostani B-s játékost is felhozzunk. Egyszerűen teljesen fölösleges lenne csak megtörné a karrierjüket.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Samper
Director del Fútbol

2014.12.30. 04:50:49

Azt hiszem, az a fő különbség, hogy sokakban idealizált kép él a Barca B-ről és ettől a 0:7 után (és amit az jelent) se tudtak megszabadulni.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.12.29. 23:20:04

S.Agüero írta:Minek? Hogy üljön a lelátón?
Ezt már én is kérdezem anno, a válasz, hogy a B keret tagjaként Ortolanak alacsonyabb a fizuja, mint Masipnak.

Mondjuk annyiban igaza van ebben Sampernek, hogy Masipot tök nyugodtan rásózhatnánk valakire, mert teljesen felesleges tagja a keretnek, csak MAtS elől veszi el a perceket a kupában. De ezt fizetéstől függetlenül mondom, Masip nem keres annyit szerintem egész évben, mint Messi egy hónapban, úgyhogy ez nem hiszem, hogy tétel lenne..
MatyiG
Adminisztrátor

2014.12.29. 23:10:48

Ortola lehetne harmadik kapus, Masip meg kölcsönbe mehetne
Minek? Hogy üljön a lelátón?
Chino
Llegenda del Barça

2014.12.29. 19:39:55

Samper írta: Ez mutatja, hogy Sampernak már tavasszal az A-ban a helye. A többiek jövője úgyis a FIFA döntéstől függ. Ha igazolhatunk, akkor nyilván sűrű bolyban mennek kölcsönbe.
Bob-bal nagyrészt egyetértek, habár van amiben különbözik a véleményünk. Rafinhaval kapcsolatban én máshogy látom. Ő már relatíve tapasztaltnak mondható és 10-20 percekkel nem nagyon lesz előrébb, ezekből nem igazán lehet leszűrni mit is tud igazán.
Samper-el az a gond, hogy játéklehetősége abszolut minimális lenne, nála max. a kölcsönadás lehet opció, azt pedig hogy már tavasszal szükségünk lenne rá amúgy mi indokolja?
Halilovic is nagyon tehetséges, nagy játékos lehet belőle, de jövőre felhozni egyszerűen értelmetlen. Pont ilyenekkel lehet megakasztani egy fiatal karrirjét. Még a B-ben sem stabil kezdő, akkor mi lenne vele a felnőtt csapatban. Akik a közelmúltban is felkerültek, mind eltöltöttek legalább két szezont a B-ben, és a csapat húzóembereiként léptek fel. Thiago, Rafinha, Suarez (ő kicsit kakukktojás, mert érkezett és nem saját nevelés, de tartalékcsapatban töltött el időt), Deulofeu stb. A horvát nagyon kilóg egyelőre. Amúgy is, hogyan lehetne egyazon szezonban 3 fiatalt egy (jó indulattal kettő) posztra beépíteni. Ja, és akkor még Sampert is, meg jöjjön akkor Munir is.
Ahogy Bob is írta ez hosszú folyamat, lehet, hogy nagyon tehetségesek, de nem lehet siettetni. Nemhogy a felnőtt keretbe, de egy középcsapatban sem biztos, hogy sikerülne elég lehetőséget kapni. Egy Deulofeu, aki úgy járta meg az Evertont, hogy a legrosszabbkor sikerült összeszednie egy súlyos sérülést mégis elég jó statokat hozott, most van úgy a Sevillaban, hogy nem alapkezdő, de elég sokat játszik. Pedig neki sincs gondja, ami a tehetségét illeti.
Vagy Rafinha, aki alapembere volt tavaly a Celtanak még most kezdi bontogatni a szárnyait.
Türelmesnek kell lenni mindenkivel, Adama is amennyire tehetséges, legalább annyira szertelen és még éretlen a felnőtt csapathoz. Ezt bizonyítja sajnos sokszor a B-ben is, de ha kap időt sokat tud fejlődni.
És senki ne higgye hogy a segunda olyan gyenge, tökéletesek azok a csapatok, hogy fel tudjanak készülni, mi is várhatja őket egy osztállyal feljebb.
Forca Barca!!!!
Samper
Director del Fútbol

2014.12.29. 18:58:34

PCsabi írta:
Samper írta:Ez mutatja, hogy Sampernak már tavasszal az A-ban a helye. A többiek jövője úgyis a FIFA döntéstől függ. Ha igazolhatunk, akkor nyilván sűrű bolyban mennek kölcsönbe.
Samper-en kívül kiket hoznál még fel az A-csapathoz? Szerintem Diagne és Ortolá is jöhetne, mindketten sokat passzolnak. De tényleg el kéne dönteni, hogy kiket hozunk fel, kiket adunk kölcsönbe és kikből csinálunk pénzt. Minél előbb.
Értem a viccet. Ettől függetlenül Samper passzai jól jöhetnének a Messi-Suarez-Neymar triónak, Ortola lehetne harmadik kapus, Masip meg kölcsönbe mehetne és Diagnet se ártana jobban megnézni, hogy még mit tud. De egyetértek: döntések kellenének Zubi és Eusebio kihagyásával.
PCsabi
aka Game90

2014.12.29. 16:24:17

Samper írta:Ez mutatja, hogy Sampernak már tavasszal az A-ban a helye. A többiek jövője úgyis a FIFA döntéstől függ. Ha igazolhatunk, akkor nyilván sűrű bolyban mennek kölcsönbe.
Samper-en kívül kiket hoznál még fel az A-csapathoz? Szerintem Diagne és Ortolá is jöhetne, mindketten sokat passzolnak. De tényleg el kéne dönteni, hogy kiket hozunk fel, kiket adunk kölcsönbe és kikből csinálunk pénzt. Minél előbb.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Samper
Director del Fútbol

2014.12.29. 16:09:57

PCsabi írta:Players with most passes in Liga Adelante:
KATT
Ortolá :shock: :lol:
Ez mutatja, hogy Sampernak már tavasszal az A-ban a helye. A többiek jövője úgyis a FIFA döntéstől függ. Ha igazolhatunk, akkor nyilván sűrű bolyban mennek kölcsönbe.
PCsabi
aka Game90

2014.12.29. 15:56:15

Players with most passes in Liga Adelante:
KATT
Ortolá :shock: :lol:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.12.28. 20:30:10

Én úgy látom nagyon sokan átesnek a ló túloldalára illetve nem helyén kezelik a fiatalokat. Nem úgy működik, hogy 18-20 éves embereket játszatunk 10 meccsen aztán kiderül jó vagy sem és megtartjuk vagy elküldjük. Egy hosszú folyamat része a beillesztés. Ezt nem értette mg pl Thiago sem vagy most lehetne ide írni Rafinha helyzetét is akik miatta "hőbörögnek". Mindenkinek ki kell várni a sorát, már az fejlődési szint ha az A csapattal edzhet valaki. Viszont olyan nincs hogy valaki felkerül és aztán majd jövőre meg hú de nagy spíler lesz. Bartra-val Montoyával is ez van, hogy idő kell. Akkor kell teljesíteni mikor szerepet kapnak legyen az 10 perc vagy 30 perc. Először meg kell ragadni a keretben, aztán cserepozíciót elérni majd egyre több beugrás és utána lehet beszélni kezdőről. Telített a csapat meg kell várni az adódó lehetőségeket. Lehet írni hogy Xavi helyett xy meg Ini öregszik ez így is van mindenki felett elmegy az idő, csak még így is hasznosabb akár 1-1 meccsen is Xavi is meg Iniesta is mint bárki más. Rafinha is jó-jó csak szertelen (pontatlan sokszor elviszi a hév stb), lehetne írni hogy játsszon többet önbizalom csak itt ez nem fér bele hogy "pátyolgassunk" valakit. Bakker ha döntetlenezünk már olyan palotaforradalom van, hogy hihetetlen. Mindig az a jó aki nem játszik elv előkerül és sorolhatnám. Ki kell várni mindenkinek a sorát, ezért pl ilyenek hogy majd a 18 éves Halilovic és társai hol vannak egyszerűen már-már abszurd nálam.
Kép
Kép
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2014.12.28. 19:01:55

Chino írta:
A kölcsönadás nekem sem volt túl szimpatikus, nem igazán jött össze egy játékosunkkal sem. Sok év óta talán Rafinha az egyetlen, akinek úgy néz ki jót tett, most pedig még két játékosunk néz ki úgy, hogy helyes utat választottak. Mondjuk azt hittem LE többet fogja a brazilt használni, ha már az ő keze alatt stabil kezdőnek számított 20 évesen. Pedig a Celta sem volt rossz csapat.
Ha egy játékos 18, 20 évesen nem tud állandó játéklehetőséget kiharcolni egy spanyol középcsapatban az a játékos a Barcában sem fog beférni még a kispadra sem. Az utóbbi időben inkább olyanokat adtunk kölcsön akik kaptak egy x mennyiségű játéklehetőséget a A csapatban és miután nem sikerült kiharcolni az állandó kezdőtagságot leléptek pl. Bojan,Affelay,Tello ők nem fiatal tehetségként mentek el tőlünk kölcsönbe ( jó oké nem is voltak öregek :D ) . Az olyan játékosok akiket még a felnőtt csapathoz való felhozatal előtt adtunk kölcsönben azok eddig ( lekopogom :) ) nem okoztak csalódást . Rafinha visszatért Deu és Denis pedig nagyon jól játszanak főleg Denis . Összegezve szerintem a kölcsönadás igen is hasznos dolog ha egy olyan csapatnak adunk kölcsön egy játékost amely bízik a fiatalokban és amely biztosítani tudja a fejlődésüket.

És vitának nincs helye mivel ugye kiderült , hogy te mások véleményét nem fogadod el :mrgreen:
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Samper
Director del Fútbol

2014.12.28. 18:14:49

Chino írta:
Samper írta: Kíváncsi vagyok összejön-e, a Sevilla se járna rosszul Samperrel szerintem, neki meg szintén jót tenne a folyamatos játék egy elsőosztályú csapatban. Denissel meg így lenne még egy játékos, aki képes megindulásokra a középpályáról, nekem tetszik az ötlet - bár Sampert nálunk is szívesen megnézném már jövőre is, csak nem játszana sokat attól tartok. Így akkor gondolom Xavi is távozna..

más:
Halilovic jövőre automatikuson feljön, vagy az csak opcionális? Mert akkor viszont kicsit sok lenne tehetségnek oda irányítóba a Rafinha-Denis-Halilovic trió.

Nem vagyok nagy híve az egyértelmű tehetségek kölcsönadásának, mert ott más logika szerint használják őket. De a tartalékcsapatban való poshasztásnál az is jobb. A saját kispad viszont jobb a kölcsönadásnál.
Samper kölcsönadását én is támogatnám, de csak ha játszana is. Denis-el ilyen tekintetben nagyon jól jártunk. Elég stabil játékos egy Sevillaban ami azért nem egy középcsapat a ligában, ráadásul itt maradt a bajnokságban. Ha Samper-el is hasonlóképp történne a lehető legjobbat tudnánk kihozni a helyzetből. Ő már (az ideivel együtt) lehúzott két szezont a B-ben, inkább megérett már a váltásra szerintem, mint mondjuk Halilovic. Bár előbbi hivatalosan már az A kerethez tartozik, ha jól tudom.
A horváttal kapcsolatban amúgy nem tudom mennyire menne zökkenőmentesen, mivel ha az első csapathoz akarunk neki szerződést adni, még 7 milliót tejelni kell a Dinamonak, ha jól tudom. Ezért szerintem nagyon elsietni nem is fogják.
Alfa írta: Miért lenne jobb az állandó padozás/lelátón való ülés jobb mint egy spanyol középcsapatban való állandó játék ??? Egy fiatal játékosnál az a lényeg , hogy állandó játéklehetőséghez jusson , tapasztalatokat gyűjtsön . Ha rajtam múlna jövőre Samper,Halilovic ,Munir és Sandro repülnének kölcsönbe valamelyik spanyol középcsapatba ( persze nem ugyanabba :D )
A kölcsönadás nekem sem volt túl szimpatikus, nem igazán jött össze egy játékosunkkal sem. Sok év óta talán Rafinha az egyetlen, akinek úgy néz ki jót tett
Az állandó kispadozás úgyse értendő szó szerint, mert kötött létszámú az A kerete, sérült mindig akad és van rotáció is. Samperre már tavasszal szükség lenne, Halilovic pedig csak akkor lehet valaha is Barca sztár (ha egyáltalán lesz), ha a szemhatárán csak a Barca van. A csatárokkal kapcsolatban én se vagyok merev: sokan vannak. A hármak, Pedro, Deulofeu mellett három fiatal túl sok. Jól kiválasztva jó helyre csatárt tényleg kölcsön lehet adni. A támadó poszt amúgysem annyira részese az összjátéknak, mint a középpálya. Más kérdés, hogy Perdrot vagy Adamat más poszton is lehetne játszatni.
Chino
Llegenda del Barça

2014.12.28. 17:28:15

Samper írta: Kíváncsi vagyok összejön-e, a Sevilla se járna rosszul Samperrel szerintem, neki meg szintén jót tenne a folyamatos játék egy elsőosztályú csapatban. Denissel meg így lenne még egy játékos, aki képes megindulásokra a középpályáról, nekem tetszik az ötlet - bár Sampert nálunk is szívesen megnézném már jövőre is, csak nem játszana sokat attól tartok. Így akkor gondolom Xavi is távozna..

más:
Halilovic jövőre automatikuson feljön, vagy az csak opcionális? Mert akkor viszont kicsit sok lenne tehetségnek oda irányítóba a Rafinha-Denis-Halilovic trió.

Nem vagyok nagy híve az egyértelmű tehetségek kölcsönadásának, mert ott más logika szerint használják őket. De a tartalékcsapatban való poshasztásnál az is jobb. A saját kispad viszont jobb a kölcsönadásnál.
Samper kölcsönadását én is támogatnám, de csak ha játszana is. Denis-el ilyen tekintetben nagyon jól jártunk. Elég stabil játékos egy Sevillaban ami azért nem egy középcsapat a ligában, ráadásul itt maradt a bajnokságban. Ha Samper-el is hasonlóképp történne a lehető legjobbat tudnánk kihozni a helyzetből. Ő már (az ideivel együtt) lehúzott két szezont a B-ben, inkább megérett már a váltásra szerintem, mint mondjuk Halilovic. Bár előbbi hivatalosan már az A kerethez tartozik, ha jól tudom.
A horváttal kapcsolatban amúgy nem tudom mennyire menne zökkenőmentesen, mivel ha az első csapathoz akarunk neki szerződést adni, még 7 milliót tejelni kell a Dinamonak, ha jól tudom. Ezért szerintem nagyon elsietni nem is fogják.
Alfa írta: Miért lenne jobb az állandó padozás/lelátón való ülés jobb mint egy spanyol középcsapatban való állandó játék ??? Egy fiatal játékosnál az a lényeg , hogy állandó játéklehetőséghez jusson , tapasztalatokat gyűjtsön . Ha rajtam múlna jövőre Samper,Halilovic ,Munir és Sandro repülnének kölcsönbe valamelyik spanyol középcsapatba ( persze nem ugyanabba :D )
A kölcsönadás nekem sem volt túl szimpatikus, nem igazán jött össze egy játékosunkkal sem. Sok év óta talán Rafinha az egyetlen, akinek úgy néz ki jót tett, most pedig még két játékosunk néz ki úgy, hogy helyes utat választottak. Mondjuk azt hittem LE többet fogja a brazilt használni, ha már az ő keze alatt stabil kezdőnek számított 20 évesen. Pedig a Celta sem volt rossz csapat.
Először is őt kellene "beintegrálni" a csapatba -ami remélem hamarosan aktívabb lesz- mielőtt azon gondolkozunk, hogy hozzuk vissza Denist, meg jöjjön fel Halilovic. Egy-egy fiatalnak sok idő kell, hiába van valamennyi rutinjuk már, kettőt együtt egy szezon alatt szerintem lehetetlen, ha egy csapatrészben játszanak.

Deulofeu lehet még érdekes. Őt is használják rendesen Sevillaban és már a játéka is kezd alakulni.
Csatárt venni meg totál felesleges, főleg kettőt. A kezdő hármasunk, nem olyan akinek folyamatos rotációra van szüksége. Amellett itt van Deu, Munir, Sandro, Adama. Én mondjuk már annak örülnék, ha egyikük megugraná a lécet és stabil tagja lenne a jövő Barcajának. De ehhez az is kell, hogy Pedro barátunk léceljen vagy konstans 5. számú támadó legyen.
Forca Barca!!!!
Alfa
Entrenador del Barça

2014.12.28. 11:42:21

Samper írta:
palesz77 írta:Barcelona will next summer try to loan Samper to Sevilla to bring back Denis Suarez a year earlier from loan. Adama another option. [sport]

Kíváncsi vagyok összejön-e, a Sevilla se járna rosszul Samperrel szerintem, neki meg szintén jót tenne a folyamatos játék egy elsőosztályú csapatban. Denissel meg így lenne még egy játékos, aki képes megindulásokra a középpályáról, nekem tetszik az ötlet - bár Sampert nálunk is szívesen megnézném már jövőre is, csak nem játszana sokat attól tartok. Így akkor gondolom Xavi is távozna..

más:
Halilovic jövőre automatikuson feljön, vagy az csak opcionális? Mert akkor viszont kicsit sok lenne tehetségnek oda irányítóba a Rafinha-Denis-Halilovic trió..

Miért lenne jobb az állandó padozás/lelátón való ülés jobb mint egy spanyol középcsapatban való állandó játék ??? Egy fiatal játékosnál az a lényeg , hogy állandó játéklehetőséghez jusson , tapasztalatokat gyűjtsön . Ha rajtam múlna jövőre Samper,Halilovic ,Munir és Sandro repülnének kölcsönbe valamelyik spanyol középcsapatba ( persze nem ugyanabba :D )
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Samper
Director del Fútbol

2014.12.28. 11:21:51

palesz77 írta:Barcelona will next summer try to loan Samper to Sevilla to bring back Denis Suarez a year earlier from loan. Adama another option. [sport]

Kíváncsi vagyok összejön-e, a Sevilla se járna rosszul Samperrel szerintem, neki meg szintén jót tenne a folyamatos játék egy elsőosztályú csapatban. Denissel meg így lenne még egy játékos, aki képes megindulásokra a középpályáról, nekem tetszik az ötlet - bár Sampert nálunk is szívesen megnézném már jövőre is, csak nem játszana sokat attól tartok. Így akkor gondolom Xavi is távozna..

más:
Halilovic jövőre automatikuson feljön, vagy az csak opcionális? Mert akkor viszont kicsit sok lenne tehetségnek oda irányítóba a Rafinha-Denis-Halilovic trió..

Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.12.27. 13:59:16

más:
Alen elvileg automatikusan feljön, viszont szerintem ettől még simán kölcsönadhatjuk majd. Sampert azonban én felhoznám nyáron, nem kell a kölcsön, készen áll a feladatra, és ő van olyan szintű játékos, aki a jövő Barçájának alapembere lehet majd, éppen ezért jó lenne, ha minél hamarabb elkezdenénk beépíteni az első csapatba.

Adama dettó, őt sem engedném el, nála is pont az lenne a lényeg, hogy beleszokjon a Barça-játékba, fejlődjön a sokpasszos, kombinatív játékban, és még gyorsabban gondolkodjon a pályán. Bár a Sevilla valamivel jobb opciónak tűnik, mint a PL.

Én inkább megpróbálnám Robertót rásózni a Sevillára a Denis-üzlet keretein belül (akár visszavásárlási opcióval). Így mindenki jól járna. (Talán még a Sevilla is, lehet, hogy Robertóból jó játékos lenne, ha kisebb lenne rajta a nyomás.)

Ha ez nem jön össze, akkor végső esetben odaadnám nekik Sampert is egy szezonra. Ez esetben egy Rakitic - Iniesta - Rafinha - Denis - Busquets - Mascherano középpályás-hatosnak elégnek kellene lennie jövőre. Nyilván más a helyzet, ha eltörlik az átigazolási tilalmat, ebben az esetben még bejöhet a képbe Gündogan, Pjanic, Koke vagy akárki más, de jobban örülnék annak, ha maradna a tilalom. (Így jól járnának a fiatalok, Bartomeuék 2016-os győzelmének esélyei tovább csökkennének, és Zubiék sem tudnák elkontárkodni a 2015-ös nyári átigazolási szezont.)

És ha már szó volt Denisről:
http://www.sport-english.com/en/noticia ... re-3809405" target="_blank
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.12.27. 13:35:39

Barcelona will next summer try to loan Samper to Sevilla to bring back Denis Suarez a year earlier from loan. Adama another option. [sport]

más:
PCsabi
aka Game90

2014.12.27. 13:17:35

S.Agüero írta:Az elmúlt 20 évből is nehéz, nemhogy 7-8-ból. :D
Ő írta, hogy "számos", szóval azt hittem, hogy simán fel tud majd sorolni ötöt az elmúlt 7-8 évből.
:mrgreen:
Samper
Director del Fútbol

2014.12.27. 08:01:20

Chino írta: És ez itt a lényeg. Hazard is kiváló volt ilyen idős korában, Krkic is hihetetlen dolgokat vitt végbe fiatalon a Barcaban(!!!). Mindkettőjüknek kb. ugyanakkora hatalmas jövőt jósoltak, mégsem így lett.
És ellenpélda szintén van. Említettem is.
Ezért nem látom értelmét, hogy itt arról beszéljünk, hogy a 18 éves XY-ból nagy játékos lesz, Z-től pedig nem kell várni semmit. Főleg klasszisokként, ne adj' Istenvilágklasszisokként emlegetni őket.
Tényleg tisztázni kell, hogy mit gondolunk Krkicről. Vitatthatatlan, hogy fiatalon nem vsak ígéretnek látszott, hanem produkált is. Aztán nem lett belőle semmi. De ebből csöppet se következik, hogy ha fiatalon visszafogják a karrierjét, akkor később stabil nagy játékos lett volna belőle. Lehet, hogy akkor is beszürkült volna csillogó periódus nélkül. Róla egyébként a szakemberek azt állítják, hogy a felnőtté érés rontotta a fizikai adottságait. De ez nem mindenkinél van így.
MatyiG
Adminisztrátor

2014.12.26. 17:11:14

PCsabi írta:
Samper írta:Számos játékos ebben az életkorban már világklasszis
Sorolj már fel öt játékost az elmúlt 7-8 évből, aki 18-19 évesen világklasszis volt. Köszi.
Az elmúlt 20 évből is nehéz, nemhogy 7-8-ból. :D
Még Messit sem mondanám biztosra, hogy 18 évesen világklasszis volt. :)
Chino
Llegenda del Barça

2014.12.26. 16:24:50

hank1ee írta:
Chino írta: Azért ehhez hozzátartozik, hogy más egy Lille-ben 19 évesen már a nagycsapatba kerülni és játszani, mint egy élcsapatban
Megnyerték a francia bajnokságot, a csapat legjobbja volt. Szerintem inkább egy horvát bajnokságban más szlalomozni, na az tényleg nem üti meg a szintet. Nagyon nem értek egyet.

Most lehet vitázni azon, hogy ki tett le addig többet le az asztalra, de azért a Dinamo Európa szinten sem egy elhanyagolgató csapat és 16 évesen bemutatkozni, 17 évesen stabil tagjának lenni van akkora tett. (pláne nem a horvát válogatott kezdőjében kapni egyből helyet) Nem elvéve Hazard érdemeiből semmit mert fiatalon ő is kiemelkedő játékos volt. És nem is ez lett volna a mondandóm, lényege, mert ha Halilovic-ról beszélünk, még nem tudunk sok mindent megállapítani, mert nem tart még ott, mint a belga, hisz öt évvel fiatalabb.
Akkor vegyük példának Bojant. Rekordot-rekordra döntögetett, a klub történetében alig volt olyan, amiben ne lett volna az első. és most hol tart?
És ez itt a lényeg. Hazard is kiváló volt ilyen idős korában, Krkic is hihetetlen dolgokat vitt végbe fiatalon a Barcaban(!!!). Mindkettőjüknek kb. ugyanakkora hatalmas jövőt jósoltak, mégsem így lett.
És ellenpélda szintén van. Említettem is.
Ezért nem látom értelmét, hogy itt arról beszéljünk, hogy a 18 éves XY-ból nagy játékos lesz, Z-től pedig nem kell várni semmit. Főleg klasszisokként, ne adj' Istenvilágklasszisokként emlegetni őket.
Forca Barca!!!!
Chino
Llegenda del Barça

2014.12.26. 15:48:20

Gareth Tello írta:La Masia XI (1st season half 2014-2015)
http://siemprecastro.wordpress.com/2014 ... 2014-2015/" target="_blank

Remek írás, érdemes elolvasni. Alig várom már, hogy Aleñáékat láthassuk a B-ben is... 8)
Jövőre akár be is mutatkozhat. (mármint a B-ben)
Én is kíváncsi lennék mit tud a srác. Ő nincs benne az Ifi-Bl-ben induló csapatban?
Forca Barca!!!!
Válasz küldése