shutterisland írta:
de hogy egy bl döntőben nekik szurkolni vagy annak örülni, hogy minél tovább meneteljenek, mert spanyolok...számomra nonszensz, és biztos vagyok benne, hogy ezzel nagyon nagy többségben a másik oldal is így van.
Na mivel ez nekem - is - szól, gondoltam megindoklom, hogy miért inkább nekik drukkoltam a Bl-ben, a tisztánlátás végett.. Egy Getafe ellen én se drukkolok a Realnak, és kicsit örülök is neki, mikor kikapnak, de a Bl döntőben, ami az európai foci csúcspontja elméletileg, én focit akarok látni, és azt akarom, hogy az a csapat nyerjen, aki szebben játszik, nem az, aki célfocizik és bekkel szinte végig. Épp elég elkeserítő, hogy egyre többször sikeresek az ilyen csapatok mostanában, akiknek a győzelem 50-szer fontosabb, minthogy szépen játsszanak esetleg, és nem örülök, hogy ilyen irányba megy el szép lassan a foci. Anno a Chelsea ellen is drukkoltam, akkor sajna bebukta a München, tavaly az Atleticonak nem sikerült kihúznia.. Tőlem lehetett volna Tarjánpuszta-Bivalybasznád meccs is, akkor is annak drukkoltam volna, aki többet tett meg a győzelemért, és nem csak védekezett és próbált kontrázni a meccs kb 2/3-ában.
Azért is lettem Barcadrukker, mert a szép támadófocit szeretem, a saját csapatomnak persze elnézem, ha nem megy jól a szekér, emiatt nem pártolok el, de egy "semleges meccsen" azt akarom, hogy az nyerjen, aki szebben játszik. Úgyhogy mondhatom úgy is, hogy az Atletico ellen drukkoltam, ha így jobban tetszik egyeseknek a megfogalmazás..

De nálam a szép foci szeretete előrébb van, mint a Real iránt érzett ellenérzések, és nem akartam, hogy a Chelsea után 2 évvel megint egy ilyen csapat nyerjen Bl-t - épp elég, hogy a Ligat megnyerték..
Tudom, hogy ezzel a nézetemmel kb egyedül vagyok a fórumon, de azért remélem értitek mit akarok mondani.