2014.12.03. 00:43:46
Kb egyetértek veletek. A 2 említett meccs nagyon tetszetős volt, öröm volt nézni. Ha esetleg így folytatnák a játékot többnyire, akkor BL cím nélkül is elégedett lennék, mert én a látott játéka miatt szeretem a Barcát, nem pedig a trófeák miatt.
Viszont ezen kívül, hogy kicsit esélyesebbek legyünk több mindent kéne tenni, amik már elhangzottak, plusz szerintem a játékon is kicsit változtatgatni.
1. Néha kicsit hagyni az ellenfelet játszani, így jobban kijönnek, és sokkal jobban fellazulnak.
2.Az előző pontból is adódóan, a kontratámadást hatékonyabbá tenni, mert bizony vannak olyan meccsek, amik nyögvenyelősek, nem is látványosak, stb, és van amikor 1-2 kontrán múlhat az eredmény. Ezzel nem azt értem, hogy legyünk buszos csapat, hanem azt hogy ha például hozzánk kerül a labda, és kontralehetőség van akkor induljanak el teljes gázzal. Oké, hogy nem hozzánk tartoznak a világ leggyorsabb labdarugói, de ilyen lehetőségnél ne álljunk már meg bevárni mindenkit, nem hiszem hogy gyök1-gyel kéne mászni a kapu felé. Ebben el kell ismerni, a Real Madrid zseniális, labda megszerez>üres helyre bepasszol és indulhat is a móka.
3. Távoli lövések...Szintén nagyon fontos lenne, már csak azért is mert sokkal kiszámíthatatlanabbá tenné a játékunkat, így az ellenfél is könyebben összezavarodik, ha meg 1-2 távoli bomba becsurog akkor az meg mégjobb.
4. Mivel a bajnokságban rengeteg csapat csak buszozik ellenünk, így hozzászoktak a fiúk hogy a pályának a 80%-a mind a 90 percben az övék, ellenfél alig jár ott, és nyugodtan passzolgathatnak, hamarabb zavarja meg őket egy fentről repülő madár széklete mint az ellenfél. Ez azt vonja maga után, hogy teljesen elszoknak attól hogy erős nyomás alatt tudják játszani a játékukat, így egy kitámadósabb, erős aggresszív ellenfél ellen meglepődve kétségbeesve passzolgatnak, és már annak örülnek ha nem veszik el a labdát, nemhogy még támadást is építeni...Bizony ez sokszor teljes összezavarodást tud jelenteni a csapatnál, aminek csúnya bukás a vége. Ezt kéne megoldani valahogyan, például edzésen úgy gyakorolni a a passzt és előrejátékot hogy több emberre is rámennek, és a labdásra is.
"Röviden" ennyi, szerintem ha ezeket a változtatásokat sikerülne véghez vinni akkor akár a végső győzelmek is jöhetnek ha összeszedik maguka a srácok.
Szerintem ha a legjobb csapat akarunk újból lenni, akkor a játék szinte minden elemében erősnek kell lennünk, gondolok a távoli lövésekre, és a kontrákra. Ha kicsit hatékonyabbá tennénk ezeket az elemeket, és alkalmaznánk is részben, akkor szerintem egyáltalán nem lenne szentségtörés, és nem adnánk fel a Barcelona stílusát, csak felturbóznánk-kiegészítenénk 1-2 dologgal. Szerintem remek és eredményes csapat alakulhatna ebből a keretből is mert a potenciál benne van(persze nem Alvesre gondolok:D), csak helyesen ki kellene használni