2014.12.01. 10:24:14
A tegnapi meccsről és általában a csapatról alkotott véleményemet 2 pontban foglalnám össze:
1. Úgy látom - ahogy már hetekkel korábban is írtam -, hogy a védőink és kapusaink teljesítménye (még ha egyenként posztjaikon nem is a világ legjobbjai, és együtt sem alkotják a világ legerősebb védősorát) elég lehet bármely cím elhódítására! Ehhez elég jók, ha a sérülések és a komolyabb formahanyatlás elkerüli ezt a csapatrészt!
Az elmúlt évek középpályáján változtatni kellet, ezt a munkát LE és csapata el is kezdték, próbálgatják a különböző formációkat és taktikákat: mostanában már egyre többször jó megoldást húznak, tegnap - talán így utólag - nem ezt kellett volna, de mint hosszútávú alternatíva: nem árt egy ilyen középpályát is kicsit összeszoktatni, ill. a csatárokat hozzászoktatni! Jelenleg szerintem az Ini-Rakitic-Masch(Busi) középpálya a legjobb, a legsokoldalúbb is, a jövőt tekintve pedig nagy hitem van a Raffinha-Rakitic(Xavi)-Masch(Busi) középpályában is - láttunk már biztató jeleket, igen dinamikusak, ha összeszoknak, nagyon erős lesz ez a csapatrész! Lehet, hogy furcsa, amit leírok, de én a középpálya miatt sem aggódom túlzottan! Szerintem LE is kezdi már látni a különböző opcióit, és kezdi az opciókat a különböző célokhoz rendelni, néha még hibásan dönt... ennyi, de legalább mer dönteni, változtatni!
2. A támadóink teljesítménye viszont - enyhe jóindulattal megítélve - sem kiegyensúlyozott. E téren Messi a leghektikusabb. Az ok: ?..., szerintem a szezon végéig mindenkinek nyilvánvalóvá válik majd...! Suarez: még a beilleszkedés folyamatában van, annyira nem aggódom érte, játékban és góllövésben is hamarosan elkapja a fonalat. Egyébként megszerezte az első bajnoki gólját is (csak elvették tőle), ebből kell, hogy lelkességet merítsen: betalált már mindkét fontos sorozatban, pedig alig 1 hónapja lépett újra pályára 4 hónap kényszerpihenő után, ráadásul egy számára teljesen új csapatban és környezetben! Neymar: tegnap nem ment neki, a következő meccsen, majd újra menni fog... nem tulajdonítok nagy jelentőséget a tegnapi gyenge teljesítményének!
Még mindig úgy látom, mint egy hónapja: ha a támadóink majd - törés nélkül - huzamosabb ideig a tőlük elvárt szinten fognak teljesíteni (játék és góllövés), akkor nem fogunk sokat írni itt, a fórumon a csapat és a más csapatrészek hiányosságairól. Ők (támadók) nyújtják összességében a leginkább gyenge teljesítményt ahhoz képest, amit szán nekik az edző és a csapat, és ahhoz képest is, amire egyébként képességeik alapján hivatottak! Az okokat feljebb és korábbi írásomban (hosszabban is) taglaltam! Ugyanis a csapat továbbra is 4-3-3-at játszik, mely formációban nem csak a (kitűnő középpályás játékot és gólpasszokat követő) góllövés a csatárok feladata, - hisz 3-an vannak a pályán -, hanem az egymás közti játék és gólpasszok is! A középpálya feladata ebben a formációban a játék szervezése, átfordítása ill. stabilizálása, nem elsősorban a gólpasszok! Ha tegnap a trió (ill. minden tagja) jól és motiváltan játszott volna, akkor szó sem esne a középpálya (vélt vagy valós) hiányosságairól! Ez a középpálya (többé-kevésbé) tegnap is megtette azt, ami 3 ilyen csatár mögött a dolga, a csatárok viszont nem tették meg azt, ami a dolguk... De a Messi-Neymar duó már általában igen jól muzsikál, én bizakodó vagyok!