Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.11.27. 21:39:34

Aki elég türelmes: Messiről egy majdnem 1,5 órás dokumentumfilm. Elméletileg minden gólja és gólpassza benne van, még nem álltam neki, de gondoltam titeket is érdekelhet.. :D
Chino írta:
ferninho írta:...
...
Igazából valahol kettőtök közt vagyok véleményben. :D Igazából most szerintem kicsit "presztízsét fogja veszíteni" ez a rekord, amíg vissza nem vonul a két terminátor, mert most tényleg kb hetente változni fog egy darabig, hogy melyikük a rekorder. De attól még ugyanúgy rekorddöntés lesz, csak nem veszi annyira komolyan majd senki, mert nem az lesz, hogy ünnepeljük majd a rekorddöntőt, hanem azt várjuk, hogy mikor dönti majd meg a másik.. :D
Petr
Entrenador del Barça

2014.11.27. 20:36:17

Chino írta:
Szerintem teljesen mindegy ki dönti meg, az utókor arra fog emlékezni, hogy ki az, aki a legtöbb gólt lőtte. Hatalmas teljesítmény, hogy Messi kevesebb mérkőzés után döntötte meg, de ha kettejük pályafutása végén CR neve mellett lesz több találat senki sem fog érdekelni, hogy Messi volt az első, aki átlépte Raúl góljainak a számát.
Nem mintha Messit bárki elfeledné, mégiscsak ő a világ legjobb labdarúgója.
Chino
Llegenda del Barça

2014.11.27. 20:26:58

ferninho írta: Raúl még aktív labdarúgó, szóval sántít a történeted eléggé.
Persze nem valószínű, hogy fog még BL meccsen játszani, de még nem vonult vissza, szóval Raúlé is statisztikai adat volt a te véleményed szerint és nem rekord, tehát szted Messi se döntött meg semmilyen rekordot.

Az a rekord, ami éppen van, nem kell ahhoz senkinek visszavonulnia, lényegtelen, hogy aktív-e a labdarúgó vagy sem, tehát lehet folyamatos rekorddöntögetéseket fogunk látni és épp azon fog múlni, hogy kié, hogy kinek játszik előbb a csapata. :lol:
Ezt elnéztem. Azt hittem a tavalyi volt az utolsó éve. #-o A lényeg viszont az volt, hogy már ezt a rekordot nem fogja növelni.
És biztos nem fogod elhinni (mondjuk álmatlan éjszakáim nem lesznek tőle) ha Cr tette volna, akkor is ezt írnám. Én egy rekorddöntést többnek tartok, mint hogy kéthetente váltogassa két ember egymásét. De legalábbis egy szezonon belül biztosan. Inkább egy statisztikai adat, hogy jelenleg ki lőtte a legtöbb gólt. Mielőtt félreérted nem azt mondom, hogy Cr góljai már nem számítanak, távolról sem. Tudom a másik oldalon meg az lesz a közvélemény, hogy persze megint a gyökér Barcások még ezt is kimagyarázzák, de nekem ez a szubjektív véleményem.
Lehet, hogy ezt azért érzem így mert ez az ember (Raúl) olyat produkált amiben a közelébe sem érhettek sokáig, nem tudom.
Forca Barca!!!!
messideco
Presidente del Barça

2014.11.27. 20:11:28

A 82 kupagólt egyik sem dönti meg, az is Zarra privilégiuma :)
Kép
"And my heart will leave you never."
ferninho
Madridista

2014.11.27. 19:26:27

Chino írta:
Normandia írta:
kadarzsolt85 írta:Ha Messi a Psg ellen nem rug egy golt sem ,es Ronaldo beramol hazai palyan egy 4-est a Ludogoretsnek akkor itt akkora csend lesz hogy.... :D
...és akkor mi van, ha megdönti? Azt már senki sem veszi el tőle, hogy Raul csúcsát Ő döntötte meg először. Azt sem értem miért lenne csend, de biztosan bennem a hiba.
Nem akarok Cr ellen lenni, semmi hasonló és belemagyarázni dolgokat, de a rekord meg van döntve és Messi tette meg ezt már nem lehet elvenni tőle. Ha egyikük/mindketten visszavonulnak, akkor lesz egy hivatalos újabb rekord, amit meg kell dönteni. Ha mondjuk Messi befejezi 110 góllal a Bl pályafutását és Cr tart 109-nél még aktívan, akkor lehet erről beszélni. Addig úgy lesz számon tartva, hogy Messi döntötte meg ezt a rekordot és annyi, az már más hogy jelenleg a portugál vagy az argentin lőtte a legtöbb gólt, ez még nem rekord, hanem statisztikai adat. Ez lehet, hogy Cr-é lesz, de egyelőre még mindketten aktívak, nincs újabb rekord, amit át kell lépni. Legalábbis szerintem így logikus.
Raúl még aktív labdarúgó, szóval sántít a történeted eléggé.
Persze nem valószínű, hogy fog még BL meccsen játszani, de még nem vonult vissza, szóval Raúlé is statisztikai adat volt a te véleményed szerint és nem rekord, tehát szted Messi se döntött meg semmilyen rekordot.

Az a rekord, ami éppen van, nem kell ahhoz senkinek visszavonulnia, lényegtelen, hogy aktív-e a labdarúgó vagy sem, tehát lehet folyamatos rekorddöntögetéseket fogunk látni és épp azon fog múlni, hogy kié, hogy kinek játszik előbb a csapata. :lol:
madridista
visca el barca
Presidente del Barça

2014.11.27. 19:18:04

3, max 4 év és ez is meglesz. és akkor még mindig csak 31-32 éves lesz :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2014.11.27. 18:58:00

Samper írta:Remélem, ebbe a hülye rekordmániába már nem tudják beleugratni Messit. A foci csapatjáték.
Ez nem rekordmánia, hanem motiváció. Ha pedig megdönti, akkor még egy lépést tesz afelé, hogy ne csak "maradonázzanak meg pelézzenek" (akinek ezúton is jobbulást kívánok), hanem majd "messizzenek" is. Maga a rekord meg aligha elérhetetlen. 32-33 éves korára simán meglehet, legyen is így.

Csapatjáték persze, de a legjobbak tündöklése nem hinném, hogy visszaveti a csapat, mint egész teljesítményét, meg egyébként sem látszott a játékán a mérhetetlen önzőség, csak közvetlenül a rekordok megdöntése előtt.
Samper
Director del Fútbol

2014.11.27. 18:48:49

bence-barca írta:Következő célkitűzés? :)

Kép
Remélem, ebbe a hülye rekordmániába már nem tudják beleugratni Messit. A foci csapatjáték.
Feast4
Director del Fútbol

2014.11.27. 17:05:19

Azon röhögtem hogy megint kint a hír az NSO-n most Deco nyilatkozza hogy szerinte elmegy.Röhej!
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2014.11.27. 13:25:21

Normandia írta:
kadarzsolt85 írta:Ha Messi a Psg ellen nem rug egy golt sem ,es Ronaldo beramol hazai palyan egy 4-est a Ludogoretsnek akkor itt akkora csend lesz hogy.... :D
...és akkor mi van, ha megdönti? Azt már senki sem veszi el tőle, hogy Raul csúcsát Ő döntötte meg először. Azt sem értem miért lenne csend, de biztosan bennem a hiba.
Nem akarok Cr ellen lenni, semmi hasonló és belemagyarázni dolgokat, de a rekord meg van döntve és Messi tette meg ezt már nem lehet elvenni tőle. Ha egyikük/mindketten visszavonulnak, akkor lesz egy hivatalos újabb rekord, amit meg kell dönteni. Ha mondjuk Messi befejezi 110 góllal a Bl pályafutását és Cr tart 109-nél még aktívan, akkor lehet erről beszélni. Addig úgy lesz számon tartva, hogy Messi döntötte meg ezt a rekordot és annyi, az már más hogy jelenleg a portugál vagy az argentin lőtte a legtöbb gólt, ez még nem rekord, hanem statisztikai adat. Ez lehet, hogy Cr-é lesz, de egyelőre még mindketten aktívak, nincs újabb rekord, amit át kell lépni. Legalábbis szerintem így logikus.

kadarzsolt85
Meg vagyok lepve, hogy egy magabiztos győzelem után látunk a fórumon. :D (még ha nem is igazán pozitív hozzászólással)
Forca Barca!!!!
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.11.27. 12:19:19

Következő célkitűzés? :)

Kép
Normandia
Director del Fútbol

2014.11.27. 10:49:29

"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
danianevem
Entrenador del Barça

2014.11.27. 10:32:24

Én annyira nem lennék meglepve, ha előbb vagy utóbb utolérné Ronaldo Messit, azt követően meg fordulóról fordulóra előzgetnék egymást. A legnagyobb lépést, a fennálló rekord megdöntését Leo vitte véghez, ezt követően már csak az lesz a kérdés, hogy a párharcuk végén kinek a nevéhez fűzhető majd a rekord.

Messi ebből a szempontból szerintem 2 év előnyben van, hiába CR motiváltsága, már 29 éves, egy idő után -és vélhetően hamarabb, mint az argentinnak- elkezdenek majd gyengülni az izmai. Elképzelhetetlennek tartom, hogy 33-34 évesen is 100%-on pörögjön, mint teszi azt már szezonok óta. Ezzel szemben Messi akkor lesz 31-32, ráadásul az utóbbi egy-két szezonban (önmagához képest) takaréklángon játszott, legalábbis a korábbi stílusához képest kevésbé terhelte le magát fizikálisan. Ez pedig döntő lehet a végelszámolásnál.
kadarzsolt85
Jugador del Barça

2014.11.27. 10:10:07

Ha Messi a Psg ellen nem rug egy golt sem ,es Ronaldo beramol hazai palyan egy 4-est a Ludogoretsnek akkor itt akkora csend lesz hogy.... :D
Barca Barca Baaarca
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.11.27. 09:42:53

Nem lett sem lassabb, sem kevésbé robbanékony. Csak megkell nézni, ahogy egy lepattanóra rárajtol...Az, hogy beérik, az annak köszönhető, hogy nincs helye igazán felgyorsulni.
Rivaldo-A Legnagyobb.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.11.27. 09:27:48

Zlatan álomcsapatáról:

Messi azért került be, mert a svéd nem rá haragszik, amiért elvette anno a pozícióját a csapatban, ugyanis ez azért történt, mert Guardiola tudta, hogy azzal jár a legjobban az együttes, ha Messi középen játszik - az egész csapat játéka rá épült, ez lényegében még most is így van, ezért szenvedünk, ha gyenge és szárnyalunk, ha jól nyomja. Zlatan Guardiolára orrolt meg nagyon, mert nem talált neki helyet, de én úgy gondolom, így jártunk jobban... Ibrahimovic egyébként tiszteli Messit, Xavit, meg a többieket, legyen akármilyen nagyképű.

Az, hogy Messi renitens és egyáltalán nem hallgat senkire, meg mindent úgy csinál, ahogy ő találja ki, teljesen abszurd. Nem lőtt volna ennyi gólt, ha ilyen lenne.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.11.27. 08:14:53

Van néhány, amit sosem fog megdönteni, mondjuk az abból is adódik, hogy Peléék idejében azért nem nagyon volt szervezett védekezés. Viszont van mégegy rekord, amit nem írnak sosem: Ő az a játékos, aki - valószínűleg még jó sokáig - egyidejűleg a legtöbb rekordot tartja számon :mrgreen:
Kép
palesz77

2014.11.27. 01:18:53

Chino írta:Ha a PSG ellen is lő egy mesterhármast beállít egy újabb rekordot. :D
Pedig így is van már egypár..:D
Chino
Llegenda del Barça

2014.11.26. 21:14:18

palesz77 írta: Úgyhogy ez az edzőnk érdeme is! 8)
Ilyet itt ne írj mert keresztre feszítenek. :mrgreen:

Az lehet, hogy nem olyan robbanékony már, de neki nem is igazából a gyorsasága volt a fő erénye, hanem a labdával együtt való sebessége. És ez most is megvan, ezért sem tudják csak többnyire szabálytalanul szerelni.

Ha a PSG ellen is lő egy mesterhármast beállít egy újabb rekordot. :D
Forca Barca!!!!
palesz77

2014.11.26. 21:00:27

Messi passza Albanak. Hát ez tényleg nem volt csúnya.. 8)
Normandia írta:Én meg azzal nem értek egyet, hogy lassúbb lenne. Pontosabban tapasztaltabb lett és a "saját térfélről indulok kicselezek mindenkit és gólt lövök" már nem csak ebben a szezonban, de már az utóbbi 2-ben sem volt jellemző rá. Rövidtávon még most is utólérhetetlen labdával és anélkül is. A játéka változott.
Sokkal kevesebbszer tudott a szezon első felében elmenni az emberek mellett, többször utol is érték, mint 3-4 éve, az nem azért van, mert a stílusa változott. A robbanékonysága csökkent - csak úgy, mint Ininek -, ettől még persze gyorsabb így is, mint a játékosok 80%-a, de 08/09-es fürgesége már a múlté, ezért is kevésbé hatékonyak a cselei már, mint anno.

A második résszel meg egyetértek. A csapat meg azért is játszik jobban, mert Lucho apró taktikai változásokat vezetett be, amiknek köszönhetően gördülékenyebb a játékunk. Úgyhogy ez az edzőnk érdeme is! 8)
Normandia
Director del Fútbol

2014.11.26. 20:47:02

palesz77 írta:
Erxy írta: Ezzel egyetértek javarészt, csak annyiban nem, hogy annak ellenére, hogy 27 éves, már nem olyan gyors, mint régebben volt, ezért nem hiszem, hogy lesz olyan jó mint 3-4 éve..

De az igaz, hogy fejben voltak a legnagyobb gondok nála - meg szerintem fizikálisan is, idén kicsit soványabbnak tűnik az arca, és valamivel dinamikusabb is -, és hál istennek egyelőre úgy tűnik, hogy ezen sikerült túljutnia. Reméljük kitart ez a hozzáállása még évekig! 8)
Én meg azzal nem értek egyet, hogy lassúbb lenne. Pontosabban tapasztaltabb lett és a "saját térfélről indulok kicselezek mindenkit és gólt lövök" már nem csak ebben a szezonban, de már az utóbbi 2-ben sem volt jellemző rá. Rövidtávon még most is utólérhetetlen labdával és anélkül is. A játéka változott.
Egyébként a fejbeni problémák simán kihatnak a fizikális teljesítményekre is, bármilyen sportról légyen szó. Nem tudom azt sem, hogy mi történt vele és a csapattal két hét alatt, de hogy teljesen másképpen állnak a játékhoz az biztos.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
palesz77

2014.11.26. 20:25:40

Erxy írta:talán ez az első hsz-em aranylabda témában, mer engem tényleg nem érdekel, de ezt kikérem Messi nevében is.
Messi akkor kilencven nemtudom mennyi gólt lőtt, mellé adott 22 assistot is, ehhez képest CR idén ennyire a gólok számában közel sem emelkedett ki, sőt, Messitől sem húzott el olyan szinten. úgy, hogy az argentin sérülésekkel küzdött és nem működött a csapat körülötte.
Akkor a 2011-es Aranylabdáját mondom.. :mrgreen: Abban az évben CR még 1 góllal többet is lőtt, mint Leo, mégis jobban megérdemelte Messi - a Bl cím miatt is. Messi tavasszalt tojt nagy ívben az egészre, a VB óta megint jó, de előtte árnyéka volt önmagának csak, itt pedig a tavaszi félév is számít..

De igazából szerintem is lényegtelen, hogy ki kapja, főleg mióta megváltoztatták a szavazást.
Rivaldo11 írta:27 évesen a legjobb korban van, egyértelműen fejben kellett magát összeszednie. Ha ez tartósan sikerül, az azt jelenti, hogy egyértelműen, és vitathatatlanul ő az első számú játékos a földkerekségen.
Ezzel egyetértek javarészt, csak annyiban nem, hogy annak ellenére, hogy 27 éves, már nem olyan gyors, mint régebben volt, ezért nem hiszem, hogy lesz olyan jó mint 3-4 éve..

De az igaz, hogy fejben voltak a legnagyobb gondok nála - meg szerintem fizikálisan is, idén kicsit soványabbnak tűnik az arca, és valamivel dinamikusabb is -, és hál istennek egyelőre úgy tűnik, hogy ezen sikerült túljutnia. Reméljük kitart ez a hozzáállása még évekig! 8)
Erxy
Entrenador del Barça

2014.11.26. 20:14:33

palesz77 írta:CR idei Aranylabdáját kb olyan vitatni, mint Messi 2012-es lasztiját megkérdőjelezni.. Ő emelkedett ki leginkább idén a teljes szezont nézve - egy olyan Aranylabda szavazáson, ahol a gól számít leginkább -, és nem csak a 11-esei miatt.
talán ez az első hsz-em aranylabda témában, mer engem tényleg nem érdekel, de ezt kikérem Messi nevében is.
Messi akkor kilencven nemtudom mennyi gólt lőtt, mellé adott 22 assistot is, ehhez képest CR idén ennyire a gólok számában közel sem emelkedett ki, sőt, Messitől sem húzott el olyan szinten. úgy, hogy az argentin sérülésekkel küzdött és nem működött a csapat körülötte.

[-X
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.11.26. 20:13:19

Mindig mosolygok, mikor arról olvasok, hogy vajon mennyire képes közelíteni egykori tudásához. Sokan úgy írnak itt róla, mintha egy 33-35 év körüli embere lenne, akinek még vannak jó pillanatai, pedig még azt sem lehet mondani, hogy amúgy "Dinhosan" elbulizná az edzéseket-és vele a tehetségét... 27 évesen a legjobb korban van, egyértelműen fejben kellett magát összeszednie. Ha ez tartósan sikerül, az azt jelenti, hogy egyértelműen, és vitathatatlanul ő az első számú játékos a földkerekségen.
Rivaldo-A Legnagyobb.
corol
Entrenador del Barça

2014.11.26. 20:01:05

Ami a lényeg: újra van kedve játszani, mosolyog, örül a jól sikerült mozzanatoknak, a többiek góljainak is.
Küzd, hajt, visszatámad - ezt hiányoltam/hiányoltuk az elmúlt hónapokban.
Focizni meg nagyon tud továbbra is, olyan váratlan húzásai vannak, hogy csak néz az ember.
S ha neki van kedve játszani, mindjárt más az egész csapat.
Válasz küldése