A hétvégi meccs engem is rohadtul elkeserített és aggaszt. Az egyértelmű hiba Pedro és Munir egyszerre való kezdetése jelentette. Munirban még volt úgy ahogy valami fantázia, de sokat nem tudott tenni. Pedro pedig valami katasztrófa folyamatosan, így pedig hogy Ini sem volt csak hab a tortán ezt még Alba sem tudta feldobni. Folyamatosan szapulva volt, de meg lehetett figyelni, hogy mennyit kellett ott melózni, hogy a védekezést se felejtse el. Egy ilyen impotens balszélt nem szabad engedni. Gyakorlatilag elég volt egy-két védő oda és nem is volt félnivalójuk.
Ez hatalmas hiba volt Luchotól, de legalább felismerte a tévedését és egyből lépett is. Ezen mondjuk kicsit csodálkoztam. Azt hittem behozza Suarezt/Neymart, aztán majd a 60. perc körül a másikat.
A legnagyobb hiba, amit a csapat zsinórban elkövet, az a kritikán aluli helyzetkihasználás. Üres kapura, egy vs egyben hagyjuk ki a helyzeteket, ez pedig látszik, hogy egy Celta vagy Almeria ellen is mit okoz. Ha már az elején berámolunk egy-két gólt (mert a lehetőség megvolt rá) más lett volna a játék képe.
Néha nagyon elcsodálkozom, hogy az ilyen kiscsapatoknak egy vagy két helyzetük van egész meccsen, de azt kihasználják, mi meg nem vagyunk képesek két méterről gólt rúgni. A Real szerintem ebben tart sokkal előrébb mint mi. Lehet mondani, hogy ilyen meg olyan középpálya, amíg a hatékonyságunk nem változik ilyen szenvedős meccsek lesznek.
Ugyanúgy meglehetnének a 4-5 gólos meccsek ilyen Almeriák ellen, de ha hátrányba kerülünk még nehezebb a dolgunk.
Ez a buszos dolog pedig nem csak nálunk probléma. Ha már itt mindenki a Realt hozza fel, ők is ugyanúgy szenvednek ellenük, viszont képesek előnybe kerülni, ami az első, komoly lépése egy sok gólos meccsnek, akár gálának.
Lucho sok hibát követ el ez tény. Viszont én abban (sajnos) egyet tudok érteni, hogy Masc-ot nem tolja feljebb, mert ha kivenné a hátvédsorból csúnyán visszaüthetne.
Amúgy elgondolkodtam, és arra jutottam, hogy lehet nem úgy tűnik, de a védelmet azért összerakta. A csapatvédekezés a Pep-érát idézi számomra. lehet, hogy sokan nem értenek velem egyet, de egy közel sem acélos (és még finom voltam) hátvédsorral (Alvessel az élen) magasan mi kaptuk a legkevesebb gólt a ligában, és Bravo sem védi ki folyamatosan az ellenfelek szemét.
Az agyondícsért Real-védelem több, mint kétszer annyit kapott.
2-3 meccs után még lehetne a szerencsére fogni, de 11 után...
Nekem kicsit valamit-valamiért érzésem van. Vissza lehet Cesc-t sírni, de egy Busquets/Masch-Ini-Fabregas kp-val előttük az MSN trióval, jó esetben is Montoya-Bartra-Mathieu-Alba védelemmel nem lennék nyugodt.
El kell fogadni, hogy ez már nem a Pep-féle garnitúra, akinek az volt a legjobb védekezése, hogy az ellenfél nem kapott labdát vagy egyből sikerült visszaszerezni már nincs, nem alkalmas ez a csapat. Plusz volt egy Pedronk, egy Abidalunk a széleken (egy bombaformában lévő Alvesről nem beszélve).
Ebből kell valamit kihozni. Luchonak lehet nagy falat lesz. Először egy normális kezdőt kellene találni, de úgy látszik ez nem akar menni.
Az Alves dologgal is kezdeni kell valamit ez nem vitás. Talán ha megkapta volna Marquinhost vagy Cuadradot más lenne a leányzó fekvése, de ezt nem fogjuk megtudni. Legalábbis egy ideig biztos nem.
A rotálás valamiért nagy kérdőjel, nem is igazán értem , de legalább aránylag jól nyúl bele a cserékkel a meccsbe.
Én egyelőre nem temetném se a csapatot, sem Luchot. Az elején elindult egy jó irányba, ha visszatér oda rendben lehet a dolog.
Ezzel a 3 támadóval pedig bajnokságot lehet nyerni, főleg, hogy úgy néz ki nem oltják ki egymást, csak könyörgöm, verjék már be a ziccereiket.
Bocs a hosszú hsz-ért, kösz ha végigolvastad.