2014.11.08. 13:26:58
azt kérdezi Iván a fő oldalon, javítanak e az Almeria ellen? nos nálam egy papírforma - kötelező - győzelem nem jelent javítást. javítani majd a tavaszi Clássicón lehet, addig legfeljebb arra kapunk választ hogy: van e még lejjebb?
van e változás a játékunkban ? én a következőket látom: van törekvés a direktebb játékra de sajna nem igazán megy. ha 5 méternél messzebb kell passzolni azok zöme már pontatlan, mert egyszerűen nem ezt tanították be nekik. de ami ennél súlyosabb: mivel nincs meg a kellő támadási sebesség, képtelenek elérni, hogy legyen terük az ellenfél tizenhatosa körül. az unalomig darált szitu: az ellenfél teljes védelme szemben áll velük, lefogva a három ászt és lezárva a szimplán (ötlettelenül) megjátszott passz sávokat. ha ez még nem elég, jön a még rosszabb : a saját térfelünk üres,(vagy a felező vonal környékén állnak a védőink) mert mindenki odaát passzolgat és labdavesztés!! aztán a fejvesztett rohanás és a kontra gól.
nincs változás a pontrúgások terén sem. döbbenet, hogy egy ilyen kaliberű csapat csak gólt kapni tud (hova tovább?!) pontrúgásokból szerezni képtelen. ez pl. olyan sansz akármelyik ellenfélnek amit ellensúlyozni nagyon nehéz.
még van egy dolog amire én felfigyeltem az elmúlt években, (ha jól látom ) a középpálya jelentőségére a Barca megtanította a vezető klubokat, miközben a saját közép pályáján éppen-hogy elveszíti a hegemóniát! a lassuló, öregedő labda zsonglőrjeinkkel szemben ma már fizikailag erős, gyors, a labdával bánni tudó kreatív hármasok állnak - illetve rohannak át rajtunk szélvész gyorsan- vagy szorítanak ki bennünket akár puszta erővel.
lehet, hogy nem is mi lettünk rosszabbak?? csak mások(néhányan) jobbak?