Egyetértek, a Reallal is ez volt pár éve. Szerintem a sajtóvisszhang, Messi adócsalása, Neymar transzfer és minden egyéb kihathat rájuk, plusz ez a régi VS mostani vezetőség vita rajtuk is csattan.Lionel85 írta:Hullámvölgybe került a csapat, ez egyértelmű. Az, hogy ez a hullámvölgy meddig tart, csakis magukon a játékosokon és Luis Enrique-n múlik. A szezon eddig részében sem voltam elájulva a csapattól (még mindig kisért Guardiola szelleme???), a helyzetkihasználásunk gyatra, de ez legfőképpen a nagyok ellen jött ki, nem a kicsik ellen. A Levante és a Granada ellen még sikerült, de máskor nem. Málaga, APOEL, Celta, mind csőd a támadógépezetben. Most már a védelem is meg-meginog, a PSG és a Real hülyére játszotta át a védőket, most a Nolito-Larrivey párosnak jött össze egyszer, míg mi ha másnapig játszunk, akkor se lövünk gólt.
Én azt gondolom, hogy a "Fejétől bűzlik a hal" mondás ide is érvényes. Most ugye megint ügy van a jelenlegi és az előző vezetés között és nem tudom elképzelni, hogy ez a játékosokra nincs hatással. Persze nem akarok mindent a Zubizarreta-Bartomeu gyászhuszár párosra fogni, de sajnos a tevékenykedéseik a pályán is visszaköszönnek. Nincs nyugalom se a vezetőknél, se az öltözőben (Piqué) és ez bizony eredményekbe kerül. Az elmúlt években az volt jellemző a Barçára, hogy ősszel megnyomták rendesen, majd tavasszal fogytak el. Ha most már év végére kezdenek betlizni sokat, akkor mi lesz tavasszal??? Fel a fejjel és tovább küzdeni!
Lehet Laporta elsikkasztotta a Barcelona pénzmennyiségének a 90%-át, ezt nem tudhatjuk, viszont azt tudjuk, hogy értenek ahhoz amit csinálnak, nem a semmiből jött össze ez a diadalmenet. Lehet hogy ha Zubiék lettek volna a trónon 2003 óta, akkor Guardiola helyett valami amatőr nem Barca színtű edzőt hoztak volna, a játékosokról nem is beszélve.
Ronaldinho helyet hoztak volna egy Douglas színtű támadót, és sorolnám.
Szerintem a mostani csapatból is igensokat ki lehetne hozni...De ehhez az első és legfontosabb lépés az hogy a lókötőket padra ültetni, vagy eladni.Jelentősen stabilabb lehetne a csapat ha nem Alves lenne hanem Montoya, Busi helyett Mascherano, és Bartra tolhatná középhátvédként, és ez a támadásokra is kihathat szellemileg, mivel szerintem sokkal felszabadultabban, és magabiztosabban/bevállalósabban tudnak úgy támadni, ha nem félnek attól hogy labdavesztés után az ellenfél kihasználja a töketlenkedéseinket és gólt rúg.