2014.11.02. 10:09:29
A meccsről, csak egy szó: kiábrándító. Sok szót nem is fecsérelnék rá, már számtalanszor elismételtem azt, amit minden meccs után elismétlek. A helyzeteket be kell lőni. Erről ennyit, kicsit másról is írnék.
Kérdem én, hogy Messi minek hosszabbított szerződést? Nekem ne dumálja meg senki, hogy rossz formában van. Már a meccs elején is látszott rajta, ahogy a Real ellen is és az összes többi meccsen is látszik rajta az az unott, fásult, nem érdekel az egész arckifejezés, amit a pályán tovább is fokoz. Nem küzd, nem hajt, a védekezés nem érdekli, a gólokat már nem lövi, ellenben 3x annyit tekeredik rá a labdára folyamatosan, mint korábban szokta. Ezért kár volt hosszabbítani. Ha itt szeretne maradni és itt képzeli el a jövőjét, akkor illene is tenni érte vmit. Mert ez nem állapot. Csak a fizetéséből világklasszis játékosokat tudnánk venni.
Aztán vegyük elő a vezetőséget és a fantasztikus trénerünket is. Már most megmondom, hogy ezzel a Luis Suárez transzferrel még nagyobb bakot lőttünk, mint a David Villa biznisszel. Villa korának egyik legjobb középcsatára volt. 28 évesen idehoztuk, majd 3 évvel később 3 millióért továbbengedtük. A játékával sosem tudott kibontakozni, ugyanis mint középcsatárt a szélre száműztük.
Idén nyáron elhoztuk a világ legjobb csatárát, Suárezt. 27 évesen 81 millióba került. Már két meccs után szemmel látható, hogy a csapatunk vezére jobbszélsőként számít rá... Vannak szép dolgai, ahogy Villának is voltak, de láthatóan nem az igazi. Már most egy nagyobb összeget mernék tenni rá, hogy 3-4 év múlva hasonló körülmények között fog távozni, mint Villa.
És akkor kérdem én:
Miért kellett a világ egyik legjobb szélsőjét (Sanchez) elengedni, hogy idehozzunk egy középcsatárt a helyére?
A 81 milliós középcsatárunk miért nem a posztján játszik, ha már itt van?
Messit miért nem próbálják meg egyáltalán a jobbosra kitenni?
Aztán folytassuk tovább. Szeretnék gratulálni a vezetőségnek a nyári átigazolásokhoz, leginkább a csatársorhoz. Van 3 világklasszisunk, abból az egyik nem a posztján játszik, a másikat meg úgy tűnik, hogy már nem érdekli a játék. Mellettük van egy Pedronk aki már 3 éve formán kívül van, előbb nézem ki belőle, hogy a saját kapujába talál, mint az ellenfelébe, ill. a 0 km-es fiatalok. Végülis ha változtatni kell, akkor minden meg van oldva. Kérdem én:
Nem lett volna több értelme a nyáron Pedrot eladni és a helyére Reust idehozni, aki egyébként is ideakart jönni? Anyagilag is minimális veszteségünk lett volna, mindenki a posztján játszana, és lenne 4 rendes támadónk.
Továbbá Enriquének szeretnék gratulálni. Már leírtam, hogy nagyon tetszik ez a Suárez a szélen taktika, még szeretném az elismerésemet átadni a tökéletes cseréinek. A Real ellen lehozta a meccs egyik legjobbját Xavit, majd most a legjobb Rafinhát. Nem tudom ebben mi volt a logika?
Ráadásul a csapat 1 hét alatt elbukta szépen a bajnokságot. Nem sokára jön a Sevilla-Valencia-Atletico 3-as, onnantól pedig már kemény pontokkal le fogunk maradni. Ilyen játékkal pedig kijelenthető, hogy a BL-re sem lesz esélyünk. A szerencse, hogy a kupában is hamar el fog dőlni a sorsunk, tehát a szezon felénél valószínűleg készülhetünk a következő szezonra. Remélem legalább már akkor szóhoz jut egy-két fiatal, hogy legyen bármi értelme is ennek a szezonnak.
És megmondjam, hogy mi bánt a legjobban? 2 csatornát kapcsolok a TV-n és látom a Bayernt játszani. Ismerős edző, szinte azonos játékfelfogás, hasonló szisztéma, gyengébb játékoskeret és olyan játékot látok, hogy tátva marad a szám...
Ez a csapat nekem nagyon hasonlít a 06-07-es és a 07-08-as csapatra. Toronymagasan a világ legerősebb kerete, de már messze nem csapat, frusztráltságot, fásultságot érzek a csapaton és azt, hogy itt jó pár ember nem teszi igazán oda magát. És ilyenkor sajnálok 1-2 embert, leginkább Mascheranot, aki a szívét-lelkét beleadja, de mindhiába a többiek miatt.
Bocsi, kicsit sok lett.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára
Barcaman1993 2014.11.02. 10:31:48-kor.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor