[quote="hajnesz"
Nem bántasz meg, mert mindenkinek van saját véleménye
Nem akarok nagyon belebonyolódni,mert látszólag senki nem ért egyet velem(vagy csak nem szólnak). Mikor egy fiatal tag (legyen most Rafinha,vagy Róbert,lényegtelen) passzol a meccsen 100at, és meccs után leírják,hogy csak kettő volt rossz passz. Lehet,hogy a maradék 98ból 60 ment Bartrának,vagy Piquének, a maradék meg Xavinak/Ininek. A 2 rossz pedig Messinek ment volna,csak épp nem ért célba. Ez tudom nagy sarkítás,csak azt akartam kiemelni,hogy ezek a statisztikák engem ezért nem nagyon érdekelnek.
Nálam a lényeg,hogy mikor passzol az aktuális középpályás, annak a labdának legyen szeme(Igen,Chino,itt félreértettél engem,mert ez a labda lehet eladott is, nem az a lényeg,hanem az "ötlet",ahova be akarta rúgni az üresbe,stb. Például Samper belöbbölt labdája a védők mögé,mikor centiken múlott,hogy eléri-e a védő,vagy sem). Lényegében Rafinhában,mint írtam benne vannak az ilyen labdák, csak nem pontosak általában, s ez az ami engem zavar. Másrész a középpályás dolga,hogy szabja a játékunk,ő van az előtérben támadások épitése terén, ezért kell neki meghúzni a váratlant(védők mögé bepasszolt labda,oldalforditás,stb.), amiben azért lehetne jobb Raf. Robi ezért teljesen elveszett nekem,mert benne ezekből a tulajdonságokból kb semmi sincs,csak azok a sehová nem vezető oldalpasszok.
Szóval rövidre fogva: Nem azt várom el tőle,hogy passzoljon 100%ban,adjon 3gólpasszt meccsenként,messze se. Csak azt,hogy legyenek meghatározó labdái egy meccsen(gólpassz,oldalforditás, inditás, bepassz,lövőcsel,stb sorolhatnám mivel lehet megváltoztatni a játék menetét),valamint szabja a játékunkat(hamár középpályás,logikus),s ne legyen lusta,beképzelt,mint Deu(Rafinha nem az,sőt!). Ha ezeket teljesíti egy játékos, nekem már elfogadható![/quote]
Nem értettelek félre. Nem is statisztikákkal jöttem és nem is a átlag passzpontosságával, mert nem is az volt a jellemző. Az a kritika amit írtál, szinte szóról szóra Sr-re érvényes. Rafinha-nak 10 perc alatt több előrepassza volt, mint Xavinak és SR-nak és Robertonak együttvéve. Sandronak is ő adott olyan labdát, amivel szinte ziccerbe került csak nem jó megoldást választott. A lényeg, hogy abszolut nem az alibi játék volt a jellemző rá és igen, figyelembe kell venni, hogy össz-vissz 3 tétmeccsen játszott eddig itt (nem is egész meccseket).
Egyértelmű, hogy ilyenkor még visszafogottabb egy játékos, többször választ biztosabb megoldást, mint mondjuk egy Iniesta aki itt van több, mint 10 éve és természetes, hogy jobban belemegy a rizikósabb játékba.