Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.10.31. 12:05:38

Chino írta:...
Teljes mértékben egyetértek.

Ronaldo nem azért tart itt, mert olyan nagyon tehetséges (tényleg tehetséges, csak nem annyira, mint Messi), hanem mert nagyon sokat dolgozott. Messi viszont a kisujjából kirázza azokat a dolgokat, amiket CR éveken át gyakorolt.
szarvasember írta:jo ha bejön 2-3 csel az is értelmetlen mert csak látszatra szép és nem hasznos.
Ez is igaz, tényleg látványosak a cselei, csak ma már ezekkel nem megy sokra.
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.10.31. 11:57:15

Annyit azért hozzátennék, hogy nem hinném, hogy ilyen genetikával és edzésmunkával, tudatossággal nagyon megkopna 30 után is. Miért esne vissza látványosan a gyorsasága is? Jó értem én, hogy a sorozatterhelés más, de azért nem 30 évesen fog látványosan visszaesni ő sem.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2014.10.31. 11:50:47

Zozzy 5 írta:
Hegyi Ivánt lehet jogosan fikázni olykor, de ezt múltkor nagyon jól eltalálta szerintem: "Messi és Neymar játszani szeret, Ronaldo meg nyerni". Hát igen, ez az az óriási különbség ma a két világklasszis között, ami miatt többek között jóval előrébb tartanak fehérék, és Real-Barca tükörsima 3-1...Hozzáteszem, nálunk ez a játszani-nyerni különbség az előbbi dominanciájával a kulcsembereinkre általánosságban jellemző.
Mondjuk Neymarra sokmindent lehet mondani, de hogy ő csak játszani szeret és nem nyerni... Hát ez elég fals.
Cr tényleg egy tipikus atléta, de az ami régen jellemezte, látványos cselek, könnyed passzok már rég kivesztek a játékából. És rúghat 100+ gólt szezononként nem lehet zseninek nevezni, egy gép és annyi.Az viszont nekem szembetűnő, hogy mindenki nyomja róla, hogy gólgép stb., viszont (nem akarok itt penaldozni, vagy hasonlók), ha a büntetőit kivesszük Neymar ott lohol a nyakában, akiről hasonló jelzőt még nem hallottam. Ráadásul úgy, hogy ott van még Messi is 7 góllal, tehát nem rá van kihegyezve minden, míg a Realnál a góllövőlista másodikja Bale 4!!! találattal. Nem akarok elvenni semmit az érdemeiből, de szerintem tényleg max. 2-3 éve van. Nagyon hirtelen fog megkopni fizikálisan, akkor pedig nem lesz mivel ezt kompenzálni.
Messi esetében ez más. Lehet, hogy hamarabb "öregedik ki" és közel sem lesz ugyanaz, de a képességei jó ideig szinten tarthatják.
Gyanús, hogy azért változott már a szerepköre is, mert ott elől nem képes azt hozni, amit 2-3 éve, ezen a poszton viszont nagyon hasznos a csapat számára.

Ez a tükörsima 3:1. #-o El lehet keseredni, de azért ne túlozzunk már ennyire.
Forca Barca!!!!
szarvasember
Barça B

2014.10.31. 11:44:59

Nyilván elfogult vagyok de mire kell még itt is dicsőíteni CR-t? A pályán a játékhoz nem tesz hozzá sokat jo ha bejön 2-3 csel az is értelmetlen mert csak látszatra szép és nem hasznos. Az hogy majdnem minden meccsen berúgja a 11eseket meg a szezonba rúgott eddig 2 értelmes gólt a büntetőkön kívül sztem nem nagy szám.
Motaro
Jugador del Barça

2014.10.31. 11:22:11

Egyébként meg nyerhet CR bármennyit, nekem egy kitenyésztett droid lesz, klasszis játékos, de Messi zseni. Van különbség.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.10.31. 11:13:28

Ez általánosságban, örökérvényűen igaz a latinos focit játszó, ösztönös zsenikre. A profi fociban levő ütközéseket, alattomos becsúszásokat idő után megunják. Ronaldinho is elvan azzal, hogy nem támadják le, hanem kezedcsókolnak neki, még talán fel is sz.ják az öltözőben meccs után, annyira tisztelik. :D Ami jogos is, csak helyén kell kezelni a dolgokat. Nemhiába van az, hogy a ligetben mindenkit szétalázó "brazilok" egy csapatban sem állják meg a helyüket. Nincs alázat, s fizikális játékkal őket is simán meg lehet verni. (nem is nagyon szoktak ellenünk nyerni :twisted: )
Na, de ez már off. Csak a tehetséghez kapcsolódik.
Kép
Daweed
Jugador del Barça

2014.10.31. 10:53:45

Azért ha a gólpasszokat is figyelembe vesszük, már egyből nem annyival jobb CR Messinél, sőt

Szerintem Bobnak igaza van, elég esélyes hogy Messi hamarabb kipukkan.. Viszont ha CR veszít a sebességéből, már nem lesz akkora ász. A bicikli + megtolja és lefutja a védőt taktikája nem fog működni ha lassabb lesz, és góljai nagy részt szerzi így
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2014.10.31. 10:00:57

palesz77 írta: Plusz ott lesz a mentalitása is, amiben szintén veri Messit szerintem. Nála profibb hozzáállású focista kevés van - ha van -, Messi szerintem hamarabb "beleun" majd a profi fociba, mint CR.
Hegyi Ivánt lehet jogosan fikázni olykor, de ezt múltkor nagyon jól eltalálta szerintem: "Messi és Neymar játszani szeret, Ronaldo meg nyerni". Hát igen, ez az az óriási különbség ma a két világklasszis között, ami miatt többek között jóval előrébb tartanak fehérék, és Real-Barca tükörsima 3-1...Hozzáteszem, nálunk ez a játszani-nyerni különbség az előbbi dominanciájával a kulcsembereinkre általánosságban jellemző.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.10.31. 09:14:59

Bob_Marley írta:...
Plusz ott lesz a mentalitása is, amiben szintén veri Messit szerintem. Nála profibb hozzáállású focista kevés van - ha van -, Messi szerintem hamarabb "beleun" majd a profi fociba, mint CR.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.10.31. 08:26:53

S.Agüero írta: Szerintem könnyen kaphat még egyet, CR kifelé fog menni 2-3 éven belül, a következő 3 évben szerintem egyet kap Messi, aztán jöhet Neymar/Bale/Suárez(?)
Igaz, hogy 30 éves lesz Ronaldo nem sokára, de én pont ellenkezőleg látom a kifelé menetelt. Ha ebben össze kellene hasonlítani a két embert, akkor előbb mondanám Messit, hogy "kipukkad", mint a fizikálisan iszonyat toppon levő Ronaldo. Főleg a mai sportban, ahol "gépeket" lehet előállítani, Ronaldo még vígan fogja tolni szerintem 37-38 éves koráig, Messiben nem vagyok biztos. Egyszerűen más a két ember fizikai felépítése (elég megnézni, hogy melyik mennyit sérült). És Ronaldo szerintem 2-3 éven belül sem fog kifelé menni. Ez nem kapcsolódik a ki nyeri az Aranylabdát, de ezen megakadt a szemem. Ronaldo a "kitenyésztett" ember, biztos lassabb lesz idővel, de akkor is ott marad neki az ereje.
Kép
Kép
Kép
Subinho
Director del Fútbol

2014.10.31. 06:38:56

Tavaly mindenki azt mondta, ha Messi nem sérül meg, akkor CR közelébe sem kerül a lasztinak... Most sajnos el kell ismerni, CR jobb formában van és jobban akar, Messi meg amikor jól játszik,akkor sem olyan már mint régebben.... A 3-ban benne lehet, de max 3., biztos nem nyeri, sajnos jelenleg messze van tőle.... De egyszer bezsebelheti még ő! Voltak nagy visszatérők, akik évek után nyertek újból: Zidane, Ronaldo (az igazi).
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.10.30. 23:27:49

roby122 írta:
MessiNeymarSuarez írta:hank1ee: Ha tudnád mennyien vannak sajnos, madridomon és penamadridistán is naponta van olyan aki azt írja hogy nem érdemelte meg Messi az aranylabdái X darabját.

Leon: LOL :mrgreen:

Amúgy szerintetek Messi ha helyrekapja magát, és jól teljesít akkor még valamikor kap majd legalább 1 aranylabdát?
Ahhoz nagyon össze kell kapja magát. Ott lesz még a Copa America , ott alkothatna maradandót + ha jobban odatenné magát , és belőné a helyzeteit , már magasan ő vezetné a Liga góllövő listáját. Bár így , hogy ott van Neymar és Suárez , szerintem ez , hogy is mondjam , talán érdemben ez sokat elvesz Messitől. Pl. Amíg anno a Bl-ben 4 et rúgott Messi az Arsenalnak , ma abból már Messi 1-et , 2őt Neymar és 1-et Suárez fog rúgni. Mostantól már nem csak ő fog meccseket eldönteni , és most már , nem csak az van , hogy mindenki minden körülmények között Messit keresi , most már pont , hogy ő osztogatja a lasztikat. Szerintem ez csapatszinten nagyon jó , de egyénileg sokat elvesz. Én így látom , lehet , hogy nem így van , de akkor kövezzetek meg. :D
Egye fene, csak nyerjen a csapat keményebb meccseken is :D
roby122
Entrenador del Barça

2014.10.30. 23:07:10

MessiNeymarSuarez írta:hank1ee: Ha tudnád mennyien vannak sajnos, madridomon és penamadridistán is naponta van olyan aki azt írja hogy nem érdemelte meg Messi az aranylabdái X darabját.

Amúgy szerintetek Messi ha helyrekapja magát, és jól teljesít akkor még valamikor kap majd legalább 1 aranylabdát?
Ahhoz nagyon össze kell kapja magát. Ott lesz még a Copa America , ott alkothatna maradandót + ha jobban odatenné magát , és belőné a helyzeteit , már magasan ő vezetné a Liga góllövő listáját. Bár így , hogy ott van Neymar és Suárez , szerintem ez , hogy is mondjam , talán érdemben ez sokat elvesz Messitől. Pl. Amíg anno a Bl-ben 4 et rúgott Messi az Arsenalnak , ma abból már Messi 1-et , 2őt Neymar és 1-et Suárez fog rúgni. Mostantól már nem csak ő fog meccseket eldönteni , és most már , nem csak az van , hogy mindenki minden körülmények között Messit keresi , most már pont , hogy ő osztogatja a lasztikat. Szerintem ez csapatszinten nagyon jó , de egyénileg sokat elvesz. Én így látom , lehet , hogy nem így van , de akkor kövezzetek meg. :D
palesz77

2014.10.30. 23:06:01

S.Agüero írta: 2010-ben mondjuk én Iniestának adtam volna, csak hát akkor változtattak a szabályzaton.
...
MSN:
Szerintem könnyen kaphat még egyet, CR kifelé fog menni 2-3 éven belül, a következő 3 évben szerintem egyet kap Messi, aztán jöhet Neymar/Bale/Suárez(?)
Akkor én is Ininek örültem volna jobban, de ugye akkor már az UEFA év játékosa díjat adták olyan rendszerben, mint előtte az Aranylasztit, azt meg Andrés kapta, szóval legalább ennyi elismerést kapott azért ő is..

Messi meg szerintem már nem lesz Aranylabdás szint, legalábbis a mostani őszi játékára sem adnék én bogyót, annál jobb meg nem hiszem, hogy lesz.
Az meg durva lenne, ha Bale Aranylabdát kapna. Az az ember egyszerű mint a faék, szerintem nem Aranylabda kaliber a srác.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014.10.30. 23:09:53-kor.
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.10.30. 23:04:05

Régi szép lemez... :D
Ugye 09,11 elvitathatatlan.
Nálam '10-ben Xavi nyert volna (bajonkság+VB). 2012 vt még ugye a necces, de így utólag már mindenki látja, h egyéni teljesítmény többet számít, mint a csapatszinten már. CR legutóbb ugyanarra kapta meg, mint Messi 2012ben. Sőt, Messinek legalább akkor egy spanyol kupácskája azért vt, CR-nek még annyi se. Szóval azt ilyen alapon nem lehet megkérdőjelezni.
Arra leszek kíváncsi, h ki fogja először megtörni a szériájukat és kikből lesznek a jövő aranylabdásai. Neymar, Hazard őket mondanám most leginkább.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.10.30. 23:01:30

Amúgy vicces, hogy a realosok ezek után mondják Blatterre hogy mekkora Barcás meg Messi párti meg hogy ő miatta kapta Messi a lasztikat :D :

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... b2516b9468
MatyiG
Adminisztrátor

2014.10.30. 22:54:59

Egyetértek Palesszal, a 91 gólos évében nem lehetett nem neki adni.
2011-ben meg ugye körülbelül ugyanazt hozták egyénileg, csapattal viszont Messi volt a jobb.
2010-ben mondjuk én Iniestának adtam volna, csak hát akkor változtattak a szabályzaton.

Amúgy tavaly, ha nem hosszabbítanak a szavazáson, lehet nem CR-é lett volna a laszti.
Valamelyik lap meg is írta, hogy az első határidő előtt picivel még Messi vezetett, és ugye utána előzött CR.

Aki meg vitatta a 2012-es lasztit Messitől, az miért mondta tavaly, hogy megérdemelte CR a 2013-asat? Kicsit ellentmond, mindketten ugye csak egyénileg emelkedtek ki, csapattal nem, tehát vagy mindkettő megkapja, vagy egyik sem.

Egyébként megérdemelte tavaly CR, most is meg fogja, de utánanéztem a statoknak, hát, nem sokkal jobb CR, az hittem, nagyobb lesz a különbség. Messi ott lesz a háromban megint.

http://messivsronaldo.net/calendar-year.php" target="_blank

Ha CR nem kezd bele ebbe az évben annyira, lehet, nem lenne ennyire egyértelmű most.

VB kíváncsi leszek, mennyit nyom a latba, '10-ben sem sokat számított, most sem fog, szóval sima Ronci.

Persze ezek már lefutott körök, nem is tudom, miért ide írtam le. :mrgreen:

MSN:
Szerintem könnyen kaphat még egyet, CR kifelé fog menni 2-3 éven belül, a következő 3 évben szerintem egyet kap Messi, aztán jöhet Neymar/Bale/Suárez(?)
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.10.30. 22:42:21

hank1ee: Ha tudnád mennyien vannak sajnos, madridomon és penamadridistán is naponta van olyan aki azt írja hogy nem érdemelte meg Messi az aranylabdái X darabját.

Leon
Director del Fútbol

2014.10.30. 22:38:58

Platini táskája:

http://www.napiszar.hu/Thumbnails/21020 ... 0.q100.jpg" target="_blank

Avagy így kerülhet rossz helyre az aranylabda...
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.10.30. 22:30:12

Decima írta:Ronaldo 2 aranylabdájához nem férhet kétség. Ha idén megkapja az is jogos. Viszont Messi 4 lasztijából 1 erősen kétséges, 1 határeset a másik kettő vitathatatlan, mivel a legjobb volt.
Ezzel egyet is értünk, azzal is, hogy idén is ő fogja nyerni méghozzá nem jogtalanul. Bár nem az aranylabda teszi jó focistává.

Viszont akkor sem értem, hogy miért kell ilyen eszközökhöz folyamodni a Real Madridnak, mint az alábbi esetek amikről írtak.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára MessiNeymarSuarez 2014.10.30. 22:40:43-kor.
palesz77

2014.10.30. 22:24:00

S.Agüero írta:
Decima írta:Viszont Messi 4 lasztijából 1 erősen kétséges, 1 határeset a
Melyik volt kétséges, és melyik határeset? :)
Madridomon egyszer ez már volt téma, ők ott a 2012-est vitatták, mert hogy CR előző évben nem kapta meg amikor ő nem nyert semmit és Messi igen, Messi viszont megkapta 12-ben, amikor meg Ronaldo nyert valamit és Messi nem, és hogy egyszer a címek számítottak, egyszer meg nem. Most nagyképű leszek, és magamat fogom onnan idézni, de egyszer már levezettem ott, hogy miért hülyeség ez.. :D

"Hát SZERINTEM a 2011-esnél azért számított valamennyit a nyert kupa is, mert kb azonosak voltak az egyéni mutatóik - Messié kicsit jobb amúgy -, és mivel habár már nem a nyert címek számítanak elsősorban, hanem az egyéni eredmények, de "döntetlen esetén" ezekkel döntik el ki nyerjen - mert ugye valakinek kell. 2012-ben viszont Messi lőtt 91 gólt, CR meg 63-at, itt már azért nagyobb a difi, ha Ronaldo vezérletével behúzzák az EB-t, vagy a Bl-t, akkor lehet megkapja, de így az új rendszer fényében érthető szerintem, hogy nem ő kapta.

De hogy számszerűsítsek.
2011:
Messi 59 gól; CR 60 gól - Logikus, hogy figyelembe veszik szerintem a nyert kupákat, mert kb ugyan azt nyújtották.

2012:
Messi 91 gól; CR 63 gól - Azért ez nem olyan szoros, mint az előző évi.."

Vagy lehet a 2010-es-re gondol és Sneijderre, arra meg csak annyit tudok mondani, hogy akkor lett megváltoztatva a szavazás menete, és még a top3-ba se került bele a Holland, mert elsősorban nem a megnyert címek számítottak már akkor, ő meg egyénileg nem volt akkora ász..

A 09-es meg megkérdőjelezhetetlen.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.10.30. 22:15:30

Szomorúan látom, hogy még mindig van olyan realista, aki Messi aranylabdáit vonja kétségbe. Ki kéne már nőni ebből, fiúk, a kenyér meg nem lesz drágább akkor se, ha még 5 lesz neki, vagy elvesznek tőle hármat.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Daweed
Jugador del Barça

2014.10.30. 22:07:54

Alfa írta:
Decima írta:Ronaldo 2 aranylabdájához nem férhet kétség. Ha idén megkapja az is jogos. Viszont Messi 4 lasztijából 1 erősen kétséges, 1 határeset a másik kettő vitathatatlan, mivel a legjobb volt.
Senki se mondta , hogy tavaly Ronaldo jogtalanul kapta meg a lasztit , ezt itt kb senki sem vitatja.
Akkor is a szavazás meghosszabbítása, miután CR belőtte a portugálokat a vigaszágról a vb-re, több mint gyanús. Szerintem megint Messinek adták volna, csak mivel fél szezonban sérült volt, nem merték már neki odaadni, mert tudjuk kik egy kisebb forradalmat rendeztek volna le. Így is vagy 3%-kal maradt le csak CRtől Messi.
Szerintem ez elég bunda szagú, de ettől eltekintve is CR megérdemelte.. Viszont ha Messi nem sérül le tuti ő nyerte volna, persze a fociba nincs ha, de leszrom
Alfa
Entrenador del Barça

2014.10.30. 22:01:17

Senki se mondta , hogy tavaly Ronaldo jogtalanul kapta meg a lasztit , ezt itt kb senki sem vitatja.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MatyiG
Adminisztrátor

2014.10.30. 21:59:01

Melyik volt kétséges, és melyik határeset? :)
Válasz küldése