P.G.D. írta:Először is igen tisztelt kristop...
na, akkor neked utoljára egyet.
először is:
a hangulatjelekből kiderülhetett volna mennyire találom értelmesnek az ilyen fajta szövegeket. semennyire. egyfajta görbe tükröt tartottam elé, mert pont annyi köze van a bayern meccsnek a mostani csapatunkhoz, mint amennyi az ő jelenlegi csapatuknak mourinho és pellegrini megalázásához. nem sok.
másodszor:
ez tudod olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy az ég lila, kettő meg kettő az öt, és hogy a zsidók permeteznek az égből. nem rohansz oda és mondod, hogy figyelj már nem is lila, hanem kék, meg az eredmény az inkább négy, hanem csak döbbenten állsz az állítások előtt.
de akkor gyorsan egy pár dolog, hogy lásd jófiú vagyok
"még mindig azon vagyunk kiakadva, hogy kaptak egy jogos büntetőt" - inkább azon, hogy piqué milyen hülye volt, és hogy ilyen buta módon eldobtuk az előnyünket. most mondd hogy ez nem idegesítő?
"De majd tavaszra minden megváltozik, mert Suárez összeszokik Messiékkel. Aha igen, két hónapja más dolga sincs, ehhez képest 2 normális passzt nem váltottak egymással(leszámítva Messi helyzetét)" - egyetlen egyszer se játszottak valós meccshelyzetben együtt, de szerinted már teljesen érezniük kellene egymást, és ez nem is lesz jobb. ezen most tényleg mit cáfoljak vagy hogy? jó, akkor mondom. de, ez változni fog, és egyre jobban fogják érezni egymást, mert ez csak az első meccsük volt és nem, az edzés az nem ugyanaz. az meg, hogy két normális passzt nem váltottak egyszerűen nem igaz, suareznek kábé rossz megoldása nem is volt, csak ritkán volt játékban, ami szintén változni fog.
"ez a Barca NEM rosszabb mint a 3 évvel ezelőtti. Sőt, Messi SEM rosszabb mint volt 3 éve. Egyszerűen csak azóta nem fejlődtünk semmit(plusz motiválatlanok vagyunk), és a világ rájött hogyan lehet megverni minket." - ez a barca nem rosszabb, mint a három évvel ezelőtti, ez igaz, és messi se rosszabb, mint három éve, inkább csak más stílusú, befejezésben rosszabb, de előkészítésben, irányításban például jobb. viszont amivel utána magyarázod a visszaesést, azok megint hülyeségek. nem fejlődtünk semmit? kiscsapatok elleni védekezés, középpályás védekezése, szélsők beljebb tolása, amivel a messi függőséget csökkentjük, visszatért letámadás. aztán pedig motiválatlanság? most komolyan, te nézted az idei meccseinket? egy luis enrique csapat alapból nem motiválatlan, de csak nézd meg messit, aki minden meccsen fut az ellenfelek után, ahogy neymar a saját tizenhatosunkig visszazárt a real ellen, ahogy mindketten már az elején besárgultak, mert mentek minden labdára csak azért, hogy nyomást gyakoroljanak az ellenfélre. aztán pedig a klasszikus szöveg, hogy
"kiismertek minket". emlékszem, ez legelőször pep első évében volt menő szöveg, amikor jött a január - februári hullámvölgy, azóta is minden vereség, vagy döntetlen után előjön, de aztán valahogy mindig minden évben ott vagyunk a végelszámolásnál úgy, hogy már öt éve kiismertek minket és közben elég sok ellenfél borul ellenünk.
"Fogadjuk már el emberek, hogy nem mi vagyunk az etalon, hogy a világ lehagyott minket, mert csak így kerülhetünk újra a csúcsra(vagy annak közelébe)" - azt, hogy nem mi vagyunk az etalon azt már szerintem nagyrészünk akkor elfogadta, amikor pep elment. lehetett tudni, hogy ott valami véget ért. de hogy a világ lehagyott minket, hát lol, ha az hogy a világ lehagyott minket az azt jelenti, hogy azt a csapatot, aki később megnyerte a blt, azt odavissza megvertük a bajnokságban és a kupában is egy tök szoros meccsen maradtunk csak alul, akkor mi nagyon mást értünk a lehagyás alatt. mintahogy az is megvolt mondva, hogy a modern, gyors focit játszó city simán kiüti ezt a fáradt, minden bajjal küzdő barcát, ehelyett pont a fordítottja lett.
eddig konkrétan mondatról mondatra mentem, de még csak a felénél járok, meguntam, a többi is ilyen szintű, szóval nem vesztünk vele sokat, ha nem elemzem ki mindet.
harmadszor:
persze, hogy van értelme olyanokat írni, hogy HA, mert ezzel lehet árnyalni a képet. hogy nem minden fekete és fehér. ha vesztünk az nem jelenti egyből azt, hogy minden rossz, és ha nyerünk az meg nem jelenti egyből azt, hogy minden jó. tényleg iszonyatosan kis dolgokon múlik ez a sport, ezért különösen van értelme annak, hogy eljátszunk a gondolattal mi történt volna. jobb csapat lett volna a tavalyi kupadöntős csapatunk, ha neymar labdája egy centivel beljebb megy és gól lesz? nem, egyáltalán nem, teljesen ugyanaz a csapat lett volna, de mégis akkor lehet nyerünk. vagy rosszabb csapat lett volna a tavalyi real, ha ramos fejese a kapufán landol a bl döntő utolsó percében? dehogy, full ugyanez a csapat lett volna akkor is, mégis teljesen máshogy álltak volna hozzá az embereket, talán még ancelottit is elküldték volna.
negyedszer:
én nem a madridistákat ekézem, hanem azokat a madridistákat ekézem, akik hülyék. szóval a hülyén van a hangsúly nem pedig azon, hogy kinek szurkol. ezért van az, hogy ebbe a kategóriába néha barcelona szurkoló is beleesik. vagy legalábbis ehhez próbálom tartani magam, de bocsánat, ha ebben hibázok néha.
és sehol se írtam, hogy a piszkálódás a hülye madridisták szokása. a piszkálódás, a szurkálódás, az egészséges ellenszurkolás az a világ legnormálisabb dolga két rivális között. vannak reálos barátaim, és nyilván állandóan húzzuk egymást, de nem fogyatékos módon és teljesen hülyeségeket beszélve. ja, meg ami kiborít az a penaldo, meg taxessi, meg az ilyen gyökérségek.
szép napot!