Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem halott a tiki-taka, lehetne ezt játszani, csak ez a játékos állomány már nem elég hozzá. LE próbál mást játszatni, ezt tökéletesen láthattuk, nem a Pep -féle körömpasszok voltak jellemzők, bár láthattunk ilyet is, nem erre épült a játék. A lényeg, aki azt mondja, miért a tiki-takát erőlteti még mindig a csapat az nem lát a szemétől. Visszazárva védekezett sokszor a csapat és próbált gyorsan visszatámadni, támadást indítani, vagyis nem a taktikával volt gond sztem, hanem az emberekkel akik ezt játszották. Matyi Alba helyén nulla volt, középen egész jó, Neymar Albával biztos jobb lett volna. Látszott az összjátéknál h Matyival a bal szél impotens volt. A középpálya súlytalan, nulla Busi helyett Masch kellett volna és bár Xavi lehozott egy közepes meccset, nagyon kellett volna a kp stabilitása miatt Rakitic. Velük stabil kp lett volna,nem szaladtak volna rá így a védelemre. Ezek alapvetően rányomták a bélyeget a meccsre....P.G.D. írta:De ha a tiki-taka nem lenne halott, akkor használnánk nem igaz? Lehet, hogy azért nem használjuk mert halott... Mondjuk csak fel kéne valahogy támasztani
Szerintem Busquets csapatba állítása a legnagyobb hiba volt LE részéről. Felforgatta a két meccs óta jól működő gépezetet. Ezért került Mathieu a bal szélre, és Masc újra vissza a védelembe. De mit csinált Busquets a kilencven perc alatt? Tényleg nem volt kiugró egyik irányban sem, hiszen előre menni nem láttuk, de Pepe fejesénél sem zavart sok vizet. Mentségére legyen mondva, hogy az az alibi játék, amit évek óta lehoz, mostanában kezd egyre szembetűnőbb lenni, a gyenge játékot produkáló Iniesta, és az újonnan csapatba került Xavi oldalán.Chino írta: Viszont Busit nem marasztalnám el,, jól lehozta a meccset, nem volt igazán kiugró egyik irányban sem, de a feladatát megoldotta, jól szűrt, a labdákat jól játszotta meg. Nem rajta múlt. Persze kétgólos hátrányban egyedül kevés volt a kp-n, amikor mindenki csak előre ment.
Összességében nem játszottunk rossz meccset, sok volt a figyelmetlenség és vannak dolgok amiken még javítani kell, de voltak biztató dolgok is.
Röviden én is valahogy így láttam, vagyis mondjuk úgy egyelőre tele akarom látni a poharat. Ami tény az persze tény, a csapatnak két komoly ellenfele volt eddig a szezonban, a PSG és ma a Real és hát mindkettő ellen elhasaltunk, ezen nincs mit szépíteni.Chino írta:Összességében nem játszottunk rossz meccset, sok volt a figyelmetlenség és vannak dolgok amiken még javítani kell, de voltak biztató dolgok is.
Subinho írta:Nem értem azokat, akik azt mondják, a tiki-taka halott mégis ezzel próbálkozunk. NEM, ez nem igaz!!! Ma minden volt,csak tiki-taka nem! Sokszor szépen, 2 vonalban visszazárt a csapat, gyorsan próbáltunk indulni, ritkán volt látható a tiki-taka mint taktikai elem. Persze voltak rövid háromszögelések,de azért ez már nem a Pep -féle taktika. A hiba itt a kezdő volt, Alba-Matyi csere, Masch-Matyi csere, Busi-Masch csere, Xavi-Rakitic csere. Így már jobb lett volt a kicsit..... És a legfontosabb, Sergi Roberto/Pedro helyett miért nem Sandro, és/vagy Munir jött??? Kockáztatni kellett volna, még ha nincs is meg a pont, de legalább kisebb különbség....
Sanama írta:Szerintem épp ez volt a baj. Nem volt tudatos. Belementünk a Real féle játékba, ne mhasználtuk ki a lehetőséget, elfáradtunk, és a Real bomba robbant a második félidőre.Az első fél órában állt a zászló, tudatos játékot játszottunk, uralva és kézben tartva a meccset.
Szerintem épp ez volt a baj. Nem volt tudatos. Belementünk a Real féle játékba, ne mhasználtuk ki a lehetőséget, elfáradtunk, és a Real bomba robbant a második félidőre.Az első fél órában állt a zászló, tudatos játékot játszottunk, uralva és kézben tartva a meccset.
Hát a gyors megindulásokat én csak a Realnál láttam. Amíg Xavi a karmester a Barcában, addig nem nagyon fogsz gyors, direkt focit látni.Subinho írta:Nem értem azokat, akik azt mondják, a tiki-taka halott mégis ezzel próbálkozunk. NEM, ez nem igaz!!! Ma minden volt,csak tiki-taka nem! Sokszor szépen, 2 vonalban visszazárt a csapat, gyorsan próbáltunk indulni, ritkán volt látható a tiki-taka mint taktikai elem. Persze voltak rövid háromszögelések,de azért ez már nem a Pep -féle taktika. A hiba itt a kezdő volt, Alba-Matyi csere, Masch-Matyi csere, Busi-Masch csere, Xavi-Rakitic csere. Így már jobb lett volt a kicsit..... És a legfontosabb, Sergi Roberto/Pedro helyett miért nem Sandro, és/vagy Munir jött??? Kockáztatni kellett volna, még ha nincs is meg a pont, de legalább kisebb különbség....
Adott egy szép keresztlabdát, amit aztán Neymar megoldott. Nem vitatom gólpassz, meg volt még egy jó beadása, ami Messin múlott. Ezt leszámítva végig kereste a helyét, nem tudta merre mozogjon, csak a zsenijének köszönhetően talált magának egy-két rést. Látszott, hogy nincs még összehangolódva a másik két klasszissal. A labdás megoldásai is nagyon messze voltak valódi tudásától, többnyire csak magával sodorta a játékszert...palesz77 írta:Suárezé miért volt az amúgy? Adott egy gólpasszt, egy gólpassz értékű labdát, és még kb 2-3 támadás volt neki köszönhető, amiből gól is lehetett volna, ha nem vagyunk balfalloszok.. Pedro fele ennyit ha hozzátett volna a játékhoz kezdőként. Igaz, hogy nem érzi még annyira a játékot, de így is jobb volt mint Pedro.
pep71 írta:Érthetetlen, hogy miért nem Alba játszott, de elvileg azért, hogy a védelemben több magas ember legyen és a Madrid ne legyen olyan veszélyes a beadásaikból.SyrioForel írta:Valaki legyen szíves és mondja el nekem miért nem Alba játszotta a bal bekket, lemaradtam valamiről? Mathieu annyira körülményes és lassú volt,hogy ilyet még az nb3-ban is ritkán látni. Pique-ről nem is beszélve...
Ez nem is jött össze a szögletből kapott gól miatt( nem mintha ő tehetett volna róla), viszont támadásban sokkal gyengébb volt mint Alba szokott.
Érthetetlen, hogy miért nem Alba játszott, de elvileg azért, hogy a védelemben több magas ember legyen és a Madrid ne legyen olyan veszélyes a beadásaikból.SyrioForel írta:Valaki legyen szíves és mondja el nekem miért nem Alba játszotta a bal bekket, lemaradtam valamiről? Mathieu annyira körülményes és lassú volt,hogy ilyet még az nb3-ban is ritkán látni. Pique-ről nem is beszélve...
Ezt már akkor se értettem mikor valaki fanyalog, hogy ki-kit vert meg, meg ez megérdemli az nem. Itt is 3 pontot adnak a Real ellen meg az Atletico ellen is meg az Eibar és sorolhatnám ellen is. A lőtéri kutyát nem érdekli hogy kit verünk meg és kitől kapunk ki ha a végén nekünk van a legtöbb pontunk. 38 fordulós bizonyítvány, ennél jobban nehezen lehetne leszűrni ki érdemli meg a kupát. Aki a legtöbb pontot gyűjti az megérdemli. Kapjunk ki az Atleticotol oda-vissza meg a Realtól is oda-vissza ha megnyerjük a végén a bajnokságot. 100/100 aláírnám.Vakmacska írta:
Az a baj, hogy eddig a komolyabb csapatok simán rúgtak nekünk egy hármast.
Attól nem lesz rendben semmi, ha őket megalázzuk.
Aztán meg majd jön az ATMA, és ők is elkalapálnak minket.
Tavaly azon fakadtunk ki, hogy a real nehogymá bajnok legyen, mikor ellenünk és az ATMA ellen is elhasalt. Hát mi se akarjunk úgy bajnokságot nyerni, hogy a komolyabb csapatok ellen már elhasalunk.
Én a Celtát nem becsülném le az utóbbi időben nagyon jól játszottak.Vakmacska írta:Az a baj, hogy eddig a komolyabb csapatok simán rúgtak nekünk egy hármast.Bob_Marley írta: Menni kell tovább, s a Celta ellen javítani kell.
Attól nem lesz rendben semmi, ha őket megalázzuk.
Aztán meg majd jön az ATMA, és ők is elkalapálnak minket.
Tavaly azon fakadtunk ki, hogy a real nehogymá bajnok legyen, mikor ellenünk és az ATMA ellen is elhasalt. Hát mi se akarjunk úgy bajnokságot nyerni, hogy a komolyabb csapatok ellen már elhasalunk.