Petr írta:A játszóteres témához...
Ne állambácsi döntse el, hogy mit csinál a szülő a gyerekével, ez a szülő felelőssége. Biztos vagyok benne, hogy ennek semmi köze az adóhoz, de még csak érvként sem tudom elnézni pozitív hatásként.
Tény, sokat ülnek a gyerekek a különböző kütyük előtt - legyen az számítógép vagy tablet -, de a társadalmat nem lehet és nem is szabad ilyen gyökeresen és gyorsan megváltoztatni. Az értelmes szülők egyébként is korlátozzák ezek használatát, a kevésbé értelmesek pedig nem, de ott meg teljesen mindegy, hogy mitől hülyül el a gyerek.
De nem is szól bele, hogy ne használd.
Csak ehhez a témához reagálva, szerintem ha ebből lenne egy olyan következmény, hogy kevesebbet használják az Internetet a gyerekek, felnőttek egy pozitív dolog. Rátérhetünk az én nagy vesszőparipámra a társadalomból kivesző kommunikációra.
Hozzáteszem ez valóban csak tervezett, logikázni lehet rajta. Szerintem ennek lenne bőven pozitív dolga is.
bence-barca
Átlag felhasználót írtam. Nyilván ha valakinek extra "kívánságai" vannak, akkor más tészta. Én meg pont azt mondom, ha te HD-ban szeretnél valamit, akkor a szolgáltatásért, hogy jobb minőség stb fizess 200 Ft-ot. Mi kötelez erre, meg ez nonszensz? Miért? Mert alap jogosultság, hogy korlátlan mennyiségben tölts le adatot és "garázdálkodj" a neten? Én ezt nem tudom elfogadni érvnek, steam, frissítés remek példák voltak, azok korrektek. De ne haragudj de az hogy te nem tudsz megnézni egy sorozatot HD-ban (ami amúgy nagy valószínűséggel a TV-ben is megy amúgy) az elég gyenge lábakon álló érv nálam.
És az iskolai is jó példa volt, de akkor azt meg a sulinak kell állnia. Persze képben jön az, hogy de nekik sincs pénzük. Viszont ott van az általad említett program, ami valószínűleg az egyetemen is elérhető. Ergo neked ezt nem kell letöltened.
De változhatnak az idők, múltkor is meglepett zola8787 írása, hogy valami beadandóhoz kellett regisztrálni valahol. Szóval elképzelhető, hogy adnak valamit, hogy töltsd le. Az "én időmben" ilyen nem volt, pedig szintén műszakit végeztem. Minden program megvolt a számítógépeken, ha kellett otthonra ellehetett kérni, de általában ott gyakoroltunk bent a suliban.