Na most ez kicsit Football Manageres hsz lesz, lehet nagy ökörséget is írok, akkor sorry..
De a tegnapi állóháború után/miatt jutott ez az eszembe, mert a középpálya és a csatársor olyan szinten nullát produkált, hogy az valami szörnyű volt, nem volt senki szinte aki megpróbálta volna megbontani az ellenfél védelmét, e mellé még Messi is szinte végig a középpályán tündökölt.. Szóval ezért ugrott be ez a felállás. Mutatom:
Most kis magyarázat hozzá..

Szóval, nekem az egyik legnagyobb problémám eddig idén az, hogy a középpályán nincs olyan játékosunk, aki megverné az emberét, megindulna, és megbontaná a védelmet. Eddig Ini ezt a szerepet töltötte be, de idén - bár már tavaly is érezhető volt a gyengülés - kb 3 szintet lépett vissza ebben, inkább csak passzolgat, de teljesen eltűnt a robbanékonysága - egyelőre legalábbis -, lehet ez amiatt is van, hogy ennyi idősen nem bírja már egyszerre a támadást is és a védekezést is, ezért olyan halvány előre játékban - csak mert védekezésben nagyon jó. És egy fénykorában levő Ini - stílusú játékos - nagyon hiányzik onnan középről.
E mellé jön az is, hogy Messi rendre visszalép a középpályások közé, így üresen hagyja a jobboldalt - vagy középről tűnik el az ember emiatt, mert aki a darálóban volt, az kihúzódik a szélre -, ahova általában Rakitic szokott kilépni - javarészt mondjuk Alves miatt inkább -, de ő onnan nem tud befelé húzni, vagy akár cselezni, ezért marad az állóháború ugye..
Na és pont ezek miatt nézném meg egyszer egy kisebb csapat ellen ott Halilovicot - aztán ha jól működne, akkor egyre komolyabb meccseken is. A kis horvát tud szélsőként is játszani, így amikor Messi behúzódik középre, akkor ő addig ki tud lépni Leo helyére, ezáltal a jobboldalon is mehetne a kombinációs játék a hátvéddel - mint a baloson -, mert nem az lenne, mint tegnap volt, hogy Rakitic és Leo egy vonalban vannak, ezért a jobbhátvéd csak hátrafelé tudja adni igazából, hanem több opciója lenne, lenne esély háromszögelésekre stb.. Ha meg a középpályán lenne, akkor lenne egy olyan emberünk ott, aki rendkívül dinamikus, és a forintos zsugák mellet képes ritmusváltásokkal megbontani egy védelmet.. Rafinhanak is feküdne az a poszt amúgy szerintem, szóval vele is megnézném akár így a felállásunkat. Ehhez viszont Montoya is kéne, mert helyette nem kell másnak védekeznie, ő képes időben visszazárni, Danival ez veszett ügy lenne - Douglassal nem biztos amúgy, én még nem temetném a srácot.
És tudom, hogy a kis Horvát nagyon sokat hibázik egyelőre, és nem is megbízható, de ha sokáig marad ilyen fásult a középpálya, akkor inkább bevállalnám a kockázatot, ha mást nem kicsit látványosabb játékkal x-elnénk..

(De ismétlem, Rafinhával a jobboson is kipróbálnám ezt.)
Na, sajna kicsit hosszú lett, remélem azért valaki végigolvassa.. Vélemények?