Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
gránit írta:De hat lejátszott meccs után nem nyer semmi értelmet.
ha hat meccs alapján nem lehet megítélni semmit, akkor hol várod a változást?gránit írta:Túl sok lényegi változást nem látok
Az, hogy mióta követi valaki a Barca-t, az azért életkor függvénye is. Attól, hogy valaki 3-4 évvel korábban vagy később kezdi a szurkolást még nem fogja jobban érteni a játékot stb.Chino írta:
Gondolom az életkorral arra célzott, hogy nem tudja mióta követed a Barcat, de ez lényegtelen.
Az a gond, hogy sokan, veled az élen, a szerdai produkciót azonosítják az idei csapattal. Mindenki tudja milyen volt, olvashattad is a véleményeket, de nem ez volt a jellemző a szezonra. Voltak nyögvenyelős meccsek, de a Villarreal is kb. 3x annyi helyzetünk volt, mint a hazaiaknak, a Bilbao ellen is simán benne volt 3-4 gól legalább.
A hétvégén még érdekes minden happy volt, mostmár meg előre temetitek a csapatot. Grat.
Arról meg hogy még nem játszottunk PSG-szintű csapat ellen is úgy írtok, mintha az ő hibájuk lenne.
ez amit leirtál, semmi köze ahhoz annak amit idéztél tőlem. igenis van változás. rakitic teljesen uj poziciot hozott az eddigi szisztémában, messi sokkal hátrébb játszik stb stb. ehhez nem kell egy teljes idény h megállapítsuk...gránit írta:...
Az egy tökéletes év volt, minden működött elől-hátul nem is ahhoz hasonlítottam össze. Ez a csapat szintén elérhet olyan magasságokban, mert szintén nagyon együtt van. Mindenki xy meccsre emlékszik, hogy jaj ezt így vertük meg, meg az a gól stb...Mikor bőven voltak szétesős meccseink, most viszont úgy érzem megint kemények vagyunk. Erre írtam jobban tetszik ez a csapat mint mondjuk egy 4-5 évvel ezelőtti.S.Agüero írta: Komolyan jobban tetszik a mostani játékunk, mint mondjuk 08/09-ben?
én már 120x leírtam, de sajnos vannak itt páran akik nem képesek felfogni a lényeget. (ez nem neked szól hanem csak ugy általánosságban)csababarca írta:...
Gondolom az életkorral arra célzott, hogy nem tudja mióta követed a Barcat, de ez lényegtelen.crixus írta:
Nem tudom, hogy Te hány éves vagy, de lényegtelen is, mert attól, hogy fiatalabb vagy nálam x évvel vagy idősebb még nem tesz olyan futballszakértővé, hogy leszóld a másikat. Sőt éppenséggel ló...-t nem számít...Az pedig, hogy egy Barcelona alig tud gólhelyzetet kialakítani, veszélyeztetni is csak rögzített helyzetből képes, az nem éppen jó jel. Rijkaard alatt sem hoztunk veretlen szezonokat, de ameddig az akarás megvolt addig a gólveszély is megvolt meccsről meccsre. Ha pedig te élvezted a hétvégi meccset, akkor nem szereted a futballt....
![]()
PCsabi írta:Bob_Marley írta:Akik meg egyfajta szentimentalizmussal tekintenek erre csapatra a Pep korszak révén, nagyot fognak csalódni. Lesz itt még "hőzöngés", de lehet én vagyok a mazochista de nekem ez pl jobban is tetszik, hogy csapatjáték van sok meló, tudatos dolgok és kemény brigád.
Komolyan jobban tetszik a mostani játékunk, mint mondjuk 08/09-ben?Bob_Marley írta:Akik meg egyfajta szentimentalizmussal tekintenek erre csapatra a Pep korszak révén, nagyot fognak csalódni. Lesz itt még "hőzöngés", de lehet én vagyok a mazochista de nekem ez pl jobban is tetszik, hogy csapatjáték van sok meló, tudatos dolgok és kemény brigád.
Bob_Marley írta:Akik meg egyfajta szentimentalizmussal tekintenek erre csapatra a Pep korszak révén, nagyot fognak csalódni. Lesz itt még "hőzöngés", de lehet én vagyok a mazochista de nekem ez pl jobban is tetszik, hogy csapatjáték van sok meló, tudatos dolgok és kemény brigád.
visca el barca írta:
el kellene már engedned a mindenki ellen gálázunk és 20at rúgunk guardiola féle barcát. nem tudom hány éves vagy meg miota szurkolsz a csapatnak, de ne az legyen a viszonyítási alap, mert különben soha nem fogod élvezni a szeretett csapatod játékát és jobb ha nem is nézed a meccseket.
új edzővel volt eddig vagy 5-6 meccsünk, nem tudom mit vársz. a tavalyi apátiához képest bőven van változás a játékunkban, a kezdőben is van hol 2 hol 5 új ember, 5 meccs alatt senki nem fog csodát tenni, akármennyire is szeretnéd.
legyél már legalább egy picit türelmes meg megértőbb a jó ég áldjon meg. soha egy jó szavad nincs...az állandó morgolódás helyett meg legalább egy kicsit örülnél mondjuk annak h gólt sem kaptunk, tabellán elől vagyunk, van 4 pont fórunk a madriddal szemben, a védelem aránylag jól áll a lábán, munirnak, rakiticnek vagy bármi másnak.
a psg-től meg csak azután rettegjél ha megnézted az idei produkciójukat mondjuk az evian ellen...
+ nem lesz Lavezzi sem ( nem mintha túl sok vizet zavarna) + Thiago Silva sem.visca el barca írta:a psg-től meg csak azután rettegjél ha megnézted az idei produkciójukat mondjuk az evian ellen...
el kellene már engedned a mindenki ellen gálázunk és 20at rúgunk guardiola féle barcát. nem tudom hány éves vagy meg miota szurkolsz a csapatnak, de ne az legyen a viszonyítási alap, mert különben soha nem fogod élvezni a szeretett csapatod játékát és jobb ha nem is nézed a meccseket.crixus írta:...
Valóban, hat meccsből nyertünk ötöt. Kik ellen és hogyan? Tulajdonképpen a megnyert 5 meccsből hármat épphogy csak behúztunk veszélytelen játékkal. Ezek közül az egyik a Nicosia hazai pályán... Az egyetlen kihívást jelentő meccsen pedig ugyanazt csináltuk, mint tegnap, csak ott éppen Sandro jó helyen volt jókor. Ennyin múlott, hogy nem lett abból is pontvesztés, mint most. A Bilbao ellen is nagyon rezgett az a bizonyos léc, a támadójátékunk gyenge volt. És a Bilbao idén eddig kifejezetten gyengének számít, főleg idegenben.Chino írta:Igaz. Szerintem akkor izguljunk a 7.-8. helyért és talán továbbjutunk a BL-csoportkörből, de az EL is jó lesz.crixus írta:
Visszatérve a Barca-ra. Ezt a taktikát meg tudja ellenünk csinálni bármelyik nagy- illetve középcsapat. Ezt meg tudja csinálni hátul pl.: a Chelsea, PSG, Real Madrid, Atletico, Man City, de még a Bilbao, Valencia, Sevilla, Sociedad is. És ezek a csapatok vannak olyan jók, hogy maradjon erejük pár kontrára is. És akkor mi lesz?
Könyörgöm. Idáig 6 meccsből nyertünk ötöt és lett egy döntetlenünk. Ne úgy könyveljük már itt el a dolgokat, mintha világvége lenne. Ezeket a meccseket be szoktuk húzni. Most nem sikerült. A játékunk tényleg kritikán aluli volt, de ez nem azt jelenti, hogy ez lesz az összes csapat ellen, márpedig itt olyan a hangulat. Nézd meg a nagy PSG-t. Abban a hullagyenge francia bajnokságban kökemény 3 győzelemmel állnak hét forduló után. A Realt sem egy bunkervédekezésű Sociedad verte meg, ha már itt arra céloztak. Ilyen csapatok ellen kicseszett nehéz játszani, mert tudják, hogy ha felveszik a kesztyűt úgy járnak, mint a Depor.
Az első gólt begyötörni, mindig nehéz, de vannak több olyan játékosunk, aki klasszisból meg tudja oldani és lehet azzal jönni, hogy nem volt kapuralövésünk, több olyan helyzet volt, amikor éppen, hogy csak lemaradtak a támadók a labdáról vagy az utolsó passz nem sikerült. Ezek jobb napokon sikerülnek, most nem. Átlövésünk pedig volt, de egyszerűen annyian állnak középen, hogy folyamatosan blokkolják ezeket és még 20-25 méterről sem könnyű lövőhelyzetet kialakítani, mert ott csüngenek a nyakakon.
Nem kell eret vágni. Engem is ugyanúgy idegesít a dolog, mint a többi szurkolót, de valahogy képes vagyok távlatokban gondolkodni és emlékezni a biztató, jó teljesítményekre. Neymartól, Messitől, Rakitictől stb. Ráadásul mégiscsak egy X lett, de olyan a hangulat és a hirtelen pálfordulat a csapattal kapcsolatban, mintha gurítottak volna nekünk egy ötöst.
Te mazochista vagy???Léfe írta:Tegnap megnéztem az ismétlést és fenntartom, hogy nem volt motivált a csapat.
Egyenlőre semmi nem történt! Lett egy X-ünk ami előferdül. Szerintem mindenkit bosszant de ha minden minden 6 meccsünket X-re hoznánk és a többin 4-eket 5-öket rúgunk mindenkinek akkor egy szavam se lenne. Bajnokság is BL is kijönne így.crixus írta: Visszatérve a Barca-ra. Ezt a taktikát meg tudja ellenünk csinálni bármelyik nagy- illetve középcsapat. Ezt meg tudja csinálni hátul pl.: a Chelsea, PSG, Real Madrid, Atletico, Man City, de még a Bilbao, Valencia, Sevilla, Sociedad is. És ezek a csapatok vannak olyan jók, hogy maradjon erejük pár kontrára is. És akkor mi lesz?
Szerintem se kell még a kutba ugrani. Volt egy rossz meccsünk. Inkább ennek az okait kell kideríteni, hogy 3 nap alatt hogy változott ekkorát a játék. Nem temetni mindenkit. Ha 3-4 meccsünk egyhuzamban ilyen na akkor máj gondok lesznek.Chino írta: Könyörgöm. Idáig 6 meccsből nyertünk ötöt és lett egy döntetlenünk. Ne úgy könyveljük már itt el a dolgokat, mintha világvége lenne. Ezeket a meccseket be szoktuk húzni. Most nem sikerült. A játékunk tényleg kritikán aluli volt, de ez nem azt jelenti, hogy ez lesz az összes csapat ellen, márpedig itt olyan a hangulat.
A, majd rájön LE h mást is kell csinálni edzésen nem csak körben állva passzolgatni egymásnak.crixus írta:És akkor mi lesz?