2014.08.30. 12:13:50
Jó, azért ferninho helyzete nem könnyű. Itt ő a bárány a farkasok közt, és megmondom őszintén, ezért minden tiszteletem az övé. (az egy dolog, hogy ritkán szólok hozzá, de olvasni attól még olvasok).
Ez a Barca vs. Real sárdobálás/nem sárdobálás, hater/jogos leszólás meg nagyon, de nagyon nehéz dió. Tejfölösszájúbbként (mondom így 30 körül) sokat agyaltam rajta, hogy vajon miért is "nem csípem" (finoman fogalmazva ugye) én a Madridot, holott időről-időre jó játékosokkal volt tömve, akik egy részét nemhogy csíptem, de egyenesen imádtam. (A Zizou korszakról beszélek elsősorban). Persze nem tetszett az átigazolási politika, nem tetszett ez, nem tetszett az, mégiscsak ősi rivális, és így tovább, de szép lassan rá kellett jönnöm, hogy elsősorban a szurkolók miatt utálom annyira az egész csapatot.
Persze tudom, ugyanezt mondják a reálosok is, gyanítom igazuk is lehet, csak a fordított felállásban én ezt nem nagyon tapasztalom. Szóval hogy miért a szurkolóik az első számú ok?
Egyszerű. Engem nem nagyon lehet kihozni a sodromból mással, mint a vaksággal. Az a fajta Barca drukker vagyok, aki látja, ha Messi pocsék játékot és hozzáállást mutat. Látom, ha inkompetens módon, ostobán igazolunk. Látom, ha egy játékosunk nem méltó a mezre, mert nem tiszteli azt, a szurkolókat, a klubot. Nem mentegetem a csapatot ha beszednek egy hetest, mert nincs rá mentség. Ugyanakkor elismerem, hogy Ronaldo a világ egyik, ha jelen pillantban nem "A" legjobb játékosa. Elkötelezettsége, kitartása, sikeréhsége példamutató, a tehetsége pedig páratlan. Fejet hajtok a nagy öregek előtt, akik a real motorjai.
És nem. Nem érdekel, hogy ki Cé barátnője, nem érdekel, hogy ki milyen botrányba keveredik, legyen szó Messiről, Neymarról, vagy Pepéről. Az érdekel, amit a pályán látok, slussz-passz.
Viszont ez az a hozzáállás, amit nem látok, csak fehér holló gyakorisággal real drukkereken. Biztos van, én is ismerek egy-kettőt, de nem többet. És igen, felbosszant, ha nem ismerik el, hogy Pepe nem való gyepre, felbosszant, ha Ramost tartják a világ legjobb védőjének, felbosszant, ha nem látják, hogy Ronaldo mennyire arrogáns, felbosszant, ha a világ legjobb igazolásának tartják Bale-t (bár ezen inkább nevettem tavaly).
Ha senki nem lenne vak, amikor a "saját" csapatáról van szó, sokkal kevesebb lenne a nézeteltérés. Persze akkor se csípném a realt, mert hát na. A realról beszélünk, de talán sokkal többen csettintenének elismerően a másik teljesítményét látva, nem pedig azzal foglalkoznánk, hogy Messi hogy lett a vb legjobbja (vicc kategória a cím természetesen), hogy Ronaldo mit nyújtott a vb-n (vicc kategória a cím természetesen), vagy hogy hogy néz ki a csaja, hogy Neymar mennyibe került, hogy hogyan fizethettek Hámeszért ennyit... Mind-mind tulajdonképpen lényegtelen szőrszálhasogatások, a lényeg majd úgyis a gyepen dől el.