crixus írta:
Rakitic-Cesc/Xavi vonalon nagyjából egyetértünk. Más kérdés, hogy én a Busquets-Rakitic kettőst még mindig kevésnek tartom ami a középpályás szűrést illeti. Egyikük sem az a kimondott vkp, és nem vagyok benne biztos, hogy majd az erősebb csapatok ezt nem fogják kihasználni. Példákat már soroltam bőven, de a spanyol válogatott sem bírta a Xabi Alonso-Busquets kettőssel, ahogy a horvátok sem a Rakitic-Modric kettőssel. Mindkét csapatból, ahogy a tavalyi Bayern-ből is hiányzott az az ember, aki már a középpályán leütközi az ellenfelet, aki megakasztaná az ellenfél támadásait. Martinez ilyen lett volna, de a sorsdöntő meccseken nem játszott. Ahhoz a taktikához, amit mi játszunk vagy amit a Bayern, pedig elengedhetetlen egy ilyen ember, mert egy ilyen nélkül könnyen lekontrázható lesz a csapat. Hiába támadunk le, ha az ellenfél a széleken meg tud szökni és egy hosszú passzal labdaszerzés után rögtön meg is találják. Az ellenfelek ellenünk nem rövid passzos játékkal juttatják előre a labdákat. Ez változott a Pep-éra eleje óta. A nagyobb csapatok is rendre "feladják" a játékukat és kiscsapatként játszanak ellenünk, mert ez vezet eredményre. Én ezért szeretném Masch-ot a kezdőben látni vkp. poszton. Az, hogy Rakitic vagy Busquets játsszon-e mellette az más kérdés, valahol nekem mindegy. Busquets-et jobbnak tartom, de a mentalitásával, koncentrációjával voltak/vannak gondok.
Én egyelőre nem dőlök be a jó kezdésnek. Tavaly is jól kezdtük a szezont, sokan ugyanezeket a pozitívumokat emlegették, mint most: letámadások visszatértek, stabilabbak vagyunk ,stb. Mégsem lett jó vége.
Suárez nem lenne elég jó a szélen. Jó-jó, lőne egy-két gólt, de pocsékolás lenne őt (is) kiszorítani Messi miatt, aki ha ennyire motivált, akkor jobb lesz az eredeti pozíciójában.
A védelemmel kapcsolatban egyetértünk és nyilván nem tragédia ha egy nyarunk kimarad, de a csapat fejlődését azért megakaszthatja.
Nyilvánvalóan nem lehet azt mondani ennyi idő után, hogy öröm és boldogság lesz az egész év, de én egyelőre bizakodó, ugyanakkor óvatos vagyok.
Az Alonso-Busquets kettőssel az volt a legnagyobb gond, hogy Xabi már rég nem azt nyújtja, mint régen és Busquetsnek is visszaesett a teljesítménye. De igazából nem is azon ment el nekik a vb-jük. VDB túlságosan ragaszkodik a játékelemekhez/játékosokhoz. A középpályán pl. Xavit és Alonsot erőltetni... Mind1 most nem ez van terítéken.
Rakitic és Modric is teljesen más, mint mondjuk egy Busi Rakitic kettős. Modric egy tipikus kk. Neki a szervezés a feladata, a védekezés, de főleg az ütközés nála nem játszik.
Rakiticnek nálunk sem elsősorban a védekezés lenne a feladata, csak vele egy olyan emberünk van a középpályán aki képes megakasztani a támadásokat, labdákat szerezni és ez régóta hiányzik a csapatból. Neki kulcsszerepe lesz ebben a csapatban, ebben biztos vagyok.
Masch-al persze szilárdabb lenne a védekezés, de hogy ezt mennyit fogjuk látni az talány. A Villarreal ellen biztos nem.
Suarez szerintem folyamatosan cserélgetni fogja a pozícióját Messivel. Az utóbbi két meccsen is Messi viszonylag sokat mozgott a jobb szélen, pedig most is Rafinha volt kint, ha egy igazi csatár lesz ott ez méginkább fokozódhat. Ez szerintem nagy fegyver lehet, Levédekezni nagyon nehéz, főleg hogy a túloldalon ott egy Neymar is. Ehhez viszont idő kell, de reméljük kialakul.
Ami a legnagyobb fegyverünk lehet az a motiváció, akármilyen elcsépelten hangzik. Egy olyan Messi például, aki igazán hajt bármilyen csapat ellen életveszély, Suarez meg harapni fog. (remélem csak átvitt értelemben)
Tavaly sem lett volna akkora gond, ha a csapat fele nem sz..rt volna gyakorlatilag az egészbe és a sérülések sem tettek túl jót.
A védelemmel kapcsolatban én sem vagyok a legboldogabb, leginkább Vermaelenben bízok, Mathieu eddig OK, de még nem dolgoztatták meg, szóval nem tudni mennyire lehet számítani rá.