hank1ee írta:Ehhez még annyit hozzáfűznék, hogy ha csak a fanatikusok szurkolhatnának a csapatnak, nem lenne pénze szeretett klubunknak...

Barcelonában is sokan járnak ám mérkőzésre, akiknek nulla közük a futballhoz, csak azért, mert ott skandálja mondjuk Messi nevét a fél város. Nem bűn kötődni egy klubhoz bármilyen módon, ha csak szimplán szeretjük a várost, kedveljük Neymart, vagy a haverunk, családunk is neki szurkol, és bármi egyéb... Azt én sem tartom szurkolónak, aki az említett két úriemberen kívül semmit nem tud a csapatról, de hogy azért ne legyen valaki igazi drukker, mert nem tizenéve az, vagy nem tartja egyértelmű favoritnak a csapatát minden meccs előtt, erre csak ennyit tudok mondani: Elég internet mára.
Nem értitek amit mondani akarok, az a baj és én se értettem, amíg nem költöztem ide.
Ők ezt teljesen másképp kezelik, mint mi. És ez már így átragadt rám is.

Kb minden 5. ablakban kinn van a katalán zászló, a Barca am is a "katalánosságot" szimbolizálja, az edzőterembe, ahova járok, mikor megkérdezem, h culé vagy!? hülyén néznek rám, h természetesen, mindenki barca cuccban, rengeteg barca címeres tetkókban, a kis katalán bárokban is.
És igen, ők nem fogják, azt mondani, h 2. leszünk. A stadionban A és B kategóriás meccseken a szurkolók 80% bérletes, akik igenis fanatikusok és mindent tudnak a csapatról.
Egy jó példa: véletlenül, egy kávézóban kaptam el a Bl sorsolást és megállt megnézni egy 64 éves hölgy is, kérdeztem, h szereti-e a focit, mondta, h nem de katalán, ezért természetes, h megnézi a sorsolást. Azt se tudta, h melyik városból való az Ajax, de 5 percet mesélt, h miért nem szeretik Zubit és miért volt jobb sport diplomáciában Txiki....Ez számunkra felfoghatatlan.
Még egyszer mondom, egy igazi akkor úgy fogalmazok HELYI szurkoló a büdös életben nem fogja azt mondani, h nyer a PSG vagy a Madrid vagy éppen a Bayern ellenünk. Ezért furcsa számomra ez a sok negatív hangvételű komment.
Véleményem szerint, ez a PSG semmivel se erősebb a tavalyi gyenge formánkkal kiütött M.City-nél.
Remélem értitek miről beszélek, full jó szándékkal írok mindig.