Chino írta: ...
Folytatnám az eszmecserét. (Költözés miatt pár napig inaktívnak kellett lennem)
Mascherano hiába van, ha csak CSEREKÉNT, vagy védőként számol vele Lucho.
Hogy gondoltam a cserét? Elmagyaráztam vagy ezerszer, ezt te nem fogtad fel. De egy Mascherano-Rakitic kettőssel is előrébb lennénk, mint jelen állás szerint...
Középen nyilván létszámban megvagyunk, de egyik játékos sem tűnik sziklaszilárd alapembernek, ki ezért, ki azért és ha mondjuk Piqué-vel gondok lesznek edzésen (az előszezonban volt már ilyesfajta hír, hogy Lucho nem elégedett vele és Busquets-cel) akkor könnyen "lecserélhetnénk" jövőre. Vagyis lecserélhettük volna. Pénzt is kapnánk érte, ha először a kiszemeltet szereznénk meg és utána lehetne alkudozni, hogy kinek kell, ahogy a Real is csinálta mondjuk Di Maria-val a nyáron, végül jó pénzért adták el. Persze ez elég távol áll a jelenlegi állás szerint a valóságtól a büntetés miatt, de erről volt szó.
Hiába bizonygatod, hogy úgysem igazoltunk volna, egy újjá alakuló csapatban egy év után nem kevés esély van arra, hogy nem válik be 1-1 ember...Ha ezt nem látod, akkor nézd vissza, hogy kik léptek le Pep első éve után. Nem egy előző nyáron igazolt emberke...

És ha csak a mennyiséget nézzük is a jelenlegi 5 középhátvéd(ként is bevethető játékos) közül ketten 30 év fölött járnak, a 3. pedig évek óta csúszik lefelé, egy másikat pedig sérülések hátráltatták és hátráltatják. Biztos pont mindegyik mondhatom.
A jobbhátvéd kérdés vicces most, hogy egy brazil hülyegyereket vásároltunk (és ezért nem ő a hibás), akinek abszolút ismeretlen az európai futball, ráadásul az egész alapozást kihagyta. Sportszakmailag biztosan indokolt volt az ő el hozatala.

Tehát még mindig ott tartunk, hogy Alves a betonkezdő, mert nincs megfelelő utódja.
És ha ezek miatta a gondok miatt bukunk újra, akkor jövő nyáron egy új vezetéssel és egy józan edzővel lehetett volna rajtuk változtatni. Lehetett volna...
Én arra értettem, hogy soha sem fogunk Atletico-féle játékot játszani, hogy az Atletico-nak teljesen más a játékrendszere. Biztos védekezés, kemény középpálya, jóval kevesebb labdabirtoklás. Náluk nem annyira szempont a szép játék, mint nálunk.
És hiába fogunk motiváltan játszani, ha az ellenfelek "beparkolják a buszt". Ahol fizikálisan lehetetlen akár egy labdát is átlőni, ott még Messi vagy Suárez sem fogja tudni átlőni...
A motiváltabb játékunknak én is örülök és ez a La Liga-ban lehet igazán fontos, mert sok a gyenge/gyengébb csapat, akik legyőzése csak motiváltság kérdése.
A tavalyi csapathoz képest fizikálisan erősödtünk, de maximum ennyi. A Xavi/Fabregás - Rakitic csere számomra erősen kérdőjeles még mindig, de ha Rakitic-et is védekező kp-nak veszem, ahol Busquets-cel együtt szűrnek és több területet hagynak Iniesta-nak és az elől lévő triónak, akkor talán pozitív is lehet a dolog, ha a horvát nem próbál meg szervezni és sűrűn fellépni. Egyébként Suárez előrelépés is lehet, ha nem a szélen fog játszani. A védelmünkről már szóltam: legfeljebb mennyiségbeli az előrelépés és ha azt veszem, hogy Matyi kb. annyira középhátvéd, mint Mascherano és Vermaelen úgy tűnik hasonlóan sérülékeny, mint Puyol volt, akkor ez is elég kérdőjeles dolog.
Tehát kijelenteni, hogy erősödtünk volna tavaly óta... előre nem lehet. Sőt, az Elche elleni kezdőből ítélve nem is nagyon szabad.