Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Chino
Llegenda del Barça

2014.08.27. 02:21:07

diagonal írta: Miért menjen vissza a B-be egy ilyen bemutatkozás után? Egy 18 éves gyerekről beszélünk aki felkerült a Barca nagycsapatába és úgy mutatkozott be hogy gólt lőtt méghozzá egy klasszis mozdulattal totál ütemtelenül ellőve a labdát azért is nem tudott megmozdulni sem a kapus, volt egy másik lövése nem is könnyű pozícióból ahol majdnem szétforgácsolta a kapufát ( bocs, ez képzavar mert kapuvas van :-)). Meg volt több jó beindulása üres területre. Persze hogy volt hibája is, félszeg volt eleinte vagy a passznál amit mondasz rossz döntést hozott, el kellett volna lőni, de még jó hogy nem mindjárt tökéletesen játszott.
Szerintem többet tett hozzá mint elvárható lett volna egy ilyen játékostól hasonló helyzetben. Ódákat nem kell zengeni róla az biztos, ez egy meccs volt egy könnyű ellenfél ellen. Meglátjuk mire jut majd ha lehetőséget kap máskor is ( ha ugyan kap ), de visszaküldeni a B-be visszavetné most, ez szimpla pszichológia, remélem LE-nek van is annyi esze hogy nem zavarja vissza. Annak az üzenete kb. ez: jó, most szükség volt rád, de gyenge vagy te még ide fiam. Nem tenne jót a srácnak az tuti.
Teljesen félreértetted a mondandóm lényegét. Pontosan arra céloztam, hogy nagyon jó teljesítményt nyújtott, de neki minél többet kell játszania. Amíg Suarez meg nem érkezik szükség lehet rá, de ahogy meglesznek létszámban sokkal jobb ha visszamegy a B-be, minthogy a padon vagy a lelátón kössön ki. Amellett pedig a másodosztály is egy nagy ugrás neki és a B-re is ráfér egy kis erősítés.
Forca Barca!!!!
diagonal
Jugador d'estrella

2014.08.26. 23:49:50

Chino írta:Munirnak nagyon örülök, viszont még mindig óvatos lennék vele. Nem tudom ki hogyan vette észre de hatalmas kontraszt volt az első és második félidei játékához képest. Az első játékrészben eléggé meg volt szeppenve, ő is szinte mindig a biztosat kereste, Albanak vagy Ininek letenni a labdát, azt a hatalmas helyzetét is amikor csak a kapussal állt szemben is passzolta, ráadásul teljesen üres területre. A második félidőben viszont már sokkal bátrabb volt, támadta a kaput, bátran ment előre. Ezeket a bemozgásokat, amiből a gólja is született nagyon érzi, ennek ellenére én mindenképp amellett vagyok, hogy minél előbb menjen vissza a B-be.
Miért menjen vissza a B-be egy ilyen bemutatkozás után? Egy 18 éves gyerekről beszélünk aki felkerült a Barca nagycsapatába és úgy mutatkozott be hogy gólt lőtt méghozzá egy klasszis mozdulattal totál ütemtelenül ellőve a labdát azért is nem tudott megmozdulni sem a kapus, volt egy másik lövése nem is könnyű pozícióból ahol majdnem szétforgácsolta a kapufát ( bocs, ez képzavar mert kapuvas van :-)). Meg volt több jó beindulása üres területre. Persze hogy volt hibája is, félszeg volt eleinte vagy a passznál amit mondasz rossz döntést hozott, el kellett volna lőni, de még jó hogy nem mindjárt tökéletesen játszott.
Szerintem többet tett hozzá mint elvárható lett volna egy ilyen játékostól hasonló helyzetben. Ódákat nem kell zengeni róla az biztos, ez egy meccs volt egy könnyű ellenfél ellen. Meglátjuk mire jut majd ha lehetőséget kap máskor is ( ha ugyan kap ), de visszaküldeni a B-be visszavetné most, ez szimpla pszichológia, remélem LE-nek van is annyi esze hogy nem zavarja vissza. Annak az üzenete kb. ez: jó, most szükség volt rád, de gyenge vagy te még ide fiam. Nem tenne jót a srácnak az tuti.
messideco
Presidente del Barça

2014.08.26. 15:39:12

Keep calm, vezetjük a bajnokságot, probléma nincs :mrgreen:
Kép
"And my heart will leave you never."
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.08.26. 12:47:53

Yokozuna írta:
Petr írta:
jethrotull írta:ezen a meccsen Busi nettó hátrány volt
Labdakihozatalnál és labdatartásnál a ő a leghátsó, letámadásnál pedig a középpálya legelső embere, aki az első gól előtt szerzett labdát és adott gólpasszt egy pazar meglátás után. A piros lapnál hibázott, de azon kívül szerintem jó meccsen van túl, sokan túlreagálják a tegnapi meccsen történt hibáját.
Az, hogy az első gól előtt labdát szerzett, az túlzás, mert gyakorlatilag oda passzolták neki. Szerintem ő akkor nem fog játszani, ha megsérül, eltiltják, vagy eligazol innen. Ezért ment el Touré, erre a sorsra jut Song, és Masc is elfelejtheti a vk szerepet.
Pep nagy felfedezettje volt és nagyon illett a tiki - takába. Ezt most tették csak múzeumba és ettől Busi pozíciója se olyan fix. Mindenki látta a VB-n Maschet ezen a poszton és LE-neek nagyon tetszik Samper is.Verseny lesz.
jethrotull
Barça B

2014.08.26. 12:21:34

Erxi: Úgy vélem, lelassítja a játékot, akkor is, amikor nem lenne szükség rá. Többször is azonnal indíthatott volna, ehelyett csinált egy-két cselt, amelyek persze szépek, csak hasznuk nincs. Masch. direktebb, és a tavalyi Barca - Xavival és Busival - kettőjüknél lassult le mindig. Hangsúlyozom: Ez az egyéni véleményem, és természetesen nem ragaszkodom körömszakadtáig hozzá, ha érvekkel meggyőztök! Amíg más csapatok nem tudták lereagálni a csapat sajátos stílusát, addig számomra nem volt ez ennyire feltűnő!
Igen, tartok tőle, hogy LE. akkor sem fogja levinni, ha ez nem változik!
A Barca a Fradi!
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.08.26. 10:04:43

Petr írta:
Labdakihozatalnál és labdatartásnál a ő a leghátsó, letámadásnál pedig a középpálya legelső embere, aki az első gól előtt szerzett labdát és adott gólpasszt egy pazar meglátás után. A piros lapnál hibázott, de azon kívül szerintem jó meccsen van túl, sokan túlreagálják a tegnapi meccsen történt hibáját.
Az, hogy az első gól előtt labdát szerzett, az túlzás, mert gyakorlatilag oda passzolták neki. Szerintem ő akkor nem fog játszani, ha megsérül, eltiltják, vagy eligazol innen. Ezért ment el Touré, erre a sorsra jut Song, és Masc is elfelejtheti a vk szerepet.
Erxy
Entrenador del Barça

2014.08.25. 17:25:42

jethrotull írta:Sztem sem volt rossz játék, de nekem úgy tűnt, hogy ezen a meccsen Busi nettó hátrány volt, a helyén inkább Masch.-t látnám többször és szívesebben! Lassú, körülményes, az argentin meg dinamikus, és jól indít.
azt a körülményes részt kifejtenéd, kérlek? mire gondolsz ez alatt?
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2014.08.25. 17:20:07

jethrotull
Barça B

2014.08.25. 17:03:52

A védelmet valamivel így is stabilabbnak éreztem, de majd a V.real ellen kiderül!....Sztem sem volt rossz játék, de nekem úgy tűnt, hogy ezen a meccsen Busi nettó hátrány volt, a helyén inkább Masch.-t látnám többször és szívesebben! Lassú, körülményes, az argentin meg dinamikus, és jól indít.
Összegezve: Ez a meccs még nem mérvadó. A Douglast meg mi a fenének? Brazil mérkőzéseken láttam néha, a mostani Alves-nél is gyengébb!! Ja, igen: Rakitic meg úgy vélem, már most jobban tolja, mint Xavi!
A Barca a Fradi!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.08.25. 16:04:23

visca el barca írta:egy pár gondolat így össze-vissza, főleg a negativumokra koncentrálva, mert hát az a divat :D

- elche: azonnali hatállyal kitiltanám őket az első osztályból. 0-1, majd emberelőnybe kerülnek, van még hátra kb. 3 perc a félidőből, és 11-en beállnak a 16-os elé... ezért utálom a ligát, kb 6-8 ilyen csapat biztos van, még csak alulról sem súrolják a szintet.
- az edzőmeccsek után csalódás volt a tegnapi játék. ott is voltak ilyen nokedli ellenfelek (leon, hjk), de sokkal direktebben játszottunk, kp-s megkapta a gömböt, egyből tolta a kiugratást, most meg megint ua. az unalmas tilitoli nullát láttuk mint tavaly. a forgatókönyv is annyi volt, hogy "add oda messinek majd berúgja".
- matyő: a helyezkedés, fejjáték jó lesz, viszont sztem még piquénél is lassabb. ha ők ketten lesznek belül, egy nyugdíjas klubtag is lefogja őket futni.
- alves: szerencsétlen gyereken látszott, hogy akar, de ugyanott folytatta ahol tavaly abbahagyta. védekezni nem sokszor ért vissza, párszor még ez a nokedli csapat is bejátszotta mögé a labdát
- maschgerano megint hátul... nem is idegesítem már magam.
- oldalpassz robiról már nem is írok, ez még 3-0-nál is csak az alibit tolja. biztos h ez a kölyök vkinek a valakije, vagy perkál, hogy itt lehessen, mert nála még a bojan-jeffren-dos santos vonal is komolyabb, tello meg világklasszis hozzá képest.

kb ennyi, 3 pont meg van, öröm, boldogság, jövőhéten egy kicsit komolyabb erőpróba, remélhetőleg neymarrala fedélzeten
Ez elég jó értékelésre sikerült. Még egy picit kiegészíteném.

Elche: Ez már szánalmas... Szemmel láthatóan a világ futballjából nagyságrendekkel lecsökkent a tehetségek száma az elmúlt 10 évben, ami a spanyol bajnokságra is kihat. Én emlékszem arra, hogy a legkisebb csapatokban is 1-2 penge játékos mindig volt, akikben benne volt a gól lehetősége. Mára eljutottuk oda, hogy 6-8 csapat tényleg azért indul a ligában, mert vkinek indulnia is kell. Az pedig felháborított, hogy még helyzetet sem tudtak kialakítani... És ilyen csapatoktól várjuk, hogy elcsípjék a Realt, vagy az Atleticot.
Meccs: Örültem volna egy parádés győzelemnek egy tetszetősebb játéknak, de hatalmas a különbség az edzőmeccsek és a tétmeccsek között. Itt egyértelműen sokkal nehezebb volt áttörnünk az ellenfél védelmét, mint az edzőmeccseken. Azt is tegyük hozzá, hogy 10 emberrel a saját kapujuktól 20-30 méterre védekeztek. Az ilyen védelmek ellen én még nem láttam csapatot brillírozni.
Mathieu: Én nem érzem őt egyáltalán lassúnak. Pont az ellenkezője. Aztán nyilván lesz olyan, amikor az ő sprintjével úszunk meg egy gólt, meg amikor miatta fogunk gólt kapni, de nem tartom a sebességét vészesnek. Meg ha növelni akarjuk a csapat magasságát, akkor ennek ez lehet a hátránya. Sajnos tökéletes játékost ilyen szempontból nem tudunk találni.
Mascherano: Az ő esete már-már kezd a vicc kategóriájába sodródni. Remélem amint Vermaelen felépül soha többet nem látjuk a védelemben.
Roberto: Na én rajta teljesen felháborodtam. Amikor mutatták, hogy Rakitic a földön van, már akkor minden bajom volt, hogy ő kezdett melegíteni. Nagyon halvány és tényleg semmi pluszt nem ad a csapatnak. Ha ez így folytatódik, akkor kár volt Xavit itt tartani, pedig még mindig klasszis az öreg. Attól meg kiráz a hideg, hogyha az alap kezdőből vki kikerül akkor Rob lenne az alternatíva. L.E. nyilatkozata meg már a szövegből kiderül mekkora kamu. Xavi nem volt olyan állapotban? Azt hiszem 15 percet a strandol jőve is le tudna játszani. Ha meg tényleg nem volt alkalmas állapotban, akkor meg mit keresett a padon? Ez nekem nagyon nem tetszik.

Az igazi erőpróba pedig, ahogy írod a jövő héten lesz majd. Egy sokkal erősebb ellenfél ellen, ráadásul idegenben. Neymarra nagy szükség lesz, de remélem hogy ezt Piquéről is el tudom mondani a meccs után.

Itt egy kis whoscored értékelő. Nem kell szó szerint venni, de iránymutatónak elég jó.
http://www.whoscored.com/Matches/862059 ... lona-Elche
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.08.25. 15:58:11

Jó kis meccs volt a szezon bemelegítése gyanánt, éreztem, hogy motivált a csapat és megütik az Elchét, csak az volt kérdéses, hogy mikor jön az első gól, onnantól pedig már zsebben a három pont. Még 10 emberrel sem gondoltam, hogy nagyon el leszünk anyátlanodva és nem is lett így. Bár kicsit fel lett adva a támadójáték a Rafinha-Bartra cserével, de első a stabilitás, ezt elismerem. Munir hatalmas, azt hittem, hogy pötyög néhányat az előszezonban, aztán megy vissza a tarcsiba, de kezdő volt élete első tétmeccsén és mindjárt betalált! Nagy jövő áll előtte, csak ne legyen olyan, mint Deulofeu vagy Bojan, akiknek nagyobb volt a füstjük, mint a lángjuk! Bár GD.-t nem temetném még, lehet csak későn érő típus és lehet még klasszis.
Kép
Kép
Kép
MOF
Barça B

2014.08.25. 15:12:07

Chino írta:. Ezeket a bemozgásokat, amiből a gólja is született nagyon érzi, ennek ellenére én mindenképp amellett vagyok, hogy minél előbb menjen vissza a B-be.
Normális esetben én is amellett vagyok, hogy nem jó a fiatal játékosok esetében, ha túl hamar kerülnek fel, de jelen helyzetben szerintem maradnia kellene az első csapatnál Suárez eltiltása alatt. Egyelőre úgy tűnik, hogy Lucho pont ezeket a beindulásokat várja el a Messi mellett játszó támadóinktól, amik tényleg nagyon mennek neki, ellentétben Rafinhával. Mondjuk neki nem is ez a posztja, hasonló kényszermegoldásnak tűnik, mint Iniesta volt. A középpályán viszont biztos többet tudna nyújtani, mint Roberto. Én ott nézném majd meg egy könnyebbnek tűnő hazai meccsen.
Capon
Llegenda del Barça

2014.08.25. 14:10:49

Nekem tetszett a tegnapi meccs, elégedett voltam a látottakkal és szerintem leszünk ennél még sokkal jobbak is.
Rakitic teljesítménye tetszett, bár ezt vártam tőle, mindig a labda közelében volt, legyen szó támadásról vagy védekezésről, nagyon hiányzott a kp-ról már egy ilyen "mozgékony" játékos, és már az első meccsen sem volt gondja vele, hogy távolról próbálkozzon lövéssel.

Munirral is elégedett vagyok, nagyon is, nagyon tud helyezkedni a srác és mikor labdát kap nem azt érzem nála mint mondjuk Pedronál, hogy azon gondolkozna most mit kezdjen vele, merre mozogjon. Csak fejlődjön továbbra is, mert a bemutatkozással sem Bojannál sem Pedronál nem volt probléma csak utána elfogyott a lendületük.

Messit felszabadultabbnak éreztem, többször mosolygott, elég jól mozgott, és jó párszor visszatámadt. Szerintem is egy kicsit fogyott, ez jót tehet az állóképességének.

Mas kh-védként szerepeltetése nagyon nem tetszett, a kiállítás szerintem nem az ő sara, Busi olyan jól megcsúsztatta azt a labdát, hogy az összes helyezkedő és labdára mozgó védőnket mattolta azzal a mozdulattal.

Rafinhat meg végkép el kell felejteni ezen a poszton, mert teljesen észrevétlen ott.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Chino
Llegenda del Barça

2014.08.25. 14:07:35

Munirnak nagyon örülök, viszont még mindig óvatos lennék vele. Nem tudom ki hogyan vette észre de hatalmas kontraszt volt az első és második félidei játékához képest. Az első játékrészben eléggé meg volt szeppenve, ő is szinte mindig a biztosat kereste, Albanak vagy Ininek letenni a labdát, azt a hatalmas helyzetét is amikor csak a kapussal állt szemben is passzolta, ráadásul teljesen üres területre. A második félidőben viszont már sokkal bátrabb volt, támadta a kaput, bátran ment előre. Ezeket a bemozgásokat, amiből a gólja is született nagyon érzi, ennek ellenére én mindenképp amellett vagyok, hogy minél előbb menjen vissza a B-be.

Amiatt hatalmas piros pont LE-nek, hogy nem őt kapta le félidőben, hanem Rafinhat. Sokat feltettem volna rá, hogy Tito, Roura vagy Martino a brazilt hagyta volna fent.

A Bartra-Masch dologról nem írok többet, már sokan megtették. Alves sajnos nem sokat változott. A mentalitásával nincs gond, de nem tudja ellátni a védekező feladatait. Ráadásul sokszor nem is a szélen ragad fent, hanem a pálya közepén, néha néztem is, hogy mit keres ott.

Messi hozzáállása nagyon tetszett, ráadásul csak egy Elche ellen játszottunk nem is egy komolyabb rangadó volt. Remélem kitart hosszútávon is.
Rakitic no comment. Hatalmas a srác, mint egy falat kenyér úgy kellett.
Mathieu teljesen rendben volt, higgadtan, sallangmentesen játszott, viszont még mindig nem tudok igazán véleményt formálni róla.

Mindent összevetve hatalmas pozitívum a mentalitásbeli diffi az utóbbi évekhez képest csapatként és személyenként is (ehhez pedig Neymar és Suarez is 100%, hogy csatlakozik), feltűnő volt, hogy mennyire kimagasló a csapatvédekezés, ami az egyik legnagyobb fegyverünk volt Pep alatt.

Negatívumként a Masch-Bartra dolgot, illetve Alvest tudnám mondani, viszont hosszútávú következtetést nem vonnék még le, mert csak egy Elche volt otthon, de ha ellenük vagy egy Leon ellen ílyen lelkesedéssel tudunk játszani az nagyon jó előjel. Nem mondom hogy reszkessenek Madridban, mert annyira mérvadó, de legalább voltak távoli lövéseink, Munirtól, Initől, Rakitictől. Már nagyon várom a vasárnapot, mert az már inkább erőfelmérő lesz, viszont arra is kíváncsi leszek ki sérül le addig. :(
Forca Barca!!!!
kristop
Entrenador del Barça

2014.08.25. 13:55:08

én mondtam, hogy alves közellenség. lehozott egy tök jó meccset, ahol még csak nem is hibázott, de valaki már csak megszokásból leírja, hogy rossz volt, valakinek meg az a baja, hogy rakiticnek kellett mögé kilépnie. miközben pont ez a lényeg, végre van, aki kitud lépni mögé, hát pont ezért vettük rakiticet! hogy ne kelljen a szélsőknek az oldalvonalat fogniuk, hanem neymar meg majd később suarez is inkább középen lehessen.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.08.25. 13:50:04

visca el barca írta:- az edzőmeccsek után csalódás volt a tegnapi játék. ott is voltak ilyen nokedli ellenfelek (leon, hjk), de sokkal direktebben játszottunk, kp-s megkapta a gömböt, egyből tolta a kiugratást, most meg megint ua. az unalmas tilitoli nullát láttuk mint tavaly. a forgatókönyv is annyi volt, hogy "add oda messinek majd berúgja".
A 90 perc nagy része engem is a tavalyi csapatra emlékeztetett. Ennél sokkal dinamikusabb játékra számítottam az első meccsen, ehhez képest többnyire ugyanazt az enervált játékot hoztuk, mint az előző idényben. Nem tudom ennek mi volt az oka, azt hittem az idénynyitón minimum kettőzött elánnal fogunk pályára lépni. Remélem ez csak a kezdeti akadozás volt és a hosszútávon nem ez lesz az "LE-csapat" arculata, mert ez a tempó idén sem lesz elég.

Őszintén szólva pár játékos egyéni teljesítményének javulása mellett, csapatszinten egyelőre(!) nem fedeztem fel sok javulást, újítást.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.08.25. 13:10:15

95%-ával egyetértek, csak nekem Alves játéka nagyon nem tetszett. Ha nem Rakitic lett volna az oldalán,hanem mondjuk Ini, sokkal több helyzete lett volna az Elchenek. Ráadásul ha a gólnál is akarunk keresni második számú bűnbakot,akkor az egyértelműen ő,mert befutott a csatárral,míg a többi védő vonalban állt,és igy nem lett lesen a támadó. Szóval rövidre fogva,védőmunkája dupla nagy kuka, támadásban meg rengeteg elszórt labdája volt. Hányszor idegeskedtem ma,mikor egy egyszerű passzt nem adott pontosan a belső középpályásnak,és csak szerencsével maradt nálunk a zsuga,te jó ég... Egyedüli dolog,amit nem felejtett el,az azok a semmit sem érő kényszerítőzések Messivel,mikor se előre,se hátra nem haladunk velük,csak Messit jól felrúgják,vagy kimegy a labda taccsra. Ha valahogy megoldanánk a pótlását(mondjuk Pedro :D :D Jól védekezik,meg sokat fut),akkor én teljes mértékben meg lennék elégedve a csapattal. Küzdős,szép focit játszó csapat leszünk, csak ezen az úton kellene tovább haladnunk... Persze majd most jönnek az igazi meccsek, idegenben Villareal, amit már lehet igazi próbának nevezni,meglátjuk!
Ez nekem is feltűnt. Rakitic jó párszor szerelt fontos szituációban, vagy kényszerült szabálytalankodni, amiből az ellenfél elmehetett volna Alves oldalán. Ma ez belefért, de komolyabb ellenfelek ellen nem leszek nyugodt a brazil miatt. :?
Mellette még Busquets és Pique, akikben nem igazán bizok meg, remélem hosszútávon ők hárman kiszorulnak a kezdőből, és akkor sokkal stabilabb lehet a védekezésük, támadásban meg szerintem nem lesz gond.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.08.25. 12:13:31

Nagy következtetést nem szabad levonni a meccsből, a három pontot bezsebeltük ez volt a legfontosabb.
Kép
Kép
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2014.08.25. 11:44:31

Subinho írta:Így, hogy itt van Munir, Rafinha és volt egy Deaulefeau - vagy hogy kell leírni :) én Pedronak biztos megköszöntem volna az eddigi munkáját, ahogyan Songnak is... semmi szükség nincs arra, hogy a lelátón ülve vegye fel a fizetését... !

Óvatosan azért! Munirnak nem kell az első meccse után aranylabdát adni. Nagyon jól debütált és abban is szinte biztos vagyok hogy fejben felkészültebb a mint Deulofeu ahhoz hogy az első csapat tagja legyen, de azért nem az első fordulós Elche elleni meccsen múlik a szezon. Madridban is legénynek kell lenni.

Rafinha szerintem még csak jól sem játszott.

A keret rövid legfőképp most elől, ennyi fiatallal, szóval jól fog jönni még Pedro ezt garantálom. Fog ő idén még fontos gólokat szerezni.

Sosem értettem igazán mi vele a baja a nagyérdeműnek (persze ez is inkább a fórumon jellemző), azt aláírom hogy a kezdőbe nem volt/ nincs helye, de már rég nem erről van szó.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.25. 11:20:24

egy pár gondolat így össze-vissza, főleg a negativumokra koncentrálva, mert hát az a divat :D

- elche: azonnali hatállyal kitiltanám őket az első osztályból. 0-1, majd emberelőnybe kerülnek, van még hátra kb. 3 perc a félidőből, és 11-en beállnak a 16-os elé... ezért utálom a ligát, kb 6-8 ilyen csapat biztos van, még csak alulról sem súrolják a szintet.
- az edzőmeccsek után csalódás volt a tegnapi játék. ott is voltak ilyen nokedli ellenfelek (leon, hjk), de sokkal direktebben játszottunk, kp-s megkapta a gömböt, egyből tolta a kiugratást, most meg megint ua. az unalmas tilitoli nullát láttuk mint tavaly. a forgatókönyv is annyi volt, hogy "add oda messinek majd berúgja".
-Zozzy írta, nyomatjuk még mindig ezt a sehol nem használt szélső csatáros cuccot, tegnap ennek rafinha volt az áldozata, szerencsétlen gyerek 3x nem ért labdába. munir vmivel beljebb játszott, látszott is a teljesítményén.
- bravo: bár tegnap nem volt védeni valója, a hazapasszolt labdákkal elég sokat tökölt, ráadásul sokszor csak előrevágta a nihilbe, ami természetesen legtöbbször az ellené lett.
- matyő: a helyezkedés, fejjáték jó lesz, viszont sztem még piquénél is lassabb. ha ők ketten lesznek belül, egy nyugdíjas klubtag is lefogja őket futni.
- alves: szerencsétlen gyereken látszott, hogy akar, de ugyanott folytatta ahol tavaly abbahagyta. védekezni nem sokszor ért vissza, párszor még ez a nokedli csapat is bejátszotta mögé a labdát
- maschgerano megint hátul... nem is idegesítem már magam.
- oldalpassz robiról már nem is írok, ez még 3-0-nál is csak az alibit tolja. biztos h ez a kölyök vkinek a valakije, vagy perkál, hogy itt lehessen, mert nála még a bojan-jeffren-dos santos vonal is komolyabb, tello meg világklasszis hozzá képest.

pozitivumok közül csak két dolog: messi újra pörög, fut, csíp, rúg, harap, védekezik, öröm volt látni, reméljük kitart a lendület látni. rakitic: ez a pali meg annyit pörög, h én már a nézésétől elszédülök. először szögletet rúg, 2 mp múlva már balhátvéd pozícióban szerepel, hogy aztán 2 mp-vel később már a jobboldali alapvonalnál cselezgethessen. a jelenlegi csapat egyik legnagyobb kincse lesz.

kb ennyi, 3 pont meg van, öröm, boldogság, jövőhéten egy kicsit komolyabb erőpróba, remélhetőleg neymarrala fedélzeten
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.08.25. 10:48:42

Érdekes, hogy Sergi Roberto és Busquets miért élvez ekkora bizalmat. Mások meg gyakorlatilag játéklehetőség nélkül üldözöttekké váltak (Deloufeu, Song, Tello). LE azt mondja, nála nincs kezdőcsapat, de nem úgy tűnik, hogy alternatívái lennének. Amíg Messi lövi a gólokat, nem lesz baj, de ha majd idegenben megint nem jönnek a gólok, Messit kiveszik a játékból, lesz-e valami új taktika? Ezt egyelőre nem látom, de jövő vasárnap kiderül.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2014.08.25. 10:24:17

Azért nem kell túlzottan komolyan venni a tegnap esti meccset. Ennek az Elchének az idén is komoly bennmaradási gondjai lesznek, de nekik (sem) a Barca otthonában kell pontokat szerezniük. Nekik sokkal fontosabb lesz pl az egy hét múlva esedékes meccsük a Granada ellen. Oda kell a friss erő, teljesen értelmetlen lett volna most széthajtaniuk magukat, kockáztatva 1-2 sérülést vagy esetleg eltiltást. A Barca amúgy ígéretesnek tűnik, van erő és kreativitás is a játékban, de az igazi erőfelmérő a Real-Atleti páros ellen, illetve a BL-ben lesz majd.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2014.08.25. 10:15:07

kötelező győzelem, alkalmanként szép jelenetekkel, biztató teljesítményekkel és Munir, kb. ennyi.

ami szembetűnő volt, hogy fura mód mennyire jót tett nekünk a kiállítás. muszáj volt elfelejteni az agyonjáratott 4-3-3-mat, szerintem innentől sokkal élvezhetőbb volt a játékunk. ráadásul ily módon legalább egy meccs erejéig nem fogja tudni LE Mascheranot megint berakni KH-nek \:D/

nagyon kíváncsi vagyok, mikor virrad fel a nap, amikor végre a 3 támadónk közül 2 legalább középen lesz, és hanyagoljuk a vonal mellett táncoló, felfutó bekkeknek helyet csináló, befele húzó szélső csatárokat. remélem, minél hamarabb, mert az látszik, hogy Rafinhat és Munirt kirakni oda tékozlás, Neymart szintén, plusz az összes ellenfélnek a könyökén jön ki szerintem. azt meg ne taglaljuk, hogy Suareznek mi a posztja, bár az még odébb van.

na mind1, most ez elég volt.
albicelesteX
A Vadász

2014.08.25. 10:09:30

A három gólnál csak a gólszerzők személyének örültem jobban.Nagyon jó volt megint látni Messit ahogy mosolyog.És Munir meg végre úgy látszik lesz valaki a Masiából aki valamit hozzá tud tenni a játékhoz.
Kép
Boixos
Llegenda del Barça

2014.08.25. 09:25:30

na, tudom, h elche, h kiscsapat meg minden, de ez a fél meccsen keresztül 10 emberrel, elég lazán letudott történet azért megnyugtatott. a friss emberek jók voltak, kellemesen csalódtam bennük, messi pedig ismét hibátlan, de sztem jól nyomta az egész brigád. bízom benne, h ezt a hozzáállást sokáig tudják majd tartani.
jók vagyunk. persze befigyelhetnek zakók is, de így az első komoly bugi után, semmiképpen sem tartok senkitől sem.
csak így tovább!
PUYOL-XAVI-INIESTA
Válasz küldése