Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A meccs számomra legnagyobb pozitívuma egyértelműen az 1. pontod vagyis Messi. Ma néhol olyan sebességgel és kedvvel közlekedett a pályán amit hosszú hónapok óta nem láttunk tőle. Ez nagyon nagy pozitívum.shutterisland írta:nyitásnak jó volt, de igazából semmi extra, mert otthon játszottunk egy olyan csapat ellen, amely valószínűleg az utolsó harmadában lesz a tabellának.
három dolog, aminek örülök:
1. messi jól kezdett, több akarás és kedv volt most benne.
ha gödörben nyitná a szezont, az nem sejtetne sok jót, remélhetőleg marad ebből a mai felfogásból a szezon további részére is.
2. egy ilyen rakitic típusú játékos (aki képes a kreatív középpályási feladatkör mellett melózni is) nagyon kellett a középpályára.
képességekben nem világklasszis, de nagyon hasznos lehet.
3. a 14 ma pályára lépő játékosból 9 saját nevelés volt, ez még akkor is örömmel tölt el, ha tudom, hogy páran közülük csak kiegészítőemberek lesznek.
két dolog, aminek nem :
1. a védelem miatt idén is rengeteget fogunk bosszankodni.
2. a fekete macska nem esett jól az első meccsünk első percében, kicsit babonás vagyok.
95%-ával egyetértek, csak nekem Alves játéka nagyon nem tetszett. Ha nem Rakitic lett volna az oldalán,hanem mondjuk Ini, sokkal több helyzete lett volna az Elchenek. Ráadásul ha a gólnál is akarunk keresni második számú bűnbakot,akkor az egyértelműen ő,mert befutott a csatárral,míg a többi védő vonalban állt,és igy nem lett lesen a támadó. Szóval rövidre fogva,védőmunkája dupla nagy kuka, támadásban meg rengeteg elszórt labdája volt. Hányszor idegeskedtem ma,mikor egy egyszerű passzt nem adott pontosan a belső középpályásnak,és csak szerencsével maradt nálunk a zsuga,te jó ég... Egyedüli dolog,amit nem felejtett el,az azok a semmit sem érő kényszerítőzések Messivel,mikor se előre,se hátra nem haladunk velük,csak Messit jól felrúgják,vagy kimegy a labda taccsra. Ha valahogy megoldanánk a pótlását(mondjuk PedroFeast4 írta:Üsszességében elmondhatjuk, hogy nagyon jól indul, Igaz ez a csapat nem szint, még de már főporóbának tökéletes. Messinek úgy tűnik lesz kedve játszani, remélem ez kitart a szezona.Munri egyembertelen gólzsák lesz ha nem szúrjuk el! Iniesta szerintem kezd visszatalálni a formájába, Rakitic egy zseni! Matyi meglepően jó, nagyon teper, hogy folyamatos kezdő legyen, de ebben a védő grniítúrában azt hiszem egyértelmű, hogy az is lesz. Busquets szerintem ott van ahol a VB-n abbahagyta. Csapongó és sokat hibázik, nagyon rendbe kéne tenni mert szerintem most bűn rossz volt és Masch ezt szívta be. Alba nagyon jó. Alves meg szerintem lehet beijedt, hogy jövőre nem lesz munkája!De amit végig mondogattunk az átigazolások topicban is, Pedro, SR.nem való ide...
aha... nagyon Busquets kell a kezdőbe, most is az ő szerencsétlen hátra stukolása miatt lett a kiállatás. Masc sokkal jobb középpályás, az pedig csak egy plusz, hogy egy sorral hátrébb is bevethető. Megnézném Busquetset egy sorral hátrébb......Varatrix írta:LG írta:herlius írta:ascherano meg egyértelműen jobb vkp-ént.
Azért ezt a Vb-n kívül nem igen lehet másra alapozni, szóval én is egyetértek abban hogy Maschot mihamarabb vkp-ként ki kéne próbálni, de hosszútávon örülnék ha fejbe helyreraknák Busit mert ő kell a kezdőbe.
Teljesen egyetértek. Munirt viszont még kiemelném, életveszély a kapu előtt.Subinho írta:Messi mellett Albát kell kiemelni ma, mindketten nagyon akartak!!! Gratula! Igazából mindenki jól játszott, csak a végén Pedro, meg S.R. ... no mindegy, nem számított . Csak így tovább!!!
LG írta:herlius írta:ascherano meg egyértelműen jobb vkp-ént.
Biztos, hogy jobban értenek hozzá, de nekik is vannak hibáik, az egyik ilyen véleményem szerint a Busquetshez való túlzott ragaszkodás. Az utolsó szezonja elég pocsék volt, ahogy a VB-n is, és ezen a meccsen is vétett egy fatális hibát. Mascherano meg egyértelműen jobb vkp-ént.herlius írta:Masc saját maga többször több helyen is lenyilatkozta, hogy mindkét poszton tökéletesen jól érzi magát és mindkét helyen egyformán szeret is játszani, LE pedig mindkét poszton számol is vele. Az, hogy LE nem mer hozzányúlni Busihoz valószínűleg azért van, mert nem is kell. Ő is és Pep óta minden edzőgárda őt szerepeltette ezen a poszton, ami feltehetőleg nem véletlen. Valószínűleg egy [auto_cenzúra] többet konyítanak a szakmához, mint mi itt együttvéve.mess2009 írta:az az igazság, hogy Masc, hátvédsorsa Busquets miatt van! én őt ültetném padra, Masc a helyére és Bartra is a helyére. ha LE. nem mer "hozzányúlni" Busquetshez, az egyfajta színvakság, (Busi kvalitásait illetően) persze : szerintem.amire rá fog fizetni.
lahertitty írta:Engem is felháborít Bartra mellőzése, de innen én mit tudnék csinálni?![]()
Nyilvánvaló, hogy Maschot és Matyikát KELL játszatni...![]()
Kövi meccsen Piqué-Bartra párost a védelembe, légyszi L.E.