Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nyilván nem lehet a rossz védekezést egyértelműen az ő nyakába varrni, de rengeteg gól egyértelműen az ő hibájából esett. Még úgy is, hogy sokszor Alexis a saját térfelén kergette az ellenfelet. Nem engedhető meg, hogy egy védő ilyen területet hagyjon a támadóknak, főleg, hogy ellenünk a legtöbb csapat kontrára játszik. A belső védőink túl lassúak, hogy folyamatosan kisegítsék, főleg ha lendületből érkezik a támadó, max. egy faulttal, vagy ha sikerül egy megelőző szereléssel. Még egy Bale-nek vagy Di Marianak sem kell lenni, Ilyenkor pedig Alves rendre az ellenfél térfelén bóklászott.MQuC írta:Törvényszerűség. Egyszer már meg kell történnie. Alves láthatóan minden frontról kikopott már, meglátjuk. Bár sok jóra én sem számítok e téren azzal együtt sem, hogy én csípem Alvest és még így sem az ő nyakába varrom a rossz védekezést. Persze rengetegszer én is fogtam a fejem.
Ezen nem veszünk össze.Initom írta:Khm,Reus tipikus balszélső ,valamint otthon érzi magát középen és esetleg jobboldalon,a végső esetben
Barcaman1993 írta:Reus sohasem játszott középpályást. A 4-2-3-1-es rendszerben minden egyes alkalommal jobbszélsőt játszik.baas11 írta:Jelenleg viszont durva de nem fér be a kezdőbe szerintem ( Bus--Rakitic-Iniesta--Messi-Suarez - Neymar) legalább is így látatlanban, viszont ebből 4,5 pocizóban bevethető (vkp + center nem) ráadásul klasszisként...mind a támadó mind a középpályás sorban és ugye Rafinha támadó LE szerint, XAvi meg ugye nyáron távozik....
.
Tényleg már rég kölcsön kellett volna adni, de nem tettük. Most annyival könnyebb lenne az ő és a mi helyzetünk is, hogy most szabad lenne az út előtte a kezdőbe, ami eddig nem volt így. Azt meg kizártnak tartom, hogy idén kiszorítsa Alvest. Évek óta ezt mondogatjuk, aztán egyszer sem történt semmi változás. Most miért lenne másképp...?MQuC írta:Montoya kölcsön adását nem most kell meglépni, hanem 1-2 éve kellett volna. Mostmár lassan elsőszámú szélsővé lép elő szerintem.
Reus sohasem játszott középpályást. A 4-2-3-1-es rendszerben minden egyes alkalommal jobbszélsőt játszik.baas11 írta:Jelenleg viszont durva de nem fér be a kezdőbe szerintem ( Bus--Rakitic-Iniesta--Messi-Suarez - Neymar) legalább is így látatlanban, viszont ebből 4,5 pocizóban bevethető (vkp + center nem) ráadásul klasszisként...mind a támadó mind a középpályás sorban és ugye Rafinha támadó LE szerint, XAvi meg ugye nyáron távozik....
Az, hogy mikor ki lesz beépítve és mennyire tehetséges nagyon összetett dolog. Cuenca-ra nem számítottak, de ő nem is tartozott a nagy tehetségek közé, Pep elővarázsolta valahonnan, ahogy Tellot is. Jeffren se volt egy hiper-szuper, nagy elánnal beharangozott játékos és a posztja se volt meg. Sokak pedig a kezdőjátékosoknak estek áldozatul és emiatt félek Munirtól is. Neymart vagy Suarezt, Messit nem fogja jó ideig kiszorítani. Thiago pedig lehet, hogy szintén ment volna a levesbe, ha nem kezdik el játszani, az már más kérdés, hogy amikor kezdett "megérni" nem kapott elég lehetőséget, viszont úgy nem is könnyű, hogy akkor még Xavi kezdő szintű játékos volt és hoztak egy Cesc-t is a nyakára.horybazs írta:A La Masia-s cikkre reagálva.
Valóban minden évben van 1-2 tehetséges fiatal aki felkerül a nagyok közé, meg elmondják róla, hogy így meg úgy nagy király lesz. Emlékszem mikor Thiago eligazolt Münchenbe, Zubi azt mondta, hogy "Sergi Roberto a válaszunk".
Meg hogy bedobjuk-e a mély vízbe, vagy fokozatosan, stb.. Montoyát még most sem építettük be, pedig 3-4 éve az első csapat tagja. És közben szép lassan se Cuenca, se Krikic, se Tello, se Deu, se Gai Asulin, se Oriol Romeu, se Dos Santos fivérek, se Jeffren, se Thiago, se stb... Majd talán Rafinha.....
Az, hogy hányan jöttek fel nagyban függ az edzőtől is. Tito, Roura vagy Martino nem az a típusú mester volt aki bátran nyúlt hozzájuk. LE ebből a szempontból a legjobb választás. A jelenlegi kerethez egyelőre finoman is kell, mert még nincs sok tapasztalatuk és fiatalok is. Sajnos a jh poszt az amit nem tudunk majd az utánpótlásból megoldani, úgyhogy reméljük Montoya képes lesz egy jó teljesítményre vagy ez a Douglas gyerek virít valamit.horybazs írta:Inkább visszavettük a kineveltjeinket (Jordi Alba, Fabregas), de ez sem igazán jött be. Pedro és Busquets felhozatala óta nem volt egy fiatal sem aki beépült volna (ha volt akkor javítsatok)
Emiatt érzem halványabbnak a Mes Que un Club jelszót, nem a szponzorok miatt.
Ugyhogy ha az átigazolási tilalom alatt a fiatalokra támaszkodnunk, ahogy a cikk írja, akkor az sem jó előjel, az elmúlt 2-3 évből kiindulva. De próbálok optimista maradni! (majd Tajti Matyi)
Visca el Barca!
Na pl. ezt se értem. A brazil védők híresen olyan jók, hogy ott kell hagyni és 0 európai tapazstalattal idehozni.ZBarca írta: Aidar: "Megszületett a megegyezés Douglas ügyében, már csak a papírmunka van hátra. Pénteken, vagy hétfőn bejelenthetjük. Egy év kölcsön, utána csatlakozik a Barcához" [uol]
Szerintem meg pont arra készültek, hogy nem törlik el. Azért ne nézzük már a vezetőséget teljesen hülyének! Nekik úgy kellett cselekedniük, hogy a legrosszabbal kellett számolniuk. Most gondoljunk bele, 8 új ember érkezett (Haliloviccsal együtt), ill. 1 még fog érkezni... Ezek közül pl. a kapuskérdésben tisztán látszik, hogy a tutira ment a klub. Alapesetben nem lett volna szükségünk 2 ilyen kapusra, de bebiztosították a csapatot arra az esetre, hogy mi van akkor ha Ter Stegen nem válik be. Az áruk sem véletlenül centre pontosan ugyanannyi. A középhátvéd kérdés ugyanez. Abban biztosak lehetünk, ha mindenki egészséges lesz, akkor egy ember nagyon keveset fog játszani a csapatban.palesz77 írta:Viszont ezzel a hsz-el egyetértek, Bartoék tuti úgy készültek, hogy igazolhatunk majd - sőt, szerintem még most is erre alapoznak, mert szerintük majd a CAS biztos eltörli a büntit -, úgyhogy még jobban jártunk a dologgal így, mintha az átigazolási szezon után derült volna erre fény..
Kroos, Falcao, most Reus.. Lassan Zubi felesleges lesz, mert minden csapat megkeres minket, hogy vegyük már meg a legjobbjait..S.Agüero írta:Borussia Dortmund have offered winger Marco Reus to Barcelona to avoid that the German player joins Bayern Munich. [sport]
Na, én most értem haza, és őszintén bevallom lusta voltam átolvasni a sok hozzászólást, de a párból amit átolvastam látom, hogy teljes a pánik sokaknál..GonzalezRaul írta:Megköszönhetitek, hogy 1 nap alatt megkaptátok a választ, hiszen így maradt még esélyesek igazolni. Igazából ezzel jól jártatok. Ha október 8-án tudtátok volna meg rosszabb lett volna.
Én kicsit szélsőségesnek érzem Sanama véleményét, de player is túlzott szerintem. A csatársor az tiszta, azzal még évekig elvagyunk. Ha Messi pedig menne is, ott van Munir, még nem tudni mi lesz Deulofeuval, szóval ott nem érzek káoszt. Azt a csapatrészt, ha igaozlhatnánk sem hiszem, hogy piszkálnánk.Messithebest írta:nagyon jó kis írás és sok mindenben egyet is értek de abban viszont nem hogy ez a Douglas gyerek megoldás JHV-nek.. előbb kezdetném Montoyát mint őt...akkor már inkább maradjon Dani... egyébként tényleg, JHV posztra kell egy ember(Cuadrado vagy senki nálam) és Xavit kell akkor pótolnunk jövőre, ez megoldható úgy hogy igazolunk és kölcsönben ottmarad a jelenlegi klubjánál. Koke lenne nálam a No1. Csatársor talán kicsit hiányos, de ha Munir bizonyít a B-ben idén + Duli visszajön akkor jövőre ott is megvagyunk.player10 írta:...
Pánikra viszont valóban semmi ok és ebben maximálisan egyetértek, talán soha nem igazoltunk egyszerre ennyit.