La Pulga írta:Petr írta:Luis Enrique has told Barcelona B coach Eusebio he plans to use B-players a lot this season. Munir and Adama will cover for Deulofeu. [md]
Én személy szerint nagyon kevésnek érzem Munirt, mint Suarez elsőszámű cseréjét. Két felkészülési meccsünket láttam, de igazából semmi kiemelkedőt nem láttam tőle. Nem tudom elképzelni, hogy pl. egy Valencia ellen becseréljük és megfordítja a meccset.Túl fiatal még ő ide.
Egy 18 éves, még a Juvenilből feljött játékostól ne várd azt, hogy a világ jelenlegi legjobb kilencesének legyen a biztos cseréje. És egyelőre azt se lehet elvárni tőle, hogy meccseket fordítson meg. Lehet azt mondani, hogy bezzeg Messi! Amúgy meg a Bolha se biztos, hogy úgy robbant volna be, ha egy Suarez-Neymar+ egy Messi szintű játékos lett volna előtte. Ezért sem érzem jó ötletnek őt felhozni.
A barátságos meccsekről pedig annyit, hogy nem csak azt kell nézni, milyen passzokat ad (bár azért volt nem egy szenzációs), hogyan cselez, mennyi, milyen gólokat lő. A labda nélküli mozgása például nagyon jó, kiválóan érzi a szabad területeket, jól helyezkedik, ügyesen játssza magát tisztára. Ez pedig főleg azért fontos, mert nem lehet csak úgy tanítani, érezni kell. A befejezéseket, cseleket, mikor mi a legjobb megoldás, pedig lehet fejleszteni főleg tapasztalattal. Azért gondolj bele milyen lehetett egyből a nagy csapatba bekerülni, hiába csak barátságos meccs volt.
Mikor a bajnokság vége felé feljátszott a B-be, a legjobbak közé tartozott, neki is nagyban köszönhető, hogy azzal a hajrával ott lehettünk a harmadik helyen.
A BL meccseket sajnos nem láttam, de ahogy hallottam nem kicsit emelkedett ki nem csak a csapatból, hanem az egész sorozatból.