Capon írta:Kash írta:
Nekem Alexis mindig is egy esetlen csatár volt, folyton görnyedve futkározott, és fel sem nézett mielőtt beívelt vagy rúgott. Persze voltak eszméletlen nagy meccsei, de Suarez sokkal jobb nála, és én Vermaelen-t nem tartom rossz védőnek. Én azt mondom, hogy Suarez+2olcsó védő.

ha már így kapásból megcáfoltál, te szezon végén azt vártad a fejünk felett lebegő UEFA büntivel, hogy 2 évre előre 2 olcsó középhátvéddel megleszünk? Inkább csak utólag mondod ezt nem?
Tényleg csak kíváncsiságból kérdezem.
Én egyébként Piqué kárára két jó nevű drágább játékost vártam (persze nem attól lesz jó valaki, hogy drága volt, na de értitek), főleg úgy hogy már 3 évvel ezelőtt igazolni kellett volna a védelem közepébe

Ebből a két játékosból az egyik pedig vagy egy ifjú titán vagy egy már kifelé menő rutinos sok mindent megélt játékos lett volna.
A védőkérdéssel kapcsolatban én is kb. ezt a véleményt osztom. Lehet mondani persze, hogy nem kellenek feltétlen sztárok, kellenek zongoracipelők stb., de azért vessünk már egy pillantást a 4 belső védőnkre. Egyik sem egy klasszis, kb 4 középszerű játékos. Bartra egyelőre kicsit kérdőjel. Tanár lehet belőle, de még idő kell neki és leginkább egy olyan társ mellé, aki mellett "tanulhat". Piqué úgy néz ki menthetetlen, Mathieu szintén középszerű, bármennyire csűrjük-csavarjuk és nem is az igazi posztja. Vermaelen szintén kérdőjel. Nagyon jól is járhatunk vele, de nem tudom erre mennyi az esély. Persze a tavalyi szezonhoz képest erősödtünk ezen a poszton, ez nem vitás, de most lett volna esélyünk igazán komoly alakításra. Ha szűk büdzséből kellett volna igazolni megértem, de így nem tudok elégedettséget érezni. És lehet azt mondani, hogy XY nem akart ide jönni, de nézzük mi volt Mangalaval. A Porto azt mondta 45 millió, mi egyből közöltük, hogy drága és csókolom. Silva jött volna, elkívánkozott a PSG-ből és lehet, hogy nem 20 éves, de 4 év simán benne lehetett volna. És még lehetne sorolni.
Cuadradot nem tudom miért akarjuk ennyire. Suarez érkezésével még kevésbe lesz biztos a szélünk, erre jönne egy szélső, aki még Alvesnél is kevesebbet védekezik. Alexis helyén el tudtam volna képzelni, de Alvesén nem nagyon. Ennek a Piszszek-es hírnek örülök. Lehet, hogy elsőre soknak tűnik, de Alves helyett mindenképp kellene valaki. Ha jövőre el leszünk tiltva az igazolásoktól hatalmas gebasz lesz, mert a brazilnak lejár a szerződése, marad egy szem Montoya-nk, a B-ből még csere szintű játékosunk sincs, esetleg Adriano tud beugrani.
A Suarez ügylet viszont nagyon jól is elsülhet. Az árát nem tartom igazán soknak. A posztján jelenleg a legjobb játékos, ezzel szerintem nem lehet vitatkozni, ha LE pedig középcsatárral akar játszani, akkor alkalmasabbat nem is találhatott volna.
Rakitic szintén a pozitív igazolások közé tartozik. Képességekben nem ér fel Cesc-hez, de ezt a hozzáállásával és a pályán betöltött szerepével simán kompenzálhatja. Rafinha visszahozatala szintén jó húzásnak tűnik, csak kapja is meg a lehetőséget. Deulofeu pedig egyelőre nagy kérdőjel, de nem a képességeit tekintve.
És úgy tűnik van még egy igazolás, ami nagy előrelépés, az pedig Masch, ha ott játszik majd ahol igazán tud.
És persze már vannak magas embereink, nem kell minden szögletnél lerágni a körmeimet, (megjegyzem Piszczekkel még többen lennénk).