Egyéb Barça meccsek

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!

Legyen külön Barca Femeni topic?

Igen
10
40%
Nem, ez a topic is megfelel
15
60%

Szavazatok száma: 25
dAve09
Barça C

2014.08.09. 14:41:51

shutterisland írta:ma 16.00-kor játszunk a helsinki ellen, a digi adja, és végre élőben láthatom.

az ellenfél gyengesége miatt ma végre magabiztos győzelmet és gólokat várok a csapattól.
Ma már tényleg nincs mire fogni,a HJK-t a B csatársorával is magabiztosan kéne verni legalább 2-3 góllal.
Ter Stegen-Montoya/Cuadrado,Vermaelen,Bartra,Alba/Mathieu-Mascherano,Rakitic,Iniesta-Messi,Suárez,Neymar.

Vörös a szív,kék a lélek,culé leszek,ameddig csak élek!
TomaDani17
Barça C

2014.08.09. 14:27:59

Barcaman1993 írta:Csak nekem tűnik úgy, hogy idén kevés felkészülési meccset játszottunk?

A szombatival, meg a Gamperrel 5 meccs. Abból a keret felének 1-2 meccs lesz a lábában...
Ez full igaz.
pláne úgy hogy a dél amerikaiak meg nem rég tértek vissza a csapthoz.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.08.09. 13:05:41

ma 16.00-kor játszunk a helsinki ellen, a digi adja, és végre élőben láthatom.

az ellenfél gyengesége miatt ma végre magabiztos győzelmet és gólokat várok a csapattól.
danianevem
Entrenador del Barça

2014.08.08. 20:53:47

Barcaman1993 írta:Csak nekem tűnik úgy, hogy idén kevés felkészülési meccset játszottunk?

A szombatival, meg a Gamperrel 5 meccs. Abból a keret felének 1-2 meccs lesz a lábában...
+ a vb
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.08.08. 20:41:18

Csak nekem tűnik úgy, hogy idén kevés felkészülési meccset játszottunk?

Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.08.08. 20:34:36

visca el barca írta:jah tényleg :D kajak ugy emlékeztem, hogy már rég itt van :D pedig egy kicsit remenykedtem h eladjuk és azért nincs itt, de jöttél Te és elcsesztél mindent :lol: pedig ez ferni tisztsége :lol:
Sztornó minden eddigi infóm, most olvastam, hogy titokban már velünk eddz 2 hete, de a hírekkel ellentétben LE szabadulni akar tőle, azért nem utazik! :mrgreen: :lol: Na meg azért sem, mert jön Cuadrado.. 8)
Gali
Capitá del Barça

2014.08.08. 20:28:04

palesz77 írta:
visca el barca írta:alves meglepő. napoli ellen sem játszott (azt nem tudom h ott volt e svájban), nem hinném h sérült...
Ugyan akkor ért vissza a nyaralásból, mint Mascherano és Messi. Ha ők nem mennek, akkor érthető, hogy Dani se.
Ez logikus, viszont a Gamperen fogunk kiállni először teljes kezdővel, utána már az Elche elleni bajnoki következik.
Nekem ez az egy meccs kevésnek tűnik.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.08. 20:23:45

jah tényleg :D kajak ugy emlékeztem, hogy már rég itt van :D pedig egy kicsit remenykedtem h eladjuk és azért nincs itt, de jöttél Te és elcsesztél mindent :lol: pedig ez ferni tisztsége :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.08.08. 20:12:47

visca el barca írta:alves meglepő. napoli ellen sem játszott (azt nem tudom h ott volt e svájban), nem hinném h sérült...
Ugyan akkor ért vissza a nyaralásból, mint Mascherano és Messi. Ha ők nem mennek, akkor érthető, hogy Dani se.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.08. 20:09:41

ZBarca írta:Xavi, Mathieu, Song, Afellay, Adriano, Mascherano, Alves, Messi és Neymar sem utazik Finnországba. [fcb]
alves meglepő. napoli ellen sem játszott (azt nem tudom h ott volt e svájban), nem hinném h sérült...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.08.08. 19:42:26

Xavi, Mathieu, Song, Afellay, Adriano, Mascherano, Alves, Messi és Neymar sem utazik Finnországba. [fcb]
Kép
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.08.08. 04:53:05

Grimaldonak, Ienek, Sampernek, Halilovicnak és Munirnak rövid távon is van jövője LE-nél. Lesz itt verseny a posztokért!
Erxy
Entrenador del Barça

2014.08.08. 00:04:13

kristop írta: sandro és dongou voltak tavaly a bében a középcsatárok, előbbi 7, utóbbi 8 góllal. szerintem egyik játékosba se nagyon reménykedjetek, hogy a felnőtt csapatban látjátok. középszerűek.
Sandro valóban középszerű, de én Dongou mellett még mindig kitartok. Látok benne tehetséget.
A következő szezon mindenképp vízválasztó lesz számára, robbantania kell vagy különben süllyesztő.
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2014.08.07. 23:56:37

Barcaman1993 írta:Jó lesz ez srácok. A helyzeteink meg vannak, a probléma a helyzetkihasználással van. De ezzel együtt is sokkal jobbak voltunk a Napolinál. Ha mellé hozzávesszük, hogy a Mathieu-Alves-Mascherano-Xavi-Messi-Suárez-Neymar pakk hiányzott, akkor azt hiszem, hogy nem kell aggódnunk (merem remélni).

Én ennyire nem látom derüsnek a dolog. Félelmetes, hogy Xavi még mindig kell, Alvessel nem leszünk bentebb. Suarezről még nem tudjuk, hogy milyen lesz. Én nagyon félek, hogy illik össze Neymar Messi és Suarez. Az elős kettőt se tudtuk összehangolni, hárommal se lesz könnyebb.
Barcaman1993 írta: Ami egyértelmű: a kp nem dominál eléggé. Rakitic meglepően jó, Iniesta kicsit visszaesett. Xavira még bőven lesz szüksége ennek a csapatnak. A támadásokat illene góllal befejeznünk. Erre a támadóhármasunk tökéletes lehet. L.E. sztem direkt játszatta kevesebbet Delafeut, szimplán erőt akart demonstrálni. A nyilatkozata meg egyértelmű, hogy figyelem elterelés. A vak is látja, hogy Deulofeu mennyivel jobban játszik Pedronál. A probléma az, hogy egyelőre Pedrot favorizálja, aminek nem hiszem, hogy bárki is örül. A jobbhátvéd poszt egyelőre üres. Nem mondom, hogy Montoya sokat hibázott volna, de látható, hogy a támadásoknál esetlen, a védekezése meg továbbra is gyengécske. Ide akár Alvesre, akár Cuadradora nagy szükség lenne.
Nincs ezen semmi meglepő Rakitic ennyire jó! Csupaszív és ügyes. Nagy tanár lesz ő még. Ini már a VBn is nagyon gyenge volt a többi spanyollal együtt. Elfőradtak. :(
Xavit, pedig ki kell vezetni aprajával, mert megfogja a csapatot. A helyzetkihasználásunkról még nem mondanék semmit, nem tudjuk hogy állunk fel eleve ha mindenki itt lesz.
Deulofeu szerintem nagyon ügyes, de az a nagy baj, hogy inkább látványos mint hasznos.Kölcsönbe kellett volna adni az évre még nem lesz annyit pályán, hogy fejlődjön úgy járunk vele mint Telloval.( Az tény Pedroban ennyi sincs. Hihetetlen, hogy még itt van! )
Montoya nem lesz megoldás szélen körülményes, darabos, nem is tudom valahogy az látszik, hogy nagyon nem ide való. Alves kezdő lesz ismét ha nem tudjuk megvenni Cuadradot ami megint nem tudjuk mire lesz jó, mert már túl régen szélső nem pedig szélső hátvéd.

A fiatalok közül meg Adama az egyetlen aki eddig engem meggyőzött.
Kép
kristop
Entrenador del Barça

2014.08.07. 23:40:01

Lionel85 írta:Amúgy ez a Sandro Ramírez honnan jött? Most látom először játszani az idei meccseken, de a Nice elleni kapufáját leszámítva semmit nem csinált. Ezért a srácért van Dongou mellőzve?
sandro és dongou voltak tavaly a bében a középcsatárok, előbbi 7, utóbbi 8 góllal. szerintem egyik játékosba se nagyon reménykedjetek, hogy a felnőtt csapatban látjátok. középszerűek.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.07. 21:07:09

Lionel85 írta:Amúgy ez a Sandro Ramírez honnan jött?
a barca ranglétra legaljáról.
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.08.07. 20:52:06

Az elmúlt három meccsünkön lejött az, hogy támadásban nagyon hiányzik az MSN, mert eddig semmit nem mutatott a csapat akár a Recre, akár a Nice, akár a Napoli ellen. Mondjuk az első meccsen még a fiatalok vitték a prímet, de a Nice és a Napoli ellen meglehetősen unalmas játékot mutattak be. Értem én, hogy nem ilyenkor kell villogni, de azért illik valami biztatót mutatni a szurkolók felé, hogy "itt vagyunk, győzni akarunk, és minden megteszünk érte". Ezt eddig nem láttam senkitől.

Amúgy ez a Sandro Ramírez honnan jött? Most látom először játszani az idei meccseken, de a Nice elleni kapufáját leszámítva semmit nem csinált. Ezért a srácért van Dongou mellőzve?
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2014.08.07. 16:28:47

felvételről megnéztem én is a digin.

egy élesebb, bl selejtezőre készülő, kevésbé tartalékos napoli ellen igazából jobbak is voltunk, egy potyának köszönhetően kaptunk ki, de simán nyerhettünk volna a meccs képe alapján.
egy msn trióval és élesebb, a felkészülésben előrébb járó csapattal meg is lett volna.
ja, és nem egy rossz csapattól kaptunk ki.

egyénileg kicsit.

rakitic : tanár lesz, elegáns, okos, szerintem jól fog beilleszkedni és nagy erőssége lehet a gárdának, modric light.

rafi : ha a posztján játszatjuk, simán jó lesz, bár a tesó sajnos szerintem is más szint.
pedig sokat lehetett hallani róla, hogy a kicsi tehetségesebb.

el haddadi : ez a gyerek parádé lesz pár év múlva.

halilovic : idő, fizikum, ennyi kell neki ahhoz, hogy nagy játékos legyen, a kreativítása és technikai alapképzettsége adott.
robertonál NÁLAM így is előrébb lenne egy lépcsővel.

samper : tisztára new busquets, csak az a gond, hogy szerintem nem az ilyen vkp-k lesznek a meghatározóak a jövőben, hanem a rengeteget futó, melózó, fizikailag top fekák.
Chino
Llegenda del Barça

2014.08.07. 12:10:14

Nekem olyan sok gondom nem volt a meccsel, főleg a fiatalokat tekintve. Munirt olyan szinten osztja itt mindenki, hogy csak nézek. Egy 18 éves srácról beszélünk, aki gyakorlatilag a Juvenilből ugrott fel most a nagyokhoz. Természetes hogy nincs meg így benne az a magabiztosság, mint a korosztályos csapataiban. Sokan egyből csodát várnak az ilyen fiataloktól. lőjjék félpályáról a gólokat, meg szivassanak egyszerre öt embert. Szerintem teljesen természetes, hogy megremeg még a láb, nem választják egyből a megfelelő megoldást.

Azért azt tényleg ne feledjük, hogy milyen csapattal játszottunk és ez nem takarózás. Pedro is valszeg azért maradhatott fent annyi ideig, hogy legyen valami rutin elől. Rafinhanak is keresi még a helyét ebben a csapatban kicsit LE. Hiába ismeri, akkor is más szisztéma, más társak, más taktika. Nem tartom igazságosnak ay Thiagoval való összehasonlítást. Egyrészt mindig a bátyó lesz a jobb, mert mindig az kell aki nincs itt. Másrészt berakták egy tök idegen szerepkörbe. Még a szélen is jobban teljesített, pedig bőven a másodlagos posztja.

A játék pedig nekem sokkal jobban tetszett, mint a tavalyi. Direktebb, gyorsabb volt, végre volt normális letámadás. Látszik, hogy Lucho körülbelül mit akar. De úgyis akkor lehet erről majd komolyabban beszélni, ha a csapat többi része is rendelkezésre áll majd + az esetleges igazolás(okat) is elintézik. Már ha ígéretének áll a vezetőség és lesz még.

Aminek külön örülök az Halilovic. Hihetetlen a srác. Egy év a B-ben és simán felkerülhet a nagyokhoz. Persze csak akkor ha LE számol is vele, mert pad/lelátó melegítőnek nem szabad felhozni, akkor inkább maradjon a kicsiknél és fel-fel jön edzészre, meccsre. De a honfitársa is nagyon bíztató. Bevallom én nem nagyon hittem, hogy sikerül itt komolyabbat alkotnia, de az eddigiekből számomra úgy tűnik igenis van itt keresnivalója. Bár nem akarom elkiabálni.

Persze vannak komoly gondok is. Egy-két olyan ember, akinek jövőre húzni kéne a csapatot csúnyán maga alatt teljesít. Jó lenne, ha Ini például hasonló formát tudna hozni, mint tavasszal, amikor gyakorlatilag az egyetlen épkézláb emberünk volt, legalábbis konstansan. (talán még Alba).
Mindenesetre komoly következtetéseket, ne vonjunk le ennyiből, majd ha az egészt keret rendelkezésre áll majd. Vagy legalább a 80-90 %-a. Viszont úgy látom LE jó irányba halad, ha kell változtatgat és ez többnyire jól sül el. Ha a szezon elejére sikerül (ha nem is teljesen) összerakni a csapatot, akár egy jó szezont is el tudok képzelni.
Forca Barca!!!!
danianevem
Entrenador del Barça

2014.08.07. 10:20:23

Barcaman1993 írta:A fiatalok tegnap a szokásosnál gyengébbek voltak.
Ezt az utolsó mondatodat leszámítva szinte teljesen egyetértek.
Szerintem pont a fiatalok vittek lendületet a játékba, meg bátrabban próbálkoztak, ahogy azt kell. Páran kicsit kevesebbszer jutottak labdához, mert a Grimaldo - Deulofeu duónak köszönhetően egyértelműen dominált a bal oldal. De dicséretet érdemel szinte valamennyi "ifi", többségükben megvan a potenciál a jövő Barcájához.
Ha így folytatják, rávesznek, hogy hosszú idő után újra rendszeresen nézzem a Barca B meccseit.8)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.08.07. 10:09:19

Jó lesz ez srácok. A helyzeteink meg vannak, a probléma a helyzetkihasználással van. De ezzel együtt is sokkal jobbak voltunk a Napolinál. Ha mellé hozzávesszük, hogy a Mathieu-Alves-Mascherano-Xavi-Messi-Suárez-Neymar pakk hiányzott, akkor azt hiszem, hogy nem kell aggódnunk (merem remélni).

Ami egyértelmű: a kp nem dominál eléggé. Rakitic meglepően jó, Iniesta kicsit visszaesett. Xavira még bőven lesz szüksége ennek a csapatnak. A támadásokat illene góllal befejeznünk. Erre a támadóhármasunk tökéletes lehet. L.E. sztem direkt játszatta kevesebbet Deulofeut, szimplán erőt akart demonstrálni. A nyilatkozata meg egyértelmű, hogy figyelem elterelés. A vak is látja, hogy Deu mennyivel jobban játszik Pedronál. A probléma az, hogy egyelőre Pedrot favorizálja, aminek nem hiszem, hogy bárki is örül. A jobbhátvéd poszt egyelőre üres. Nem mondom, hogy Montoya sokat hibázott volna, de látható, hogy a támadásoknál esetlen, a védekezése meg továbbra is gyengécske. Ide akár Alvesre, akár Cuadradora nagy szükség lenne.

A fiatalok tegnap a szokásosnál gyengébbek voltak.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
mess2009
Director del Fútbol

2014.08.07. 08:59:41

elég széles a skála a tegnapi meccs kapcsán de ez nem baj..., néhány vissza vissza térő dologra:
-Deloufeu önző?! nem ! ha ezt a mentalitást kiölik belőle , tönkre is teszik. a srácnak még az a baja, hogy nem tudja befejezni amit akar!! tegnap kifejezetten az egyetlen volt aki bátran ment előre!!!!!! és vállalta az áttörést, ami egy csatár első feladata. én inkább azt látom, hogy időnként "spórol", vagy nagyképűsködik, így aztán lendület híján nem jönnek be a cselei, vagy eleve olyan védőfalnak ront neki ahol nemigen van esélye. ha ezért "fegyelmezi" LE. hogy támadó létére mer és akar támadni nos akkor az kampec.(remélem nem így van) az ötösön is passzolgatókból spec. nekem elegem van.
- sajnálom, nálam ha valakinek a góllövés (lenne) a feladata és nem találja el a kaput az nem teljesítmény, ha "voltak jó megmozdulásai....."
-tudom, hogy a csonka csapat az egy kényszer LE.-nek de valahogy akkor is túl cseréli -szerintem - a gárdát, nem látom, hogy hol a Messi-Suarez-Neymar nélküli csapatunk??! akkor kiket is készítünk fel? és mire? mert ez egyelőre sem nem A, sem nem B, ez egy zavaros mix.
- nem temetek senkit!! nem is lehet, nem is kell. csak kritizálok, a saját meglátásaim szerint.
- kik tetszenek? Rakitic, Deloufeu, mondanám szívesen Rafinha-t, de annyit keveri, hogy valójában nem tudom megítélni, jók lesznek a kapusaink ez egy nagy előrelépés, a védelemben Mathieu nekem nem újdonság tudtam, hogy mit tud, vele erősödtünk.
-aki nagy csalódás(egyelőre) Iniesta. nála most jól látható szerintem, hogy mit jelent ha valakiből hiányzik az átütő erő......
-a végére a régiek: Pique, Xavi, Busquets, Montolya, Alba,Pedro szerintem akkor járunk a legközelebb, ha azt mondjuk: azt nyújtják amit eddig........
danianevem
Entrenador del Barça

2014.08.07. 07:48:27

crixus írta:Abból a szempontból örülnék ennek én is, hogy több lenne a szép egyéni megmozdulás, csel. Viszont ha továbbra is hasonlóan lassan hozzuk majd fel a labdákat, akkor elöl nem lesz elég tér a cselekhez.
A profi futball 2006 óta sokat változott. Ha megnézzük a mostani nagyokat, akkor elmondható, hogy szinte mindenhol a biztos védekezés, a visszazárás az első, talán a Bayern az egyetlen, ahol Pep miatt a labdatartás az első. Rengeteg a jó kontracsapat, akik ha egy Suárez-Messi-Neymar trióval találkoznak, akkor be fogják parkolni a buszt keményen hazai pályán is. Ez az, amit egy gyors, pontos labdajáratás könnyebben ki tudna játszani, mint ha 1-1 játékos megpróbálna átmenni a dupla védősoron....
Az kimaradt a posztomból, hogy valahol a Rijkaard és Pep-féle csapatjáték átmenetét kellene megtalálni. A betömörülős foci ellen meg épp nem a labdajáratás a hasznos, hanem az egyéni villanások/átlövések. Ha nyíltabb lesz a játék, én reménykedem benne, akkor lenne jó Mascherano Busquets helyére, mert a spanyol az életben nem fog leütközni egy Robbent vagy Balet.
De okosabbak csak akkor leszünk, ha már teljes kerettel dolgozik majd, akkor is csak egy kicsivel.

A sötét oldalon valaki írta, hogy Xavi nélkül felgyorsult a játék, sokkal eredményesebb... Azt hiszem igaza, legalábbis, ha az utóbbi 1,5-2 évet nézzük. :oops:
kristop
Entrenador del Barça

2014.08.07. 01:06:12

bravo: jó lesz ő, a hibáért kár, mintha megakarta volna fogni a labdát?
montoya: nem volt rossz, de annyira jó se, elől valahogy mindig esetlennek érzem
bartra: nem tanár még, de tetszik, hogy magabiztosnak tűnik
alba: szokásos magas szint elől hátul
busi & samper: nekem mindkettő tetszett, érzik ezt a visszahúzódós posztot, de samper jobb volt, dinamikusabb, erőszakosabb
rakitic: marha jó, fut, szerel, labdákat ad. beleszokik jó lesz.
pedro: vele nem tudom mi baja volt sokaknak, a támadóink közül a legveszélyesebb és a leghasznosabb volt. ez még nyilván kevés tőle, de egyelőre hamarabb cserélném be, mint deut az biztos.
halilovic: király lesz jövőre, most meg a bében fickándozni fog
munir: úgy tűnt egész végig, mintha egy ügyes gyerek játszana a felnőttek között. miért? ja, mert ez is történt. min. két éve neki még a bében, de a tehetsége megvan.
rafinha: messi poszton semmi, jobbszélen már tényleg jó volt, a középpályán látjuk-e majd? mert amit halilovic játszik a középen, azt ő ugyanúgy tudná csinálni.

szerintem jobbak voltunk náluk, csak hát ugye a potya, meg ha előre is megjönnek a srácok jó lesz ez. plusz ők bl selejtezőt is fognak játszani, kicsit előrébb vannak a felkészülésben. de ez nem baj, ilyen ellenfelek kellenek. a lényeg, hogy a felállás látszik, legyen egy kis ritmus a lábakban, szokják amit luis enrique akar.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Erxy
Entrenador del Barça

2014.08.07. 00:48:41

palesz77 írta:A Muniros dologban meg lenne kérdésem. A srác mennyivel nagyobb gólvágó a kicsiknél? Azt tudom, hogy Bl gólkirály lett, meg félpályás gólt lőtt, de ilyen 1v1-es szitukban sokkal erősebb? Mert tényleg elég ügyesen mozog be, csak az istenért sem akarja eltolni a kapus mellett.. Engem ez bosszant a legjobban, hogy ezekben a szitukban rögtön lőni próbál, akkor is, amikor nem kéne. konkrétan mindkét meccset megnyerhette volna egymaga nekünk, ha kicsit higgadtabb a kapu előtt..
Azért azt ne felejtsük el, hogy Munir tavaly ilyenkor még a Juvenil A-val készült, az amatőr bajnokságban. Még csak nem is a B csapatban. Oda is csak tavaly év közben robbant be.
De egyébként igen, kifejezetten jól él a lehetőségeivel a saját szintjén. Azért akadt meg először a szemem rajta, hogy ahhoz képest, hogy milyen fiatal és rutintalan milyen higgadtan fejezi be az akciókat.
Nem lesz gond a helyzetek kihasználásával, jó abban is a srác.
idő, idő, idő, türelem
Kép
Válasz küldése