mess2009 írta:
a Busiról írt jellemzésedre(dicshimnusz?) három szó kívánkozik: bár igaz lenne.az én olvasatomban az ő játékára elsősorban az a jellemző, hogy : nem képes hatékonyan szűrni egyetlen olyan csapat ellen sem, ahol a támadásokban van kreativitás és gyorsaság, mert nem elég gyors és nem elég robbanékony a fordulásokhoz. az hogy képes lezárni passzsávokat? igen ha az elég kiszámítható és elég lassú! az a terület ahol ő elemében van a középpálya azon része, amit (tudatosan, vagy kényszerből ) átengednek nekünk, ahol nem történik semmi azon túl, hogy passzolgatunk oda vissza, keresztbe, de minek?! írtam már vele kapcsolatban hogy mivel a hátra és oldalpasszoknak ő a leggyakoribb célpontja szinte beidegzetté vált a támadások lassításában!
természetesen mindenki tudja,
Egyáltalán nem dicshimnusz amit olvastál, annak ellenére, hogy nem vagyok hatalmas Busquets-fan. Nem képes hatékonyan szűrni? Könyörgöm egyedül volt erre a szerepre mert egy közepesen kontrázó csapat is fél perc alatt áthámozta magát Xavin és Inin. Semmi védekezés, zavarás nem volt előtte, ezt egy ember nem tudja megoldani. Amíg ment valamilyen csapatvédekezés, már a saját térfelén letámadtuk az ellenfelet meg lehetett figyelni mennyire más volt, ráadásul a védők sem mozogtak már kicsi feljebb, hogy besegítsenek, mert Alves (és olykor Alba) miatt úgy is kevesen maradtak.
Busquetset lehet utálni, de a legintelligensebb játékosok közé tartozik, nagyon jól lát a pályán és ne tőle várd már el, hogy osztogassa a gyilkos passzokat. Az ő posztján egy nagyon kockázatos, te lennél a legjobban felháborodva ha azt látnád, hogy az ilyen necces szituációkból jönnének az eladott labdák. Nem látványos a játéka, de ha valaki látja és nem csak nézi a meccseket észreveheti, hogy milyen fontos eleme a csapatnak.
Szerintem jó helyre került az 5-ös mez. Szívesen láttam volna Bartran is, de még nem tudni igazán, hogy mennyire lesz meghatározó pontja a csapatnak. A jelenlegi kezdőből talán ő a legjobb választás.