Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ezt ő mondta? Szerintem nem, tehát ne vegyük ennyire készpénznek ezt a maszlagot, hogy miért nem ment el pénz keresni. Gondolom az túl egyszerű, hogy LE meggyőzte még egy évre.barcafacan írta:Ne tévedjünk: Xavi azért maradt, mert a spanyol válogatott VB szereplése kapcsán sehol se akartak neki annyi pénzt fizetni, amennyi szerinte neki dukál és amit a VB előtt ki is fizettek volna Katarban vagy az USA-ban.
crixus írta:A vezér kérdésben Xavi csak abban az esetben lenne meghatározó, ha sokat játszana.Bob_Marley írta:Szerintem a vezértípus kérdésben jót tesz, hogy remélhetőleg Xavi marad. Azért ő már rengeteg dolgot megélt, s hallgatnak is rá a többiek.
Kapuskérdésben nálam egyértelmű, hogy Bravo a kezdő. Rutin mellette szól, honi, és egy remek képességű hálóőr. A német is jó kapus, de neki ezt még szoknia kell, s a biztos és szerintem logikus döntés is a chilei lenne. Aztán átveheti a helyét a német, idővel.
Szerintem egy vezérnek a pályán kell annak lennie, nem a padon. Puyol-lal is ez volt a probléma az utóbbi 2-3 évben. Emiatt nem volt igazi vezérünk.
A megoldás az lenne, ha vagy Iniesta kapná, bár ő szerintem abszolút nem vezéregyéniség, ahogy Messi és Piqué sem. Mascherano kellene a kezdőbe is és neki kellene kapnia a karszalagot is.
Kapusok: Bravo lehet, hogy jelen pillanatban ígéretesebb (direkt nem jobbat írok, de lehet kicsivel jobb is), de Ter Stegen-ben akkora a potenciál, hogy neki kellene kezdenie.
A vezér kérdésben Xavi csak abban az esetben lenne meghatározó, ha sokat játszana.Bob_Marley írta:Szerintem a vezértípus kérdésben jót tesz, hogy remélhetőleg Xavi marad. Azért ő már rengeteg dolgot megélt, s hallgatnak is rá a többiek.
Kapuskérdésben nálam egyértelmű, hogy Bravo a kezdő. Rutin mellette szól, honi, és egy remek képességű hálóőr. A német is jó kapus, de neki ezt még szoknia kell, s a biztos és szerintem logikus döntés is a chilei lenne. Aztán átveheti a helyét a német, idővel.
danianevem írta:
Az addig oké, hogy csatároknál váltasz, de a kapusposzt ennél összetettebb... Nem hiszem, hogy bármelyikük örülne, ha padozna a Real ellen, hiszen nagyjából azonos képességekkel rendelkeznek, mindkettejük számára ez a nagy lehetőség az áttörésre.
Ráadásul, ha az egyikőjük rosszul véd mondjuk 3-4 meccsen összehoz 2 potyagólt, akkor kiteszed a csapatból és bedobod az addig mégiscsak padozó cseréjét? Caballero ilyen szempontból ideális lett volna, hiszen Ter Stegen érkezése már régóta ismert, az argentinnak meg nem derogált volna a padozás. A rutinjával meg segíthetett volna a németnek.
Bravo esetében már nem ezt látom, szerintem ő kezdő akar lenni, egy ilyen VB után érthető módon.
Nyilván elsülhet jól is a dolog, de bárhogy is alakul, vagy MaTS-ból lesz Enke, vagy pedig Bravóból Rüstü... Vagy ami a legrosszabb eset, egyikőjük sem válik be...
Az addig oké, hogy csatároknál váltasz, de a kapusposzt ennél összetettebb... Nem hiszem, hogy bármelyikük örülne, ha padozna a Real ellen, hiszen nagyjából azonos képességekkel rendelkeznek, mindkettejük számára ez a nagy lehetőség az áttörésre.MR. TROMORT777 írta:Mert mindkét kapus minőségi és mindketten kiválló teljesítményre képesek, de szabad a verseny mert nem határozható egyik sem jobbnak a másiknál. (Bár LE-nek lehet már megvan a konkrét sorrendje) Ami előreveti azt, hogy egymással küzdhetnek a posztért. Ami a Barca szempontjából csak jó lehet, mivel a két játékos egymást motiválja és sarkalja jobb teljesítményre. Így mindkettő nyomáskényszerbe kerül, amitől viszont nem tartok. Profik, meg kell oldaniuk. VV is egy idő után teljesen belefásult és elkövethetett bármekkora hibát, mégis Ő kezdett mivel Pinto csak egy másodhegedűs volt mögötte. Ha van két csatárom, és az egyik nem lő gólt, adunk esélyt a másiknak, ha él vele, nem rakom vissza az eredeti csatárom csak mert ő aki. Amelyik jobban teljesít, az kezd. Két egyforma kaliberű név áll rendelkezésre, de mindketten nagyon jó kapusok. Továbbá ter Stegen-nek is jót fog tenni mentálisan, hogy igenis harcolnia kell. Ettől csak jobb lesz.
Persze lehet ennek negatív forgtókönyve is, hogy valamelyik nem bírja a nyomást és gyengébben teljesít, de ilyen ez. Egy poszt van, győzzön a jobbik. Bár szerintem a falat fogjuk kaparni kínunkban mert mindketten nagyon jó kapusok és be fognak válni.
Mert mindkét kapus minőségi és mindketten kiválló teljesítményre képesek, de szabad a verseny mert nem határozható egyik sem jobbnak a másiknál. (Bár LE-nek lehet már megvan a konkrét sorrendje) Ami előreveti azt, hogy egymással küzdhetnek a posztért. Ami a Barca szempontjából csak jó lehet, mivel a két játékos egymást motiválja és sarkalja jobb teljesítményre. Így mindkettő nyomáskényszerbe kerül, amitől viszont nem tartok. Profik, meg kell oldaniuk. VV is egy idő után teljesen belefásult és elkövethetett bármekkora hibát, mégis Ő kezdett mivel Pinto csak egy másodhegedűs volt mögötte. Ha van két csatárom, és az egyik nem lő gólt, adunk esélyt a másiknak, ha él vele, nem rakom vissza az eredeti csatárom csak mert ő aki. Amelyik jobban teljesít, az kezd. Két egyforma kaliberű név áll rendelkezésre, de mindketten nagyon jó kapusok. Továbbá ter Stegen-nek is jót fog tenni mentálisan, hogy igenis harcolnia kell. Ettől csak jobb lesz.visca el barca írta:
miért tesz jót, leírod?
miért tesz jót, leírod?MR. TROMORT777 írta:Na igen, ez is kérdéses. Én csak hosszú távon értettem a németet. Bár Bravo is még fiatal egy kapushoz képest. Örülök, hogy végre hátul is verseny lesz. Jót fog tenni szerintem. Aztán reméljük a legjobbakat.madmushroom írta:Mérget mernétek venni rá, hogy ter Stegen lesz a kezdő kapusunk és nem a chilei? Én Bravot klasszisokkal jobbnak tartom.
Na igen, ez is kérdéses. Én csak hosszú távon értettem a németet. Bár Bravo is még fiatal egy kapushoz képest. Örülök, hogy végre hátul is verseny lesz. Jót fog tenni szerintem. Aztán reméljük a legjobbakat.madmushroom írta:Mérget mernétek venni rá, hogy ter Stegen lesz a kezdő kapusunk és nem a chilei? Én Bravot klasszisokkal jobbnak tartom.
Nem. A legfontosabb kérdés, hogy hogyan sikerül LE-nek egy új csapatot építeni. Minden más csak részletkérdés.kanty írta:Ha visszaolvasol, akkor látod, hogy nem is azt vetettem fel, hogy nem lesz csk-ja a csapatnak, vagy azt, hogy ki lenne. Itt a vezérkérdés a gond, szerintem. Aztán, hogy ki viseli a karszalagot az tökmindegy. De az, hogy lesz-e olyan személy, aki tud tartást adni az öltözőben, a pályán a társaságnak az véleményem szerint igenis fontos.soha nem értettem ezt a csk. dolgot, sztem egy túlmisztifikált vmi. amugy meg uis iniesta vagy messi kapja meg, ergó tök felesleges vitatkozni h ki lesz![]()
jelenleg ez a csapatunk legkisebb problémája.
A védelemben lévő nyilvánvaló hiányosság, és a csatárok egójának kezelése mellett, szerintem ez utóbbi a legfontosabb kérdés/probléma jelenleg.
Ha visszaolvasol, akkor látod, hogy nem is azt vetettem fel, hogy nem lesz csk-ja a csapatnak, vagy azt, hogy ki lenne. Itt a vezérkérdés a gond, szerintem. Aztán, hogy ki viseli a karszalagot az tökmindegy. De az, hogy lesz-e olyan személy, aki tud tartást adni az öltözőben, a pályán a társaságnak az véleményem szerint igenis fontos.soha nem értettem ezt a csk. dolgot, sztem egy túlmisztifikált vmi. amugy meg uis iniesta vagy messi kapja meg, ergó tök felesleges vitatkozni h ki lesz![]()
jelenleg ez a csapatunk legkisebb problémája.
Előbb őszre csapat legyen! Aztán vagy akad vezére, vagy nem.kanty írta:Ez f.asza, csak én nem erről beszélek. Hanem arról, hogy jelenleg ennek a csapatnak nincs vezére. Csk-ja lesz, de az nem biztos, hogy valaki vezérré is előtud majd lépni.A csk. nem valamiféle hierarchia élén áll, hanem közvetítő az edző és a pályán játszó játékosok között. Erre fognak kísérletet tenni a csk kijelölésénél.
soha nem értettem ezt a csk. dolgot, sztem egy túlmisztifikált vmi. amugy meg uis iniesta vagy messi kapja meg, ergó tök felesleges vitatkozni h ki leszkanty írta:Ez f.asza, csak én nem erről beszélek. Hanem arról, hogy jelenleg ennek a csapatnak nincs vezére. Csk-ja lesz, de az nem biztos, hogy valaki vezérré is előtud majd lépni.A csk. nem valamiféle hierarchia élén áll, hanem közvetítő az edző és a pályán játszó játékosok között. Erre fognak kísérletet tenni a csk kijelölésénél.
Ez f.asza, csak én nem erről beszélek. Hanem arról, hogy jelenleg ennek a csapatnak nincs vezére. Csk-ja lesz, de az nem biztos, hogy valaki vezérré is előtud majd lépni.A csk. nem valamiféle hierarchia élén áll, hanem közvetítő az edző és a pályán játszó játékosok között. Erre fognak kísérletet tenni a csk kijelölésénél.
A csk. nem valamiféle hierarchia élén áll, hanem közvetítő az edző és a pályán játszó játékosok között. Erre fognak kísérletet tenni a csk kijelölésénél.kanty írta:Igaz, amit írsz, de nem hiszem, hogy bármelyik is alternatíva lehet az adott kérdésben. Egyszerűen jelenleg (teljesen normálisan) az említett játékosok túl alacsonyan vannak a hierarchiában, hogy szóba jöhessenek. Kivétel egyedül Mascherano, de előtte is vannak azért ilyen téren.a most igazoltak közül rakitic, bravo és mathieu is csk volt az előző csapatában
plusz a középpályára visszatérő mascherano a válogatottban
lehet, hogy nem lesz most egy olyan kimagasló kapitányunk, mint puyol volt, de ha a csapatból többen is képesek vezérként viselkedni az nem lehet baj. messi és iniesta szerintem se alkalmas amúgy, csak azért lennének, mert régóta a csapattal vannak, de mindkettő visszahúzódó, halk és keveset beszél.
Igaz, amit írsz, de nem hiszem, hogy bármelyik is alternatíva lehet az adott kérdésben. Egyszerűen jelenleg (teljesen normálisan) az említett játékosok túl alacsonyan vannak a hierarchiában, hogy szóba jöhessenek. Kivétel egyedül Mascherano, de előtte is vannak azért ilyen téren.a most igazoltak közül rakitic, bravo és mathieu is csk volt az előző csapatában
plusz a középpályára visszatérő mascherano a válogatottban
lehet, hogy nem lesz most egy olyan kimagasló kapitányunk, mint puyol volt, de ha a csapatból többen is képesek vezérként viselkedni az nem lehet baj. messi és iniesta szerintem se alkalmas amúgy, csak azért lennének, mert régóta a csapattal vannak, de mindkettő visszahúzódó, halk és keveset beszél.
a most igazoltak közül rakitic, bravo és mathieu is csk volt az előző csapatábankanty írta:Most viszont sehogy sem látom, hogy ki tudná átvenni a helyét. A csk nagy valószínűséggel Iniesta lesz, de ő sem az az alkat, aki olyan nagy morális vezér lenne, például nem igazán tudom elképzelni, hogy - ha kell - valakinek leordítja a fejét, vagy pl. egy jó szerelés után kezdi dicsérni, Messi ilyen szempontból kb. ugyanez.
persze, most már az a normális, h mindenki támad és mindenki védekezik (ez papíron jól néz ki, de a gyakorlatban nálunk pl sohasem működött), de - ez csak tök kívülálló szurkolóként a magánvéleményem - azért nem árt, ha soronként rendben vannak a dolgok. rohadtul nem jó, ha összevissza rohangálnak hátul a gyerekek, nagyon sokszor kerültünk kellemetlen helyzetbe emiatt az utóbbi időben. kumma nagyot lendíthetne például az összképen, ha masch nem hátvédként, hanem a kpályán szerepelne, mint a válogatottban és előtte a poolban is, mert ott tud nagyot alkotni. lehet, h az "olaszbuziságom" miatt, de nekem sokkal jobban néz ki a szitu, ha van egy alap, ahonnan elindul az egész történet és utána arra építkeznek. ez a brutális támadósor, puding védekezéssel, aztán a 6-5ös, 9-8as meccsekkel, nem tűnik életbiztosításnak.daffy írta:És biztos hogy ennek a védelemben kell megtörténnie? Egy Vidal nem kapná össze a dolgokat? Úgy értem,hogy nem elég stabil a védelem,mert a letámadás nem megfelelő,így a kp-n több támadás rohan keresztül,rá a védelemre. Mascherano sokat hibázott hátul,de ha Puyol van mellette,akkor eltalálja a labdát?Boixos írta: ...
A Real védelmével papíron kevés csapat vetekedhet,mégis az ATM kapta a kevesebb gólt,mert ők a pálya minden szegletén "öltek" a labdáért. Nektek nem lehet,hogy ha nem is ez,de egy ilyen irányú lépés kell? A foci nagyon fizikális lett,a technika kevés és Busquets nem fog rombolni.
Vagy..?
Most komolyan a Milan referencia? Majd ha fele akkor költségvetéssel indulunk neki a szezonnak és olyan lesz a spanyol utánpótlás, mint az olasz, akkor lehet ennek a témának létjogosultsága. Akkor nem fog keresni Messi 20 milliót, ahogy Suarez sem jönne 80 millióért stb.LG írta:Ac Milan
És biztos hogy ennek a védelemben kell megtörténnie? Egy Vidal nem kapná össze a dolgokat? Úgy értem,hogy nem elég stabil a védelem,mert a letámadás nem megfelelő,így a kp-n több támadás rohan keresztül,rá a védelemre. Mascherano sokat hibázott hátul,de ha Puyol van mellette,akkor eltalálja a labdát?Boixos írta: ez nem slágerszlogen, ez a szomorú valóság. 15 milliószor volt szükség puyol rutinjára és tekintélyére, h a gyerek és a többiek is a megfelő irányba menjenek. puyol jóformán végig sérült volt az előző szezonban, utána le is tette a lantot, azóta látványosan nem megy a bugi hátul. piké sajnos úgy néz ki, h mentálisan kevés ahhoz, h egy komplett védősort összefogjon, ezért kellene vki aki ezt megteszi.
ez nem slágerszlogen, ez a szomorú valóság. 15 milliószor volt szükség puyol rutinjára és tekintélyére, h a gyerek és a többiek is a megfelelő irányba menjenek. puyol jóformán végig sérült volt az előző szezonban, utána le is tette a lantot, azóta látványosan nem megy a bugi hátul. piké sajnos úgy néz ki, h mentálisan kevés ahhoz, h egy komplett védősort összefogjon, ezért kellene vki aki ezt megteszi. ez a szitu tuti, h nem egy igazolással és főleg nem kettő perc alatt fog megoldódni, mert puyol is az idők során vált vezérré, de jó lenne vmilyen irányban elindulni... jelen pillanatban egy már a hegyről bőven lefelé tartó alves, két rutintalan fiatal, alba és még esetleg az odakényszerített masch van hátul plusz egy friss ember, ez meg elég szrul néz ki a köv szezon előtt. ennyi.Egyébként is az a slágerszlogen, hogy Piqué mellé egy vezér kell... Ezt nem tudom, hogy a banda megint honnan vette, de ez is új divat.