Nézegettem róla régebbi videókat, és volt egy csele, amin megakadt a szemem, mert az egyik kedvenc Dinho mozdulatsoromra hasonlít nagyon. És igazából ez szerintem jól is mutatja a kettejük játéka közti különbséget.
Ronaldinho(7:13-nál) vs
Neymar(1:49-nél). Ha megnézitek az elején szinte ugyan azt csinálják, megindulnak, nem nagyon tudnak elmenni, úgyhogy visszahúzzák, és itt jön a különbség. Dinho mivel érezte, hogy ha a kapu felé megy, akkor útját állják, és felnyesik nagy eséllyel, ezért befele indult meg és passzolt. Neymar viszont megpróbálta megint arrafelé, mert tudta, hogy ha nem is jön össze a csel, egy szabadot akkor is kapni fog.. És szerintem ebben különbözik nagyon kettejük stílusa - annak ellenére, hogy sok mindenben hasonlítanak -, hogy Neymar nagyon sokszor láthatóan keresi a kontaktot hogy eleshessen, Dinho pedig szinte mindig azt nézte - még fénykorában -, hogy a csapat mivel tud "rögtön" előrébb jutni, nem az volt a célja, hogy szabadot harcoljon ki..
Persze tudom, hogy ebből a két cselből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de nagyon örülnék neki, ha a jövőben Neymar is rájönne, hogy sokszor többre megy azzal, ha nem szabadot akar kiharcolni, hanem megpróbál továbbmenni - még ha nehéz is, és küzdenie kell érte.
Na de inkább abbahagyom ezt a csodás okfejtést, túl ok szabadidőm van úgy tűnik mostanában, hogy ilyeneken is gondolkozok..

A következő szezonban mindenesetre nagyon kíváncsi leszek rá -is -, remélem jót fog tenni neki a csapat átalakítása, és ebben a LE féle teamben jobban ki tudja hozni magából a zsenit. Nagyon várom a játékát, remélhetőleg a tavaly őszi arcát fogja mutatni egész évben, kicsit több szambával - és jobb helyzetkihasználással.