MR. TROMORT777 írta:I
Részben igaz és reméljük LE kellően jól megfogja szervezni az egészcsapatos védelmet, továbbá remekül megfogalmaztad, hogy igazából mire van szükség, csak azt nem értem, hogy hol találkozik Hummels ezekkel a kritériumokkal, de ez maradjon az én bajom.
A lényeg, hogy ideje lenne ténylegesen leigazolni valakit, mert az idő fogy és egyre nehezebb lesz tárgyalni is bárkiért. Reméljük, hogy LE segítségével/kérésére a megfelelő ember(ek) jön(nek).
Szerintem Hummels megállná a helyét, szerinted nem, ez szubjektív, ha nem igazoljuk le, akkor ki sem fog derülni. Mindenesetre én 100szor jobb megoldásnak találom őt is és a Benatía, Vertonghen párost is, mint Mathieu-t és (pláne) Blind-et. Előbbi három úgy tartozik az elitbe, hogy nem játszanak top5-ös csapatban, ergo nekik előrelépés lenne a Barca. Tehát elviekben nem hinném, hogy ne akarnának előrelépni, tekintve, hogy egyikük sem 20-21 éves már. Képességeket tekintve messze az elitbe tartoznak, ellenben az általunk kinézett 2 játékossal. Másrészt az általunk kinézettekkel szemben mindhármuknak az eredeti posztjuk középhátvéd, mindhárman pontosan tudják, hogy egy ilyen szerepkörben mikor mit kell csinálni és ezt végre is tudják hajtani. Mathieu már belekóstolt a középhátvéd szerepkörbe, de nem mondhatni, hogy ott a jobb (sőt), Blind pedig még szinte "szűz" ebből a szempontból. Meg sem közelítik azt a szintet, ami ide kell KÖZÉPHÁTVÉD posztra. Blind jó lehetne szélsőnek, de Alba jelenleg kirobbanthatatlan. Ezen felül én Piqué-vel szemben Bartra-t favorizálnám, mellé tudom elképzelni Hummels-t. Piqué első számú csere lehetne, ami tekintve azt, hogy ezen a poszton lehet a legtöbb sárgát összeszedni és az utóbbi években a sérülések is gyakoriak voltak, épp elég játéklehetőséget biztosít majd Senor Shakira-nak. Őszintén szólva egyáltalán nem szolgált rá a teljesítményével arra az utóbbi években, hogy kezdő legyen.
Ezek tükrében én óriási hibának tartom azt, hogy még mindig csak tehetségeket és félmegoldásokat keresünk arra a posztra, ahová az utóbbi 4 évben nem hajtottunk végre egy igazolást sem 6-7 távozó ellenére sem. Ezt egy csapat sem bírná el. Viszonyításképp a Laporta érában több középhátvédet is igazoltunk Puyol mellé: Márquez, Milito, Piqué, Csiga, Thuram csak így kapásból 7 év alatt.