Puyol gyorsabb volt akkor, mint Pique, vagy Marquez, és megkockáztatom, hogy a mostani Hummelsnél is, de ami a legfontosabb, hogy sokkal mozgékonyabb volt, nem olyan "lomha", mint egy +190-es védő általában.LG írta: Miért a német válogatott, vagy Dortmund statikus futballt játszik? Nem. Hummels nagyon is hozzá van szokva ahhoz, hogy kontráknál nehéz szituációkat oldjon meg. A Pep érában a Puyol-Pique páros nagyon jól működött, pedig egyik sem volt gyors (akkor már Puyol sem).
A VB döntő engem még inkább megerősített abban, hogy a Hummels-Pique duó elég rizikós lenne, a nem épp a csúcson levő fizikai állapotában levő Messi szanaszét futotta a németet azon a meccsen, bele se merek gondolni, hogy mi lenne kettőjükkel, ha igazán lendületes az ellenfelünk, és kettejüknek kéne megállítani a kontrákat.. Hummels szerintem csak akkor lenne jó itt, ha egy gyorsan mozgó védőtárs lenne mellette, nem Pique. Ezért még Marquinhost is jobb ötletnek tartom 'mr.waka-waka' mellé, ő a felépítése miatt szinte tökéletes választás lenne, egyedül a kora ami bajos, meg az, hogy egyelőre nem vezéralkat, ami nekünk kéne. De őt meg nem is engedik ugye, úgyhogy felejtős.. Nem tudom ki lenne amúgy a tökéletes választás ezek alapján.. Mangala talán, vagy Vertonghen - őt nem tudom mennyire fürge.
Rodrigo Caiot meg akkor kell leigazolni, ha a Roma is figyeli. De akkor mindenképp csapjunk le rá, a farkasoknak jó szeme van az utóbbi időben a védőkhöz, mint az Atleticonak a csatárokhoz..