S.Agüero írta:Csak én várom már úgy az új szezont, mint még soha?
Új edző, sok új játékos, sok kulcsjátékos távozott, egy új korszak kezdődik meg, jó előérzetem van, annak ellenére, hogy szerintem nem nyerünk kupát.
Hát igazából én is izgatott vagyok, csak nekem annyira nincs jó előérzetem..

Túl sok mindennek kéne jól elsülnie ahhoz, hogy egy jó szezont fussunk. Csatársornak tökéletesen kéne üzemelnie - úgy, hogy az első hónapokban még csak edzeni sem edzhetnek együtt -, középpályán nem lehet sérülés, a védelem egyelőre rejtély, csapatszinten is javulni kéne mind védekezésben mind támadásban.. Elég necces mindent 1,5 hónap alatt megoldani. Pepnek egyszer sikerült, de ez nem azt jelenti, hogy LE is képes lesz rá, főleg annak tudatában, hogy Pep sikeréhes játékosokkal dolgozott anno, most meg a fő mag már jóllakott..
De hogy ne csak negatívkodjak.. Nagyon várom, hogy a Montoya-Bartra-Rafinha-Deulofeu 4-es mit fog majd hozni, nagyon örülnék, ha mindegyikük be tudna épülni - még ha ez szinte lehetetlen is. Nagyon kíváncsi leszek Rakiticre, bízom benne, hogy jól megértik majd egymást Inivel. Maschra is úgy tekintek kb mint egy új igazolásra, kíváncsi leszek mit hoz vkp-ként. Aztán amit a leginkább várok az az, hogy megnézzem az új tridenténket a pályán.. Nagyon félek, hogy nem sül el jól a dolog, de ha mégis, akkor kegyetlen lesz az a hármas ott elől..
Kis ráhangoló:
Lionel Messi ● Neymar Jr ● Luis Suarez
barcafacan írta:Ha ennyi pénzért kupát se nyerünk, az szegénységi bizonyítvány a vezetőségnek és az edzőnek. Más lenne a követelmény, ha nem lenne pénzünk igazolásokra.
Első évben szerintem örüljünk annak is, ha látványosan javulni fog a játékunk, és év végére a keret is összeszokik teljesen.. Nem kellene túl mohónak lenni. Ettől tartok amúgy, hogy ha esetleg LE sikeresen javít a játék összképén, de nem nyer semmit, akkor elküldi a vezetőség.. Nagyon remélem, hogy nem ez lesz.
mess2009 írta:megnéztem az edzésvideót, hát...rossz előérzetem van....! körbe állnak és passzolgatnak.....nem kéne? :
- gyakorolni a kapuralövést?
- a szögleteket?
- hogyan kell megfogni egy gyors szélsőt beadás előtt?
- hogy kell fejelni?
- hogyan kell szabadrúgást lőni?
- hogyan kell korszerűen focizni?! ....stb.
Áthoztam ide, mert nem akartam emiatt 2 hsz-t írni.
Egész biztosan mostantól csak ilyen edzések lesznek.. Sőt, tuti ebből állt az egész tegnapi edzés, hogy cicáztak. Ez egy - ha jól tudom - bemelegítő gyakorlat, minden edzés előtt csinálja kb minden csapat.. Úgyhogy azért ilyenek miatt nem kellene már aggódni. Gondolom LE azt már nem engedélyezte, hogy a komolyabb dolgokat is felvegyék - meg azokat amúgy sem szokták.
„Nem értem, hogy a Barça hogyan játszhat majd kombinatív játékot Messivel, Neymarral és Suárezzel a csapatban. Mindhárman szólisták, egyéniségek. Ezzel az igazolással a Barcelona inkább előnyben részesíti az egyéni játékot, semmint hogy csapatként játsszon jó focit." - Cruyff
Erre a szövegre meg akartam már reagálni, csak nem volt kedvem külön hsz-t írni emiatt. De ezzel nem igazán értek egyet. Az Eto'o-Dinho-Messi hármas Decoval karöltve semmivel sem állt kevesebb egyéniségből, mint ez a trió + Ini, mégis olyan játékot játszottak, amilyet még a Pep féle team se tudott
- akart. Persze sok volt az egyéni villanás ez tény, de nem tudom, hogy ezzel mi a baj. Idén pont ez hiányzott, hogy szinte senki nem villantott valamit a nehéz szitukban, hanem csak ment a tili-toli passzolgatás.. Nem tudom Cruyff szerint ezzel a tavalyira hajazó "csapat vagyunk" féle játékkal mivel megyünk többre, mint esetleg azzal, hogy valamivel kötetlenebben hagyjuk őket ott elől mozogni, hogy a klasszisukkal döntsék el adott esetben a meccseket. És ez nem azt jelentené, hogy nem tudnak csapatként is funkcionálni, ismét csak a Rijkaard féle teamet hoznám fel, nem volt ott gond a csapatjátékkal amíg mindenki harapott..
Úgyhogy nem értem, hogy Cruyff miért pont ezt kritizálta a Suárez ügyben. Ha az árát szólta volna le, vagy azt, hogy védő még nincs, de mi akkor is csatárt veszünk, azt még meg is értettem volna, de ezt inkább csak kötözködésnek érzem..