Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
kristop
Entrenador del Barça

2014.07.11. 14:19:00

na0421 írta:Ez meg hogy mér nem fut, még egyszer leírom (érintetteknél úgyis süket fülekre talál), régen is így volt, csak nem ennyire. Tessék megnézni a régi meccseket. Akkor azért nem volt ennyire feltűnő, mert még nem lett botrány az Atletico elleni km-eiből, amióta ugye mindenki csak arra figyel nála, hogy fut e labda nélkül, vagy nem, (kis túlzással), és a csapat is úgy játszott mellette régen, hogy nem lehetett észrevenni, ha nem lett meg a 8 km. Talán annyi volt a változás, hogy nem 7-8 km volt a meccsátlaga, hanem 8,5-9. De zsákszámra jöttek a gólok, a csodaszép cselek, ezért mindenki tett rá mennyit fut.
azért ez nem teljesen van így. amikor először kezdtek jönni a hangok, hogy nem fut annyit, meg egész meccsen csak sétálgat, miért nem fut annyit, mint régen, akkor folyamatosan védtem. hogy neki nem is kell annyit futnia, pont ezért is ilyen jó, mert nem futja ki magát feleslegesen, csak a lényeges alkalmakkor. na, akkor általában 9-10 kilométeres meccsei voltak (bl meccseknél akkor is mérték már), de sokszor 10 felett és azokat linkelgettem. most meg a hollandok ellen 127 perc alatt futott 10,5et, és átlagosan 8akat nyom, de ugye volt, hogy azt el se érte.

azzal viszont egyetértek, hogy ez nem beleszrás, meg motiváció kérdése. iszonyatosan akarja ezt a vébét az látszik, mégis úgy játszik, mint nálunk. szerintem egyszerűen tényleg nem bír többet. ő nem egy céronaldo szintű robot hiába hittük sokáig róla, aki bírja ezt az évi 70 meccset, és az is lehet, hogy a sok sérülése is betett neki. rendes pihenése most se lesz.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.11. 11:58:17

rekordok, melyek a közeljövőben megdöntésre kerülhetnek

https://twitter.com/MessiStat/status/48 ... 92/photo/1" target="_blank
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kadarzsolt85
Jugador del Barça

2014.07.11. 08:30:19

ZBarca írta:
kadarzsolt85 írta:A Vb Golkiralyicimbe nem szamit bele a hollandok ellen lott tizenegyese vagy ,hogy van ez csak a rendes jatekidoben lott golok szamitanak valaki mondja meg ,ha tudja akkor most igazan negy vagy ot golos messi???
Ha jól tudom, akkor a tizenegyespárbajban lőtt gólok nem számítanak, minden más viszont igen. Szóval jelen pillanatban Messi 4 gólos.
Ok koszonom szepen az informaciot!
Barca Barca Baaarca
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.07.11. 08:26:11

kadarzsolt85 írta:A Vb Golkiralyicimbe nem szamit bele a hollandok ellen lott tizenegyese vagy ,hogy van ez csak a rendes jatekidoben lott golok szamitanak valaki mondja meg ,ha tudja akkor most igazan negy vagy ot golos messi???
Ha jól tudom, akkor a tizenegyespárbajban lőtt gólok nem számítanak, minden más viszont igen. Szóval jelen pillanatban Messi 4 gólos.
Kép
kadarzsolt85
Jugador del Barça

2014.07.11. 07:53:59

A Vb Golkiralyicimbe nem szamit bele a hollandok ellen lott tizenegyese vagy ,hogy van ez csak a rendes jatekidoben lott golok szamitanak valaki mondja meg ,ha tudja akkor most igazan negy vagy ot golos messi???
Barca Barca Baaarca
Zsazsa Jr
Barça B

2014.07.10. 20:56:01

na0421 írta:Aki szerint Messi azért nem rohangál, mert motiválatlan meg sz.rik bele, az el van tévedve. A reakcióin, mozdulatain látszik, hogy baromira akarja a vb-t. Ez meg hogy mér nem fut, még egyszer leírom (érintetteknél úgyis süket fülekre talál), régen is így volt, csak nem ennyire. Tessék megnézni a régi meccseket. Akkor azért nem volt ennyire feltűnő, mert még nem lett botrány az Atletico elleni km-eiből, amióta ugye mindenki csak arra figyel nála, hogy fut e labda nélkül, vagy nem, (kis túlzással), és a csapat is úgy játszott mellette régen, hogy nem lehetett észrevenni, ha nem lett meg a 8 km. Talán annyi volt a változás, hogy nem 7-8 km volt a meccsátlaga, hanem 8,5-9. De zsákszámra jöttek a gólok, a csodaszép cselek, ezért mindenki tett rá mennyit fut. Aki szerint meg egyenesen nem csinált semmit ezen a vb-én azzal tényleg nem lehet mit kezdeni, vagy bármit írni Messivel kapcsolatban, mert más világba csöppent. Az tény, hogy fénykorához képest nem játszik jól. :wink:
Amúgy hajrá neki is a döntőben, de ha összejön, el nem tudom képzelni, hogyan lehet majd motiválni. LE előtt ott lesz a feladat, hogy találjon neki kielégítetlen szükségletet. Sok sikert hozzá! :D

Amúgy én osztrák adón nézem a meccseket, mert..nem folytatom miért, kitalálható. Na mindegy és tegnap többször említették, hogy Messinek van valami kisebb sérülése és úgy játszik (ha nem értettem félre). Ebből remélem nem igaz semmi, mert döntőben rásérül, ő is hordágyon jön haza, és lesz egy olyan csatársorunk év kezdetére, hogy 2 sérült, 1 eltiltott, és 1 eligazolt. Mehetünk neki a szezonnak egy szál Pedróval a vb miatt. :D
De legalább Pedro kipihent lesz :mrgreen:
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2014.07.10. 13:58:44

Elég érdekes meccseken van túl, bár ha Palacio nem fejeli, hanem ahogy éri belerúg egy jókorát abba a labdába, akkor most lenne egy zseniális gólpassza. Sokkal kevesebbszer tűnik fel a meccseken, persze darálják mint a húst, és játszótársak se akadnak. Úgy jutott döntőbe, hogy szerintem ereje és tudása 20-25%-t ha megvillantotta a tornán, inkább mezőnyben tologat. Nagyon kíváncsi vagyok mit hoz a döntő, nekem ez az idai német csapat a 2010-es spanyol, biztos voltam benne nyernek a srácok akkor, mert úgy fociztak ahogy egy bajnok focizik, kellő önbizalom és eredményesség, össze rakott egy csapat elejétől a végéig minden porcikája. Argentínában a szívósságon kívül sokat nem látok, így hogy Di Maria is kiesett, elől még inkább szűkülnek a lehetőségek, mozgások, nincsenek társak neki, akik egy tök egyszerű kényszerítőt végre tudnának vele hajtani. Kívánom hogy megnyerje ezt a címet, IS, és felszabadultam, mindentől zavartalanul focizzon, ahogy ezt tette Pep alatt is, az a Leo piszkosul hiányzik. Persze ennyi cím után, félelmetes belegondolni, tényleg mindent megnyerhet így, de remélem a földön marad. Ne rúgjon annyi gólt, de lássam rajta hogy úgy élvezi ezt az egészet, hogy tényleg gyerekkori álma.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
crixus
Entrenador del Barça

2014.07.10. 13:36:03

Parttalan vitákba nem akarok belemenni Messi-vel kapcsolatban. Szorítok neki a döntőben, de ettől még nem fog jobban játszani sem vasárnap sem a következő szezonban.
Vitatkozni tovább nem érdemes, a következő szezonban talán kinyílnak a szemek...
na0421
Barça B

2014.07.10. 13:22:21

Aki szerint Messi azért nem rohangál, mert motiválatlan meg sz.rik bele, az el van tévedve. A reakcióin, mozdulatain látszik, hogy baromira akarja a vb-t. Ez meg hogy mér nem fut, még egyszer leírom (érintetteknél úgyis süket fülekre talál), régen is így volt, csak nem ennyire. Tessék megnézni a régi meccseket. Akkor azért nem volt ennyire feltűnő, mert még nem lett botrány az Atletico elleni km-eiből, amióta ugye mindenki csak arra figyel nála, hogy fut e labda nélkül, vagy nem, (kis túlzással), és a csapat is úgy játszott mellette régen, hogy nem lehetett észrevenni, ha nem lett meg a 8 km. Talán annyi volt a változás, hogy nem 7-8 km volt a meccsátlaga, hanem 8,5-9. De zsákszámra jöttek a gólok, a csodaszép cselek, ezért mindenki tett rá mennyit fut. Aki szerint meg egyenesen nem csinált semmit ezen a vb-én azzal tényleg nem lehet mit kezdeni, vagy bármit írni Messivel kapcsolatban, mert más világba csöppent. Az tény, hogy fénykorához képest nem játszik jól. :wink:
Amúgy hajrá neki is a döntőben, de ha összejön, el nem tudom képzelni, hogyan lehet majd motiválni. LE előtt ott lesz a feladat, hogy találjon neki kielégítetlen szükségletet. Sok sikert hozzá! :D

Amúgy én osztrák adón nézem a meccseket, mert..nem folytatom miért, kitalálható. Na mindegy és tegnap többször említették, hogy Messinek van valami kisebb sérülése és úgy játszik (ha nem értettem félre). Ebből remélem nem igaz semmi, mert döntőben rásérül, ő is hordágyon jön haza, és lesz egy olyan csatársorunk év kezdetére, hogy 2 sérült, 1 eltiltott, és 1 eligazolt. Mehetünk neki a szezonnak egy szál Pedróval a vb miatt. :D
crixus
Entrenador del Barça

2014.07.10. 13:09:21

Rinku írta: ...
A jövőt nem látom, Messi teljesítményét, játékát viszont folyamatosan és ha nem is 100%-ra, de elég biztosan lehet sejteni, hogy ő már jobb nem lesz csak rosszabb és nem az életkora miatt.
Deal with it...
Sánchez pedig tény és való, hogy nem mindig volt a legjobb, de a területe sem mindig volt meg hozzá. A középcsatáros játékhoz pedig egy nagyobb futómennyiséget biztosító szélsőre nagyobb szükség van, mint a jelenlegi Messi-re, aki nemcsak, hogy visszazárni, letámadni nem fog, hanem már a megkopott (nem életkor miatt) gyorsasága is gond lehet.

Xavi pedig jobb lenne, ha maradna, de véleményem szerint nem fog és mivel a vezetőség/Lucho balhere Kroos-szal kapcsolatban (tulajdonképpen a Real-ba lökik), így kevés lesz a csapat ott is.

Messi-re visszatérve: csak azért maradjon, mert korábban sok kupát nyertünk vele? Ilyen hozzáállással még mindig az R10-Deco-féle csapatot néznénk. :roll:
Erxy írta:...
Fentiek ide is igazak, kiegészíteném annyival, hogy még jó, hogy nem közönyös... komolyan mondom nem értem azokat, akik ezzel példálóznak. Tulajdonképpen az egész világ szeme láttára játszanak, ha nem örülne egy gólnak látványosan egyből megtalálná a sajtó. Meg alapvetően természetesen örül a sikernek, az viszont más kérdés, hogy mit tesz érte. Itt az utóbbival van a gond. :roll:
Példával élve: az a tanuló is örül az ötösnek, aki tippelt a teszten és az is, aki tanult rá és tudta a válaszokat.

Egyébként én múlt héten néztem vissza a 2011-es BL-döntőt. Ég és föld a teljesítménybeli különbség.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.10. 13:01:36

zola8787 írta:A Marson az Olympus Mons több ,mint 20 km magas, ott a következő cél :D :P
:P

jó, hát ez a jelenlegi körülmények között kb olyan mintha eb-t kellene vhogy nyernie... :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Erxy
Entrenador del Barça

2014.07.10. 12:55:27

crixus írta:Csak azért, mert belőtt egy tizenegyest meg örült, hogy a döntőbe jutnak? Nekem ennél árulkodóbb a kevés futómennyiség, szint nulla visszatámadás... nem mondom, hogy nem örül a sikernek, csak azt, hogy már nem tesz meg mindent érte.
1 szerelése volt, és 2 labdalopása. (interceptions) Higuainnak, Agueronak, Lavezzinek, Palacionak és Pereznek 0.
Szerintem nincs semmi baj a motivációjával, látszott ez a gólörömöknél, a büntetőknél, az ünnepléseknél. Kicsit sem közönyös.
2-3 éve sem futotta ki a belét, nem rohangászott a védők után fejetlenül mint Alexis meg Pedro. Akkoriban még az volt a duma, hogy neki szabad, mert cserébe lövi a gólokat, meg adja a keypassokat, most meg már motiválatlan lett meg szarik bele. A mostani - a vb-n mutatott - labdanélküli mozgása megegyezik azzal, amit már évek óta mutat. Csak mivel közbe volt egy Atletico elleni szégyenletes produkciója mindenki rá van izgulva, hogy úristen, Messi egy helyben áll.. 3 évvel ezelőtt is sétálgatott már és nem védekezett. Akkoriban ezzel senkinek semmi baja nem volt.
A Ronaldinhoval való összehasonlítás azért sem állja meg a helyét mert Messin egy gramm zsírfelesleg sincs.. tessék csak nézegetni félpucér öltözői képeket. :mrgreen:

noname posztjával meg szórol-szóra egyetértek, elég nehéz Bigliaval, Maxival meg Perezzel összejátszani meg kényszerítőzni. Persze ennek meg is van a haszna, mert bosznia ellen kaptak egy gólt meg Nigéria ellen még kettőt, a többin Romeronak dolga alig volt.

Opta stat: 65 - Only 3 men have made more dribbles in a single World Cup than Messi 2014. (Maradona 90 1986, Jairzinho 70 1970, Kempes 68 1978).
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2014.07.10. 12:52:51

crixus írta:
mess2009 írta: - kizárható bármiféle motivációs probléma, többen is írták miért
Csak azért, mert belőtt egy tizenegyest meg örült, hogy a döntőbe jutnak? Nekem ennél árulkodóbb a kevés futómennyiség, szint nulla visszatámadás... nem mondom, hogy nem örül a sikernek, csak azt, hogy már nem tesz meg mindent érte.
Azért zárható ki mert egyedül a VB cím nincs meg neki és ha megnyeri akkor ő lehet a világ valaha volt legjobb játékosa és végre megelőzheti Maradonát
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Rinku
Director del Fútbol

2014.07.10. 12:45:03

crixus írta:Véleményem szerint nem Xavitól kellene megválni, őt elég lenne csak a padra ültetni, nem Sáncheztől kellene megválni, aki a munkabírásával és több területtel még jobb lehetne, hanem azt a Messi-t, aki már túl van a zenitjén, de nyilvánvalóan nem fog padozni addig, ameddig itt van. Pénzügyileg mondanom sem kell, hogy mennyire érte volna meg.
Azért ezzel vitára tudnék kelni. Senki nem mondhatja meg, hogy ez így fog maradni. Hogy Sanchez valahol egy sarki fűszeresnél szedett egy kis varázsbabot és végre nem úgy játszik, mint akit élből agyon kéne ütni, Messi meg zuhanóágban van, mert csak. Tudtommal senki nem látja a jövőt, de ha van valakinek egy jól működő varázsgömbje, szóljon, a lottószámok érdekelnének.

Van egy 4x Aranylabdás, bla bla bla, 34. elismerés, bla bla játékosunk egy olyannal szemben, aki jó egy éve kezd valamit mutogatni (nem mutatni, mutogatni) abból, amit tőle elvártak és amiért idehozták. Igen, tudom, voltak, vannak előtte jobbak és nem áll ki a mézesmadzag a fenekéből, mert ez nem az Udinese, tudom, de Messi hiába is nem a régi, vagy legalábbis jelenleg biztosan nem az, leírni még lehet az utóbbi hónapok miatt. Ebből kifolyólag még most sem lépném meg azt, hogy elküldöm, csak mert ez a szezon ilyen volt. Ahhoz kell még egy ilyen gyatra idény, akkor már mehet a menet. De most nem. Szerintem tett már ő annyit, hogy megbízzon benne az ember. És ha nem megy neki jövőre, akkor nem megy. Inkább lássam a végét egy korszakos zseninek, legyen még egy rossz szezon és tegyünk végleg pontot a neve mellé, hogy kösz Leo, nagy volt minden, csók a fejedre, minthogy oroszlánrészt raknék egy olyan kölyökre, akiben egyrészről nem bízok, másrészről továbbra is zsákbamacska.

Azért Sanchezhez is illik hozzátenni, hogy jó jó, nem volt ez rossz, de annyira gyenge szr volt mindenki körülötte idén, hogy meg tudta mutatni magát. Ezen nem gondolkodtatok? Mert ebből a katyvaszból most ki lehetett tűnni. Lehet, hogy ez a Barca az ő szintje, ami idén volt. Egy élen teljesítő FCB-ben továbbra sem látom a helyét. De tényleg nem akarom b*-gatni, csak azért ne legyünk már ilyen hamariak a döntéssel, hogy S9 marad, Messi meg mehet a francba... Ez az újkeletű szektásodás körülötte meg mosolyt csal az arcomra. Azért nem tett annyit szvsz, hogy ilyen hype-ot kapjon most. Érdekes közeg a szurkolói tábor. :

szerk.: Xavi dönt, ahogy dönt. Bárhogy lesz, elfogadom. Szerintem a Barca legnagyobb legendája. Elmondhatatlan a tisztelet, amit iránta érzek. Meg akarnám győzni, hogy maradjon, de ha azt mondja, hogy itt vége, akkor itt vége. Nem akarja senki elküldeni. Ez az ő joga, hogy elmenjen, anélkül hogy valaki egy rossz szót szólna vagy megkérdőjelezné a döntését. De jó lenne, ha maradna, jövő nyárig. Akkor nem kéne középpályást hozni, márpedig ha megy, akkor még kell valaki.
Football, bloody hell. /SAF/
zola8787
Director del Fútbol

2014.07.10. 12:39:55

visca el barca írta:eképzeld el a hegymászót, aki belép az "eight thousanders" klubba, azaz megmássza a világ össazes (14 db) 8000+-os hegycsúcsát (30 ilyen ember van a világon). Egyszerűen nincs több célod az életben. Max lehetsz jobb apuka, meg szeretőbb férj, de fociban nincs több.
mascherano lehentel mindenkit, ő meg csak 1x villanjon és meg lesz.
A Marson az Olympus Mons több ,mint 20 km magas, ott a következő cél :D :P

Jókat írtál, de állandóan jönnek azzal, hogy profik, akkor egy ilyen profi nehogy már magába zuhanjon.
Nekem viszont az nem tetszik, hogy írod, hogy neki egyszer kell villannia, Masch-nak meg végig robotolni a meccset. Ha így lenne mindenki csak Messiről beszélne, hogy miatta nyerték meg a VB-t, holott eddig lényegében nem csinál semmit.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.10. 12:30:39

eléggé szélsőségekben gondolkodó ember vagyok, ezért ha megnyerik a vb-t két forgatókönyvet látok a jövőjével kapcsolatban.

- kiég, elfogy minden létező motívációja. u20 vb győztes, vb győztes, olimpiai arany, 6x spanyol bajnok, 3x bl győztes, 2x spanyol kupa, 5x szuperkupa, 2x eu szuperkupa, 2x klub vb. nyert 4 aranylabdát, volt év játékosa milliószor spanyolországban, argentínában is, beválogatták 5 millió álomcsapatba, volt fifa év játékosa, van neki aranycipő, bl és spanyol bajnoki gólkirályi cím. barcelonában minden létező rekordot megdöntött. tovább nem sorolom mert lusta vagyok. egyedül copa americája nincs még... 27 évesen. , nem 35, 27. más focista, ha negyed ennyit elér világsztár. innen embert már nem tudsz motiválni. képzeld el a hegymászót, aki belép az "eight thousanders" klubba, azaz megmássza a világ össazes (14 db) 8000+-os hegycsúcsát (30 ilyen ember van a világon). Egyszerűen nincs több célod az életben. Max lehetsz jobb apuka, meg szeretőbb férj, de fociban nincs több.

- messziről tesz arra amit fentebb írtam, átszakad nála az a gát h "úristen vb-t is kell nyernem" és olyan felszabadultan, örömből fogja tolni az egészet, h újra ámulunk majd.

ha meg nem nyernek, akkor sztem totál összeomlik. jobban fogok nekik szurkolni mintha a magyar válogatott lenne ott :lol:
a barcelona jövőjét elég nagyban meghatározó esemény lesz, ugyhogy nyernie kell, nincs más lehetőség. mascherano lehentel mindenkit, ő meg csak 1x villanjon és meg lesz.
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2014.07.10. 12:28:25

mess2009 írta: - kizárható bármiféle motivációs probléma, többen is írták miért
Csak azért, mert belőtt egy tizenegyest meg örült, hogy a döntőbe jutnak? Nekem ennél árulkodóbb a kevés futómennyiség, szint nulla visszatámadás... nem mondom, hogy nem örül a sikernek, csak azt, hogy már nem tesz meg mindent érte.
MR. TROMORT777

2014.07.10. 12:22:24

Noname! Nagyon egyetértek minden szavaddal. Taktikailag van kasztrálva ebben a válogatottban. Pedig látszik, hogy hajt, ha menni kell. Egyszerűen nem lehet lecselezni 6 embert. 1-2-3 megy de aztán vagy faragják vagy csak fizikálisan elnyomják. Nem elvárható, hogy kicselezzen 6 embert majd adjon gólpasszt saját magának. Elől egyáltalán nincs játszótársa. Higu vagy adott esetben Agüero bent áll a középső védők között. Neki nem tud passzolni, mert ők magas kiugrásra állnak be, nem lépnek vissza. A másik támadó ember meg a tulsó oldalon van, és mire átforgatják a labdát addigra el is veszett az adott lendület. Nem tud kis kényszerítőkkel operálni, cselez három embert majd tudna passzolni de nincs senki. Ez a negatívuma ennek a beton védekezésnek, de legalább már ez megy. ( Érdekes, hogy a válogatott gyengeségéből kovácsolták a legnagyobb fegyvert. Ami eddig működik. Romerot nem is láttuk védeni a büntetőkön kívül nagyon. )
Másik mély pont még Di maría kiesése, az egyetlen akivel tudta keverni a zsugát. Ők meg értették egymás ebben a kombnatív játékban. De más ilyen egyszerűen nincs a keretben. Mert Higu és Agüero sem az a fajta, illetve messze is vannak és Agüero iszonyatosan formán kívül van. De jó példa amikor Mascherano kicsit felépett és passzolt Messinek, Messi cselezett hármat majd vissza akarta tenni Mascheranonak, csak ő időközben megállt és nem ment tovább a támadással...

De tény, valami van Messivel. De most küzd és talán ha sikerül megnyerni a VB-t leesik a válláról ez az ordító nagy nyomás. Szerintem ettől van a hányás is és a hasonlók. Azonban nem lehet elvitatni az érdemeit, nélküle nem lenne döntős Argentína. Mert nem érne a védekező taktika semmit sem, ha nincs elől egy Messi, aki eddig mindig megoldotta valahogy. Tegnap nem ment teljességgel, de veszélyeztetett és ilyen stílusú foci miatt nem lehet neki felróni semmit sem! Mielőtt bárki leírná teljesen, szerintem várjuk meg a döntőt és nézzük meg ott mire lesz képes! Úgy érzem van ott még a lábában egy kevés erre a VB-re. :wink:
mess2009
Director del Fútbol

2014.07.10. 12:13:57

borzasztó nehéz megítélni is de tárgyilagosan elemezni is Messi mostani állapotát.azért van egy két dolog ami biztosnak tűnik:
-az egészségi állapota(hányások) a kondíciója körül valami nincs rendben én ezt most elsősorban a nagyapjától származó egyik (őszinte?) kiszólásra alapozom, ha valaki azért ő tudhat erről... ezért tehát nyilvánvalóvá tehető, hogy takarékon játszik, szándékosan és módszeresen "spórol" az energiával és a futó(sprintek) mennyiséggel.
- kizárható bármiféle motivációs probléma, többen is írták miért
-mit ér valójában a csapaton belül ez a "csökkentett mód"? ez a legnehezebb kérdés! sokat mert tartanak tőle, ténylegesen leköt 3 védőt, meccs döntő megmozdulásai vannak. káros is , mert a csapat önkéntelenül is tőle várja a megoldást! ez nem csak abból jön, hogy őt keresik a labdákkal, hanem, hogy nincs elég teher minden emberen, mondván Messi úgyis megoldja....
- miért van az, hogy mégis az az összkép, hogy Messi nem játszik (elég)jól? hát elsősorban mert valóban így van. másodsorban, mert nagyok az elvárások vele szemben, harmadrészt mert igazat adok azoknak akik szerint ez az Argentín csapat gyenge! gyenge általában és gyenge Messihez.
- minden világsztár labilis ami a kiúgró teljesítményeket illeti!!! igaz ez éppen Robbenre is akit én a VB leg gólveszélyesebb támadójának tartok, de láthattuk - egy közepes képességű védelem ha képes rá figyelni meg lehet fogni.
végezetül: nem tudom mit hoz a döntő, én szurkolok Messinek de végül lehet, hogy az lesz a vesztük, hogy együtt is és Messi is kevesebb most mint kellene.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.10. 11:57:32

noname írta:Messi helyzete elég lehetetlen a válogatottban. Nézzük meg a felállást:
hátul 4 védő, majd előttük Mascherano és Biglia mindketten a védekezéshez értenek jobban.
Van ugye a 2 szélső, Messi és Higuain.

Tehát:
LB-CB-CB-RB
LW-DM-DM-RW
.....MESSI......
......ST......

Gyakorlatilga a jelenlegi felállás azt eredményezi, hogy van 6!!! ember, aki védekezik(egyedül Rojo futkos fel a védelemből), majd vannak a szélsők, akik sose mozdulnak be a pálya közepe felé. Van a csatár, aki előre van tolva és ritkán jön vissza labdáért.
Tehát a pálya közepén az ellenfél térfelén ott van Messi egyedül, kb 10 méterre senki sincs mellett és őt fogja egyszerre az összes kp az ellenféltől. Messire durván 3-4 ember jut minden pillanatban.
hát én nem látom ezt amit írtál. jótegnap nem volt dm így kp-ról senki nem tudta támogatni, de közel sincs annyira egyedül mint azt Te leírtad. Lavezzi valóban szélen játszik (aza pali teljesen fogalmatlan, kb 0+0-val áll), de higu azért a jobboson közelebb játszik a kapuhoz.

döntőre vissza kell tenni agüerot előre és akkor lesz egy gyors játszópajtása.
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2014.07.10. 11:53:03

Én nem hiszem, hogy valaha is viszont látjuk azt a Messit, akit tulajdonképpen az őszi sérülését megelőzően csodálhattunk. Ennek egyrészt fizikai másrészt mentális okai lehetnek, nyilván egymással összefüggésben.
Azt nem hiszem, hogy ő is éjszakánkét bulizni járna, inna, mint ahogy R10 tette. Nem tűnik annak az alkatnak. Az viszont egyértelmű, hogy nem tesz meg mindent a sikerért, nem hajt, küzd már úgy a meccseken, mint tette azt régebben. Nem lehet tudni ennek mi az oka, de aki látja is a meccseket az tudja miről beszélek. Nekem a legkézenfekvőbbnek az tűnik, hogy egyrészt már szinte mindent elért, másrészt pedig ez a halványabb teljesítmény is elég a nagyobb fizetéshez, az elismertséghez, így nem kell többet kiadnia magából sem meccseken, sem edzéseken. Harmadrészt pedig már nem a futball az első az életében, hanem a felesége és a gyereke - ami egyébként rendben van. A probléma az lehet, hogy Messi "csak" arra tud teljesen figyelni, koncentrálni, ami neki az első. Hogy ez betegség vagy szimpla beállítottság miatt van, azt nem lehet tudni.
A fizikai okok pedig a mentális okok következményei, illetve a több hosszabb ideig tartó sérülésé. A sérülések alatt nyilván nem, később pedig nem úgy tudott edzeni, ahogy azt egészséges állapotban. Amikor felépült akkor nyilván nem lehetett olyan állapotban, mint sérülés előtt, később pedig már a mentális okok miatt nem is akart úgy edzeni, hogy visszanyerje korábbi formáját, gyorsaságát. Az tény, hogy lassabb a futósebessége és az indulósebessége is, mint korábban és nem csak edzői utasítás miatt.
27 éves, egy kevésbé jó csapatban még elfocizgathatna (mint korábban R10), itt viszont tartok tőle, hogy előbb-utóbb őt is fütyülni fogják és az még inkább visszaveti majd a teljesítményét és csak ez után igazol majd el.
Véleményem szerint nem Xavitól kellene megválni, őt elég lenne csak a padra ültetni, nem Sáncheztől kellene megválni, aki a munkabírásával és több területtel még jobb lehetne, hanem azt a Messi-t, aki már túl van a zenitjén, de nyilvánvalóan nem fog padozni addig, ameddig itt van. Pénzügyileg mondanom sem kell, hogy mennyire érte volna meg.

Aztán ki tudja, lehet, hogy ősszel rám cáfol. Örülnék neki, de nem látok rá reális esélyt.
Alfa
Entrenador del Barça

2014.07.10. 11:45:51

P.G.D. írta:Leoval valami komoly baj van szerintem. Nem mentálisan(a tizit is berúgta)nem is a hozzáállással(a meccs végén látszott mennyire örült és mennyire akarja ezt a vb-t,meccs közben is többször volt megindulása, többször látszott rajta az akarás), hanem fizikálisan vannak bajok. Konkrétan nem bír többet kiadni magából egy meccsen, mint 7-8 km, ez pedig rohadt kevés. Pedig annyira nem is volt fárasztó szezonja,és még csak 27. Nem tudom,hogy a combizomszakadás okozza(mondjuk az már régen volt) vagy a rosszullétek,de szinte az egész mezőnyben a leggyengébb a fizikai erő terén. Az már ősszel is látszott,hogy lassult(főleg fizikálisan és nem fejben),de mostanra már tulajdonképpen nem bír lehozni egy meccsen 9km-t,futva(kocogva).Remélem össze tudják szedni ősszel különben már soha nem fogjuk látni az igazi Messit :( Halkan persze megjegyzem, így is az egyik legjobb a mezőnyben,de valószínűleg ez csak kevesebb lesz idővel).
Én is észrevettem , asszem a belgák elleni meccsen mondta , hogy nagyon elfáradt pedig ott se futott többet 10 km-nél nem tudom , hogy a gyenge fizikai erő a sérülések miatt van ( ezt erősen kétlem ) vagy a hányós dolog miatt igazából nem tudom , de remélem , hogy megoldódik .Lehet , hogy idén nem azért nem hajtott nem volt kedve hanem azért mert van vele valami fizikális probléma amiről nem tehet . Mindenesetre remélem megnyerik a VB-t . VAMOS ARGENTINA
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
P.G.D.
Barça B

2014.07.10. 11:23:28

Leoval valami komoly baj van szerintem. Nem mentálisan(a tizit is berúgta)nem is a hozzáállással(a meccs végén látszott mennyire örült és mennyire akarja ezt a vb-t,meccs közben is többször volt megindulása, többször látszott rajta az akarás), hanem fizikálisan vannak bajok. Konkrétan nem bír többet kiadni magából egy meccsen, mint 7-8 km, ez pedig rohadt kevés. Pedig annyira nem is volt fárasztó szezonja,és még csak 27. Nem tudom,hogy a combizomszakadás okozza(mondjuk az már régen volt) vagy a rosszullétek,de szinte az egész mezőnyben a leggyengébb a fizikai erő terén. Az már ősszel is látszott,hogy lassult(főleg fizikálisan és nem fejben),de mostanra már tulajdonképpen nem bír lehozni egy meccsen 9km-t,futva(kocogva).Remélem össze tudják szedni ősszel különben már soha nem fogjuk látni az igazi Messit :( Halkan persze megjegyzem, így is az egyik legjobb a mezőnyben,de valószínűleg ez csak kevesebb lesz idővel).
Magamat nyugodt embernek tartom, félénk típus vagyok - Luis Suárez. :)
No Bajner,No Party!
noname
Llegenda del Barça

2014.07.10. 11:20:14

Messi helyzete elég lehetetlen a válogatottban. Nézzük meg a felállást:
hátul 4 védő, majd előttük Mascherano és Biglia mindketten a védekezéshez értenek jobban.
Van ugye a 2 szélső, Messi és Higuain.

Tehát:
LB-CB-CB-RB
LW-DM-DM-RW
.....MESSI......
......ST......

Gyakorlatilga a jelenlegi felállás azt eredményezi, hogy van 6!!! ember, aki védekezik(egyedül Rojo futkos fel a védelemből), majd vannak a szélsők, akik sose mozdulnak be a pálya közepe felé. Van a csatár, aki előre van tolva és ritkán jön vissza labdáért.
Tehát a pálya közepén az ellenfél térfelén ott van Messi egyedül, kb 10 méterre senki sincs mellett és őt fogja egyszerre az összes kp az ellenféltől. Messire durván 3-4 ember jut minden pillanatban. Meg lehet nézni, már az is ritka, amikor csak 2 ember van a nyakán.
Ez a taktika rendkívüli stabilitást ad a védelemnek, de az kész vicc, hogy a középpályások közül Mascherano az, aki felmegy támadni :lol: .
Ezért lehetetlen Messi helyzete. Egyszerűen túl sokan fogják és nincs kivel összejátsszon.

Pl a tegnapi meccsen is remekül meg lehetett figyelni, hogy amikor ki volt tolva szélre, rendszerint meg tudta verni az emberét, mert ott már volt segítsége is.
Sabella taktikája okos abból a szempontból h az egyik leggyengébb védelemmel rendelkező válogatottból a legstabilabbat csinálta. Az baj az, hogy ezért teljesen feladta a támadó középpályásokat, ami azt eredményezte, hogy Messi egyszerre kéne játsszon box-to-box kp-t, irányítót és még gólfelelős is kéne legyen.

Jelenleg viszont jobbat nem nagyon lehetne összehozni. Megoldható lenne pl az, hogy Messi hátrább lép osztogató szerepbe, miközben Aguero lép vissza 2. csatárnak, de Agüeronakk még nem volt 1 jó megmozdulása sem ezen a VB-n. Jelenleg ez a legjobb, amit össze lehet hozni és a röhejesen nagy teher ellenére Messi egyelőre tette a dolgát.

Szurkolok Argentínának Messi miatt. Persze tény hogy Németország jobban megérdemli.
Amúgy nem értem, hogy az emberek mit szeretnek Hollandián, miközben Argentínával vannak megakadva. Tegnap a hollandok meg se próbáltak játszani. Kapuralövés nélkül lehozni egy meccset. :roll: Szégyen. Ez a holland csapat nem játszik szépen és nem játszik támadófocit. Egyik meccsen se mutattak egy fokkal se többet, mint Argentína. Sőt. Az egymás elleni meccsen legalább a pár támadófeladattal ellátott argentin próbált valamit. A hollandoktól még Snejder is Messit fogta. 2 holland próbált támadni is: Robben és Van Persie, aki lehet rekordot döntött lesre állásban.
Argentínának mindig Messi miatt szurkoltam.
Hollandiának a szép támadó foci miatt szurkoltam, de olyat nem láttunk tőlük az utóbbi jópár évben, max Magyarországok vagy Costa Ricák ellen.
A Fifa egy szégyen
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.07.10. 10:59:07

Nézzünk a tegnapi meccsre pozitívan: Messi jobban játszott, mint Robben és Van Persie együttvéve! :D
Kép
Válasz küldése