VictorValdes19 írta:Balinho írta:Amúgy most miért nem beszél senki arról, hogy van Gaal nagy mágiája visszaütött? Azok után, ami történt Costa Rica ellen, csóri Cillessen úgy állhatott neki a tizenegyespárbajnak, hogy tudta, hogy nem bíznak benne.
Butaság!
Nagyon szeretem Őt, de nem tud tizenegyest védeni. Teljesen nulla benne. Hihetetlen, hogy az utolsó is hogy ment be...

volt még egy, aminél ha Krul áll ott (szóval +5 centi), kitolja.
van Gaal a világ egyik legjobb edzője, tényleg zseni, nem tudom, hogy sokan ezt miért nem tudják elismerni.
1) van Gaal a világ egyik legjobb edzője - elismerve
2) elhiszem, hogy Cillessen nem egy tizenegyesölő, bár meg kell mondjam sem az őt, sem Krult nem sokszor látom, és ezen ritka esetekben sem sokszor kell tizenegyest védeniük, így nyilván nem vagyok szakértője a témának.
De azok után, hogy Cillessen azzal szembesült CR ellen, hogy nem bíznak benne a tizenegyeseknél, és inkább egy hideg kapust védetnek, el tudom képzelni mekkora önbizalommal állhatott neki a tizenegyespárbajnak, úgy ment neki az egésznek, hogy ha nem fog meg 1-2 tizit, akkor mindenki azzal jön, hogy na ezért kellett volna Krul. Már a hosszabbításban jártunk és még mindig volt cseréje a hollandoknak, gondolom ott megfordult párszor a fejében, hogy ha úgy van megint lehozzák. Én csak azt mondom, hogy az éremnek két oldala van. Costa Rica ellen hozzáadott ez a húzás a párbajhoz, de most biztos, hogy nem tett jót Cillessennek.
ZolTano írta:Balinho írta: Amúgy a két csapat nagyjából ugyanúgy rúgta a tizenegyeseket, egyik oldalon a Garay-Agüero duó volt nagyon jól rúgva másik oldalon a Robben-Kuyt párosé, de a Messi-Maxi és a Sneijder-Vlaar tizenegyeseknél ha megvolt a jó irány simán védhető tizenegyesek.
Összekeverted...Aguero tizenegyesénél volt meg a holland kapusnak az irány, Messi a ellentétes oldalra rúgta, mint ahova a kapus vetődött.
Nem kevertem össze! Messi tizenegyese gyenge volt, ha eltalálja a kapus az oldalt simán megvan. És még csak nem is arról van szó, hogy Messi megvárta, amíg a kapus elmegy és eltette a másikba. Ha Cillessen eltalálja az irányt, akkor hallgathattuk volna, hogy Szanyó Karcsi szétszakérti a TV-t, hogy az ilyen tizenegyes a kapusok álma. Agüero tizenegyese pont azért volt jó, mert a kapus eltalálta az irányt mégse tudta fogni, ugyanígy ha Robben tizenegyesénél megérzi az irányt Romero, akkor se tudja védeni, míg ha Vlaarnak meg rossz irányba mozdul, attól az még nem lett volna jó büntető.
ferninho írta:mondjuk az Aranylabda a VB cím egyenes hozadéka lenne, de persze, hogy kitört...
4 éve sajnos pont nem nem lett egyenes hozadéka
ferninho írta:Messi ölébe odahullott egy VB döntő, ezen nincs mit szépíteni...
tényleg ha hátára vette volna a csapatot legalább egyszer is úgy igazán a kieséses szakaszban és elpakolt volna 1-2 gólt, erre ugyanúgy sétálgat, mint eddig... és mindig ő futja a legkevesebbet az egész mezőnyből a kapusokat leszámítva...
és tényleg lehetett volna azt látni, hogy ő ezt mennyire akarja... és isten igazából tojja le az egészet magasról, bár néha eszébe jut, hogy ez egy VB és akkor tényleg megpróbálja megcsinálni a dolgokat, de az ilyeneket 1 kezemen meg tudom számolni az ilyet meccsenként...
Ezt egy kicsit szétszedtem, mert első felével egyetértek, de az tény, hogy a kedvező sorsolás, a szerencse, az ellenfelek ultradefenzív hozzáállása és így a védelmen lévő minimális nyomás után - azaz mindazon tényezők közül, ami kizárólag az argókon múlott - Messi tett legtöbbet hozzá ahhoz, hogy az argentinok eljussanak a döntőbe. Ettől még tény, hogy a játéka max. közepes.
A második felével viszont nem értek egyet. Szerintem próbálkozik, és kizártnak tartom, hogy ne motiválja a VB. Ez az egyetlen dolog, ami hiányzik neki, ezzel csesztetik otthon, ezt róják fel neki, ez tudná vitathatatlanul CR-felé emelni. Elég megnézni egy gólörömnél milyen feszültség szakad fel benne! Az, hogy nem fut, az szerintem inkább úgy igaz, hogy nem bír futni, mert fizikálisan a béka segge alatt van (most itt lehetne érveket hozni, hakni-alapozás, gyenge kezű vezetőedzők, erőnléti edzők elküldése - lásd meccsközbeni hányások...). Félreértés ne essék, ez is az ő hibája, és ez nem mentség a mutatott játékára, de azért mert nincsenek olyan drámai hisztijei, mint mondjuk CR-nek, attól még akar és a saját -sokszor lassan sportemberhez méltatlan - fizikai korlátai között küzd.