messideco írta:Rinku:
elég érdekes filmekről írtál. Van imdb-s listád esetleg, vagy ide is beírhatod a kedvencnek tartott filmjeidet

Nos, van néhány film a tarsolyban, igyekszek a ismeretlen jobbakra ráakadni.

Viszont imdb-s listám nem nagyon van, inkább írnék még néhányat, amit szeretek, hátha találtok közöttük érdekeset.
A pankrátor - The Wrestler (2008)
Micky Rourke a főszerepben. Egy kiégett pankrátorról (de lehetne a metaforája bármilyen más nagymenőről, akit az idő elkoptatott) szól, akinek már sz.r a térde, ízületei, szíve kikészült a sok tuning anyagtól, vállalja még a meccseket, de nem bírja már. Család mögötte semmi, van egy lánya, de sosem foglalkozott vele, jóformán nem is ismeri, tehát ez az abszolút nagymenő, aki miután parkolópályára került, nem marad neki semmi, csak a nagy üresség. Alig bír melót találni, az egykoron dicsőített sztár most egy csemegepultban árul szalámit öreg nyanyáknak. Remek film, nagyon ajánlom, igazán elgondolkodtató. Dráma, de nem ez a meghökkentő, felkavaró, mint a Rekviem, ez egy hümmögő, "naigen..." film, 2008/2009-s Velencei Filmfesztivál legrangosabb díját nyerte el, meleg szívvel ajánlom.

Pont tegnap néztem meg újra, baromi jó film.
A leggyorsabb Indian - The World's Fastest Indian (2005)
Sir 'Tony Hopkins a főszerepben. Burt Monro, motor- és sebességőrült Új-Zealandról, akinek minden vágya, hogy az 1920'-s Indian márkájú versenymotorával a kategóriájában új csúcsot állítson fel sebességben, gyerekkorától ezt tervezi és most öreg fejjel nekiindul az USA-nak. (Van egy kiszáradt tómeder, ahol minden évben versenyeket tartanak.) Nagyon kedves, aranyos film, nekem nagyon tetszett, a világ egyik legjobb "délután beülök filmet nézni"-filmje, tök hihetetlen volt úgy látni Anthony Hopkinst, hogy nem egy vérengző vadállat, hanem egy jópofa öreg fickó.

Imádom ezt is, rongyosra néztem már, de nagyon kevesen ismerik.

/Igaz történet./
Pénzcsináló - Moneyball (2011)
Bár baseballos film - szerintem az egész "sport" egy bagatell vicc -, meglepően jó.

Sőt! Egészen kiváló.

Brad Pit a főszerepben, 2002-ben járunk, az Oakland Athletics kiesik a rájátszásból és a legjobb játékosaik nagyobb klubokhoz eligazolnak - mint ahogy anno a Depor is széthullott szintén a 2000'-s évek elején -, és egy fiatal közgazdász, statisztikus srác (Jonah Hill) segítségével pusztán a statisztikák alapján újjáépítik az Oaklandet, csupa leszerepelt vagy lenézett játékosból.

(És bejön, persze, miért Moneyball a neve.

) Mintha a Barca Mathieu-kel meg Bojan Krikicsekkel rakná tele a csapatát...

Szintén nagy kedvenc a film, ajánlom.
Zombieland (2009)
Na, aki ezt nem ismeri, az menten szégyellje el magát!

Bár vannak akik nem, megemlíteni nem árt.

A legjobb zombis film, horror-vígjáték, Woody Harrelson egy állat...
https://www.youtube.com/watch?v=u4C7j5oEgPg" target="_blank
Ez az intorja, akit ez nem győz meg, azt én sem tudom.
Hirtelen más nem jut eszembe, jó szórakozást, bármelyikhez.