2014.06.24. 08:37:06
ANnak kicsit örülök, hogy kiestek a spanyolok, így nem kell annyi szünetet adni a spanyol játékosainknak, és idejében be tudnak kapcsolódni a felkészülésbe, ami most hogy új edző, új felállás (?), új stratégia (?) lesz nem lenne elhanyagolható. Nyilván nem kapcsolódnak be július közepén, de nem is akkor jönnek haza Brazíliából.
Kicsit érthetelen továbbra is számomra a védőkérdésben való töketlenkedésünk. Mi vagyunk a Barcelona, az elmúlt időszak legsikeresebb klubja. Igaz kevés a top védő, de aki jönne, az szinte tuti kezdő lesz a védőhiány miatt, tehát attól sem kell tartania a játékosnak, hogy 3.-4. számú védő lesz és alig játszik. Magyarul a védelem vezére lehetne egy topcsapatban akár hosszú évekre is, és kupákért harcolhatna. A vezetőséget ismerve nem is aprópénzt keresne... ezért nem értem, hogy 3-4 év alatt hogy nem sikerült 1 darab középső védőt venni, és idén is év közben hogy nem tudtak lezsírozni valakit. Egy klasszis kell, mellé meg jöhetne egy olyan, akinek még van néhány jó éve, és rutinja. Alves helyett sem hiszem, hogy ne lehetne nézni valakit.
Középen meg ha megy Xavi, ami esélyes, akkor csak kell venni valakit, mert szerintem kevés lesz a Rakitic, Rafinha, Iniesta, Busi, Sergi, Masc/Song hatos fogat.
A csatárjáték érdekes lesz. Kíváncsi vagyok mi L.E. elképzelése itt a felállásról. Nyilván nézi ő is a vb-t, láthatja, hogy Neymar és Alexis is szárnyalnak a széleken. Remélem utóbbit nem adják el. Kíváncsi vagyok hol lesz Messi helye? Jön e klasszikus ék, ha igen kezdőbe, vagy csak cserének? Szerény véleményem szerint azon túl, hogy Messit rá kéne venni, hogy szaporázza lépteit, egy sok helycserés, sok mozgásos támadóalakzatot építenék ki ebből a 3-asból. Szerintem működne, mert mind a 3 játékos több poszton is jól szuperál. Deu lehetne csere, míg Pedro és Tello felőlem mehetne is, vagy legalább az egyikük, és jöhetne helyette egy klasszikus csatár a cserepadra, hogy ha helyzet van, akkor taktikailag váltani tudjunk. Pedro/Tello eladásának árából jöhetne.
Örülnék én is Suareznek, de nem ér annyit, mint amennyit rá kéne fizetni, ráadásul úgy, hogy Alexist apróért számítanánk be. Bár mondjuk ha a Pool beérné egy Alexis - Tello/Pedro duóval, esteleg egy kis pénzzel, akkor mehetne a biznisz...