2014.06.19. 00:22:33
Újabb csapások a mai napra.
Spanyolország csúfos vereségével egyértelműen vége a Pep-féle korszaknak. A Barca, a Pep-féle Bayern csúfos vereségei és most a Spanyol válogatott is. A "zászlóshajók" elsüllyedtek.
Ezekből kellene konklúziót levonni és úgy igazolni. Rakitic ilyen szempontból jó is lehet. Viszont az nagy kár, hogy 24 milliót elhajítottunk kapusokra, amikor az egyiket "ingyen" is meg lehetett volna oldani (Ochoa, Caballero vagy akár Masip).
Mi lenne a tanulság? Egy ütköző ember kell a középpályára, illetve gyorsabban kell járatni a labdát, építkezni.
Nem kell taktikai változtatás, nem kell a 4-3-3-ról átállni, nem kell forradalom. Annyi kell, hogy kicsit át kell szabni a szerepeket. Én átállnék még a középcsatáros játékra is, de a gyors támadásépítéshez ez sem kell.
Én így képzelném valahogy el(zárójelben a cserék, értelemszerűen) : Ter Stegen (Bravo,Masip) - Piszczek/Alves(Montoya), Bartra(Piqué),?(?),Alba(Adriano)- Song(Mascherano),Busquets(Rakitic),Iniesta(Rafinha)- Messi(Deulofeu),Neymar(Sánchez),?(Bojan/Pedro)
Így tulajdonképpen a kapusposzt és a középpálya már meg van oldva, két középhátvéd és egy középcsatár kellene és csókolom. Egy középhátvéd viszont a kezdőbe, akiért biztos sokat kellene kiadni, illetve ugyancsak sokért egy középcsatár. Alves távozása esetén egy jobbhátvéd is - aki nem Cuadrado.
Viszont ha a távozókat is nézzük, akkor ennek a 3-4 plusz játékosnak nem szabadna pénzügyi gondot okoznia.
Ebben a szerkezetben Busquets és Raktic játszana Xavi szerepében, de több labdaszerző feladattal. Mögöttük pedig lenne egy igazi ütköző ember Song vagy Mascherano személyében, akiknek a romboló munkája kapna nagyobb hangsúlyt. Elöl Iniesta-nak (Rafinha) nem kellene teljesen középre húzódnia, maradhatna balra tolva, alapvetően nem sokat változna a feladata, kicsit jobban kivenné a részét a szervezésből, többet is lőhetne távolról.
Amennyiben nem akarunk 60 milliót kiadni egy tkp-ért, akkor ez lenne a legjobb megoldás. Jelenleg én erre szavaznék, hátvédsorunk is erősebb lenne - feltéve, ha nem Mathieu érkezik - és nem kellene Xavi-t pótolni.