palesz77 írta:A Touré témához csak annyit írnék, hogy tényleg kiváló játékos, és imádtam amikor itt volt, de nálunk sose tudott volna így kiteljesedni. A Citynél megkapta a szabadságot, láthatjuk mire képes. De nálunk sose játszhatna ennyire kötetlenül. Ibra se játszhatott, Cesc se játszhat, nem is nyújtottak/nyújtanak olyan szintet, mint amiért ide lettek hozva - bár mindegyikük másik poszton játszott/játszik a szezonjaik felében kis túlzással, úgyhogy így nehéz is lenne, na mindegy is, ez már más téma. De még Song is sokkal halványabb mint az Arsenalban volt, és nem azért, mert rossz playa lenne, hanem mert le van korlátozva. Úgyhogy aki azt várná, hogy Yaya megjönne, és lődözné a szabad gólokat, meg 35-ről bebombázná, és úgy játszana, mint a Cityben, az nagyot csalódna szerintem..
Ez kb. így van, de nem feltétlenül "bekorlátozásként" fogalamaznék. Akik idejöttek többnyire no.1-ok voltak voltak korábbi csapatukban, itt pedig szinte egy a sok közül. Ott kiemelkedtek, sokszor rájuk épült a csapat. És nem is biztos, hogy rosszabb teljesítményt nyújtanak, csak más a fokmérő és itt sokkal jobbnak kell lenni ahhoz, hogy látványosan nagyot alkossanak. De ez nemcsak nálunk van így. Jó példa a Real. Isco a Malagaban non plus ultra volt, most többnyire csere, a Soci-ban Illarramendi a legnagyobb sztárok közé tartozott, Madridban pedig jó ha minden második meccsen becserélik, pedig kb. ugyanaz a posztja, hogy Bale-t ne is említsem. Mondjuk neki változott a posztja, de a Spursben ott is a legnagyobb sztár lett volna.
Szóval ezzel jár, ha valaki egy kisebb csapatból egy sztáregyesületbe kerül.
palesz77 írta:Most lehet én vagyok a hülye, de ezt nem értem.. Most az lenne a taktikai váltás, hogy az egyik középpályásunk a 3-ból fizikailag kemény, robotolni is képes játékos lenne? Vagy úgy érted, hogy a mostani 3-on kívül az egyikük "becsatlakozna" a középpályára még, és akkor csak Messi-Neymar elől? Vagy tök máshogy gondoltad? Bocsi ha hülye kérdés, de nem jött ez most így hirtelen át..

A 3 kp-t Busin kívül értettem. Az a helyzet, hogy már nem működik az az agresszív letámadás, amivel korábban megfogtuk az ellenfeleket és Busquets-re nagyobb teher került. A szűrésen, labdaszerzésen kívűl már kompletten neki kell támadásokat megakasztani amire egyedül képtelen. Ezért is tudnak sokszor olyan könnyen átjátszani minket és egy Ini-Yaya(ha már felmerült)-Cesc középpályával sokkal ütőképesebb lehetne, a támadásokba pedig szintén be tudna segíteni, elől pedig Neymar Messivel párban.
Tehát Busi előtt lenne a 3 középpályás Yaya, amolyan b2b szerepkörben. Ezzel azonban talán annyi lenne a bibi, hogy a széleink védtelenebbek lennének.
Csak filozofálgattam, mert ha ilyen játékosokról cikkeznek valami hasonló szerepkört tudok elképzelni. Mert a mostani felállásba, taktikai rendszerbe sehogyse tudok elképzelni egy Pogbat, Vidalt vagy Yayat, hacsak nem Cesc/Xavi helyére szánnák, de ott nem tudom mennyire tudnák kamatoztatni az erényeiket.
Rafinhat pedig nem hiszem, hogy félteni kell a kevés játékperc miatt. Nagyon mobilis, Ini és Xavi/Cesc helyén is feltalálja magát, sőt LE nem egyszer szélsőként is játszatta. Ha játszatni akarja akkor fogja tudni.
A Cuadrado-Bale összehasonlítás pedig szerintem tökéletes. Egy az egyben ugyanaz a két szitu, attól eltekintve, hogy egyik bal, a másik jobb oldalon.
De amit még el tudok képzelni Zubiékról, hogy nem veszünk senkit szélre, azzal a jelmondattal, hogy az egyik jövőbeni kh tud szélen is játszani.