Game90 írta:
(Ja, jöhetnek a divat Arsenal-fanok.)
GT...
Arsenal 2013-2014!
PL: rögtön egy vereséggel kezdődött a szezon, de utána 9 meccsen nem kaptunk ki (8W, 1D), januárban pedig sikerült 3-4-5 ponttal vezetni a bajnokságot. De akkor megint megtört valami, sérülések, formahanyatlások, és szép lassan visszaestünk, március végén jött egy 4 meccses nyeretlenségi sorozat, aminek köszönhetően a 4. hely is veszélybe került, de szerencsére az utolsó meccseket magabiztosan behúztuk (miközben az Everton háromszor is botlott). Szerintem több is lehetett volna ebben a szezonban, a kiscsapatokat általában vertük (kivétel Aston Villa 1-3, West Brom 1-1, Stoke 0-1, Swansea 2-2), viszont a rangadókon gyengék voltunk, a ManCity, Liverpool, Chelsea, Everton négyes ellen csak 6 pontot szereztünk. Illetve ami még fájt, hogy a ManUnited ellen csak 1 pontot szereztünk. Lőttünk 68 gólt, ami szerintem kevés, kaptunk 41-et, amire azt mondom, hogy ok, annak függvényében, hogy ebből 17-et 3 meccsen nyeltünk be (szóval 35 meccsen csak 24 gólt kaptunk). Amúgy mióta van PL, a 4. helyezett csapat most szerezte a legtöbb pontot (79).
BL: Fener nem okozott túl sok gondot a selejtezőben, majd jött a halálcsoport, amiből végül sikerült a 2. helyen továbbjutni, de a Bayern ellen semmi esélyünk nem volt, teljesen más szint a két csapat (bár ha Özil belőtte volna a 11-est, akkor alakulhatott volna máshogy is a párharc).
Ligakupa: erről a sorozatról nem érdemes sokat beszélgetni, Chelsea ellen kiestünk, pont.
FA-Kupa: nem volt egyszerű, na. Tottenham, Coventry, Liverpool, Everton (szóval volt 3 nehéz ellenfelünk) pipa. Elődöntőben csak a 80. perc után sikerült egyenlítenünk a Wigan ellen, majd a 11-es párbajban Fabianki fogott kettőt és bejutottunk a döntőbe. Ahol nem kezdtünk jól, 8 perc után kettővel vezetett a Hull, de végül sikerült bedarálni őket a hosszabbításban. 9 év után végre egy kupa!
Szczesny: nem volt rossz szezonja, szerencsére kevesebb bakija volt, mint az elmúlt években. A bajnokságban 16 clean sheet-je volt, holtversenyben (Cech) neki volt a legtöbb. 7,5/10.
Fabianski: köszi az FA-Kupát! 6,5/10.
Sagna: még mindig az egyik legmegbízhatóbb RB, védekezésben elit és szerencsére a beadásokban is fejlődött. Hiba lenne őt elengedni, mert ezt a színvonalat még 2-3 évig lazán tudná hozni. 8/10.
Jenkinson: szerencsére viszonylag keveset játszott idén, neki azért sok az Arsenal, inkább egy kiscsapatban lenne a helye. 5,5/10.
Koscielny - Mertesacker: őket egybe veszem, hihetetlenül jó szezont hozott le a CB párosunk, szinte végig magas színvonalon játszottak. Nagyon összeszoktak, Wenger nem is szívesen bontotta meg ezt a kettőst, remélem évekig együtt fogják még tolni. 8,5/10.
Vermaelen: ha Kos és Merte egészséges volt, akkor esélye sem volt bekerülni a kezdőbe, 3. számú CB-nek rendben van, de nem lennék meglepődve, ha a VB után eladnánk. 6,5/10.
Gibbs: talán a mostani szezonja volt a legjobb idáig, kár, hogy nagyon sérülékeny. A támadásokat előszeretettel támogatja, viszont védekezésben sokszor képes hibákra. 7/10.
Monreal: támadásban közepes, védekezésben közepes, az átlagosnál jobb LB, de semmi több. 6/10.
Arteta: lassan eljár felette az idő, tavaly az egyik legfontosabb játékosunk volt, de idén már simán nélkülözhető volt. But hair still perfect. 6,5/10.
Kallström: elmondhatja magáról, hogy az Arsenal-ban is játszott. 5,5/10.
Flamini: ilyen Stoke-féle csapatok ellen tökéletes, küzd, hajt, biztatja a többieket, és ezekkel el is mondtam a pozitív tulajdonságait. Rengeteg sárga lapot kapott. 6/10.
Rosicky: imádom ezt az embert, rajta mindig lehetett látni, hogy meghalna ezért a csapatért. Ha beállt az utolsó 25-30 percre, akkor mindig fel tudta pörgetni a játékot. 7/10.
Cazorla: tavalyi szezonja sokkal jobban sikerült, idén sok átlagos meccse volt, amikor szinte észre sem lehetett venni, hogy a pályán van. Özil-lel mintha kioltanák egymást. 7,5/10.
Wilshere: most is sokat volt sérült, ezért nagyon ingadozó volt a formája. A megindulásait továbbra is imádom, de a key passokat rendre elrontja. Asszem Scholes mondta róla, hogy mintha az utóbbi 3 évben semmit sem fejlődött volna, szerintem igaza van. 6,5/10.
Özil: nagyon jól kezdte a szezont, sorra adta a gólpasszokat, mintha évek óta itt játszana. Decemberig szinte az összes meccset végig játszotta, nem csoda, hogy teljesen kipukkadt + jött a sérülése is. Az idei teljesítménye egyértelmű, hogy nem ért 50 milliót, remélem jövőre sokkal jobb lesz (amúgy neki nagyon kéne egy mozgékonyabb csatár előre). 7/10.
Ramsey: szerintem nem túlzok, ha azt írom, hogy ő volt a szezon legjobb játékosa. Elkéri a labdát, szervezi a játékot, kapu elé is oda ér, szerel, a csapat motorja, igazi b2b játékos. Csak kerüljék őt el a sérülések! 9/10.
Gnabry: az egyik legnagyobb tehetség, amikor pályára lépett, nem okozott csalódást, sőt. 6/10.
Bendtner: szerencsére jövőre már nem lesz a csapatnál. 5,5/10.
Sanogo: egyelőre fogalmam sincs, hogy milyen karriert fog befutni. Giroud-nál mozgékonyabb, de kapura ő is teljesen veszélytelen. 1 év kölcsön szerintem jót tenne neki. 5,5/10.
Oxlade-Chamberlain: sajnos ő is sokat volt sérült, átlagos szezonja volt, talán csak 1-2 kiemelkedőbb meccsére emlékszem. Remélem a VB-n sokat fog játszani és sikerül tapasztalatot szereznie. Amúgy lassan el kéne dönteni, hogy mi lesz az első számú posztja (RW? AM? CM?). 6/10.
Walcott: ismét le kell írnom, sajnos ő is sokat volt sérült. Amúgy úgy veszem észre, hogy évről-évre fejlődik, végén még játékos lesz belőle. Szerintem Özil első számú célpontja lesz jövőre. 7/10.
Podolski: védekezni nem tud, szegény Gibbs/Monreal szívott is miatta, de a kapu előtt a legveszélyesebb emberünk, a helyzeteit kíméletlenül bevágja. Jövőre is ilyen role player lesz, szóval nem tudom, hogy mennyire fog megelégedni ezzel a szerepkörrel, szerintem ha érkezik érte egy jó ajánlat, akkor elengedjük. 7/10.
Giroud: hiába lőtt 16 gólt a bajnokságban, a rangadókon teljesen veszélytelen volt. Statikus, indítani nem lehet őt, cselezni nem tud, a helyzeteit jobb %-kal is értékesíthetné. Decemberig ő is jól bírta, de mivel nem volt normális cseréje, elfáradt. A kihagyott helyzetei után folyton a fejét fogja/nézi az eget/gesztikulál/hisztizik, amitől hihetetlenül antipatikus. 7,5/10.
Wenger: Özil-t és Giroud-t addig erőltette, ameddig tudtak mozogni, rotálás nem nagyon volt, a 65. perc előtt nem sokszor cserélt, rangadókon pedig legtöbbször megbukott taktikailag. 7/10.
Nyár:
1. Fabianski: FA-Kupa döntő után mondta, hogy ez volt az utolsó meccse Arsenal-mezben.
2. Vermaelen: kezdő úgysem lesz, 3. számú CB-nek meg nem hiszem, hogy akar maradni, elég esélyes, hogy eladjuk őt, a Napoli érdeklődik iránta.
3. Sagna: igaz, hogy 31 éves, de pár szezon még bőven van benne, már csak presztízsből is hosszabbítanék vele, meg kell adni neki a heti 100k-s fizetést 3 évre.
4. Podolski: az ő helyzetei is bizonytalan, ha igazolunk egy szélsőt és érkezik érte egy jó ajánlat, akkor szerintem eladjuk.
5. Kallström, Bendtner: viszlát!
6. Gnabry, Sanogo: kölcsön.
7. Csere GK: Viviano tökéletes választás lenne, de ha nem élünk az opciójával, akkor egy tapasztalt PL kapust kéne szerződtetnünk Szczesny mögé.
8. Csere CB: Lescott-nak lejár a szerződése, ő jöhetne, több ötletem nincs. Ja, de, az álmom Lovren lenne.
9. RB: ha Sagna megy, akkor az Aurier/Coleman/Jung hármas egyik tagjának örülnék.
10. DM: Song/Schneiderlin/Bender/Javi Martinez.
11. Vela: 4 millióért muszáj visszavennünk, ennyiért ajándék a gyerek.
12. ST: remélem Giroud elé hozunk majd egy csatárt, Mandzukic/Benzema.