gránit írta:...
Nem értelek, mert nem fogalmazol érthetően. Ellent mondasz önmagadnak.
"Azt is leírtam, hogy a tiki-takát abban a formában, amelyben egykor játszottuk, már nem tudjuk játszani (éppen ezért nincs értelme erőltetni)."
"A rossz, begyepesedett beidegződések valóban korlátokat szabnak egy csapat játékának, de a játékosaink jelentős része nem tud teljesen mást játszani annál, amit tud, és amit tanult. Mindenkinek azt kell erőltetnie, amiben jó, és amit tud. "
Most akkor hogyan is?
Egyébként a védelem megerősítésének kérdésében egyetértünk, csak nem olvastad el rendesen amit írtam. Amit pedig főként megkérdőjelezel az is ebből fakad. Vagy abból, hogy nem érted.
Nem azt írtam, hogy hagyjunk fel a rövid passzos, tiki-taka (szerű) játékkal, hanem, hogy:
"Igenis kell lennie egy B-taktikának, amit az olyan csapatok ellen használunk, akik képesek lennének minket a legjobb formánkban is leradírozni. Kell egy olyan taktika, amivel meglepjük az ellenfelet."
Nem ugyanarról beszélünk.
Az pedig, hogy ebben az idényben nem a tiki-taka volt a barca játéka az egyszerűen nem igaz. Attól, hogy sok a hiba meg lassú a játék, attól a stílus még ugyanaz (akar lenni). Szóval mielőtt fogod a fejed az előtt olvass.