Neymar

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
shutterisland
Director del Fútbol

2014.06.03. 21:37:39

pelé 77 góllal a legeredményesebb gólvágó a válogatottban, neymarnak 22 évesen van már a maival együtt elvileg 31. =D>
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.06.02. 08:54:17

NAgyon szép. És látható, ohgy DAvid Luizzal sincs semmi gond. Kinek nem gurul el néha a gyógyszere a pályán? AZért közel sincs Pepe szinten.

Drukkolok Neynek és a válogatottnak , hogy húzzák be a VB-t.
Kép
ferninho
Madridista

2014.05.31. 14:12:57

madridista
Capon
Llegenda del Barça

2014.05.18. 18:24:20

Kb. azt a teljesítményt hozta amit várhattunk tőle.
Az én elvárásaimnak körülbelül megfelelt. Játékban kb. azt a szintet hozta amit vártam, mondjuk egy kicsit több varázslatra számítottam tőle, több sikeres és látványosabb cselre, de játékban kb. annyit adott a csapatnak amennyire számítottam. Szóval nem csalódtam benne.
Ha szezon elején tippeltem kellet volna hány gólt és gólpasszt várok tőle, akkor körülbelül ezt a 10-15 körüli számot mondtam volna amit el is ért.
Sajnos az Alexis-Pedro kettőst többször láttuk egyszerre a pályán mint azt szerettük volna, a sérülései nem jöttek jókor, bár abszolút várhatóak voltak, főleg ahogy az első pertől kezdve faragták.
A színészkedést viszont túlzásba viszi, egy sima akasztás után is tripla szaltót nyom a levegőben kb. és már a bírok sem fújnak sokszor még akkor sem mikor kellene, a felesleges sárga lap gyűjtést viszont szerencsére abbahagyta a szezon második felére.
Következő szezonban több önbizalmat és bár hülyén hangzik de egy kicsit több önzést szeretnék látni a játékában.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Chino
Llegenda del Barça

2014.05.18. 17:40:14

palesz77 írta:
Na de a számadatok mellett egy kis saját vélemény. Én az őszi teljesítményénél visszafogottabb szezonra számítottam tőle első évében. Kellemes csalódás volt nekem, nem hittem, hogy rögtön ilyen szintet fog tudni hozni. A tavaszi produkciója persze már más tészta, arra nem lehet túl büszke ő sem, de még úgy is a jobbak között volt, hogy a rangadókon rendre a jobboson játszott, hosszú ideig sérült is volt, és egy olyan csapatban kellett volna újra játékba rázódnia, amelyik alig akart játszani konkrétan. Ettől még persze hozhatott volna jobb szintet is a tavaszi meccseken, de első évében nem vártam én el tőle, hogy ő legyen a fő húzóember, még ha ennyibe került is. Szóval összességében jobb volt mint amire számítottam, remélem jövőre még többet fog fejlődni, és még hasznosabb tagja lesz a csapatnak.

DE! A helyzetkihasználásán bőven van még mit csiszolni. Ha a tiszta ziccerei felét belövi lehetett volna majdnem 30 gólja. Úgyhogy ebben remélem idővel fejlődni fog, külön edzővel gyakorolnia kéne ezeket a szitukat, vagy én nem tudom mit kéne tenni. De ennél hatékonyabbnak kell lennie a kapu előtt! Pluszban egy kis tömeg is elférne rá, de nehogy túlzásba vigyük, mert még Messin is észrevehetőek a lassulás jelei emiatt. Most néztem az Atletico elleni meccs előtt még 07/08-as összefoglalót róla, meg 08/09-eset is. Sokkal robbanékonyabb és fürgébb volt mint manapság. Persze ő még így is képes rendre megverni és lefutni a védőit - már ha úgy tartja kedve -, de ha Neymarnak ezt a könnyed, laza mozgását "megtörnénk" a túlzott izomtömeggel, akkor az végzetes lenne számára szerintem. Úgyhogy ezzel csak okosan. De valamennyi plusz kiló tényleg kéne rá, mert nincs védő a ligában kb aki ne tudná odébb tenni könnyedén. Remélem az orvosi stábnak - már ha ők felelnek ezekért a dolgokért - sikerül majd ezt kiviteleznie.

Na de egy szó mint száz, a helyzetkihasználásán kívül elégedett vagyok vele, mezőnyben rendre jól teljesített, a pályán beállt a sorba, nem nagyképűsködött. Én egyértelműen pozitívnak ítélem meg az első szezonját, és végre úgy tűnik, hogy Ronnie után újra igazi balszélsőt sikerült igazolnunk. Csak így tovább Neymar! :wink:

Szerintem nagyon jól összefoglaltad. Nekem is hasonló a véleményem. Sajnos a két huzamosabb ideig tartó sérülése rányomta a bélyegét a szezonjára is. Ami viszont szerintem Tatanak nagy érdeme, hogy sikerült okosan beilleszteni a csapatba.

A kiemelt résszel kapcsolatban igazad van, viszont sajnos ez elmondható az egész csapatról, és ami a legszomorúbb Messiről is. Számos pontot veszítettünk így és a Bl kudarcunk is nagyban köszönhető ennek.
De ez valamilyen szinten "köszönhető" még a fiatalságának és a komoly szinten való rutintalanságának is, nomeg ott volt az a balhé az igazolással, amitől ilyen fiatalon, tapasztalatlanul nem biztos hogy függetleníteni tudja magát. Remélem a jövőben ez változni fog. De legalább költözött kicsit több kreativitás és szín is a játékba, ami szerencsére nem felesleges driblizésekben csúcsosodott ki.
Szóval hajrá, csak így tovább, jövőre remélem egy sérülésmentes szezont futhat, ilyen balhék nélkül amik idén érték és megmutathatja mit is tud igazán.
Forca Barca!!!!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.05.18. 16:35:27

Egy kis szezonzáró statisztika:

2.830 percet játszott idén, és ez alatt 11 gólpasszt adott - transfermarkt szerint 15-öt, úgyhogy akkor gondolom 4db 11-est róla harcoltunk ki -, és 15 gólt szerzett, ez azt jelenti, hogy 109 percenként szerzett átlagosan egy gólpontot - összes gólja és gólpassza. Ami így az tavaszi sérülések és csapatszintű összeomlás tudatában nem is rossz, főleg hogy ez az első szezonja. Ami igazán durva, az az őszi mutatója. A sérüléséig 1813 percet játszott, 10 gólpassza és 11 gólja volt. Ez 86 percenkénti gólpontot jelent, ami azért eléggé szép teljesítmény.. Persze ebből következik, hogy a tavaszi meg elég kaksi volt.. :D

Na de a számadatok mellett egy kis saját vélemény. Én az őszi teljesítményénél visszafogottabb szezonra számítottam tőle első évében. Kellemes csalódás volt nekem, nem hittem, hogy rögtön ilyen szintet fog tudni hozni. A tavaszi produkciója persze már más tészta, arra nem lehet túl büszke ő sem, de még úgy is a jobbak között volt, hogy a rangadókon rendre a jobboson játszott, hosszú ideig sérült is volt, és egy olyan csapatban kellett volna újra játékba rázódnia, amelyik alig akart játszani konkrétan. Ettől még persze hozhatott volna jobb szintet is a tavaszi meccseken, de első évében nem vártam én el tőle, hogy ő legyen a fő húzóember, még ha ennyibe került is. Szóval összességében jobb volt mint amire számítottam, remélem jövőre még többet fog fejlődni, és még hasznosabb tagja lesz a csapatnak.

DE! A helyzetkihasználásán bőven van még mit csiszolni. Ha a tiszta ziccerei felét belövi lehetett volna majdnem 30 gólja. Úgyhogy ebben remélem idővel fejlődni fog, külön edzővel gyakorolnia kéne ezeket a szitukat, vagy én nem tudom mit kéne tenni. De ennél hatékonyabbnak kell lennie a kapu előtt! Pluszban egy kis tömeg is elférne rá, de nehogy túlzásba vigyük, mert még Messin is észrevehetőek a lassulás jelei emiatt. Most néztem az Atletico elleni meccs előtt még 07/08-as összefoglalót róla, meg 08/09-eset is. Sokkal robbanékonyabb és fürgébb volt mint manapság. Persze ő még így is képes rendre megverni és lefutni a védőit - már ha úgy tartja kedve -, de ha Neymarnak ezt a könnyed, laza mozgását "megtörnénk" a túlzott izomtömeggel, akkor az végzetes lenne számára szerintem. Úgyhogy ezzel csak okosan. De valamennyi plusz kiló tényleg kéne rá, mert nincs védő a ligában kb aki ne tudná odébb tenni könnyedén. Remélem az orvosi stábnak - már ha ők felelnek ezekért a dolgokért - sikerül majd ezt kiviteleznie.

Na de egy szó mint száz, a helyzetkihasználásán kívül elégedett vagyok vele, mezőnyben rendre jól teljesített, a pályán beállt a sorba, nem nagyképűsködött. Én egyértelműen pozitívnak ítélem meg az első szezonját, és végre úgy tűnik, hogy Ronnie után újra igazi balszélsőt sikerült igazolnunk. Csak így tovább Neymar! :wink:
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.05.16. 12:11:14

Neymar ma már a csapattal együtt edzett. Még épp időben. :D

Kezdődhet a tánc. =P~
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
hank1ee
Director del Fútbol

2014.05.16. 11:22:36

Leon írta:“Nem csak, hogy azt szeretném, hogy játsszon, hanem azt is, hogy a Barca bajnok legyen. Ha így lesz, jobb hangulatban, magabiztosabban készülhet a vb-re, amivel az egész brazil együttes jól járhat, arról nem is beszélve, hogy az sem mindegy, milyen formában érkezik meg hozzánk."
Nagyon bírom az öreget, a kétezerkettes brazil válogatott pedig örök kedvencem marad, a történelem legjobb válogatottja. Teljesülni fog a kívánsága, legalábbis az utóbbi! 8)
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Leon
Director del Fútbol

2014.05.16. 11:11:02

FRISS HÍR:

Neymar először edzett azóta, hogy lábfejsérülést szenvedett a szezon hajrájában, de egyelőre csak a társaktól külön tréningezett, erősen kérdéses, hogy pályára léphet-e a szombat kora esti, Atlético elleni spanyol "bajnoki döntőben", amelyet a Nou Campban rendeznek.

A brazil szövetségi kapitány Luiz Felipe Scolari egyébként kategorikusan cáfolta, hogy azt kérte volna a Barcelonától, hogy pihentessék Neymart, és ne küldjék pályára a La Liga utolsó fordulójában.

“Nem csak, hogy azt szeretném, hogy játsszon, hanem azt is, hogy a Barca bajnok legyen. Ha így lesz, jobb hangulatban, magabiztosabban készülhet a vb-re, amivel az egész brazil együttes jól járhat, arról nem is beszélve, hogy az sem mindegy, milyen formában érkezik meg hozzánk."
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.05.14. 19:37:15

MichaaBee írta: Ami a játékának fontosságát illeti, szerintem elég ha annyit írok, hogy idén 4 meccsen 2 gólt lőttünk az Atléticónak, ezeken a meccseken pedig Neymarnak épp 2 találata van. Nem feltétlenül kell kezdenie, de ha ég a ház, akkor már az 55. perc környékén küldeni kell befele.
5 meccsen lőttünk nekik 2t, de amúgy egyet értek veled. Padra leültetném, és ha ég a ház, meg ő is azt mondja, hogy tudja vállalni akkor beküldeném a 2. félidőben.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2014.05.14. 18:30:37

Én nem értem, mi ez a nagy felhajtás/felháborodás... Teljesen érthető, hogy a brazil szövetség azt kéri, amit, józan paraszti ésszel belátható ugyanis, hogy nekik ez az érdekük és ők sem szeretetszolgálat, hogy ne lépjenek fel az érdekeikért. Ugyanakkor semmilyen ütőkártya nincs a kezükben, majd Neymar aktuális egészségi állapota, akarata és nem utolsósorban a klub hozzáállása alapján elválik, hogy kell-e eröltetni a játékát. A brazil szövetség se csúnya, gonosz akármi, nem kell lehordani őket. A Barca is szokta kérni, hogy ne kelljen egy játékosnak a válogatottal utaznia, aztán a válogatott eldönti, hogy jópofizik-e. Most ugyanez van fordítva, semmi extra. :wink:

Ami a játékának fontosságát illeti, szerintem elég ha annyit írok, hogy idén 4 meccsen 2 gólt lőttünk az Atléticónak, ezeken a meccseken pedig Neymarnak épp 2 találata van. Nem feltétlenül kell kezdenie, de ha ég a ház, akkor már az 55. perc környékén küldeni kell befele.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.05.14. 18:22:37

Ha netán hivatalos FIFA-játéknapra esne egy Barcelona meccs, akkor megérteném, hogy nem akarják a brazilok, hogy játsszon. De még a Barcelona alkalmazásában áll, nincs vége a szezonnak, ezért el kell fogadniuk, hogy még a klubcsapatára koncentrál. Érthető, hogy aggódnak, de nem kérhetik, hogy ne játsszon!
Kép
Kép
Kép
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.05.14. 18:06:24

A brazil szövetség milyen alapon kéri a Barcát? Hány játékosunk sérült meg válogatott barátságos (!!) meccseken az utóbbi időben.... Akkor ők miért nem segítettek nekünk?
Ha Neymar egészséges, játsszon. Akár 20 percet is, az is vmi, lehet ott dől el a dolog.
Chino
Llegenda del Barça

2014.05.14. 17:05:24

VDB is pofázott az EB előtt a Realnál és nálunk is. A brazilokat annyiból megértem, hogy ez a VB nekik presztízs és iszonyatosan fontos, nem akarják elveszíteni a legjobbjukat. Nyilvánvergődnek, de ezt úgyis a klub dönti el, szóval nem kell itt nagy felhajtást rendezni. Ez vica-versa működik. Azon csodálkoztam volna, ha nem jönnek ezek a hangok.
Forca Barca!!!!
etooka9
Capitá del Barça

2014.05.14. 16:41:13

A brazil szovetseg nem ertem, minek szol bele a klub ugyeibe. Ha Neymar 100%-os lesz, akkor mindenfelekeppen jatszatnam, akar cserekent is. Lehet, hogy pont o jelentene azt a kulonbseget, amire szuksegunk lesz.

Paulo Bento elmondta, hogy nem kerte a realtol Ronaldo pihenteteset a bl dontoben sem, mivel ugy gondolja, hogy nem szolhat bele ilyen dolgokba. Jol gondolja.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.05.14. 16:37:48

Sanama írta:Nála ez a Tata gyűlölet elég erősen jelen van, akár a Tata topikban is meg lehet nézni, csak szidja... Mindenért ő a hibás, lassan már VV szalagszakadásáért is ő lesz a hunyó.
miért, dícsérnem kellene? értem én h személyeskedni király dolog, de ha leírod nekem h miért ne szidjam akkor megértem.. 5x találkozott ua. a csapattal idén, egyszer sem tudtunk föléjük nőni. 5x! bőven lett volna ideje a bl-re is kitalálni nem tudott.

amugy továbbra is tartom h egy tutyimutyi alak. xavi, tello, simán leugatta, semmi következménye nem lett.

most őszintén. szted ha neymar 100as lenne és leszólnának neki, hogy hagyd ki, nehogy lesérüljön megint, akkor mit csinálna? mindketten tudjuk a választ :D

(más különben ha annyira utálnám a palit, nem irtam volna le X nappal ezelőtt, hogy sokkal inkább ő mint LE)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2014.05.14. 16:55:57-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2014.05.14. 16:18:04

Chino írta:
visca el barca írta:ezért is nulla edző martino. egy tökös fazon simán beteszi a kezdőbe (ha tényleg 100%-os) és magasról tesz a vb-re...
Ezt nem hiszem el. #-o Már ezért is Tata-t hibáztatni, főleg, hogy "ezért is nulla edző". Ha egy játékos nem egészséges, nem is nagyon edzett, hetek óta a pálya közelébe sem volt és az edző töketlen, hogy nem teszi be.
lehet szubjektív egy vélemény, de ebből már lassan a gyűlölet sugárzik. Akkor Simeone is töketlen, mert a nem 100%-os Costat és Turant (akik egyértelműen a legfontosabb játékosai) nem tette be a BL visszavágón, aminek nem kis tétje volt és nem lefutott meccs volt.
Nem személyeskedés, de szerintem az ilyen véleményeket tartsd meg magadnak.
Hagyjad szerintem. Nála ez a Tata gyűlölet elég erősen jelen van, akár a Tata topikban is meg lehet nézni, csak szidja... Mindenért ő a hibás, lassan már VV szalagszakadásáért is ő lesz a hunyó.
Chino
Llegenda del Barça

2014.05.14. 15:56:53

visca el barca írta:ezért is nulla edző martino. egy tökös fazon simán beteszi a kezdőbe (ha tényleg 100%-os) és magasról tesz a vb-re...
Ezt nem hiszem el. #-o Már ezért is Tata-t hibáztatni, főleg, hogy "ezért is nulla edző". Ha egy játékos nem egészséges, nem is nagyon edzett, hetek óta a pálya közelébe sem volt és az edző töketlen, hogy nem teszi be.
lehet szubjektív egy vélemény, de ebből már lassan a gyűlölet sugárzik. Akkor Simeone is töketlen, mert a nem 100%-os Costat és Turant (akik egyértelműen a legfontosabb játékosai) nem tette be a BL visszavágón, aminek nem kis tétje volt és nem lefutott meccs volt.
Nem személyeskedés, de szerintem az ilyen véleményeket tartsd meg magadnak.
Forca Barca!!!!
Leon
Director del Fútbol

2014.05.14. 13:49:36

Nem tudom mi nem érthető azon,hogy NINCS 100%os állapotban!
Ronaldo is nagyon jól járt,hogy félsérülten felküldték a Valladolid ellen... :roll:
De egy közelebbi példa,nagyon megérte tavaly is Messit a pályára küldeni a PSG elleni visszavágón
,végül is csak bő félig évig voltak gondjai utána! =D>
Abszolút megértem a brazilokat,hogy féltik, a végén nem csak a vb-ről marad le de majd akár Messi esetét figyelembe véve akár ősszel is lesznek gondjai!Az nagyon hiányozna nekünk! #-o
Csak akkor éri meg betenni ha kifogástalan állapotban van,de én még pl azt sem hallottam,hogy edzene...
Sajnos el kell felejtünk a hétvégére! :cry:
Messi amúgy is szerződést hosszabbított,várhatóan megjön a kedve és eldönti az egész meccset mint ahogy korábban szokta! 8)
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Deus
Boixos Nois

2014.05.14. 13:37:26

Nah látom kapom itt a savat :lol:

Azt elfelejtettem odaírni, hogy nem lesz 100% -os állapotban. S szerintem mégis fel fogják küldeni a pályára. Az 1. -es pont továbbra is áll, nem akármilyen meccs lesz ez....
KépKép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.05.14. 12:13:14

ezért is nulla edző martino. egy tökös fazon simán beteszi a kezdőbe (ha tényleg 100%-os) és magasról tesz a vb-re...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2014.05.14. 12:01:39

Deus írta:Én nem játszatnám Neymart semmiképpen.

1. Meccshiány miatt bénázni fog összevissza. Fokozatosan kell visszatérnie, s nem egyből mélyvízbe dobni.
2. Ha lesérül megint, akkor hallgathatjuk a brazilokat egész VB alatt...

Úgyhogy, célszerű lenne a lelátóra ültetni az utolsó bajnokin.

Akkor hallgatjuk, kit érdekel? A Barcelona a munkáltatója, ő adja a fizetést, a válogatott tagság "csak" egy elismerés, hogy jól végzi a munkáját.
mvik
Jugador d'estrella

2014.05.14. 10:59:45

üdv. egyetértek azzal a véleménnyel h ha felépül és alkalmas a játékra akkor játsszon (legalább csereként), felőlem sírhatna a brazil szövetség (jó értem én őket h az egyik legjobbjuk), de könyörgöm ki adja neki azt a k... nagy fizetést a barca vagy a brazil szövetség, ha a barcának szüksége van rá mert egy trófea múlhat a játékán akkor igenis játsszon elvégre ezért vették meg és adják neki a nagy fizetést nem pedig azért h majd csak akkor játsszon amikor a drága brazil szövetség azt megengedi.
mvik
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.05.14. 10:14:45

Deus írta:Én nem játszatnám Neymart semmiképpen.

1. Meccshiány miatt bénázni fog összevissza. Fokozatosan kell visszatérnie, s nem egyből mélyvízbe dobni.

Azért ez elég erős. Én pl. mindenképpen játszatnám (legalább csereként, ha felépül).

1. Ez nem jelent semmit. A legjobbakra van szükségünk, ő közéjük tartozik. Aztán azt semmi sem garantálja, hogy rosszul játszana. Ezt nem tudom miért gondolod. De ha ez is történne, akkor sem vagyunk semmivel sem hátrébb, mert Pedro még így is olyan messze van tőle, mint Makó Jeruzsálemtől... Aki mellékesen minden lehetséges balfékeskedést elkövet, amit lehet.
2. Ez megint hülyeség. Akkor ne játsszon Messi, ne játsszon senki, aki megy a vb-re! Nyilván nem ez fog történni. Itt aligha fog bárki is a vb-re gondolni ezen a meccsen. Szükség van rá, ha kell, akkor legyen ott a pályán. Ez meg a ne sérüljön meg szöveg... inkább nem kommentálom. Ha jól emlékszem egyik válogatott se kért sosem bocsánatot, ha vmelyik játékosunk egy tét nélküli meccsen (de téttel bíró meccsen is) lesérült volna...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Deus
Boixos Nois

2014.05.14. 09:26:34

Én nem játszatnám Neymart semmiképpen.

KépKép
Válasz küldése