Ez a tiki-taki kiismerése már hatalmas közhely, és ezzel együtt a valóságtartalma nem sok (mondjuk már ettől a névtől is kiakadok) Semmi nincs kiismerve, ezt a kispasszos gyors stílust, ha úgy művelnék mint 2-3-4 éve csinálhatnának ellene akármit. És nagyon sokszor nem is ezt erőltetik, csak az ilyen csapatok ellen rohadt nehéz játszani. Ott van a Real. Szintén hasonlóan szenvednek a betömörülő csapatok ellen. Talán jobban is mint mi.
Folyamatosan megy itt a sírás, hogy nem lövünk távolról. Igenis lövünk, csak éppen távoli lövésekkel legalább olyan nehéz áttörni azt a falat, mint a védők mögé betett labdákkal. Ismét csak a Realra tudnék hivatkozni. Ott van Bale és Cr is. Mindkettő leginkább a távoli lövéseiről híres. (bár utóbbi mostanában szereti a lelátót) Próbálkoznak, de egyszerűen nem képesek átlőni a védelmet, mert blokkolnak minden értelmes lövést. Tegnap is, volt egy öt perces intervallum, amikor háromszor-négyszer próbáltunk távolról lőni, de ami veszélyes lett volna kijött a védelemről.
És folyamatosan savazva van Alves, hogy minid ívelget, méghozzá iszonyatosan gyatrán (amivel teljes mértékben egyet kell értenem), nem ebben a szezonban kezdte el. Pep alatt is csinálta, Tito regnalásá alatt dettó. Az az igazság, hogy Alves, Xavi, akik nélkülözhetetlen fogaskerekek voltak, már egyszerűen nem alkalmasak egy Barca kezdőbe. Most csak azért kettőjüket mondom, mert ők nem a formájuk miatt ennyire gyengék, mint Pedro, Messi vagy Piqué. Danit rossz volt nézni tegnap, hogy simán lefutották a támadók, pedig semmi előnyük sem volt. Ilyen mikor fordult korábban elő? Xavi pedig már nem is próbál olyan passzokat, amikből akármilyen veszély lehet. Emellett nemcsak fizikailag, hanem fejben is lassabb. Egyszerűen eljárt fölöttük az idő.
Pedro esete például más. Ő hatalmas talány. Semmi nem indokolja ezt a hatalmas visszaesést. Az életkora nem lehet. Azt nem lehet a tiki-taka (

) gyengeségére fogni, hogy képtelen megverni egy védőt, 12 méterről eltalálni a kaput, normálisan meghúzni a szélen. Ezt nem tudom képességbeli hibára sem fogni, mert igaz, hogy sosem volt egy nagyon technikás játékos, de ezeket azért nagy százalékban sikeresen hajtotta végre.
Messiről most nem írnék ez már csontig le lett rágva, bár tegnap azért látni lehetett olyan megmozdulásokat amik a régi Messire emlékeztettek.
Piquéről én azt mondanám, hogy inkább nyújt rapszodikus teljesítményt, mint rosszat. Amíg le nem sérült például kifejezetten jól játszott, olykor viszont voltak olyan hibái amiért megye III-ban is seggberúgják az embert.
Nem akarok kielemezni minden játékost, ezzel csak arra akarok célozni, hogy nem kell a fél csapatot lecserélni, csak vérfrissítésre van szükség, mert én nem a motiválatlanságot tartom a legfőbb problémának, hanem azt, hogy a csapat már iszonyatosan fásult. Én azt érzem, hogy kimennek a pályára és nem belesz...nak az egészbe, nem mindegy nekik hogy vesztenek vagy nyernek, de mikor folyamatosan ugyanazokkal ugyanazt csinálják a koncentráció is csökken, ami egyenes út az elkerülhető hibák vagy a kapu előtti pontatlanság felé. Tegnap is eldőlhetett volna a meccs a félidőben kis túlzással, de mindig hibádzott valami apróság.