2014.05.13. 14:23:43
Egyre kíváncsibb vagyok az igazolásainkra. Összegezve az eddigieket.
JELEN PILLANATBAN ami 100%: Puyol és Valdes távozik. Valdes helyére Ter Stegen érkezik a kezdőbe.
Ami VALÓSZÍNŰ:
Tata távozik és a helyére érkezik Luis Enrique.
Pinto távozik a helyére majd jön valaki, alternatívákról még nem nagyon írnak. Csak ötletelés van. Oier is távozik, kérdés, hogy akarunk-e három kapust a felnőtt keretbe, vagy elég-e kettő és ha nagyon nagy a gáz, akkor jön valaki a B-ből. SZERINTEM felesleges három kapus. Először is nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy mindkét kapusunk megsérül. Ebben az esetben pedig jobb lenne egy B-ben folyamatosan védő kapust betenni a kezdőbe, mint egy olyat, aki a szezonban még 1 percet sem védett.
A visszavonuló Puyol helyére a kezdőbe igazolunk egy klasszis középhátvédet, Piqué mellé. Luiz tűnik most a legesélyesebbnek. Annyiban jó lenne, hogy vész esetén vkp-t is tud játszani, de én (VÉLEMÉNY) tartanék kicsit attól, hogy nem lesz képes sem ő sem Piqué felvenni az irányító szerepet, így összehangoltan védekezni, tolódni. Ami baj. Akkor már inkább legyen Piqué helyén Bartra, aki fejben jóval erősebb a kevesebb meccsrutin ellenére. Mascherano távozik, a helyére pedig igazolunk egy fiatalabb hátvédet. Nevek röpködnek, de nem lehet megmondani most még, hogy ki igazából a favorit.
A szélső védőknél egyedül Alves jövője a kérdéses, ha ő megy, akkor valaki biztos érkezik erre a posztra, a kérdés, hogy Montoya elé, vagy mögé. Erről egyelőre semmit sem tudni. Adriano pletykaként merült csak fel, hogy távozik, remélem, hogy nem okozunk magunknak plusz gondot az ő eladásával.
A középpályán egyedül Iniesta és Busquets helye biztos. A többiek közül bárki távozhat. Sokat erről még nem lehet tudni. Fabregás-ról esik a legtöbb szó, ami a korát tekintve nem csoda (Xavi-val ellentétben). Nyilván ha nem töltelék ember (Dos Santos) távozik, akkor a helyére jön is valaki. Valószínűsíthető Rafinha visszatérése, Roberto kárára.
Elöl Tello szinte biztos távozik, ahogy a Sánchez - Pedro duó egyike is. Kérdés, hogy ki jön a helyükre. Nevek vannak csak, biztosat nem lehet mondani. Nyilván az olyan töltelékektől is szabadulna a klub, mint Afellay vagy Cuenca, kérdés, hogy lesz-e aki elviszi őket. Deulofeu-val is kérdés, hogy mi lesz, Bojan valószínűleg nem kap még egy esélyt (helyesen).
Kérdőjelek tehát vannak, vélemények nyilván szurkolónként változnak. Én is sokszor leírtam, hogy kiket küldenék le, kik közül válogatnék, stb. Végül úgysem mi döntünk.