Bajnoki Mérkőzések 22-23

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
barcafacan
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 341
Csatlakozott: 2014.04.19. 07:44:27

2014.05.14. 16:02:13

Leon írta:Az Atletcio szerencsére láthatóan elfáradt a bajnoksága legvégére ezért bízom benne,hogy otthon jól megcsapjuk őket!A Camp Nouban mindig is úgy állt a meccs,hogy több góllal is verhettük volna őket,de akkor még eléggé toppon voltak fejben is.Mostanra viszont láthatóan dekoncentráltak:öngól a Levante ellen,meg a Malagától kapott gól is röhejes volt.
Én hiszek benne,hogy úgy megy ki a csapat a gyepre mint a Milan elleni 4-0nál és akkor nem lesz gond! :)
Remélem középen a Busi-Ini-Fabregas hármas kezd majd,a többi helyen a szokásos féltartalékos felállás lehet csak.
Szerintem a jelenlegi csapat búcsúmeccsén nem a távozó edzőnek, hanem a játékosoknak kéne összeállítani a csapatot. Mindenki mondja meg, mekkora benne a harci láng és mennyire bízik a győzelemben. A legelszántabból álljon a csapat, együtt döntsék el a taktikát és Martino mellé ezúttal üljön a kispadra dirigálni Puyol.
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2593
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2014.05.14. 15:54:08

Az Atletcio szerencsére láthatóan elfáradt a bajnoksága legvégére ezért bízom benne,hogy otthon jól megcsapjuk őket!A Camp Nouban mindig is úgy állt a meccs,hogy több góllal is verhettük volna őket,de akkor még eléggé toppon voltak fejben is.Mostanra viszont láthatóan dekoncentráltak:öngól a Levante ellen,meg a Malagától kapott gól is röhejes volt.
Én hiszek benne,hogy úgy megy ki a csapat a gyepre mint a Milan elleni 4-0nál és akkor nem lesz gond! :)
Remélem középen a Busi-Ini-Fabregas hármas kezd majd,a többi helyen a szokásos féltartalékos felállás lehet csak.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Avatar
BarcafanTomee
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2574
Csatlakozott: 2006.09.16. 14:48:58

2014.05.14. 15:36:25

Lassan akkor kezdjük el felvezetni a bajnoki döntőt!

Rövid hír:

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... ol-2335681" target="_blank

Remélem nem fogjuk hallani őket, mert az azt jelentené, hogy végre szurkolnak is a kilátogatók és nem csak moziznak.

Ami az esélyeket illeti, kettősség van bennem. Egyik véglet, hogy annyira szétesett már a csapat és annyi rossz dolog történt a csapattal az évben ( sorolhatnánk...), hogy max 1 X-et tudnak összehozni, ami nem elég, és kikell támadni ezért kikapunk a végén. Ami nem oszt nem szoroz mert az X is azzal ér fel.
A másik véglet meg az, hogy hatodjára már sikerül legyőzni őket. Bármilyen rossz formában lévő Barca 6 meccsből legalább egyszer bárkit meg kéne, hogy verjen. Az AtMa sincs most csúcsformában. Azt kéne játszani, amit a BL odavágón játszottunk a gólunk után. Sajnos azt a játékot a csapat nem tudja végig játszani, ezért jól kéne időzíteni és a helyzeteket kegyetlenül kihasználni. Szükségünk lesz szerencsére is, bíznunk kell, hogy ők is tudnak hibázni, és hogy fáradnak ők is.

Ha olyan helyzetkihasználásunk lesz mint eddig szinte kevés meccs kivételével az egész szezonban, vagy helyzetekig se jutunk el akkor az a szenvedés lesz mint eddig. Akkor csak nagy szerencsével nyerhetünk, mint a Villareal ellen kb. , amikor nekünk minden befelé, nekik meg kifelé pattan. Vagy kapunt egy tizit és avval kihúzzuk.
Végre nekünk kéne megszerezni a vezetést, lehetőleg nem kapni gólt, mert 1-et is nehéz lesz lőni, nem, hogy 2t.

Röviden: nem szabad hibáznunk hátul, nyomást gyakorolni, a hibáikat és az adandó lehetőségeket kegyetlenül kihasználni!
Ránk férne, egy jó napot kifogó Messi. Ha a Madridnak szórt 3-at, akkor a matracosokat se kimélje. :mrgreen: úgyis adós ellenük a gólokkal.

Visca el Barca
barlacy
Jugador del Barça
Hozzászólások: 204
Csatlakozott: 2011.03.08. 06:26:33
Tartózkodási hely: kecskemét

2014.05.14. 10:18:22

Nézetem szerint az a jó játékrendszer, ami eredményes.Ez persze így egyszerűen kicsit úgy is tűnhet, hogy demagóg, ám tul.képpen igaz. A mi klubunk játékosai ( a La Masiában)ezt a rövid passzos, technikás gyors,labdatartásos játékot tanulják, szívják magukba, mint az anyatejet.
Az a pályán előadott produkció amit meccseknek hívunk már a megvalósítás taktikával, edzői elvárásokkal, csapategység , hangsúlyok módosításával,egyéni ambíciókkal, technikával, taktikai érettséggel, pszichikai befolyásokkal, formával és azon kívüliséggel,motiváltsággal, sokszor szerencsével,nemritkán hangulattal stb. befolyással. A világelső csapatunknak a váza adott .A védelem újraépítése az első, hiszen távozott(távozik)Abidal, Puyol,Marquez,Maxwell,középpályáról a jóker Keita,Thiago(aki Pep szerint a világ lejobb középpályása)akit Xavi utódjának kiáltottak ki.
Nincs kapusunk, s lehet folytatni.
A döntő kérdés az edző, és a vezetőség. Már leírtam, hogy Pep távozásának oka nem a fáradtság, nem a fásultság, hanem az volt, hogy nélküle és tudta, akarata nélkül hoztak, küldtek el játékosokat, és megromlott a viszony az elnök és közte.
A technokrata elnök távozásával egy súlytalan helyettes viszi a prímet, majd meglátjuk.

Szegény Villanova próbálta folytatni- hiszen Ő volt a csapat taktikus zsenije a Pep érában,ám sajnos már az égi gyepről tud csak segíteni.
Tata tevékenysége? Kevés volt ő a padunkra, túl nagy volt a kabát.

Várom a jövőt,a kölcsönadtak visszatérését, és bízom a csapatépítésben.Ha jön Terstegen, ha jön Laporte,talán David Luiz, és jó lesz Pique, végleg beépül Bartra ,akkor hátul szilárdulhatunk.
Ha Alves elmegy, -pótolható.
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2621
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2014.05.13. 15:27:33

A visszaállásnak, kontrára való berendezkedésünknek már csak azért sincs értelme, mert jelenleg harmatgyenge a védelmünk. Azért kapunk relatíve kevés gólt, mert uraljuk a játékot, nálunk van a labda, az ellenfél kevés lehetőséghez jut (legjobb védekezés a támadás). De ez a védelem - amelyben Mascherano még akkor is rendszeresen hibázott, ha az ég egy adta világon senki által nem volt zavartatva - ha ki lenne téve egy 40-60%-arányú labdabirtoklásnak, sajnos megnőne a hibák száma is. Erős védelemmel át lehet adni néha a terepet, és lehet kontrákkal operálni. De ahhoz kell egy olyan hátország, ami nem hogy ki nem kényszerített hibát nem csinál, de az esetleges nyomáshullámokkal szemben is ellenálló. Nem véletlen, hogy ezt soha nem is próbálták. Ennek most nincs létjogosultsága, megmarad max a kávéházi szinteken.
"I may be wrong, but I doubt it."

(Charles Barkley)
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2621
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2014.05.13. 15:06:32

Sajnos az előttem szólónak nem sikerült kristálytisztán megértenie írásom lényegét. Azt is leírtam, hogy a tiki-takát abban a formában, amelyben egykor játszottuk, már nem tudjuk játszani (éppen ezért nincs értelme erőltetni). Nem játszik már nálunk pár olyan név, akik akkor nagyon beillettek a képbe, és jöttek olyanok, akik kevésbé. A mohikánok sem lettek fiatalabbak. Nem pörög már úgy a tiki-taka, olyannyira nem, hogy már nem is az. Ezért nem értek egyet "úgy ahogy van" azzal, hogy most tiki-takát játszunk. Nem játszunk tiki-takát. Legfeljebb wannabe tiki-takát, amely foltokban hasonlít annak egykori fényéhez. Leírtam azt is, hogy amit csináltunk ezen a bajnokin, úgy ahogy van, csőd, passzolgatjuk-körbe-körbe az ellenfelet, és nincs egy átlövés sem. Azaz volt, kettő... De miért nem tizenkettő? Amikor látjuk, hogy nem tudjuk kisakkozni őket, és nem tudunk a gólvonalig besétálni.

"Meg lenne lepve szerintem akármelyik bunkeres ellenfél, ha az első meccsen (mondjuk a BL-ben) átadnánk nekik a területet, hogy na gyertek."

Ez a legnagyobb baromság, amit futball-témájú fórumokon valaha olvastam. Az Eto'o-Ibra-cserén nem fogtam így a fejem. A rossz, begyepesedett beidegződések valóban korlátokat szabnak egy csapat játékának, de a játékosaink jelentős része nem tud teljesen mást játszani annál, amit tud, és amit tanult. Mindenkinek azt kell erőltetnie, amiben jó, és amit tud. Amit tehet, az a tudásának finomítása, fejlesztése. Éppen ezért nem hiszem, hogy nekünk teljesen mást kellene játszani annál, amit játszunk. Nem kell a játékfilozófiánkat frontálisan szétszedni. Ezt csak akkor tudnánk megtenni, ha a teljes kezdőt lecserélnénk, és jönne 11 másik játékos, más futball-kultúrákból. Ez nem fog bekövetkezni. Amit tehetünk, az a rendszerünk fejlesztése, felfrissítése új elemekkel. Nem kell nagy dolgokra gondolni, amit már említettem, átlövések. A vasárnapi meccs két fénypontja - a mi szempontunkból - két átlövés volt. Miközben a tizenhatoson belül már nem sok sót ettünk meg. Le kell vonni a konzekvenciákat, de nekimenni az alaprendszernek hülyeség. Itt nem az alapokkal van a gond, a labdatartás megvolt most is, stabilan. A baj az, hogy elől olyan tanácstalanok és tehetetlenek vagyunk, mint a hétfájdalom. Újítani kell.
"I may be wrong, but I doubt it."

(Charles Barkley)
Avatar
crixus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2014.03.14. 14:43:58

2014.05.13. 14:43:27

gránit írta:A tiki-taka látom, slágertéma :) Azt ne felejtsük el, hogy nem az ellenfelek ismerték ki igazán, hanem mi nem játszunk olyan hatásfokon, mint a korábbi években. 2010-ben is azt szajkózták, hogy vége a tiki-takának, Mourinho megtalálta az ellenszert. Aztán eltelt pár hónap, máris kapta az ötöst Mou, mi meg nyertük a következő BL-címet. Nem az ellenfelek nőttek fel a játékrendszerhez akkor sem, hanem mi kezdtünk az évek haladtával szépen leereszteni. Ezzel a jelenlegi kerettel nem is lehet ugyanazt a játékot játszani.
Ezzel úgy ahogy van, nem értek egyet.
Az előttem szólóval annál inkább.

Isteníthetjük a Pep-féle taktikát, a tiki-takát, de hiába. Ennek a taktikának is megvannak a hátulütői, amit egy erősebb ellenfél ki is tud használni. 2009: Chelsea, 2010: Inter, 2011: Real Madrid, 2012: Chelsea. És itt csak a BL-ről van szó. Mindegyik párharc nüanszokon múlott, bírói tévedéseken, stb. És akkor csak Pep 4 évéről beszéltem, 4 elődöntőről. 2szer tovább mentünk 2szer nem. Ezek a csapatok rendre hasonló taktikát követtek ellenünk, már a kezdetek kezdetén is. Fegyelmezett védekezés, gyors kontratámadások. Pedig ezekben az években a csúcson voltunk. Mivel a mi taktikánk azóta semmit sem változott, így az idő múlásával az ellenfelek egyre jobban ki tudják használni a fentebb említett hátulütőket. Persze, a mi csapatunk sem olyan már, mint mondjuk 2011-ben, de a játékosok nagy része ugyanaz, a taktikai hadrend ugyanaz.
A probléma egyrészt a motiváltság, de inkább az, hogy nem vagyunk képesek változtatni. Olyan csökönyösen ragaszkodunk egyetlen egy taktikához, mint Pep - pedig ő már távozott. Igenis kell lennie egy B-taktikának, amit az olyan csapatok ellen használunk, akik képesek lennének minket a legjobb formánkban is leradírozni. Kell egy olyan taktika, amivel meglepjük az ellenfelet. És ez nem feltétlenül az, hogy a már amúgy is 11 emberrel a 16-osnál védekező ellenfelet megpróbáljuk még beljebb nyomni. Ez sehova sem vezet. Meg lenne lepve szerintem akármelyik bunkeres ellenfél, ha az első meccsen (mondjuk a BL-ben) átadnánk nekik a területet, hogy na gyertek. Ehhez mondjuk egy jóval jobb védelem kellene, amit igazolásokkal és jobb taktikai felkészítéssel meg is lehet oldani. Első 20 perc, két Barca kontra, két gól. (p.) A Chelsea sokkolva. Miután nálunk az előny, utána pedig át lehet váltani labdabirtoklásra, az ellenfél idegesítésére, akik innentől kezdve már nem vállalhatják a bunkert, mert őket szorítja az idő. Emiatt nem védekezhetnek 11 emberrel a 16-oson belül, több teret kell hagyjanak Messinek, Neymar-nak, Sáncheznek, Iniesta-nak (gyors embereknek). Akik építkezhetnének már szinte rutinból.

De aki hivatásos, profi edző annak ezt jobban kell tudnia. A problémák adottak már kb. a stílus bevezetése óta, olyan edző kell, aki tud váltani... (Mészöly :lol: )
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2014.05.13. 09:13:38

én ugyan már leírtam a véleményem a játékrendszerekről és a jelenlegi Barca gondokról is de mivel a polémia (úgylátszik ) örök, még reagálnék név nélkül, hiszen szinte mindenki ugyanarról beszél:
a tiki-taka: eddig itt "elavult" és "a legjobb, leghatékonyabb". mind a kettő sántít! mindenki itt van a porondon aki ezt a stílust felvirágoztatta(bocs: Titó nincs) ma mégsem "szakít" !? Guardiola minden kétséget kizáróan jobb emberanyaggal a legenyhébb ítélettel is kétséges,( mielőtt elő jönne, egy percig sem hittem Guardiola nagy fáradtságában!! látta, hogy itt és akkor a lehetőségei határára ért és lelépett!) a Barca itt kínlódik az orrunk előtt, akkor ki, vagy mi lenne képes igazolni a legjobb jelzőt? senki. nem is kell. a tiki-taka a sokpassz egy a lehetőségek közül! én magam is ott tartok, (ezt írtam már sokszor) hogy ha jól játszák...?! ha elég gyorsan csinálják...?! OK. csak halkan mondom: lehet e valóban elég jól és elég gyorsan egy elég jó és elég erős ellenfél ellen? na ez itt a kérdés!
más: igenis van a tiki-taka mellett!!! egy (nekem korszerűnek mondható) stilus, a kontrajáték.kétszeresen is kontra! kontra a sokpasszra és kontra úgy általában a labdavesztésre. ez a lényege! (nem csak a gyorsasága! hanem kontra arra, hogy ha nálad van a labda......na igen de NEM LEHET ÁLLANDÓAN NÁLAD !)
ebből a kettőből jön ki a kínlódásunk, hogy (ösztönösen) elkezdünk ábrándozni azon, hogy mind a kettő kellene! sok passz is és kontra is.
szerintem Guardiola ezt próbálja egyik irányba( a direkt játékba több passzt) míg a Madridnál a kontrák MELLÉ próbálnak kreativitást bevinni, láthatjuk még egyik sem tökéletes és ez az oka, hogy a Barca a tiki-taka romjain még most is ott van ahol van.
van persze egy ( illetve sok) egész más stílus is pl. az orrunk előtt a matracosok! rájuk szerintem a" minden poszton nagyon erősek" stílus a jellemző, eget rengető sztárok nélkül az eredményt láthatjuk, a konklúzió??
talán az, hogy nincs tiszta fekete és fehér, de lehet egy jó kombináció!
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2621
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2014.05.13. 07:32:31

palesz77 írta:
gránit írta:
palesz77 írta: Évi 8,8 millió euro alapfizetés az összesen 44 millió öt év alatt. Van évi 2 millió euro bónusz, az 10 millió összesen. Tehát az éves fizetése 10 millió euro Neymarnak.
Most akkor 1,2 millió a bónusz, vagy 10,8 millió bónusszal együtt az éves fizetése...?
Ebbe bele se gondoltam még, valóban vicces így. :D De még a 10,8 sem közelíti meg Messi 15-16 milliós fizetését..
Nagyvonalúan dobálózik a számokkal az ürge, éppen ezért nem hiszek el már semmit, amit erről az ügyről mondanak. A szöveg további részében már burkoltan bevallja, hogy valójában 10,8 millió az a 10 millió (0,54 millió x 5 = 2,7 millió), de azért a hatásvadászat kedvéért azt a majdnem egymilliót lehetett redukálni, a hülye újságírók úgysem fognak itt fejben számolni. Kíváncsi vagyok, mit szólt volna, ha egy újságíró felteszi a kérdést, hogy ugye az a 17,1 millió meg az a 40 millió sem ilyen redukálós üzemmódban lett kiszámolva? Mert bizony szkeptikusak vagyunk már.
"I may be wrong, but I doubt it."

(Charles Barkley)
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2014.05.12. 22:02:39

gránit írta:
palesz77 írta: Évi 8,8 millió euro alapfizetés az összesen 44 millió öt év alatt. Van évi 2 millió euro bónusz, az 10 millió összesen. Tehát az éves fizetése 10 millió euro Neymarnak.
Most akkor 1,2 millió a bónusz, vagy 10,8 millió bónusszal együtt az éves fizetése...?
Ebbe bele se gondoltam még, valóban vicces így. :D De még a 10,8 sem közelíti meg Messi 15-16 milliós fizetését..
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2621
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2014.05.12. 21:57:48

palesz77 írta: Évi 8,8 millió euro alapfizetés az összesen 44 millió öt év alatt. Van évi 2 millió euro bónusz, az 10 millió összesen. Tehát az éves fizetése 10 millió euro Neymarnak.
Most akkor 1,2 millió a bónusz, vagy 10,8 millió bónusszal együtt az éves fizetése...?
"I may be wrong, but I doubt it."

(Charles Barkley)
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2014.05.12. 21:42:23

macgabi írta:
Nagyon demagóg dolog a Messi féle fizetéseket összevetni a magyar rögvalósággal.
Semmi értelme, ráadásul nincs köze az eredeti problémához.

Elmondom l as s a n, hogy én is megértsem: van Messi, aki kétséget kizáróan ma a világ legjobbja. A nemzetközi sportsajtó évek óta Messi-Ronaldo összevetésben képes csak cikkezni.
Messi szeretne jobban keresni CR-nél, nem feltétlenül azért mert pénzéhes gyík, hanem mert ő már mutatott valamit, és ennek igen is ára van. Ráadásul idehozzák a klubhoz Neymar öcsit, aki még semmit nem tett le az asztalra, de már jobban keres, mint az eb, vb, többszörös bl nyertes csapattársak (és Messi).
A klub ráadásul hónapok óta hitegeti, hogy rendezik a fizetését...

Tehát szerintem nem a pénz az igazi gond itt, hanem a vezetőség hozzáállása.
A fizetését azért nem rendezik hónapok óta, mert állítólag évi 20 milliót kér, még jó, hogy erre nem bólint rá a vezetőség..

Ezt meg ismét le kell írni látom, NEYMAR NEM KERES JOBBAN MESSINÉL! Valaki elkezdte ezt mondogatni, és azóta mindenki tényként kezeli, de el lehet olvasni, itt van szépen leírva, hogy Neymar mennyit keres. De ki is emelem külön, hogy keresgélni se kelljen:
Évi 8,8 millió euro alapfizetés az összesen 44 millió öt év alatt. Van évi 2 millió euro bónusz, az 10 millió összesen. Tehát az éves fizetése 10 millió euro Neymarnak.
macgabi
Barça B
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2014.03.12. 17:04:51

2014.05.12. 21:33:41

zola8787 írta:
macgabi írta:3. Messi.
Hjajj :mrgreen:

Tehát mivel Messi egy kiadós sz.rás alatt annyit keres, mint egy átlag magyar ember egy hónapnyi munkával és mivel Neymar is megkapja ezt az összeget csak neki egy masztubálásnyi idő is kell hozzá, ezért Messi szomorú és motiválatlan.
Remélem emlékszik itt minden második fórumozó, amikor "Roncikát" szidtuk, hogy a pénz miatt motiválatlan, Messit miért nem? Jajj, mert ő a már nem is tudom micsoda. Igen az ő érdeme a Barcelona eddigi csillogása így van, csakis az övé senki másé, illetve most, hogy sz.r a csapat, ez nem az ő hibája, mert a többiek nem képesek kitörölni a seggét.
Félreértés ne essék, nekem nincsen bajom ANNYIRA Messivel, de kajak itt már Iniestán kezdve mindenki szidva volt, de ha valaki Messire csúnyát mondott, mehetett is a hóhérhoz bejelentkezni. Na mindegy.
Nagyon demagóg dolog a Messi féle fizetéseket összevetni a magyar rögvalósággal.
Semmi értelme, ráadásul nincs köze az eredeti problémához.

Elmondom l as s a n, hogy én is megértsem: van Messi, aki kétséget kizáróan ma a világ legjobbja. A nemzetközi sportsajtó évek óta Messi-Ronaldo összevetésben képes csak cikkezni.
Messi szeretne jobban keresni CR-nél, nem feltétlenül azért mert pénzéhes gyík, hanem mert ő már mutatott valamit, és ennek igen is ára van. Ráadásul idehozzák a klubhoz Neymar öcsit, aki még semmit nem tett le az asztalra, de már jobban keres, mint az eb, vb, többszörös bl nyertes csapattársak (és Messi).
A klub ráadásul hónapok óta hitegeti, hogy rendezik a fizetését...

Tehát szerintem nem a pénz az igazi gond itt, hanem a vezetőség hozzáállása.
macgabi
Barça B
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2014.03.12. 17:04:51

2014.05.12. 21:04:37

CsocseX írta:
macgabi írta:Kicsit hosszú, bocs.
Luis Enrique-ről mi a véleményed?
Ém nem bánom, hogy Luis Enrique jön. Ismeri a Barcát, a spanyol bajnokságot, kvázi otthon van.
Hogy milyen edző, azt nem tudjuk, de amit a Vigonál csinál, az jó (ill. régebben a Barca B-nél is meggyőző volt).

Bizakodó vagyok.
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2621
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2014.05.12. 21:01:30

A tiki-taka látom, slágertéma :) Azt ne felejtsük el, hogy nem az ellenfelek ismerték ki igazán, hanem mi nem játszunk olyan hatásfokon, mint a korábbi években. 2010-ben is azt szajkózták, hogy vége a tiki-takának, Mourinho megtalálta az ellenszert. Aztán eltelt pár hónap, máris kapta az ötöst Mou, mi meg nyertük a következő BL-címet. Nem az ellenfelek nőttek fel a játékrendszerhez akkor sem, hanem mi kezdtünk az évek haladtával szépen leereszteni. Ezzel a jelenlegi kerettel nem is lehet ugyanazt a játékot játszani. Messi kedvetlenségéről meg annyit, hogy szerintem ő maga is látja elől a reménytelenséget, sokszor legszívesebben hagyná a francba az egészet. Remélem, az Atleti ellen több egyéni villanása, betörési kísérlete lesz, ebben bízok. Rajta kívül nincs igazi "difference maker" most a csapatban, a jelenlegi formákat látva.
"I may be wrong, but I doubt it."

(Charles Barkley)
Avatar
ZBarca
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2717
Csatlakozott: 2013.07.18. 18:18:47
Kapcsolat:

2014.05.12. 20:21:04

zola8787 írta:
macgabi írta:3. Messi.
Messi és Neymar, így pontosabb. Meggyőződésem, hogy Messi gyengébb teljesítménye elsősorban a klubvezetés arcoskodásának köszönhető. Idehozták Neymart (szerintem jól tették), de túl nagy fizetést kap ahhoz képest, hogy még semmit nem mutatott, Messinek meg nem akarják megadni, amit kér, holott ő cipelte a csúcsra a Barcát. Megértem, ha mostanában nem nagyon motivált.
Hjajj :mrgreen:

Tehát mivel Messi egy kiadós sz.rás alatt annyit keres, mint egy átlag magyar ember egy hónapnyi munkával és mivel Neymar is megkapja ezt az összeget csak neki egy masztubálásnyi idő is kell hozzá, ezért Messi szomorú és motiválatlan.
Szerintem meg nem a pénz az, ami miatt baja van, nem létezik, hogy a Betis ellen duplázik, majd az Atma ellen unottan sétál a pályán. Egy mentálisan jó állapotban lévő embernél nem lehet ekkora hangulatingadozás. Szerintem inkább a vezetőséggel van baja és már nem csak az egész fórum, hanem ő is elküldené őket.
Kép
szbalint88
Jugador del Barça
Hozzászólások: 244
Csatlakozott: 2009.06.02. 14:03:45

2014.05.12. 19:43:57

Kedves macgabi, én nagyon máshogy látom. Persze attól is függ, pontosan mit is értesz tiki-taka alatt. A labdabirtoklásra épülő taktikák sohasem fognak elavulni, de az a konkrét szerkezet, amiben Pep játszatta a csapatot, és ami a mai napig megvan, az bizony elavult szerintem. Persze gond van a labdajáratás sebességével, a pontossággal, a területszűkítéssel is...stb, de a legnagyobb probléma nem ez. Mára oda jutottunk, hogy még a kisebb csapatok edzői is kívülről fújják az ellenszert, ami leegyszerűsítve valahogy így néz ki: add fel a széleket, húzz fel 2 vonalban a tizenhatos előtt egy kettős "falat", és ezek a játékosok szigorúan a területet védjék, minél szűkebben, szorosabban, összjátékokban meg figyeljenek hogy szinte mindig Messit keresik és adják neki vissza a labdát a gránátvörös-kékek. Utána ha megvan a labdaszerzés, bejátszani a kimozgó csatároknak az Alves és Alba mögött lévő hatalmas területeket. Nagyjából ennyi, és ezzel bizony a jelenlegi Barcát még egy kevésbé acélos csapat is meg tudja szenvedtetni adott esetben. Én úgy gondolom, hogy idén nyáron a szakmai vezetésnek komolyan újra kell gondolnia egy csomó mindent, a legnagyobb nehézséget talán Messi szerepköre jelenti, nem vagyok biztos benne (sőt...), hogy ez a hamis kilences pozíció, ami neki ideális, a csapatnak úgy összességében is az-e, mert kiismerték ezt a fajta szerepkört (amit ugye pár éve a MU még képtelen volt levédekezni egy BL döntőben...). A futball folyamatosan fejlődik, és nekem úgy tűnik, hogy ha ismét sikeresek akarunk lenni, akkor a következő edzőnek bele kell nyúlnia a szerkezetbe, a szerepkörökbe is, nem elég megerősíteni a védelmet, koncentráltabbnak lenni...stb., mert az nem lesz elég a legmagasabb szint eléréséhez, ahhoz, hogy ismét a Barca "diktálja az ütemet" a klubfutballban.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7510
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.05.12. 19:25:27

Ez a tiki-taki kiismerése már hatalmas közhely, és ezzel együtt a valóságtartalma nem sok (mondjuk már ettől a névtől is kiakadok) Semmi nincs kiismerve, ezt a kispasszos gyors stílust, ha úgy művelnék mint 2-3-4 éve csinálhatnának ellene akármit. És nagyon sokszor nem is ezt erőltetik, csak az ilyen csapatok ellen rohadt nehéz játszani. Ott van a Real. Szintén hasonlóan szenvednek a betömörülő csapatok ellen. Talán jobban is mint mi.
Folyamatosan megy itt a sírás, hogy nem lövünk távolról. Igenis lövünk, csak éppen távoli lövésekkel legalább olyan nehéz áttörni azt a falat, mint a védők mögé betett labdákkal. Ismét csak a Realra tudnék hivatkozni. Ott van Bale és Cr is. Mindkettő leginkább a távoli lövéseiről híres. (bár utóbbi mostanában szereti a lelátót) Próbálkoznak, de egyszerűen nem képesek átlőni a védelmet, mert blokkolnak minden értelmes lövést. Tegnap is, volt egy öt perces intervallum, amikor háromszor-négyszer próbáltunk távolról lőni, de ami veszélyes lett volna kijött a védelemről.

És folyamatosan savazva van Alves, hogy minid ívelget, méghozzá iszonyatosan gyatrán (amivel teljes mértékben egyet kell értenem), nem ebben a szezonban kezdte el. Pep alatt is csinálta, Tito regnalásá alatt dettó. Az az igazság, hogy Alves, Xavi, akik nélkülözhetetlen fogaskerekek voltak, már egyszerűen nem alkalmasak egy Barca kezdőbe. Most csak azért kettőjüket mondom, mert ők nem a formájuk miatt ennyire gyengék, mint Pedro, Messi vagy Piqué. Danit rossz volt nézni tegnap, hogy simán lefutották a támadók, pedig semmi előnyük sem volt. Ilyen mikor fordult korábban elő? Xavi pedig már nem is próbál olyan passzokat, amikből akármilyen veszély lehet. Emellett nemcsak fizikailag, hanem fejben is lassabb. Egyszerűen eljárt fölöttük az idő.
Pedro esete például más. Ő hatalmas talány. Semmi nem indokolja ezt a hatalmas visszaesést. Az életkora nem lehet. Azt nem lehet a tiki-taka ( #-o ) gyengeségére fogni, hogy képtelen megverni egy védőt, 12 méterről eltalálni a kaput, normálisan meghúzni a szélen. Ezt nem tudom képességbeli hibára sem fogni, mert igaz, hogy sosem volt egy nagyon technikás játékos, de ezeket azért nagy százalékban sikeresen hajtotta végre.
Messiről most nem írnék ez már csontig le lett rágva, bár tegnap azért látni lehetett olyan megmozdulásokat amik a régi Messire emlékeztettek.
Piquéről én azt mondanám, hogy inkább nyújt rapszodikus teljesítményt, mint rosszat. Amíg le nem sérült például kifejezetten jól játszott, olykor viszont voltak olyan hibái amiért megye III-ban is seggberúgják az embert.

Nem akarok kielemezni minden játékost, ezzel csak arra akarok célozni, hogy nem kell a fél csapatot lecserélni, csak vérfrissítésre van szükség, mert én nem a motiválatlanságot tartom a legfőbb problémának, hanem azt, hogy a csapat már iszonyatosan fásult. Én azt érzem, hogy kimennek a pályára és nem belesz...nak az egészbe, nem mindegy nekik hogy vesztenek vagy nyernek, de mikor folyamatosan ugyanazokkal ugyanazt csinálják a koncentráció is csökken, ami egyenes út az elkerülhető hibák vagy a kapu előtti pontatlanság felé. Tegnap is eldőlhetett volna a meccs a félidőben kis túlzással, de mindig hibádzott valami apróság.
Forca Barca!!!!
Avatar
CsocseX
Jugador del Barça
Hozzászólások: 188
Csatlakozott: 2014.04.17. 00:04:53
Tartózkodási hely: Braunschweig (Németország)

2014.05.12. 19:14:36

macgabi írta:Kicsit hosszú, bocs.
Köszönöm szépen a hozzászólásod. (3-szor, 4-szer biztos elolvastam már)

Igen, egyetértek. Sok Barcelona drukker szívébe írta magát a Guardiola era (saját magamon is észre veszem néha ezeket az elvonási tüneteket), és nagyon nehéz ebből kivánszorognunk. Hiányzik nagyon az a játék, ami olyan volt, mintha zenét hallgatnék, és úgy játszották a srácok a tiki-takát, úgy sétáltak be a kapuba, mintha a futball lenne a világ legegyszerűbb játéka. Elképesztő...

Luis Enrique-ről mi a véleményed?
Força Barça!
Avatar
zola8787
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3717
Csatlakozott: 2009.03.01. 20:08:51

2014.05.12. 19:08:59

macgabi írta:3. Messi.
Messi és Neymar, így pontosabb. Meggyőződésem, hogy Messi gyengébb teljesítménye elsősorban a klubvezetés arcoskodásának köszönhető. Idehozták Neymart (szerintem jól tették), de túl nagy fizetést kap ahhoz képest, hogy még semmit nem mutatott, Messinek meg nem akarják megadni, amit kér, holott ő cipelte a csúcsra a Barcát. Megértem, ha mostanában nem nagyon motivált.
Hjajj :mrgreen:

Tehát mivel Messi egy kiadós sz.rás alatt annyit keres, mint egy átlag magyar ember egy hónapnyi munkával és mivel Neymar is megkapja ezt az összeget csak neki egy masztubálásnyi idő is kell hozzá, ezért Messi szomorú és motiválatlan.
Remélem emlékszik itt minden második fórumozó, amikor "Roncikát" szidtuk, hogy a pénz miatt motiválatlan, Messit miért nem? Jajj, mert ő a már nem is tudom micsoda. Igen az ő érdeme a Barcelona eddigi csillogása így van, csakis az övé senki másé, illetve most, hogy sz.r a csapat, ez nem az ő hibája, mert a többiek nem képesek kitörölni a seggét.
Félreértés ne essék, nekem nincsen bajom ANNYIRA Messivel, de kajak itt már Iniestán kezdve mindenki szidva volt, de ha valaki Messire csúnyát mondott, mehetett is a hóhérhoz bejelentkezni. Na mindegy.
Avatar
Nervo
Capitá del Barça
Hozzászólások: 536
Csatlakozott: 2014.03.07. 14:50:11
Tartózkodási hely: Home, Workplace.

2014.05.12. 18:54:58

BarcaFan2002 írta:Ez szégyen... Erre egyszerűen nincsen jobb szó. Egy tavaly a másodosztályban szereplő,januárban még a hatalmas befejezői képességekkel rendelkező Sancheztől is 3 gólt kapó csapatot,úgy hogy hajtottunk és látszott, hogy akarunk,nem hogy nem tudtunk megverni,de még csak gólt sem rúgtunk nekik. #-o :evil: Hihetetlen.
TATA TAKARODJ!!!!! Nem hittem volna, hogy ilyet fogok írni, de ezért a produkcióért egyszerűen én szégyenkezem. Aztán meg ez a magyarázkodás... Hogy tulajdonképpen jó eredményt értünk el. Jézusom! #-o ](*,)
Már megfigyeltem én is hogy amióta ez a vezetőség van, és ez a szakvezetés dolgozik a klubnál, azóta szinte mindig a kritikákat és a rossz eredményeket is mindig próbálják megmagyarázzni és úgy feltüntetni hogy mint hogyha az az adott probléma nem is létezne. Egyébként pedig a bajnoki címtől függetlenül ha martinó tényleg olyan intelligens mint ahogyan mutatja magát, akkor az ata meccs után azonnal bejelenti a lemondását. :roll:
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
Avatar
Normandia
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2502
Csatlakozott: 2013.01.02. 10:56:24
Tartózkodási hely: Sátoraljaújhely

2014.05.12. 18:47:53

1. Ebben az idényben többször elhangzott itt is és más helyeken is: a tiki taka lejárt lemez, kiszámítható, már nem hatékony, elavult, kukába vele, satöbbi.

Szerintem a mai fociban a tiki taka a leghatékonyabb játékrendszer. Nem akarok visszamenni az elemzéssel az őskorig (Rijkaardig, Cruyffig), induljunk onnan, hogy a tiki takát Guardiola csiszolta tökéletesre, ő alakította ki azt a hihetetlenül magas szintű játékstílust, amivel a világ nem tudott mit kezdeni (és ma sem tud, ha jól alkalmazzák). Figyelem! A „jól alkalmazzák” a kulcs, a lényeg.

Nem kell misztifikálni a dolgokat, a tiki taka egy borzasztóan egyszerű játék, egyszerű, mint a faék. Azon a zseniális felismerésen alapul, hogy a focit labdával játsszák, és az a csapat lesz a sikeresebb, akinél többet van a labda.
Labdatartás, gyors(!), sok rövidpasszos támadásvezetés, aztán valaki begyalogol a labdával a kapuba. Persze, ennél összetettebb, bonyolultabb a dolog (a labdatartás mellett fontos a helyezkedés, a területek kezelése, az állandó és sok mozgás, kis területen létszám fölény, labda bejátszása üresbe a mélységből érkező társnak, a labdavesztés utáni azonnali letámadás, ezáltal az ellenfél hibára kényszerítése, passzsávok kialakítása, labdavesztés után azok támadása, az önbizalom és a mentális felkészültség, magas szintű technikai képzettség, egyebek – a teljesség igénye és konkrét elemzés nélkül).

=D>

Köszönöm, hogy hozzászóltál, mert ugyan ezt írtam kb két hete. Maximálisan egyetértek és nem csak az idézettel.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
BarcaFan2002
Barça B
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2014.04.17. 09:20:35

2014.05.12. 18:47:09

macgabi:
Teljesen egyetértek. Korrektül leírtad a dolgokat. A leghatékonyabb játékrendszer az nem biztos(ott van az élbolyban),de ha jól játszák akkor szinte verhetetlen. Ebből következik,hogy minél erősebb az ellenfél annál nehezebb jól játszani. A védekezős résszel úgy szintén egyetértek. Titonak az volt a gondja, hogy az am is gyenge védekező középpályás részünkre(félreértés ne essék, nem Sergioval van a baj),nagyobb nyomást rakott, annak érdekében,hogy elől fejlődjünk. Ez egy ideig jól is ment, de amikor Roura kezébe került, és elkezdett akadozni a támadójáték, akkor az egész kártyavárként omlott össze. Lassan egyébként már azon gondolkozok, hogy vajon Martino vagy Roura ért jobban a focihoz? :-k
BarcaFan2002
Barça B
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2014.04.17. 09:20:35

2014.05.12. 18:35:58

Ez szégyen... Erre egyszerűen nincsen jobb szó. Egy tavaly a másodosztályban szereplő,januárban még a hatalmas befejezői képességekkel rendelkező Sancheztől is 3 gólt kapó csapatot,úgy hogy hajtottunk és látszott, hogy akarunk,nem hogy nem tudtunk megverni,de még csak gólt sem rúgtunk nekik. #-o :evil: Hihetetlen.
TATA TAKARODJ!!!!! Nem hittem volna, hogy ilyet fogok írni, de ezért a produkcióért egyszerűen én szégyenkezem. Aztán meg ez a magyarázkodás... Hogy tulajdonképpen jó eredményt értünk el. Jézusom! #-o ](*,) Nyáron kell egy edző(mármint egy igazi edző)1 kapus, a két fiatal,2 kh,meg 1 középcsatár. Pedrot pedig el kéne adni(ha már mindenképpen elakarunk adni valakit elölről), Sanchezt pedig itt hagyni. A játékstílus váltásba,ami persze úgyse fog megtörténni,a chilei sokkal jobban beleillik, mint Pedrito. Egyszerűen Pedro ebben a játékrendszerben jó, nem egy Iniesta vagy egy Messi, akiktől akkor se lehet elvenni a labdát, hogyha mágnesrudat szerelünk a gömbbe, és mágnesekkel szaladgálunk fel-alá a gyepen, a taktikától függetlenül(bár nyilván ők is ebben a játékrendszerben hozták ki magukból a maximumot). Mármint, ha jó formába vannak. Tata meg szimpi mondjuk,meg vállalja a felelősséget és nem beszél mellé(mint egyesek),de kevés ide. És ez sajnos tény!
De legalább van egy jó hír is! Már csak egy meccsünket kell idén végigszenvedni,ahol persze [auto_cenzúra] játék mellett Atma győzelem lesz, és vége! [-o< Aztán meg remélhetőleg jön egy jó vb.reméljük...
macgabi
Barça B
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2014.03.12. 17:04:51

2014.05.12. 18:21:04

Kicsit hosszú, bocs.

A szurkolás egy emocionális műfaj. Nincs ezzel gond, de időnként a túláradó érzelmek mondatnak velünk ostobaságokat, pedig nem baj, sőt szükséges néha tárgyilagosan szemlélni a dolgokat.
Egy másik helyen leírt néhány mondattal mélységesen egyetértek:
„Van egy jellemző betegsége néhány Barcelona drukkernek. Ez pedig a Guardiola szindróma. Ennek a betegségnek az a tünete, ha nem pont ugyanolyan a játék, az eredmény, a küzdés, Messi, az edző, meg ki tudja még ki, mint akkor, abban az esetben az egész [auto_cenzúra]. Mindegy milyen eredményt ér el a csapat, csak akkor elégedett, ha a fenti feltételek is párosulnak hozzá.”

Régóta kikívánkozik belőlem, most zanzásítva reflektálok néhány fontosabb dologra, amelyekről itt írtok - hol okosat, hol butaságot:
1. játékrendszer (tiki-taka);
2. csapat (játékosok általában);
3. Messi.

1. Ebben az idényben többször elhangzott itt is és más helyeken is: a tiki taka lejárt lemez, kiszámítható, már nem hatékony, elavult, kukába vele, satöbbi.

Szerintem a mai fociban a tiki taka a leghatékonyabb játékrendszer. Nem akarok visszamenni az elemzéssel az őskorig (Rijkaardig, Cruyffig), induljunk onnan, hogy a tiki takát Guardiola csiszolta tökéletesre, ő alakította ki azt a hihetetlenül magas szintű játékstílust, amivel a világ nem tudott mit kezdeni (és ma sem tud, ha jól alkalmazzák). Figyelem! A „jól alkalmazzák” a kulcs, a lényeg.

Nem kell misztifikálni a dolgokat, a tiki taka egy borzasztóan egyszerű játék, egyszerű, mint a faék. Azon a zseniális felismerésen alapul, hogy a focit labdával játsszák, és az a csapat lesz a sikeresebb, akinél többet van a labda.
Labdatartás, gyors(!), sok rövidpasszos támadásvezetés, aztán valaki begyalogol a labdával a kapuba. Persze, ennél összetettebb, bonyolultabb a dolog (a labdatartás mellett fontos a helyezkedés, a területek kezelése, az állandó és sok mozgás, kis területen létszám fölény, labda bejátszása üresbe a mélységből érkező társnak, a labdavesztés utáni azonnali letámadás, ezáltal az ellenfél hibára kényszerítése, passzsávok kialakítása, labdavesztés után azok támadása, az önbizalom és a mentális felkészültség, magas szintű technikai képzettség, egyebek – a teljesség igénye és konkrét elemzés nélkül).

Szóval egyszerű dolog ez, csak jól kell alkalmazni. A Guardiola-érában ez sikerült, persze botlások akkor is voltak, de működött. Aztán Vilanova módosított rajta kicsit, nem drasztikusan, és még mindig működött. Martino pedig – úgy tűnik – nem képes alkalmazkodni ehhez a stílushoz, erőlteti a beívelgetős hülyeséget, amit sosem játszottunk, most sem megy.

---
Rövid közbevetés: Az edző. Guardiola nagy motivátor és jó pszichológus, Martino meg nem. Talán ezen a téren kell leginkább a megújulás, nem máshol.
---

Szóval, szerintem a tiki taka a legjobb dolog, csak jól kell játszani. Most nem jól csináljuk, lelassult a játék, többször veszítünk labdát és párharcokat, sokkal többet kontráznak ellenünk, a hibákra rossz edzői döntések jönnek, satöbbi, satöbbi, és ez agyonvágja a tiki takát.

2. Olvastam már itt sok okosságot, hogy ki, miért rossz, kit kell elzavarni (mindenkit), satöbbi.
Védelem. Vessetek a mókusok elé, de azt mondom, a Barcának soha nem volt igazán kiemelkedően jó a védelme. Amiért mégis megnyert mindent, az nem a védelem kitűnősége volt, hanem a fentebb taglalt játékrendszer. Egyszerűen nem voltak rákényszerítve, hogy védekezzenek. Persze ez így túlzás, de mégis..
A tiki takából adódik, hogy – ha jól játszod -, több gólt rúgsz, mint az ellenfél. Mindegy milyen a védelem, ha te többet rúgsz, mint a másik.

Annyit fikázzátok a mostani védelmet, főleg Alvest és Mascheranot, és hogy régen mennyivel jobb védelmünk volt… De most komolyan: az Alves- Pique-Puyol-Abidal védelem mennyivel jobb, mint az Alves-Bartra- Mascherano-Alba négyes? Oké, Puyol nyilván jobb Mascheranonál, de Puyol már 36 és nem fog már nálunk védőt játszani, Bartra lassan sokkal jobb Piquenél, Alba pedig egyértelműen a világ legjobb balhátvédje. Alves, persze kissé megkopott, de hát már 31 éves, már nem tud úgy visszafutni, mint 25 évesen. Mascherano pedig szerintem tök jó védő, csak az elbaltázott játékrendszer miatt sokszor kényszerül egyedül megoldani kényes szituációkat, egyedül megküzdeni a kontrákkal, ami a világ legjobb belső védőjének is nagy kihívás lenne.
Nem a védelmünkkel van baj, hanem a játékrendszerrel, a középpályával.

A középpályán semmi nem változott Guardiolához képest, ugyanazok, ugyanott, ugyan úgy. Fabregast sem Guardiolának sem a többieknek nem sikerült tökéletesen beépíteni a rendszerbe, pedig az egyik legzseniálisabb focista (szerintem). Megint csak azt mondom, itt sem személyekkel, hanem a stratégiával van gond. Ennek látványos bizonyítéka Xavi játéka, nem találja a helyét mert nem azt játsszák amit ő tud. Xavi a tiki takára kitenyésztett focista. Ő és Iniesta, akik a legjobban értik és művelik ezt a játékot.

3. Messi.
Messi és Neymar, így pontosabb. Meggyőződésem, hogy Messi gyengébb teljesítménye elsősorban a klubvezetés arcoskodásának köszönhető. Idehozták Neymart (szerintem jól tették), de túl nagy fizetést kap ahhoz képest, hogy még semmit nem mutatott, Messinek meg nem akarják megadni, amit kér, holott ő cipelte a csúcsra a Barcát. Megértem, ha mostanában nem nagyon motivált.

Sok mindenről lehetne még beszélni, pölö a Laporta kontra Rosell kormányzásról, a Rosell (Bartomeu) féle bénázásokról, miért nem hoznak fel több fiatalt a B csapatból, egyebekről.

Határozott véleményem, hogy a tiki taka jó, hogy Messi még mindig a legjobb, és optimális esetben még sokáig az lesz, hogy ez a keret még mindig a világ egyik legerősebb kerete és egy jó motivátor edzővel bármire képesek.
Válasz küldése