Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Épp Te írtad lejjebb, hogy a Romából is megpróbált kis-Barcát csinálni. Meg pl. nem hinném, hogy pl. Xavit pont ő szorítaná háttérbe.Boixos írta:egyébként miért evidencia az, h enrique a pep-féle (ami úgy néz ki, h idejétmúlt) vonalat vinné tovább? lehet, h virítana egy tök más felállást, más taktikát stb. sztem nem feltétlenül állt meg az idő bcn környékén, gondolom, ott is látják, h azt, amivel nemrég még agyonvertünk mindenkit (a komoly brigádokat is) már kiismerték és váltani kell.
mindenesetre akkor lennék igazán nyugodt, ha bartoék testületileg lekoccolnának, mert ez az egész brigád rohadtul hiteltelenné vált, h a balfalloszságukat most ne említsem.
utána jöhetne enrique.
Az idő mindent megszépít, de a problémák, melyekkel küzdünk Pep utolsó évében kezdődtek, azóta csak fokozódtak. És sem Pep, sem Villanova, sem Tata nem tudtak tenni semmit ellene. Az egyedüli újdonság az Messi gyenge teljesítménye, de ezt sem biztos, hogy Tata számlájára írnám.Subinho írta:Remélem ez nem igaz, azaz nem szeretném, ha Martino maradna és Luis Enrique-nem jönne. Én nagyon örülnék LE-nek! Nehogy már egy Valverde jöjjön! Aki itt kijött a játékosokkal az Villanova, Guardiola, vagyis ennek a csapatnak LE kell!!!
2014.04.24. 16:45:36Gareth Tello írta:Úgy látom, nem sokan vannak rajtam kívül, akik örülnének Luis Enrique érkezésének....
Én támogatnám Luchot, pályán is mindig egy örökmozgó lelkes ember volt, motiváció meglenne, taktikailag szerintem rendben van. Az hogy Puyi-t berakni másodedzőnek meg pluszban remek elképzelés. Én tavaly is írtam LE-t ide, mint Martinot, aki nem ismeri a közeget, ő jött adnék neki 1 évet még, de érezhető megtörte a nyomás, pont ezért kéne egy olyan, aki tudja kezelni a szurkolókat, sajtót. Egy Luis Enruguenek mindig lesz szava a klubbon belül.Bob_Marley írta:Én is olvasom a dolgokat, maradjunk annyiban kevesen vagyunk, akik elnéznék LE-t, de nem is értem miért van "ellenszenv" iránta.visca el barca írta:rég volt itt edzők terén ilyen összhang, ha jol látom senki nem akarja LE-t
Aduász a Roma lapot kijátszani, ezt aláírom. Viszont, LE játékosként is egy vehemens kisördög volt, sokszor előkerülő motivációval nem lenne gond. Nagyon fontos, hogy ismeri a közeget, jobban kordában tudná tartani az indulatokat stb. Tata-t egyből kikezdték, pedig nem egy rossz szakember, LE felé több lenne a bizalom, ebben biztos vagyok, katalán öntudatba beletartozik, hogy idegenek felé nagyon zárkózottak. LE felé lenne türelem, s az most az egyik legfontosabb, ha építkezni akarunk. Jobban felnéznek a játékosok is egy olyanra, aki sokat tett a klubbért. És szakmailag LE nem rossz edző, PEP2 se mondanék, mert nem B csapattól jön. Ezzel az erővel Pep, Cruyff 2, vagy Rexach 2....
Én Valverde és Bielsa akikre azt mondom még oké, tavaly végig erről vitáztunk ki kéne edzőnek, olyan aki ismeri a közeget vagy olyan aki nem. Jött Tata aki nem ismeri, azonnal küldené is el mindenki, teszem azt jön Klopp ugyanez lenne a fáma. Játékosok biztos felnéznének a tolmácsra, mert gondolom spanyolul nem tud (katalánok elég nacionalisták tudat alatt is egyből a hibákat keresnék, főleg egy "idegennel" szemben) ezek az apróságnak tűnő dolgok baromi fontosak ám. Nézzétek meg Mourinhot, akire nem lehet mondani, hogy nincs motivációs képessége, vagy rossz szakember, mégse bírt a madridi nyomással, ott kezdték ki ahol tudták, s még azt se lehet mondani, hogy mert nem volt eredmény, nyelv minden adott volt. Nálunk még puskaporosabb a helyzet, nyilván ha megy a csapatnak az edző jó, ha nem megy akkor hülye. Viszont a szurkolók még magasabbra teszik az elvárásokat (utóbbi évek miatt), ráadásul a saját nevelésű játékosok is faktor, keményebb a helyzet. Mikor itt MO van olyan, aki azt írja egy bajnoki cím nem elvárás a csapattól hanem az úgy van. Hasonlók kint is megvannak biztos, csak ott még keményebbek is lehetnek ezek a hangok, testközelből.
Én csak is olyat tudok elképzelni, aki legalább tisztában van a spanyol helyezettel, Valverde-LE jó gondolat. Bielsa val. megy Marseillebe (jippiájé). Meglátjuk, én a bizalmat LE-nerk megadnám mert pro kontra vannak érvek mellette, ahogy Kloppal, mással szemben is, de számomra fontos lenne, olyan jöjjön aki az egész miliőt, játékosokat, sajtót, szurkolókat elnökséget, kontroll alá tudja venni.
Én ezek ellenére sem favorizálom őt, sőt talán pont ezek miatt nem. Szerintem ő is tovább akarná vinni Guardiola örökségét, ő sem hozná meg a drasztikus, de szükséges reformokat. Aztán kitudja, fel lehet hozni példának Guardiola esetét, de ahogy a MU-nak nem lesz új Fergussonja, úgy nekünk sem lesz új Guardiolánk.Gareth Tello írta:Úgy látom, nem sokan vannak rajtam kívül, akik örülnének Luis Enrique érkezésének, pedig szerintem egyáltalán nem lenne rossz döntés. Ismeri a klubot kívülről-belülről, szvsz az irányába mutatott tisztelettel sem lenne probléma, a játékosok bíznának benne, talán nem lennének olyan (nagy) motivációs gondok, mint amilyenek idén jellemezték az együttest. Ráadásul LE volt Barça B-edzőként valószínűleg az utánpótlást is behatóan ismeri, néhány nagy tehetséggel dolgozott is együtt korábban. Bónuszként pedig Rafinhát szintén igencsak jól ismeri, így előszeretettel játszatná a kis Alcántarát, reményeim szerint legfőképpen Xavi kárára.
Ha pedig tényleg Puyolt akarja segítőjének... Az lenne a pont az i-re.
Szerintem ettől kár tartani. Főleg, ha Puyol tényleg másodedző lesz. Egyébként Luis Enrique a lehető legjobb megoldásnak tűnik. Karizmatikus, kicsit nekem Simeone-ra hasonlít a stílusa. Tata inkább mondható bratyizós "jóságos öregembernek', mintsem főnöknek. Ennek a csapatnak pedig vezér kell. Puyol kiesésével már idén sem volt igazi vezére a csapatnak, akire hallgatnak a többiek. Xavi, Iniesta, Messi nem igazi vezérek, ők inkább tűnnek visszahúzódóbb játékosoknak, mintsem csapatvezérnek. Luis Enrique pedig a múltja miatt biztosan vezér lenne. A csapatból pedig Iniesta és Xavi ismerik csak, mivel Puyol és Valdes is távozik majd (bár ugye Puyol lehet akkor mégis marad, mint edző), ők játszhattak vele együtt, közülük is Iniesta elég keveset. Nem lenne itt szerintem nagy haverkodás. (Mint mondjuk Martino és Messi között lehet most...)visca el barca írta: én félek h ebből nem ilyen tisztelet dolog lesz, hanem valami bratyizós...
főleg ha az lesz LE elengedésének feltétele h rafinha ott maradjon még egy évet.Gareth Tello írta:Bónuszként pedig Rafinhát szintén igencsak jól ismeri, így előszeretettel játszatná a kis Alcántarát, reményeim szerint legfőképpen Xavi kárára.
visca el barca írta:már csak azért sem, mert a hírek szerint puyolt szeretné maga mellé másodedzőnekRivaldo11 írta:de az biztos, hogy a motiváltsággal nem lenne baj
már csak azért sem, mert a hírek szerint puyolt szeretné maga mellé másodedzőnekRivaldo11 írta:de az biztos, hogy a motiváltsággal nem lenne baj
A mostani vezetőség a garancia arra, hogy Pep bárhova előbb menjen edzősködni, mint hozzánk.Alfa írta:Az új edzővel kapcsolatban csak annyit (ha lesz új edző) hogy akár Pepnél is lehetne egy kört futni mert azért most nem annyira biztos hogy marad bár erre az esély nagyon csekély.
gg86 írta:Szerintem azért, mert nem "nagy név", nem olyan felkapott edző, mint pl. Klopp, vagy Simeone.LM10 írta:Nem értem sokan miért érzik már most bukottnak a dolgokat Luis Enriquével.