Sport tévés Kovács Sanyi módjára most megtippelem, (helyesen) hogy mi lesz a PO-ban. Hosszú lesz, ígérem.
Kelet
-Első kör
Pacers-Atlanta 4-1
Kb. ez a párharc lesz, amelyikből nem igazán fogok egy meccset sem megnézni. Pacersnek ez csak bemelegítés lesz, simán továbbmennek.
Bulls-Wizzards 4-2
Érdekes párharc lesz, de számomra egyértelmű esélyes a Bulls. Sokkal nagyobb a rájátszás tapasztalatuk, plusz az edzőjük is klasszisokkal jobb. Már várom, hogy Noah megőrüljön.
Heat-Bobcats 4-1
Sajnálom, hogy a Bobcats nem tudta megszerezni a hatodik helyet, ahogy már írtam a Toronto ellen nálam ők lennének az esélyesek. Nagyon jól összerakott, masszív kis csapat, persze a Heat ellen nem lesz esélyük. Nem lesz szoros a párharc szerintem, de a meccsek azért izgalmasak lesznek.
Raptors-Nets 2-4
A szezon egyik pozitív csalódása a Raptors, de PO szempontból én nem igazán bízok bennük. Kérdés lesz, hogy valaki tud-e vezér lenni, ilyen téren azért Lowry-val kapcsolatosan vannak kételyeim, bármennyire is jól játszott ebben a naptári évben. A Nets pedig úgy tűnik, hogy megtalálta azt a formulát, amivel viszonylag sikeresek lehetnek. Szóval én egy viszonylag egyértelmű Nets továbbjutásra szavazok.
Második kör
Pacers-Bulls 4-2
A liga két legjobb védelme. Ha nagyon leakarom egyszerűsíteni, akkor az megy tovább, akinek a támadás "jobban megy". Támadó potenciált tekintve pedig az Indiana kicsit jobban áll. George és Hibbert erre már formába kerül, úgyhogy hat nagyon kemény, verekedős meccsen, de az Indy megy tovább.
Heat-Nets 4-2
Ha jól tudom az alapszakaszban 0-4-re állnak, ennek ellenére nem hiszek a meglepetésben. Matchup szempontból nem igazán fekszik a Nets a Heatnek, de azért a klasszisbeli különbség véleményem szerint ki fog jönni. Mert bár a Nets is tele van klasszisokkal, de a szavatosságuk lassan lejár.
Konferencia döntő
Pacers-Heat 4-3
Az alapszakasz végén egymást próbálták alulmúlni, de szerintem ez nem igazán lényeges. Az Indy letudta a maga hullámvölgyét, és én továbbra is azt tartom, hogy a PO-ban nagyon rendben lesznek. George fejlődött tavalyhoz képest, a csapat jobb, Hibberttől pedig ismét monster mode-ot várok. Szóval igen, szerintem a Heat idén nem fog nagydöntőt játszani. A kiegészítő emberek tavaly jobbak voltak, (apropó M. Miller tolt egy laza 82 meccses alapszakaszt

) plusz Wade összedrótozásával kapcsolatosan is igen szkeptikus vagyok.
Nyugat
Spurs-Mavericks 4-1
Igazi öregfiúk meccs lesz. Nem rossz a Dallas, de védőoldalon eléggé harmatosak, jó kosárlabda lesz, izgalom viszont kevésbé.
Houston-Portland 4-2
Egyik legszórakoztatóbb párharc lesz szerintem, sok ponttal, sok nagyszerű egyéni teljesítménnyel. Például nagyon kíváncsi vagyok, hogy Lillard-dal mit fog kezdeni Beverley, de Harden is érdekes lesz, mert nekem eddig rájátszásban, mint vezér nem bizonyított (tudom, csak tavaly volt igazán lehetősége erre). Howardnak szerintem nagy szerepe lesz, sőt döntő szerepe, főleg persze védőoldalon. Kezdőket tekintve szorosabb lenne, de kifog jönni, hogy a Blazers padja eléggé vékony.
OKC-Memphis 4-1
Visszavághat a Thunder. A Memphis mindenkinek nagyon kellemetlen ellenfél, igazi PO-kosárlabdát játszanak, viszont idén nem érzem őket annyira erősnek, plusz másik oldalon lesz Westy is, szóval nem hiszem, hogy szoros párharc lesz.
Clippers-Warriors 4-3
Nagyon sajnálom, hogy Bogut kiesett, védőoldalon hihetetlenül nagy veszteség lesz ő, talán a sérülése döntő is lehet a párharc végkimenetele szempontjából. A Clippers magasemberei számomra még mindig kicsit lutrik, bár mindketten sokat fejlődtek, kérdés Griffin mennyire lesz vezér. Másik oldalon főleg Curry sót várok, nagyon sok hármassal.

Szoros lesz erősen, de Rivers csapata megy tovább.
Második kör
Spurs-Rockets 4-2
A Houstont még nem érzem elég kész csapatnak arra, hogy ezt a SAS-t kiejtse.
Thunder-Clippers 4-2
Szerintem ez a rájátszás Kevin Durantről fog szólni. Pont.
Konferenciadöntő
Spurs-Thunder 3-4
Űgy gondolom kicsit túl hamar került csúcsformába a Spurs. Bár a Thundernek is megvannak a hiányosságai, (pad, Westrbrook feje) de a két évvel ezelőtti forgatókönyv fog bejönni. Epic párharc lesz, nagyon fogok KD-éknek drukkolni, ők pedig jó arcok lesznek és továbbmennek.
Döntő
Thunder-Pacers 4-2
Ahogy már írtam: a következő kb. két hónap Kevin Durantről fog szólni. Annyira domináns lesz, hogy még RW-nek is leesik, hogy kicsit hátrébb kell szoruljon. (Na jó nem, mármint Westbrook.)
Szóltam, hogy hosszú lesz. Ezzel egy időre kihozzászóltam magamat, majd lehet idézni a hülyeségeimet.

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.