Lego írta:Elsősorban az olasz és angol bajnokság szerelmeseihez fordulnék. Egy statisztikai oldal alapján nézegettem játékosokat, de mint tudjuk, a statisztika önmagában még nem ér sokat.
Érdekelne a játékos képessége a ti szemszögetekből...természetesen csak ha komolyabb érveket tudtok felmutatni róluk. Középhátvéd pozícióban bevethető játékosokról van szó:
Mehdi Benatia (Roma)
Kyle Walker (Tottenham) (ő kivétel==> jszh)
Martin Skrtel (Liverpool)
Dejan Lovren (Southampton)
Walkerről már írtam korábban (most nincs kedvem visszakeresgélni, elnézést), remek jobbhátvéd, de itt szerintem nem válna be.
Skrtel... Ő sokat fejlődött szerintem az utóbbi időszakban, alattomos favágóból egész korrekt középhátvéddé lett, a levegő ura a saját térfelén és Pool-szöglet esetén az ellenfél tizenhatosán belül is, lábbal ugyan korántsem tökéletes, de ezen a téren is javult azért. És, ami még fontos lehet, hogy ő is képes vezéregyéniséggé előlépni, amikor szükség van rá.
(Megjegyzem, annyira sok Liverpool-meccset nem láttam azért, de azért bátorkodtam leírni a véleményemet a szlovákról.)
Lovrenről nem nyilvánítanék véleményt, mert nem láttam olyan sokat játszani. (Na jó, annyi, hogy engem nem annyira győzött meg azon a pár találkozón.)
A Serie A-t nem követem, szóval Benatiáról nem tudok semmit.